Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    Olvasom a Beerporn hírlevelét Tomi főzdéjének szerencsés megmeneküléséről, a japánok elefántszaros-kávés söréről és és az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha összeírnánk a jelen legfontosabb, legismertebb, legtöbbeket foglalkoztató leg-leg-leg...sírásokat :-)
    Vagyis hogy ki mivel elégedetlen a sörvilágban!
    Kezdem három közismerttel (az első a kedvencem, tudjátok :-) de biztosan van még...
    Tele lesz közhelyekkel, dehát a közhelyek már csak ilyenek; közhelynek nevezzük amit ciki kimondani, de ettől függetlenül van mögötte némi tartalom is :-)

    1. ÁR

    A nagy sörforradalom egyik fő célkitűzése az volt, hogy jó sört a népnek. Arról persze nem volt szó, hogy ez mennyibe is fog fájni. Jó, vannak példák, jó áron jó sörök, de jelenleg egy egyszerű 5%-os, 0,33-as APA is 600+ Ft. A sörgeekeken kívül is elég széles az a réteg, akinek ez nem gond, a lékhorgászoknak meg továbbra is jó lesz a Barths nyolckettes. Jó ez így?

    2. SOKFÉLESÉG

    Ez talán meglepő lehet, hiszen jó, hogy temérdek féle-fajta sört ihatunk, elérhető a világ szinte összes söre, ha nem a Kertészből, Káesbéből vagy Beerselection-ből, akkor a weben is egy rakat honi s külhoni lerakat várja a bedzsekre éhes Untappereket. Viszont itt nem erről van szó, hanem a meglévő, mára már ismertté vált típusok különböző összetevőkkel való keveréséről. Lehet az mangóágyon érlelt, bebörtönzött kubai ellenállók térdén sodort szivar füstjével átszellőztetett dél-szudáni kókuszalapon főtt antarktiszi stout, de talán már időnként ti is besokalltok ezektől a hajmeresztő kombóktól. Oké, a Noa Pecan az metáljó, de mi a helyzet a többi alapanyaggal, újítással?

    3. IVÓSÖR

    Ezt a kifejezést az elmúlt 6-7 évben kb. ugyanannyiszor hallottam, mint az IPA sztorit a forradalom első évében :-) Szóval sokan mondják azt, hogy legyen egy jó alapsör, amit mindig ugyanolyanra főznek és ez bizony sokaknak sikerül is, de valahogy mindig előkerül a téma annak ellenére, hogy egy sörrajongó mindent inna, kivéve jó alapsört, mert ha már időt, pénzt, májat és agysejteket áldoz a szórakozásra, akkor az ne egy korrektre főzött tízes smash legyen, hanem mindig "valami új", az ivósör meg legyen fesztiválok vízpótlója. Hm?

    Na ennyi így elsőre, de biztosan van még a tarsolyban egy-két sörös durci :-)

    :R

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák