Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • olloczky

    senior tag

    Az elmúlt másfél hétben ezeket kóstoltam:

    Horizont Selfish Games Hazy IPA: finom, jól iható IPA, de semmi extra

    Uradalmi Infinity NEPA: azt egyelőre még nem fedeztem fel, hogy mi a különbség a pale ale és az IPA között, ez most egy New England Pale Ale volt. De ezt isteni finom volt, nagyjából ugyanaz az íz, mint a Horizont Hazy queen-nek. Ajánlom.

    Szentandrási Ogre: még nyáron próbáltam ki, mert jókat hallottam róla. Akkor a csapban végezte, valami borzasztó csatorna íze és szaga volt. Ez volt az első kézműve pils típusú söröm, gondoltam nem az én világom. Adtam neki még egy esélyt, mert csak mondták megint, hogy pedig finom. És ez most tényleg az volt. Kellemesen kesernyés, le is csúszott a fél liter. Múltkor vmi szart foghattam ki.

    Horizont Selfish Games West coast DIPA: szintén nyáron próbáltam a horizont quad ipáját amiről itt a topikban is megemlékeztem. Tökre ugyanazt az édeskés ízt éreztem, mint abban, de ez sokkal keserűbb volt érdekes módon. Saját kategóriájában amúgy szerintem nem túl maradandó. Nálam DIPA téren az Ugar AgrárX az egyik favorit.

    És itt jön a majdnem szószerinti fekete leves :)

    A porter / stout vonalon eddig nem nagyon próbáltam ki magam, jóval korábbi tapasztalataim alapján a barna sörök nem az én világom. De gondoltam, már 1 éve nyomom ezt a kraft vonalat, akkor ideje új esélyt adni neki, hátha finomult az ízlésem ezekhez is. Még tavasszal egy havernál kóstoltam a Szentandrás valamelyik ilyen sörét. Nem tudom hogy a Hathárom vagy a retteget iván volt-e az, de egy nagyon finom csokis ízt éreztem, és ennyiben meg is álltam, hogy ez egész jó.

    Tehát most neki láttam, és ezt a kettőt kóstoltam eddig:

    Fehér nyúl Coffe Storm: 9.8% alkohol. Hát érződött is. Nem ez volt a gond, hanem én egy kis leheletnyi kávés aromát képzeltem el benne (pedig a névről nem erre kellett volna asszociálnom :D ) és utána arcon csapott. Mintha egy kávét ittam volna konkrétan. Kicsit hideg volt, kicsit bubis meg alkoholos de konkrét kávé ízt éreztem csak. Na mondom ez sem lesz a kedvencem.

    Ezért bementem egy sörboltba, mondtam, hogy inkább valami csokisabb ízt keresnék. Többet is ajánlott de ennél maradtam:

    YeastSide Chocoside: ennél kevésbé intenzív volt az íz, de ugyanolyan kávé ízt éreztem. Mondjuk ha a kettő között választani kellene, valamiért a nyulat választanám.

    Kérdésem: tudtok ajánlani valamit amiben tényleg inkább a kakós/csokis ízvilág érvényesül, és kezdőnek is jól fogyaszható? :) (Tudom Cocoa Cacao ? :D )

    Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

Új hozzászólás Aktív témák