Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz Cybertrone #8202 üzenetére
[Moderálva!]
Használ itt valaki sb procit (2500K vagy 2600K) 16GB memóriával? Főleg az érdekelne, hogy mennyire terheli az IMC-t a sok memória. Már ha észre lehet egyáltalán venni.
[ Módosította: bnss ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Brekkk
senior tag
Alul szeretném feszelni a procimat egy i5-2400-ast.
Van egy olyan BIOS beállítás a lapomon, hogy Energy saver mód. Asrock H67M-GE-s lapról van szó. Sajnos ha bekapcsolom akkor hetente 1-2 alkalommal nem jön be a WIN7.
Lehet túl kevés feszt ad a procinak így a rendszer.
Alapon 0,976-tól megy 1,192-ig a fesz, energia takarékos módban 0,848-től 1,08-ig.
Energia takarékos módban KB 10 fokkal hidegebb a proci.
Nekem az kéne, hogy minnél kevesebb hőt termeljen terhelve a proci és mindig stabil legyen.
Elég ha a VCORE-t offsetre állítom monjuk -0,090 rakom az értéket?
Mást is kéne állítani?[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy használ-e itt valaki 2500K-t vagy 2600K-t GTA4-gyel!? Érdekelne, hogy kb. hogy fut vele a játék, alapórajelen, tuninggal, stb. Nem a benchmarkra gondolok, mert az még az én Q9400-ammal is szép eredményeket ad, de ugye a valós játékbeli fps ahhoz képest köszönőviszonyban sincs. Ha valakinek van tapasztalata e téren, és megosztaná, szívesen venném!
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Grat!
Ez nagyon szépen megy. A 2000-es ADATA-m nem megy ilyen jól. Meg hagyom CL10-ben ls célzom a 2200 ?hz-et.--
Igazából milyen tesztprogtrammal érdemes CPU-kat összehasonlítani?
SuperPi?
vagy valami Mark? A vantage CPU tesztje?
---
Mégvalami:
Aki GTA4-el játszik, annak minden ++ CPU teljesítmény számít. Egy középkat VGA-val is.
Biztos van még ilyen játék.
---Pala:
Szuperul fut Sandyval... ég és főld Q9400-hoz képest.. 2 éve csak a GTA4 miatt fejlesztgetek. (kis túlzással) Néha mérgemben eladom az egészet aztán elmúlik és pár hónap múlva megint a csúcsra igyekszem.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz fsb1000 #8218 üzenetére
Köszönöm!
Bizony nálam is fő szempont lenne a fejlesztés során a GTA (+emellett zeneszerkesztés és sok photoshop). És most úgy érzem, a VGA-m (6870) elég hozzá, és a proci fogja vissza az egészet. Persze +5fps-ért nem invesztálnék bele egy teljes platformcserébe, de az "ég és föld" az elég meggyőző.
Konkrétan milyen fps-eket ad a játék? Csak úgy nagyjából. Meg még azon is filózok, érdemes-e 2600K-t venni, gyorsabb-e annyival a 2500K-nál, hogy megérje kiadni érte a durván +20k-s különbözetet!? Persze a netes teszteket és grafikonokat én is láttam, de azt csak irányadónak tekintem, inkább a személyes tapasztalatoknak hiszek.Jah, egyébként a szerintem az Intel Burn Test alkalmas rá,hogy a processzorok nyers erejét lemérje. Ott GFlopsban kijelzi az értékeket a számítási teljesítményre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
-
Brekkk
senior tag
Köszi az infót, akkor az energiatakarékos módot kilövöm.
Nekem szerintem gyárilag igen alacsony a VID, ha levennék 0,180-at akkor már benéznék 0,79 körülre, már 0,848 nál is voltak gondok, heti 1-2 alkalommal. Érdekes, hogy csak WIN7 betöltés altt volt halál, ha elindult a rendszer semmitől nem omlott össze.
Csak a VCORE-t vegyem le a többit gondolom hagyhatom AUTO beállításon. Igaz?
Most -0,090-et kap. Így használom 1-2 hétig meglátom így is lesz e WIN boot halál.[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
Lehet le is veszem a hirdetést, ilyet talán még az 1600os Vengeance-ek / XMS-ek se tudnának.
CPU Benchmarkokat igazán nem szoktam futtatni, csak a stabilitást nézem általában. Cinebench talán jó erre.
Innen érdemes szemezgetni: Latest Overclocking Programs, System Info, Benchmarking, & Stability Tools
Lement az 50 körös Linx amúgy, most nyomok még egy fél órás Blendet.
1.6V-os PLL-el tolomhttps://tinyurl.com/phnas
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem elég a 2500K, azt is lehet simán 4,4Ghz-en járatni, már a 4 mag sincs kihasználva GTA4 alatt. (nem megy mind 100%-on mégis CPU limit van 1-2 mag szokot maxon menni)
GTA4-ről:
Q9300 mellet GTX460-om volt és 25-30% az fps javulás 2500K-val.
De ami a lényeg: A nehéz helyeken, pl hidak/vasut alatt, nekem leeset 20fps alá, most itt is elérem az 50-55 fps-t.
Ez óriási javulás, gyak folyamatos a játék. Engem ezek a belassulások zavartak leginkább.Egyébként i7-860-val is majdnem ilyen jó volt, de azt csak 3,5-ön tudtam használni.
Akkor még nem volt GTX460-am, igy nem tudom összehasonlítani konkrét értékekkel, de azzal is jól szaladt (GTX470-el) -
-
Pala
veterán
Köszi! No igen, ez tényleg jó eredmény! Ráadásul nekem csak 1680x1050-re kell (ott viszont egy fokkal többet számít a proci, mint fullHD-ban). Én ugyan inkább az egyszemélyes kampányt tolom, de pl. a Lost and Damnedben vannak eléggé belassulós részek, ilyen 24-25fps körül sajna. Úgy vettem észre, hogy bizonyos helyszínek mintha kicsit kevésbé volnának optimalizálva a többihez képest, ezeken a részeken autózgatva rendszeresen belassul a játék. Pedig már 2x is VGA-t fejlesztettem a jelenlegi procim mellett, de rendre ugyanannyi fps-t kapok néhol (miközben másutt meg duplájára emelkedett); ezért is gyanakszom, hogy itt a cpu lesz a kevéske.
fsb1000: igen-igen, pontosan ezekre a menthetetlen belassulásokra gondolok én is. Többnyire ugyanazokon a helyszíenek jönnek elő... Nekem pl. a középső szigeten a kínai negyedben ha nyugat felé autózok, akkor normálisan fut, de ha keleti irányba, akkor megfeleződik az fps, főleg ködben. Ki érti ezt? De ez csak egy példa a sok közül.
Azt hiszem akkor elég lesz a 2500K, a különbözetet inkább több ramra vagy jobb alaplapra költöm.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Mukorka #8234 üzenetére
A béta is jó volt kezdetben aztán 1-2 nap múlva kezdett behányni, de megvagyok elégedve egyelőre. Bios dátuma 03-31, tehát valószínűsíthetően az F3b-t nevezték át final-ra. Ezt az is bizonyítja hogy TT-n pl UD4-nél maradt a legfrissebb beta mint "latest BIOS", tehát ott egy régebbit neveztek át.
Ezekben a BIOS-okban már elvileg javították az S3 Resume problémát. De ezt én magam nem teszteltem.
Bios-t ha lehet pendrivreról frissíts, és a "Keep DMI data" kapcsolót rakd Disabled-re
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
Tökmindegy
senior tag
Urak.
Van valakinek tapasztalata az Asus P8P67 alaplapal. Hol lehet a processzort állítani ebben,én még ilyen biossal nem találkoztam sajnos
Előre is köszi a választ.Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
N_A_S
veterán
válasz Mukorka #8237 üzenetére
Saját véleményem az hogy nem, de ha beta undorod van, vagy instabil akkor lehet a final-al próbálkozni. Megnézhetnéd a BIOS dátumát (AIDA-ban pl, vagy magában a BIOS-ban).
Azt tudom hogy a végleges a te lapod esetében is 03-31.
A végleges biost már a hivatalos oldalon is megtalálod (délelőtt ott még nem volt pl elérhető)
-
Mukorka
addikt
válasz Tökmindegy #8236 üzenetére
N_A_S: Nincs undorom, még nem néztem meg hogy javult-e a resetelős problémám csak kérdezem hogy mi a helyzet
[ Szerkesztve ]
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
bnss
veterán
Legyetek szívesek befejezni a személyeskedő vitát, elég lesz belőle!
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Viper26
nagyúr
Nem szellőzik túl jól a ház, ameddig nincs megoldva, tuning elhalasztva.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
N_A_S
veterán
ADATA XPG™ Gaming v2.0 Series DDR3 1600MHz to 2400MHz DRAM Modules for Desktop
Ez alapján elég gyanús nekem hogy az 1600-as ramokon ugyanaz a chip dolgozik, mint a 2000-esen, vagyis csak az XMP profile-ban térnek el.
-
Fore
tag
Egy szép 7.05.
[ Szerkesztve ]
-
-
mattheus
őstag
Csináltam egy 20 perces Prime 95 tesztet. (Core-i5 2500k)
Magok hőmérséklete általában 55-58 között mászkált, de néha benézett 59 környékére is 1-1 másodpercre. A kérdésem az lenne, hogy mivel nem tuningolom (egyenlőre), ez hűtés (A.C. Freezer 13) nem lesz kevés a nyári hőségben ? .
-
Воланд
titán
Köszönöm!
Még annyit kérhetnék, hogy csinálnál egy ilyen tesztet, ugyan ezekkel a beállításokkal, csak 8GB rammal? Ez lenne a mérvadó, mert hiába keresek más ilyen jellegű tesztet, az nem ugyan az a konfig lenne. Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest