Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz boogie84 #8845 üzenetére
Nálam 1,26-al megy 4,4-en. Linx-et csak pár kört néztem a hőmérséklet miatt, de Dragon Age 2-t toltam vagy 15 órát, Shogun 2-t meg 2 órán át, meg gép is ment vagy 2 napig, és eddig nem volt gond. Majd megpróbálom lejjebb vinni ezt az értéket, hátha úgy se válik instabillá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #8850 üzenetére
És a 6990 nem luxus? Na jól van, majd azért egy élménybeszámolót küldjél, hadd irígykedjek.
Winne: SSD? Amúgy Gflpos ügyileg rendben van a procc? Az a "baj", hogy itt már van a prociban hibajvítóalgoritmus, így a több néha kevesebb (mert elmegy az idő hibajvítással), ez viszont enm derül ki csak élesben, vagy a Linx Glfops értékéből lehet következtetni. Én is így jártma múltkor. Hiába húztam rajta még +100Mhz-et csak lassult a procim teljesítményben.
#nincsbennetarcsi
-
z0lcs1
csendes tag
Tuningban szerintem jó az ASROCK EXETREME 4,már csak azért is mert nekem ilyen van.
Ha tuning képet készítetek,hogy legyen viszonyítási alapom,kérlek benneteket,hogy hőmérsékletadatok is legyenek.
Itt egy kép az i5-2500k-ról 4,2Ghz-enés itt egy másik,igaz,ezt nem fogom használni,mert a hűtőm nem bírja,csak érdekesség képpen 5GHz
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Az ilyen képekre nem is adok. No nem azért, mert nem hiszem el, hogy XY MHz-n ketyeg a cucc, de ha annyira igényesek a képet beküldők, hogy 80000 kör LinX és CPU-Z ablak rajt van, hogy milyen frankó feszen tudja a proci. Az már hab a tortán, ha jó hűtővel rendelkezik akkor csinál a hőfokokról is képet esetleges dicsekvésképpen...
Tmonitort vagy hasonló cuccot viszont nem nagyon látok a képeken, pedig anélkül lehet tré is az eredmény...Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
törölt tag
válasz MPowerPH #8848 üzenetére
"A játék alatt a bench progikat értem." Ez gondolhattam volna...
a 60W idle tényleg jó tulajdonság a mai világban. Nálam is annyi a 460-asalHogy is van ez, árulód a 6970-et, de próbálgatod a 6990-et? Sok sikert hozzá annak tényleg a Fatal1ty párja, de miért nem egy Asus Maximus IV Extreme 80k akcósan most.
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz #02119936 #8858 üzenetére
Igen, itt van nálam 2 hétig elfekvőben, és beraktam azt. Magamtól nem vennék ilyet, az fix. Csak ugye mindent ki kell próbálni. Most nem éri meg ilyen drága P67-et venni, hiszen jönnek a szorzózár nélküli brutál lapok. Meg ugye a költséghatékonyság, kell másra a lóvé.
Don't Tread On Me
-
SVLaller
senior tag
Az mitől lehet, hogy nekem a Vantage CPU Score is dupla ennyi, meg Linx alatt a Gflops is?
Más: Mi hátrányom lehet, ha 32 bites Win7-et használok, azon kívül, hogy csak 3,1GByte memória használható? Sajnos 2 hardverem nincs támogatva 64 alatt, amiket szeretnék használni.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Qru
MODERÁTOR
Könnyen lehet. Nekem egy kis extra fesz a magoknak oldotta meg, de ott már túl magasak voltak a hőfokjaim így nem is forszíroztam tovább a dolgot. Nem mintha az a +100Mhz olyan sokat hozott volna már...
woland_y2k: W7 32bit-ben nincs 3GB-os kapcsoló? XP-nél tudom, hogy van...
BMW001: Jah így már értem. Anno én is filóztam hogy GTX480 vagy 6970 legyen végül a Gef lett, mert néha jól jön nekem a PhysX támogatás.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
szacsee
nagyúr
Az előbbi szösszenetet csak általánosságban írtam, habár Neked címeztem. Ne várj el ilyeneket (hőfok, fesz, freki) , mivel alapvető dolgokat nem látni néha a képeken. (emiatt írtam az előző hsz-om).
LinX-et passzolom, nálam 0.64 van fenn és itt linkelték fentebb, AVX-es és így SP1-es W7 alatt domborít rendesen.
Tmonitor linket pedig találsz az XS Sandy topik 1 hsz-ában én is onnan halásztam.
Igazából TDP belővése miatt töltöttem le, de mutatja legalább, ha a LinX vagy egyéb program alatt nem kóser valami.Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Érdekes dolgon gondolkoztam mostanság. A sandy Bridge processzor családban található a pci-e vezérlő tudomásom szerint ami 2x8 avagy 1x16 ot tud.
Ha mondjuk megjelenik nyáron egy olyan LGA 1155 ös foglalatú processzor ami már tud 2x16 ot... akkor az alaplap automatikusan is tud 2x16 ot?!
Ez érdekelne engem. -
Воланд
titán
válasz SVLaller #8873 üzenetére
Nem hiszem, hogy fog.
Kis kiegészítés: [link]
"Amennyiben 64bites a Vista, abban az esetben nem szükséges semmilyen kapcsoló sem, viszont a programot /LARGEADDRESSAWARE linker flag-gel kell fordítani. Ha a Vista 32 bites abban az esetben is kell a linker flag, és a következő parancs használata egy adminisztrátori parancssorban:
BCDEDIT /Set IncreaseUserVa 3072
Ahogy XP-ben itt is 3gb-ra növelhető az address space, 64bit esetében pedig 4gb-ra."
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
z0lcs1
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
64-bites Windows esetében 8 illetve 7Tb a limit ha jól tudom...
"With IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE set (default):
x64: 8 TB
Intel IPF: 7 TB"Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Wukiwo
senior tag
Kicsit tanácstalan vagyok .I5 2400-ról váltottam 2500K-ra és 4.6 ig minden ok viszont afelett még a vantage cpu-tesztje is kifagy :S (4.7-en)
4.8-on meg be sem bootol a gép:S
2400 nál nem volt igazán alternatíva a tuningot illetően de ennél a procinál nem tudom mit kell ki illetve bekapcsolni biosba ,hogy pl . 4.7 en menjen egy teszt erejéig.
Ha valaki tud valami okos praktikát azt szívesen fogadom
-
-
z0lcs1
csendes tag
Milyen lapod van?
-
szacsee
nagyúr
válasz SVLaller #8879 üzenetére
Vista 32-bitnél már mintha a PAE alapból menne... mintha ezt olvastam volna vhol...
Wukiwo:
- fix V
- energy saving off
- TDP (short, long) 200W (ha stabil akkor megnézed mennyi elégséges)
- Core current limit 300W (ha stabil akkor megnézed mennyi elégséges)
- Internal PLL overvoltage -> enabled (4,5Ghz felett szokott segíteni)VTT és PLL feszekkel nem kell durván bánni, elég ha kb alap közeli értéken van.
Olvass vissza picit és látod, hogy ki milyen értéken használaja, vagy keresőben rákeresel.Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
z0lcs1
csendes tag
hol tudom a TDP-pillanatnyit megnézni?
-
boogie84
veterán
Short duration power limit-nek, Long duration power limit-nek, Core current limit-nek mennyit adtok meg? 4,4GHz tuningnál kb mennyi az ajánlott? Lehet h azért fagytam ki mert csak 200-at adtam meg? Elképzelhető h anno kevés neki az 1,3V 4,4-en?
(#8883) szacsee: Bocsánat, lemaradtam egy picit.
(#8887) z0lcs1: SP1-es win7 kell hozzá, ill Linx 0.6.4.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
z0lcs1
csendes tag
ez hogy lehet,hogy itt 100GFlops van,nekem meg 4,5GHz-en 56GFlops...?
Ezt is a PhysiX teszi?
-
szacsee
nagyúr
AVX-es LinX és Win7 SP1 kell hozzá... no meg némi ismeret.
Ha alapon hagytad a TDP limitért felelős opciót a biosban, akkor előfordul, hogy az egyik mag megy is 4,5 - 5.0 Ghz-en de amint a 4 mag is rákapcsol túllépi ezt az értéket és 3,3-3,4 Ghz-en fog menni "csak" a 4 mag egyszerre, lehet viszont ha 1 maggal dolgoztatsz akkor eléri a 4,X Ghz-et. Ha ezt a limitet kitolod, akkor már az összes mag a megadott Turbo Boost frekin fog menni, ha stabilan tudja és elegendő a Vcore.
Ezért ajánlom, hogy ha lehet töltsétek le a Tmonitor-t az XS-ről... így látni egyből ha ez a probléma áll fenn.Pillanatnyi TDP-t Real Temp elindít és fent számolja az időt egy gombon. Ha rányomsz, akkor írja a Vcore-t majd a TDP-t is... Elvileg Aida64 is tudja, bár nálam nem mérte.
[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Воланд
titán
válasz szacsee #8877 üzenetére
Igen, de itt 32bites win7-ről volt szó, plusz arról, hogy egy alkalmazás mennyi ramot kaphat maximálisan.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz SVLaller #8879 üzenetére
Igen, mert attól, hogy 64bites oprendszert használsz, attól még egy 32bites alkalmazás nem lesz 64bites, továbbra is 32biten történik a címzés.
-
szacsee
nagyúr
Értem én hogy benzin....
Ebben a hsz-ban elég sokszor fordul elő a 64-bit, és itt már szerintem elég sokan Win7-et használnak, ezért írtam le pontosításképp. MS oldal viszont nem említi XP-nél a korlátot..
[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Воланд
titán
válasz szacsee #8891 üzenetére
Kicsit régi már az általam idézett hsz, akkor még nem is volt w7.
És akkor még egy kicsi pontosítás: "64-bites Windows esetében" és 64bites alkalmazásnál. Szóval 64bites windows és 32bites alkalmazásnál megvan a 2GB-os korlát. És sajnos még mindig sok a 32bites alkalmazás, szóval a fentebb írt módszerrel átlagfelhasználó nem ér el semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Wukiwo
senior tag
Internal PLL overvoltage -> enabled (4,5Ghz felett szokott segíteni)
No ilyen nincs a bioszomban
-
Landon
őstag
Srácok elég hosszas ideje levelezek már a külföldi fórumok CPU gurujaival többekközt Lsdmeasap-el is, Ő ha jól tudom akkor a Gig-ánál dolgozik. Ismertebb nevek még: Sin, Stasio. Nagyon sok kérdés végére pontott tettünk az elmúlt hetekben de szeretnék valamit megosztani ami itt is már sokszor kérdés volt és esetleg érdekelhet titeket.
Lsdmeasap-től kérdeztem, hogy a 24 órás LinX káros lehet e a CPU-ra ill okozhat e degradációt. Szegény eléggé meglepődött a 24 órás LinX-től és azt mondta, hogy igen okozhat degradációt a túlzásba vitt LinX, hőmérséklettől és feszültségtől függetlenül! Ő azt mondta, hogy 10-20 run és annyi.
Na most ez az egész kérdés halott mert tapasztalatból mondom, hogy 10-20 run LinX semmire nem elég. Akkor már az tényleg fölösleges. Nekem is és N_A_S-nak is 12 óra után is volt h kékett dobott.
Vannak akik a Prime-ra esküsznek, szerintem ez hülyeség. Nekem Prime eddig mindíg később dobott hibá mint LinX.
Viszont úgy fest N_A_S megtalálta a legjobb tesztelő 'progit'. Battlefield: Bad Company 2. Az az OC ami ebbe kibír 2 órát egyfolytába az nagy valószínűséggel stabil. Ugyanis Neki ha jól emlékszem (javíts ki ha nem ) 12 óra + hiba mentes LinX etc után, fél óra BC2 kéket dobott. És ez nem egyszer megesett.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
koxminator
senior tag
akkor erre az SSD-re egy gyors off nekem is:
mivel tényleg jópár játék C:\Users\xxx\Documents alá pakolgatja a mentéseit, én átirányítottam egy normál HDD-re a Documents könyvtáramat. Ezen kívül a böngészőim cache-eléseit, a WIndows Temp könyvtárát is. Így a sok felesleges szemét nem az SSD-t terheli (ezáltal jobban csökkentve az élettartamát).
Meg persze prefetch, superfetch és defrag is kikapcsolva, letiltva. Viszont a pagefile maradt az SSD-n, mivel abba kevésbé ír. Én sok infót az OCZ fórumokról szedtem, ott gyönyörűen le van írva részletesen minden.Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
SVLaller
senior tag
még egy kérdés, akinek van tunerkártyája, mekkora a proci terhelése tv nézés közben?
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
boogie84
veterán
Ezek mellett kaptam:
Load Optimized CPU OC Setting - Default
CPU Ratio Setting - Fix - 44
Internal PLL Overvoltage - Disabled
Intel SpeedStep Technology - Enabled
Intel Turbo Boost Technology:
Short duration power limit - 220
Long duration power limit - 200
Core current limit - 300Power Saving Mode - Disabled
CPU Core Voltage - Fix - 1,3VActive Processor Cores - All
Hardware Prefetcher - Enabled
Adjacent Cache Line Prefetch - Enabled
Enhaced Halt State (C1E) - Disabled
CPU C3 State Support - Disabled
CPU C6 State Support - Disabled
Peckage C State Support - Disabled
CPU Thermal Throttling - EnabledA sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Landon
őstag
válasz boogie84 #8897 üzenetére
Adj neki Vcore-t. 101 az vcore hiány. 4.4-et nem is fogsz elérni 1.3V-on. Menj 4.5-re és 1.34V BIOS-ba.
BSOD Codes
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
0x101 = add more vcore
0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT
0x1E = add more vcore
0x3B = add more vcore
0xD1 = add QPI/VTT voltage
“0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances”
0X109 = add DDR3 voltage
0x0A = add QPI/VTT voltage[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Viper26
nagyúr
Mindenki hajtja a procit, közben meg 99%-ban VGA limit van mindenkinél már alapórajel környékén is.
Beleértve magamat is természetesen.S23 | Garmin epix™ Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- AMD Ryzen 5 7600 - 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest