Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adster

    tag

    válasz NoLF #5915 üzenetére

    Nem, nem koktélozni szeretnék... Tudom, hogy az, méghozzá egy amerikai típusú Shaker Pint, vagy kúp alakú Conical Pint. Ilyesmire gondoltam:
    [link]

    Ennek, valamint a "nonic" típusú English Pint-nek a beszerzése nekem legalábbis problémákba ütközött, de lehet, hogy csak rossz helyen keresgéltem.

    Ilyen "italellátó" bolttal még nem sikerült találkoznom. Az viszont biztos, hogy ha a söröspohárként feltüntetett termékek között kezdesz el keresgélni bizonyos helyeken, nem igazán jutsz tovább az alap pilseni - korsó - búzasörös pohár vonulatnál. Épp' emiatt nem találkoztam még mondjuk egy egyszerű tulipánnal sem (a belga sörös boltokat leszámítva, de ott is csak a márkanévvel ellátottak).

    Azt nem mondom, hogy nincsenek, csak azt, hogy ahogyan én tapasztaltam, a beszerzésük nem éppen egyszerű Magyarországon. Legalábbis vidéken semmiképp.

    Ha bemész egy hiperbe, ugyanez a helyzet, vagy ha valami háztartási üzletben érdeklődsz, az eladó rámutat két pohárra, mint a söröspohár-kínálatuk képviselőire. Legutóbb egy konyakos poharat szerettem volna venni "snifter"-ként alkalmazva imperial stout-ok mellé, de a Tescoban kb. egy decis volt az egyedüli, Sparban egyáltalán nem is volt...

    Szóval nem olyan egyszerű ez. :)

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Új hozzászólás Aktív témák