Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz maxika2004 #37000 üzenetére
-
F e Z o
veterán
Persze hogy jó, 1600-os ram. Most fentvannak rendesen a memóriaárak, ha akarsz keveset spórolni, akkor nézel aprón garisat, ott azért olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
szimi57
őstag
Sziasztok! Melyik most a legerösebb 1155-ös proci, ami megy 4000 MHz felett egy DDR3-as lapban? A mostani i5 3570K-s. 4200 MHz-re húzva, Z77-es lappal
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
CirrMee
addikt
Mivel minden DDR a reklámozott érték felével megy, igen, valóban 800MHz -es példányról van szó.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
ADAM1337
nagyúr
Szerintem jó de ez csak 1db 8gb kit.
Ha érdekel a feléért van low voltos 8gb kit-em(és legalább dual channel lesz)
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok,
Szereztem egy i7 2600k es-t a 2500k-m helyett.
Elfelejtettem az alapfeszt hogy tudom kideríteni ? -
ADAM1337
nagyúr
Elkezdtem lassan a kitesztelését az ES-nek.
Kiváncsi vagyok mennyire tudom lejebb vinni.Jelenleg: 4ghz beállításaim linx
Hát a 2500k-hoz képest eddig tuningban nem olyan jó: 4ghz valamint 4,2ghz
-
mihione
őstag
Megvan az új hűtőm,úgyhogy kicsit húznék még az öreglányon
Valami tipp 5ghz-re?prime95 blend testnél kifagy de minden más lement, 1,45v most a proci,4,8ghz-en 1,38v elég voltl neki napi használatban,primeot nem néztem azzal,csak talán régebben.
Lehet hogy a ramok miatt nem tudok feljebb menni?Mezei kingston 4x2gb
1333mhz[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mihione #37015 üzenetére
5GHz P95 azért nem gyenge terhelés, ill. a HR-02 nem rossz hűtő, de az is be tud fuccsolni ilyen magasságokban..mennyire meleg? Ha nem megy 1.45Von sem, én nem erőltetném feljebb..amúgy a RAMnak nincs köze hozzá, hisz független a CPUtól. Vagy a proci maga nem bírja már ezt a szintet, vagy a lap fogy el alatta VRMügyileg és a drop miatt hasal el. 2 procival volt meg a 4.8 nekem, egyikkel sem ment az 5G stabilan Érdekességképpen, a kisebb VIDes melegebb volt kisebb feszen is, mint a nagyobb VIDdel rendelkező.
-
Maximum1
őstag
Nincs meg valakinek az első hsz-ban lévő "Nyomtatható beállítási segédlet.", már nem elérhető.
-
Maximum1
őstag
válasz Speed® #37022 üzenetére
Z68M/usb3 + i5-2500k+ hűtő + 1-2 héten belül gtx 1060 3GB-ot szeretnék berakni, de RX470 az biztos, monitor FHD.
Igazából azt olvastam hogy így alapon hagyva a dolgokat túlfeszeli a lap a procit, ezért szeretném beállítani valami kimélőbbre, + ha már belenyúlok akkor megemelném 4-4,2GHz-ra, szerintem ennyi elég is lenne a 1060-hoz.
Sokan azt mondják elég a procit alulfeszelni plusz a szorzót 40 vagy 42-re tenni, a többit meg a lapra bízni.A translate azért nem egyszerű mobilról amikor nem bootol a gép, már próbáltam...
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz Speed® #37016 üzenetére
Hat akkor lehet az enyem se dijazza az 5ghzt max nagyon sok fesszel.
Most mar 5 perce megy egy prime95 customba,4,9 ghz 1,43v eddig a tobbi probalkozasom magasabb orajelekkel az elso percben fagyott,ez ugy nez ki jo lesz.
Homersekletek.rendben vannak 70-72 fok kozott bar most ez a prime izzasztas rendesen felvitte hirtelen 90 fokig.Lehet a pasztazas nem lett az igazi mert fel kellett szedni es ujra rarakni a blokkot,de ugye a paszta meg mar szet lett kenve...sebeszi precizitas kell betenni anelkul h ki ne szedd az alaplapot xdLenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Maximum1 #37023 üzenetére
4 hűtetlen fázisod van a procinak, ~120W TDPig jó leszel, ennyit kell beállítani a BIOSban long értékhez, shorthoz mehet 150W max. időtartamig, amit enged (32sec asszem). A proci feszültségét meg offsettel kell addig csökkenteni, amíg stabil marad, tippre 4GHz 1.2V körül meglesz, de nyilván adott darabtól is függ. A hűtő ehhez elég is lesz csendben. Egyéb dolgot nem nagyon kell beállítani, ill. döntsd el, fixfesz + C3/C6 vagy offset + C1E lesz..utóbbi vegyes terhelésnél spórolósabb picit, cserébe idle okozhat gondot ha nagy offsetet bír loadban. Ez az egy része a tökölős, egyébként ebben a tartományban mással nem kell szórakozni. Ja, PLL OV Disabled, PLL érték mehet 1.6ra többnyire, felesleges a gyári 1.8.
1060/3G nem rossz darab, 470/4G talán időtállóbb..ezt már te tudod. 62.5k jelenleg a WF2 1060, de jóféle 470 is van ennyiért..kérdés mi a preferenciád. -
mihione
őstag
4,9 ghz stabil 1,43v csgo alatt 75 fok a legmelegebb mag,talan lehetne lejjebb venni a feszt majd eljatszok meg vele
-
-
Maximum1
őstag
válasz Maximum1 #37030 üzenetére
Na sikerült valami.
Fent van egy olyan menü hogy load optimized fűl, ott rámentem a 4.0Ghz-ra és úgy engedte beállítani az adott értékeket amiket írtál, majd lementettem.
Kikapcsoltam a C3/C6-ot és engedtem a C1E-t így bootolt be, most itt tartok, vigyem lejjebb a feszt?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Maximum1 #37030 üzenetére
Én offset párti vagyok, jobb a fogyasztás azzal vegyes terhelésnél.
Offsettel mehetsz feljebb, csökkenjen a terhelt fesz, amíg stabil. LinX/2+GB 10 kör, amíg lefut és ~konstans GFlopsokat dobál, jó.
Ha dobálja a szorzót közben, TDPlimit..szóval azt be kell állítani mindenképp és meg kell lelni, milyen frekin/feszen fér bele. -
ADAM1337
nagyúr
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Maximum1 #37037 üzenetére
Hibátlan/átlagos. AIDA64 helyett CoreTemp bőven jó, jegyszi a max hőt.
Próbáld ki ezt a 0.6.4 LinXet, /3GB 10 kör beállítással, picit combosabb. -
mihione
őstag
Nekem meg 4,9 ghz se volt 100%-os blend testnel lehalt, elotte mondjuk tobb oran at jatszottam forza horizon 3-at.
Most visszaraktam 4,8-ra 1,38 volton mar vagy 1 oraja fut prime95 blend teszt,ez igy eleg stabilnak tunik.
Nincsen semmi trukk ennek feljebb vinni?pll voltageot olvastam hogy van aki leveszi 1,7 re es az segithet.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Maximum1 #37040 üzenetére
Jól néz ki, 70°C alatt, ez normál felhasználásnál jóval hűvösebb lesz, mehetsz feljebb akár, amíg partner a lap/proci/hűtő. VRM/FET részre tegyél bordát, ha van.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Maximum1 #37043 üzenetére
Nem linkelünk saját hirdetést ;p
Ilyesmi bordában gondolkodj hővezető ragaccsal, segíthet valamit. Mivel a legtöbb toronyhűtéstől alig jut huzat a proci környékére, fontos lenne gyárilag hűteni..de ugye akkor nem döglik meg hamar és nem veszel másikat :S Persze megoldás lehet egy topflow hűtő is, de a legtöbb esetben az felborítja a ház szellőzését..odafigyelős téma.
-
mihione
őstag
Na jólvan,szivat ez a proci...xd
Tegnap ráküldtem egy prime blendet újra és behalt,de még 1,4 volton is pedig maradtam 4,8 ghz-en.Ugyanez 1,38 volton több mint egy óráig ment.Most kísérleteztem kicsit és 1,47 voltal bepróbáltam az 5 ghz-t.Ment is szépen nem volt kékhalál csak kikapcsolt a gép gondolom ide már kevés az 500w fsp...
Nem kísérletezek tovább,belőttem 4,8-ra 1,4 voltal ,pll 1,8v ram 1,5 v minden c cucc enabled.Ment egy kis primeot megint és hibátlan,linx úgyszintén.Remélem így is marad. 118 gflopsot adott a linx,az reális nem?
6 kör linx azért befűtött 90 fokra,de prime az max 80-ig ment.Normál használat mellett 70 fokot nem értem még el.Talán kap még egy mx4 pasztát a mostani isten tudja milyen ipari zsír helyett és még picit javulnak a hőfokok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO