Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Favorit gyújtáselosztó komplett.
Na akkor alá is támasztom
Ezt a témát körbe is jártuk.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
wrx-sti
csendes tag
Biztos igazatok van, én nem értek hozzá, azért kérdeztem itt! Így volt amikor hozzám került! És körülbelül mennyibe kerülne bontóból kompletten visszamókulni gyárira? A gyorsulással nincs gond, mint már mondtam, de ha ezen is javítana akkor az csak jó nekem! És fogyaszthat ez a gány miatt irreálisan sokat? mert jó nyomom neki de a 16 liter akkor is nagyon sok. Légyszi mindenre válaszoljatok ha tudtok. Köszi.
-
rob210
nagyúr
válasz wrx-sti #1903 üzenetére
Ha minden a gyári lenne akkor nem fogyasztana ennyit ezt már beszéltük.
Az tuti, hogy neked a karburátorodat kéne legelső körben cserélni, mert ott valami nagyon szar.Elmész egy karburátoroshoz Csepelen tudok egyet ajánlani nagyon ért a karbikhoz, meg injektorokhoz, szerintem csodát tenne a fogyasztásoddal.
A gyújtásodat visszaalakítani nem volna túl nagy dolog.
Egy ilyen trafó egy gyújtás és a kábelek szerintem 20.000.- ból meglenne.
HA a karburátor nem javítható 5-6.000.-megvan a másik és akkor teljesen gyári a szekér és sokkal kevesebbett fogyasztana igaz nem is menne úgy.Amikor azt az Opel kontra favorit gyorsulást írtad akkor én már sejtettem, hogy neked komolyabb gánytuning van a gépedbe.
Mert azt az Opelt ha odalépnek neki te nem gyorsulod le az fizikai képtelenség.
Csak akkor hogy ha meg van hackelve a favorit amiről én a te esetedben meg vagyok győződve.
Szerintem a vezérmű tengelyed se a gyári.
Lehet a te gépedre érdemes lenne rászánni egy kis időt és belenézni mi van ott még átalakítva.Renault power
-
wrx-sti
csendes tag
-
Mágus2
Közösségépítő
Hello Mindenkinek,
Kicsit el szeretnék térni a gyujtás témától. Van valakinek valmi fogalma arrol, hogy lehet-e 90-es favoritba valami bekötést eszközölni ami felkapcsolja a tompitott fényeket amikor elkezd müködni a generátor?
A másik gondom az ablaktörlőm csak 2 fokozatban töröl. 1. a nagyon lusta, 2. töröl mint állat.
Mit kellene cserélni, hogy úgy müködjön, mint az ujabbakon? Remélem nem mindent ami az ablaktörlővel összefügg.Thanks.
-
Darkmind
csendes tag
Sziasztok!
Az előbbiek után off.Az autóm dudája nagyon halk, és bár én abszolút nem vagyok dudálós típus, de néha itt a pesti káoszban azt érzem, hogy nem ártana, ha szólna. Szóval a kérdésem az, hogy a gyári 20 éves dudát milyenre kellene kicserélni, hogy "rendes" (hangos, de nem egy kamion kürt ) hangja legyen. Néztem ilyen 1000 Ft-t körül van "tányér" duda. Az megfelel, vagy vmi komolyabb kell? Ha egy ilyet veszek, akkor kell valamit szerelni a biztosíték táblával is, vagy csak felcsavarozom és kész?
Kösz a választ!
Üdv,
D.[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz Darkmind #1916 üzenetére
Nekem ilyenek voltak szóltak mint a veszedelem mert én viszont dudálós vagyok.
A régit levettem ezeket feltettem ennyi.
2390.-[ Szerkesztve ]
Renault power
-
rob210
nagyúr
Hát nem szerették a gyalogosok, mert ezt az utca végén is hallották, de nem volt elviselhetetlen hangja.
Inkább azt mondanám, hogy feltűnő hangja volt.
Az egyik ugye a mély a másik a magas.
Ennek köszönhetően szép karakteres a hangja.Az R-typer ilyen még annak viszont nagyon hangos is a kürtje.
Renault power
-
wrx-sti
csendes tag
Sziasztok!
Mivel beszéltünk a fogyasztásról, és én mondtam, hogy sokat eszik, gondoltam lemérem a napokba ugyis régen mértem!Hosszú távon 90-100-as tempó + kis város 6,2Liter
Csak város nagypapi tempó, 2500fölé nem ment a fordulat a 100Km alatt 9Liter
Csak város pörgős tempóba, nagyrészt (70%) 4000-es fordulatig pörgetve 11LiterSzerintem a 6,2 az nem rossz, de a 9 kicsit sok ahoz képest, hogy tényleg nagypapi tempóba közlekedtem.
Szerintetek? -
rob210
nagyúr
Na most elárulok egy titkot de ez aztán 7 pecsétes.
Fogsz egy hosszú nyelű csavarhúzót. Legalább 30 cm-est.
Beindítod a kocsit ráteszed a generátor házra a csavarhúzó hegyét, a markolatra meg rászorítod a füled.
Ha szép egyenletes surrogó hangja van akkor oké.
Ha zakatol vagy túl hangosan surrog na akkor cserés.
Ugyan ez a vízpumpánál is működikRenault power
-
wrx-sti
csendes tag
Ha esetleg valaki Favoritot szeretne venni, az enyém eladó! Beújítanék egy Fábiára, de kellene hozzá az ára.
Hirdetésem[ Szerkesztve ]
-
wrx-sti
csendes tag
Nekem megnyitja a mozzilla! De linkeelem megint, hátha...
Tessék -
Mágus2
Közösségépítő
Szevasztok Arcok!
Lámpakapcsoló kicserélve eredeti 90-esre azok sokkal tovább birják mint az uj utángyártottak.
Most ujjab gond: hideginditás -8 környékén.
Gázpedál tövig, felengedve, inditóz, el is kapja szépen, de dadog mint a veszett, alapjárat 700 körül. Aztán kis játék a gázpedálla meg kb 1 perc és bekapcsol a szivató 1800 fordulat.Innen már minden simán megy, amikor bemelegedett, szépen kikapcsol, nem rángat, megy szépen, nem eszik sokat, csak eddig iylet nem csinált, ha inditóztam azonnal bekapcsolt a szivató.
Érdekesség. Tegnap lekaptam a levegőszürő fedelét mielőtt beinditottam, h ellenőrizzem elzárt e a folytószelep, és be volt zárva, megint dadogott 1 pecig, próbáltam menni, vele, fordulaton nem szaggat, huz szépen 3. ban már ment a szivató.
Valalmi ötlet? gyertyák, elosztó, kábelek ellenőrizve, sőt másik szettel is ugyan ez a jelenség.
Valami a karbival lesz, de mi?
-
rob210
nagyúr
Nem is a karbival lesz valami hanem a szivatóval.
Valami miatt nem kapcsol be csak menet közben, érdekes jelenség.
Ilyet még nem tapasztaltam így nem is tudok mit írni rá.
Olyat hogy nem kapcsol be olyat már láttam olyat hogy nem kapcsol ki olyat már láttam, de olyat, hogy menet közben kapcsol be és utána minden rendben megy olyat még nem.
Már pedig ha jól veszem ki a szavaidból ez a jelenség.Renault power
-
Mágus2
Közösségépítő
Bizony ez, de ez a szivató, csak engem szivat, nyáron ha mentem mondjuk 2-300Km-t és leállitottam, 10 perc múlva ha inditottam, bekapcsolt simán, 1-2 gázfröccstől ismét ki(+40C fokban is).
Lehet, hogy sok neki a 300 000Km, nem tudom, hétvégén hazaugrom, van + egy komplett karbim, majd akkor elválik, h mi a ludas.
-
lepke74
csendes tag
Sziasztok mint már irtam vettem egy favoritot 1990-es. Előtte egy szamarám volt. Mikor megvettem 4 szétrohadt gumi volt rajta ezért azok helyére feltetettem a szamara téli gumijait a fafavorit felnikre.Gondoltam majd keritek 4 másik felnit és arra ráteszem a 4 nyári gumit. Nekiálltam felnit keresni és akkor rájöttem hogy nem is olyan egyszerű az egész (legalábbis nekem).Azt mondták a bontóban hogy évjárattól függ a felniméret. Amit szeretnék kérdezni az az hogy a szamara felnije(4x98x59) jó rá? ill van 4 golf2-es alufelnim (4X100X57) az jó rá?
[ Szerkesztve ]
-
lepke74
csendes tag
Ja még egy kérdés hol tudom a hűttő rendszert légteleniteni miután lecseréltem a hűtővizet nem igazán megy a fűttés valahol előrébb a fórumba irta valaki hogy van légtelenitő csavar de én nem találom.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lepke74 #1937 üzenetére
Hello,
Nincs légtelenitő csavar, fel kell önteni a max szintig, beinditani, és hagyni, hogy kibugyogja magát egy kicsit. majd betekernia betöltő nyilást és menni vele egy kicsit, h kinyiljon a termosztát, persze a fütésnek végig nyitva kell lennie, aztán ellenőrizni aszintet és ismét max szintig tölteni(vigyázz a tulynomásra, kicsit hagyj neki kihülni). Aiokor töltöd fel, kicsit nyomkodd med a csöveket, azzal is jön ki levegő.
-
rob210
nagyúr
válasz lepke74 #1936 üzenetére
Szia.
Két dolog én 2 évig jártam a Golf 2 es alufelnijeivel, minden gond nélkül.
Nem kell azt annyira komolyan venni.
Jó persze a központi tehermentesítő illeszkedjen rendesen, de itt ott kis csiszolás és minden oké.A másik a hűtőt a legegyszerűbben úgy tudod légteleníteni, hogy leveszed a kiegyenlítőtartály kupakját és 10-15 percig járatod üresben 1500-1800/percen.
Ha ezután se lesz fűtésed akkor érdemes a fűtéscsapot megnézni, mivel ez skoda betegség sajnos. nem mindig zár el, márpedig ha a nagy körön megy keresztül a vized akkor az csak hosszabb távolság után fog fűteni, mire átmelegszik az egész rendszer.Renault power
-
peti_s
addikt
Hali!
Az árt az autónak ha télen is 15W-40W-s olaj van a motorban? Hozzáteszem télen alig van használva. -
Mágus2
Közösségépítő
Hello,
Szerintem nem árt, a hideg viszkozitása kicsit sűrű, ugyhogy nehezebben kezd el kenni a minuszokban, és -20 alatt nem ajánlott. Ha hideg motorral nem lesz kinozva(2-3perc melegités a minimum 0 fok alatt), akkor nem tesz semmi kárt. Én télen nyáron 5w 40-et használok, bár az enyém csillag garázsban áll mindig Szerintem a 10w 40 már tökéletesen elég annnak aki rendesen használja az autót és nem jár hetente 400Km-t mint én.
Ha tényleg keveset megy a kocsi, nem lesz baja, ha sokat van használva akkor válts legalább 10w 40-re.[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
Üdv.
Nem is sejtettem, hogy van még itt is ilyen topic És látom, élet is van. Ki mit hajt? Én őtet35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
rob210
nagyúr
válasz Varlaisaran #1947 üzenetére
Egész szép darab, ráadásul ikerlámpás
Bár ahogy nézem az idő vas foga kezdi a küszöbödet megharapni.
Jó rá odafigyelni, mert ezek a kocsik lassan relikviának számítanak.
Grat. hozzá.Én mostanra már nem skodát hajtok, így nem teszem be a képet, de az első autóm volt egy 90-es favorit szépen kicsinosítgatva, megokosítva
Renault power
-
Varlaisaran
senior tag
Jaja, küszöbök már be vannak készitve, hamarosan csere lesz. Amugyis kellett volna, jobb oldalán be is nyomtam egy betonvirágtartó szélével Eredetileg mezei 105S volt, és igy utólag bánom hogy keskenyfutós régikasznisat vettem, gyak. minden már ki van csereberélve, a képen kb 10+ skoda van egybegyúrva
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
rob210
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest