Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
@jsk
Azert annyiba nem kerulnek, hacsak nem szamolsz ra szallitast. 6 font felett nincs IPA-juk, ami ugye 2100ft, es ami ennyibe kerul az jellemzoen irgalmatlanul meg van komlozva (mondjuk ezek is a legjobbak).[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
válasz [CsuCsu] #15456 üzenetére
Természetesen szállítási költséggel értendő az ár. Sajnos nekünk mindig azzal kell számolni az árat. Olyan brit webáruházat még nem találtam (tán a BrewDog az egyetlen), amely szállított volna Magyarországra. A Honestbrew sem kivétel. Ide nem szállít. Ausztriába már igen, 32 fontért, ami kb. 12 000 Ft.
-
mekker
őstag
Újrakóstoltam múltkor a Borsodi Mestert csapolva is. Így már egész kellemes olcsósörnek tűnt. Nemrég volt itt szó a Dreher Bakról, na azzal én is így vagyok. A dobozos valahogy csak lecsúszik, de a csapolt az nagyon bejön. Talán a pasztőrözéshez lehet köze, vagy csak simán a kocsma feeling+a csápolás tesz hozzá, fogalmam sincs. Az is lehet, hogy simán csak túlhűtik, bár sosem mentem még oda hőmérővel.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
-
jsk
senior tag
Megvolt az első Beer Week eseményem. A Poppels csapfoglalás a Hopaholicban. Előre féltem az áraktól, kiindulva a Jónás tegnap esti rendezvényéből, ahol a Pyynikin finn főzde átlagos (untappd 3,2 pont) söreit árazták be durván 750/850/950/2 dl-re). Itt nem volt ilyen túlkapás. 800/900 Ft/2,5 dl-ért voltak a Poppels sörei. Ami mondhatni átlagos a Hopaholicban. Tartott egy kis beszédet a főzde egyik főzője, akit Rebák Tibor magyar fiatalember személyében köszönthettünk. A jegyeimet gyorsan, hatékonyan váltották be karszalagra. A 10% kedvezmény is járt. A legjobb sör a Poppels által főzött (de nem az ő sörük) All In DIPA volt.
Holnap kerül ki, hogy mik lesznek a kóstolónapokon a sörök. Elvileg teljesen mások lesznek, mint a csapfoglalásokon szereplő sörök.
-
-
proci985
MODERÁTOR
tetejeben a Pyynikin "bpbw" untappeden se volt fent meg 9 korul szoval nem tudom mit ittam. elfogadhato volt.
a first tropic ipaja az oke volt, az imperial stoutuk szinten (es nem sporoltak az anyagon benne bar a teste ennek se volt tul terebelyes), a rizmajer dipaja epp elfogadhato volt, a rekettyes fruitbowlja meg azert az arert gyenge.
meglepetessor: soproni 1895 es a soproni ipa, utobbi ugyan nincs tulbonyolitva meg tultelitve de annal ittam mar negyszer dragabb de rosszabb magyar craft ipat. nem is egyet. mindezt ugy, hogy kb egy eves volt a doboz es fel eve le volt jarva. nem egy punk, de ar/ertekben egyertelmuen pozitiv meglepetes.
ja meg szereztem egy uveg grey joyt / liquid cocainet / freddy four fingert.
az a port brewing santa's little helper meg remelem tenyleg annyira jo lesz, mint irtatok.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
NoLF
veterán
válasz Dr.Zoo #15469 üzenetére
wow. ideje nyitott szemmel járnom, avagy egyáltalán betenni a lábam a hasonszőrű egységekbe? bár amióta nem sörözöm igazán, nem is figyelem a polcokat... de a dreher bak gondolata mindig jó emlékeket idéz fel bennem, s néha el is fér egy a bendőben.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Ereshkigal
őstag
Vettem egy üveg Rochefort 10-et, mert a világ szerint az jó. Az normális, hogy 5 mm-es élesztő darabok úszkálnak benne?
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Ereshkigal #15472 üzenetére
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Ereshkigal #15475 üzenetére
Tobb belgaban is szokott uszni eleszto, ugyanis szuretlenek es eros az eleszto ami bennuk van. Gyanitom az utolso cseppet is kitoltotted, igy az eleszto is beuszott a poharba. Uveges belganal az aljat erdemes az uvegben hagyni szerintem.
-
proci985
MODERÁTOR
-
tomazin
veterán
Fel 6ra ertunk a zsinagoga melle a k betus helyre (kozak, kozik, vmi ilyesmi), szegenyeknek semmi nem volt csapon, mert vartak,h megerkezzen a cucc..
-
dragonfx
veterán
sziasztok.
pár hete kaptam rá a kézművves cseh belha fain sörökre.annyira másak,.finomak.lehet pár nem is annyira sör. de irto finom.
valami guru kéne nekem.vagy aki ért hozzá.ez a lambik kriek kategória mit takar?
iloletve nálunk 3 fajta amit igazán legtöbb helyen lehet kapni boltba,vendéglátásba.
a lindemans, belle vue és a mort subite.melyik a legnevesebb? leghírhedtebb?
ha állítani kéne sorrendet köztük ki hogy tenné?
melyik kommersz melyik elittebb?
nekem a belle vue ízlik leginkább."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
jsk
senior tag
válasz tomazin #15478 üzenetére
Kuzin bár. Délután négykor jelezték, hogy este 8-ra kerül a kezdés. Valószínűleg nem az ő hibájuk, de akkor is ne legyen már ilyen egy meghirdetett eseménynél.
dragonfx: Spontán erjesztésű meggyes sör a lambic kriek. Papíron a Lindemans a legjobb közülük, a Belle Vue a leggyengébb, de te azt idd, amely ízlik.
A fenti topic leírást érdemes átolvasnod, kezdetnek eligazít, hogy mi micsoda.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz dragonfx #15479 üzenetére
A felsorolt markak kozul mindnek vannak alacsonyabb es magasabb kategorias sorei, szoval ennyi info alapjan nehez allast foglalni, hogy mikor melyiket erdemes valasztani.
A legkommerszebb kategoriaban amugy szerintem is a Lindemans a legjobb. Amugy altalanosan keresd a Brasserie Cantillon markat, de azt nem igazan lehet hetkoznapi uzletekben vasarolni es nem is olcso.
-
dragonfx
veterán
nekem ízre így van.
belle vue lindemans hooeegarden mort subite.
ez utobbinak más az íze.
meggyes frambolic kriek lambic sörökről írtam.
milyen márkák vannak még.?
lindemans kapoható boltba a mannába 630.
mort subite 400 volt a sparba mult hten.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
válasz Ereshkigal #15485 üzenetére
lidl.be miota van????
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Ereshkigal
őstag
válasz dragonfx #15486 üzenetére
Nem tudom, ritkán járok oda, de most van sok akció, így vettem pár 6-os pakkot, és láttam, hogy van Mort is.
Más. A Petrus sörök ennyire nehezen beszerezhetőek? Hetek óta nem kapni. Hogy pontosan mióta, azt nem tudom, nemrég kezdtem el végigkóstolni mindent, amit elvileg érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
tag
Eddig érdekes ez a BPBW, lehet ma (tudom,, tudom.. brewdog) kisebb szünetet kellene már tartani
Volt egy átlagos finn (Pyynikin, ami bejött a bogyós gyümis Cloudberry Saison meg az atom száraz Ruby Jazz Ale vörös ale)
Egy felejthető orosz ( Bakunin, talán a chilis/borsos Red Maniac ajánlott)
Egy maláta rajongó spanyol ( Post Scriptum, nem emelnék ki semmit)
A már régről ismert Poppels ( Godlen Ticket de jó volt!)
Aztán jött az Omnipollo tegnap és odacsapott a lazaságra. Itt jegyezném meg, volt valami, ami felmosó víznek (igen, túlzok) használta a Noa Pecan-t (részemről legalábbis). Aki nem kóstolta, annak ajánlott, bár legalább egy ember kell magad mellé hozzá:
GimbagagompaOs iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz Kergeboci #15489 üzenetére
Mondjuk a pontokat nézve, valaki vagy imádja vagy utálja
Amúgy valaki végig nézte tegnap, hogy mivé fejlődött Gergő zabkásája?
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
jsk
senior tag
Gondolkodtam én is a Gimbagagompa-n, de egyedül voltam. Otthonra meg nem akartam megvenni túlárazva (ha jól emlékszem 3400 Ft volt?). Majd megrendelem a Beerside-ról.
Ma szerintem a Garden-en vagy Amager-en (közben ezt eltolták 18 órára, úgy hogy marad a Garden) keresztül eljutok a Brewdog-ig, aztán csütörtök-péntek szünet. Majd szombaton kóstolás ezerrel.
Lassan feltehetnek a sörlistát, hogy elkészülhessen a bakancslista.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Pagony kertben Brekerietek lesznek, számomra ez a mérvadóbb esemény mára : [link]
1. Brekeriet/ Brewski | Collabski | Sour Ale - brewed with raspberries, passionfruit and pineapple.
2. Cserniczky Botond/ Grabovszky Beertending | William Shakes Pear | Sour Ale - brewed with red williams pear, rosemary and lactose. /SOFT SERVE/
3. Brekeriet | Purple Rain | Berliner Weisse - brewed with blackcurrants and passionfruit.
4. Brekeriet | Wrapped in Red | Berliner Weisse - brewed with cherries, strawberries and raspberries.aspberries.
-
tomazin
veterán
Nem vagyok a suru barna soroknek a rajongoja (utalom), de valami csodalatos a moornak az old ale tipusu sore a krakenben. Ha van idotok, utba esik a rakoczi akkor ugorjatok be 1re. Alagsorban merik.
-
looser
addikt
Nekem nagyon ízlett a Crafty Brewing Irish Stout-ja. A Guinness-nél jóval ízletesebb stout. Ha viszont hasonló ízvilágban egy alsóerjesztésű is megteszi, akkor ott az Argus 16, ami szerencsére nem a strong, hanem egy erős barna láger, feleannyiért. Ma ránézek a 6-os angol pakkra :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
proci985
MODERÁTOR
Omnipollo Hilma IPA
Illatra komlo es oljban sult krumpli. Izre komlo, olajban sult kumpli, hatterben vanilia es tropusi gyumolcs.
Ez lenne a legendas "Vanilla Burger Bun Crispy Fries Imperial India Pale Ale", azaz a vanilias hamburger sultkrumplival ipa amirol eleg sok velemeny volt, hogy a sorforradalom talan tulment egy epeszu hataron.
Beer geekkent nagyon ajanlott, a Noahoz (aka "pecan mudcake") hasonloan kultikus, bar a Noa ketsegkivul joval extremebb, ez inkabb csak egy eleg erdekesen izesitett, egyebkent jol sikerult ipa. Altalaban ajanlott, bar az araert van jobb is.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest