Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
No kérem szépen, megtörtént a venti csere a Gaia-n és az újrapasztázás(CM ezüst) is. Az idle értékek nem sokat csökkentek, de azért pár fokot igen, viszont a load Linx alatt lecsökkent jó 6 fokkal, szóval volt értelme. 3,3 GHz-en 59-60 a max hőfok Linx terhelés alatt, az szerintem már baráti, viszont a 4,4GHz az meglehetősen aggasztó. Idle állapotban 39-42 fok, az szerintem még rendben is lenne, de Linx-el terhelve 89-94 fokra is felkúszik 1,4 V mellett. Próbáljam meg manuálisan csökkenteni a Vcore értéket, hátha kicsit hűvösebb lesz? Már ha egyáltalán elindul stabilan alacsonyabb értéken. Nem örülök, mert 4,4-en szeretném használni, és Gaia-t is azért vettem, mert tesztek szerint röhögve vinnie kell a 4,8-ra húzott 2500K-t is.
-
N_A_S
veterán
válasz Viper26 #8501 üzenetére
Ha BSoD van akkor csekkold a kódot. Sokat tud segíteni.
(#8498) agemate
Szívesen! Csak a az x16 PCI-E vezérlő van a prociban, a többi úgy ahogy kitárgyaltuk a PCH-ban (ami a lapon van). A PCH az kb az MCH+ICH egybeolvasztva (north + southbridge) amennyire én tudom.(#8502) Peace
1.4V nagyon sok a 4400hoz. Nekem a kevésbé tuning 2500K-hoz a 4600-hoz kellett annyi. Szvsz megy kevesebb fesszel is, vagy valami nagyon antituning példányt fogtál ki.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
Viper26
nagyúr
1.350V fesz mellett lefutott, úgy látszik ez volt a baj.
Ami a lynX-et illeti, nem feltétlen kéne futtatnom TX3-al, ha megnézitek mennyit melegedett...remélem nem ártottam vele semminek.S23 | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
4.4Ghz jelenleg.Előtte próbáltam 1.250V értéken, de be sem töltött a win7.
Van akinek jobb, nekem 6.89 sikerült.
Véletlen elírtam, sry.
Ezek vannak módosítva:
- fix V
- energy saving off
- TDP (short, long) 150W
- Core current limit 150W
- Internal PLL overvoltage -> enabledS23 | Garmin epix™ Pro
-
strebacom
senior tag
Köszi szépen a segitséget....1,28V-on 4.4Ghz-en stabilan megy a 2600K....a linx lefutott egy 20-s kört, nem szenvedtetem tovább jó lesz igy szerintem.. ja és a max höm 60-62C a ninja hütövel...
A ram 1.56V, VTT1.061V(3*2Gb/1333mhz,DualCh).....Szerinted jól van igy.....
vagy még állítsak valamit, mert csak ezeket löttem be!!
-
N_A_S
veterán
Itt az új CPU-Z: CPU-Z 1.57.1
elvileg a VCore kiolvasás javítva lett benne B3-as Giga lapoknál, viszont nálam semmi változás, ezért kérnék egy UD3 / UD3P tulajt hogy nézze meg nekem hogy nála javult e a helyzet!?
-
petrusz82
aktív tag
Tudja valaki, hogy a gigabyte p67-ud4 F3-as BIOS mit javít? Mert a leírás, ami a letöltési link mellett van, elég szűkszavú. Egyébként a processzor órajele most az új BIOS-al 3396MHz-ről 3410-re változott.
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
válasz petrusz82 #8528 üzenetére
Javítja pl az én hibámat miszerint kék halál után ha resetet nyomtam összesz@arta magát a gép teljesen, most már jó.
Peace: A proci dobozán lévő Batch szám = megmutatja hogy hányadik héten gyártották meg elvileg azt is hogy hol.
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
N_A_S
veterán
válasz petrusz82 #8532 üzenetére
HWboton ennyit találtam:
all with PLL override.
-Solve press reset button cause system abnormal
-Implemented "Multi-Steps Load-Line" (UD7/UD5-10 levels).Flash with "Load Optimized Defaults" and clear CMOS.
DO NOT use old BIOS profile!!
__________________szerk:
a béta BIOS-ok sokkal jobbak voltak pl drop szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Fél óra Crysis 2, gond nélkül, csak maradjon is így.
GPU load 100%.Akkor asszem kihasználja.[ Szerkesztve ]
S23 | Garmin epix™ Pro
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Csatlakoztam ma én is egy Asrock ex4 + 2500k párossal. Egyelőre még ismerkedünk, aztán majd megpróbálok tuningolni is. Ha nekiállok, tuti jövök még.
üdv -
tomic
addikt
Rettentően felkapott lett az Asrock!
Ami nem is baj. -
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Az asztali és a htpc gépemből szeretnék 1 gépet csinálni. Arra gondoltam, hogy egy core i3 2100t proci jó választás lehet (keveset fogyaszt, csendesen hűthető, és szerintem van benne erő, játszani minimálisat szoktam). A kérdésem, hogy a 2100t proci az egy teljes értékű i3? Azaz miben különbözik pl a sima 2100-tól? Tudom kisebb órajel és fogyasztás, de ezen felül valamiben még kevesebb? Az intel oldalán nem találtam más különbséget.
Azaz 2100t = alul-hajtott 2100 vagy bármilyen más asztali i3 proci?Szerintetek ez a proci jó választás, vagy esetleg más javaslat?
-
XaraX
addikt
válasz strebacom #8543 üzenetére
"Meg egy két freki sem a helyén van"
Ha a BCLK-ra gondolsz, állítsd 100,1- re, ha zavar.
100-at nem tudsz beállítani pontosan.
Ramot érdemes lehet 1600-ra feltolni, majdnem biztos, hogy bírni fogja.
(#8545) KAMELOT
Ez attól is függ, mit hívunk alapfesznek.
Klasszikus értelemben vett VID már nem nagyon létezik SB esetén.
Ha auton hagyod, emeli a feszt is a szorzóval.
Ha 1.2-öt veszünk "alapfesznek", 4- 4.2-ig el szoktak menni átlagosan.[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
Köszi, de ha nem zavar akkor nem kell állítanom??Meg akkor rossz eredmény ez az 1333-as ramoktól vagy nem???
Meg olvasom hogy van még egy-két dolog amit lehet állítani , de én ezekhez nem nyultam(PLL,TDP) én még a vcore-t sem állítottam alapból az extreme4 1.28v-ad, annyit csináltam hogy a szorzót felttem 44-re, meg a ramfeszt 1.56-ra meg a VTT-t 1.06 ra állítottam és futtattam a Linx-et..ami jól futott le hiba nélkül....
Szóval akkor dual vagy nem..és kell még valamit állítanom??Köszi a sok segitséget...
-
XaraX
addikt
válasz strebacom #8548 üzenetére
Ha nem zavar, természetesen nem kell piszkálnod.
Hogy mennyivel rosszabb, Te magad is le tudod tesztelni, vegyél ki egy modult, hogy tényleg dualban menjenek, és mérj újra.
Véleményem szerint valós alkalmazásban jobban jársz a több rammal, mint a magasabb értékekkel, de természetesen függ attól is, hogy mire használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest