Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz PuMbA #127936 üzenetére

    Egyik ismerős mesélte, hogy egy már megszűnt outlet-ben kompett fényező műhely volt a sérült háztartási gépek festésére.

    Nyilván az outlet azt árulja, amit a gyártó visszakap mert sérült, 72 órán belül meghibásodott, gyártási hibás, stb. Magyarul amit bebukott anyagilag.
    Ezeket jó nyomott csomag áron eladják és persze megszűnik a jótállás is, szerintem azért nincs címke a TV-n, mert ha nincs széria szám akkor nem lehet gyári garanciát még véletlenül sem érvényesíteni.

    Olyat is tapasztaltam, hogy a gyártó vagy inkább a forgalmazó a hibás, bebukott darabokat megjavítja. Ezekből lesz a refurbished készülék. Volt alkalmam a Media-ban ilyen Huawei telefont megvenni, otthon vettem észre hogy ez bizony javított. Ki volt bontva az összes teló doboza, azaz nem volt leragasztva.
    Előadták azt a dumát, hogy átvételkor mindent kibontanak mert ellenőrizni kell - persze, később mikor vettem 1-2 dolgot, telót is, egyik se volt kibontva.

    Aztán láttam kibontós videókat és kiderült, hogy Huawei logós körcímkével kellene lezárva lennie a doboznak, de én a dobozban találtam meg két darab címkét, felirat nélkül. A fekete telóhoz fehér töltő és kábel volt - ez nem jellemző. A kijelzőn olyan fólia volt, mint a pótalkatrészként szállított kijelzőkön, pedig egy nem átlátszó, Huawei logós kemény fóliának kellene lennie. A legrosszabb pedig, hogy kráteres sérülés volt a kijelzőn az ablak alatt, magán az LCD felületén. Szerencsére webes vásárlás volt, vittem is vissza.

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák