Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz gyulank #11642 üzenetére

    ennyire én még nem mentem bele a gyakorlatban, mert nem sok értelmét látom, hogy ilyen szinten szabályozzam és priorizáljam a dolgokat...
    azt a százalékos elosztást nem feltétlenül lehet pontosan úgy megoldani, de a dinamikus elosztás miatt alapban úgy fog történni, hogy a 4 megabit/sec letöltési sebességű neted mellett ha maximummal tölt le például a pc, de közben egy másik munkaállomás is nekiugrik egy hasonló sebességű letöltésnek, akkor elvileg feleződik a sebesség mind a két gépen - ez persze korlátozás nélkük!
    amennyiben az első gép nincs korlátozva, de a másodikat lekorlátozod 1 megabit/sec maximum letöltési sebességre, akkor nem vesz el 2 megabit/sec sebességet a netes 4 megabit/sec letöltési sebességből, hanem csak a maximális 1 megabit/sec sebességet, így az első gépnek marad 3 megabit/sec letöltési sebesség!
    az elvárásaid egy részével az a gond, hogy a netes maximális letöltési sebesség értéke fix, illetve a szabályozott munkaállomásokon megadott értékek is fixek, és utóbbi tartománytól a maximum irányába nem tud eltérni, hiába szabadul fel olyan sávszélesség, amit megkaphatna, illetve a minimum alá is csak akkor megy, ha probléma adódik, mert nem áll rendelkezésre a szükséges letöltési sebesség!
    megpróbálhatsz játszadozni a különböző szabályok lépcsős beállításával, de azzal számolni kell, hogy a dinamikus elosztás és a munkaállomások esetlegesen változó letöltési terhelése, erősen befolyásolja majd a dolgot, hogy a priorizálás megvalósulásáról már ne is beszéljek...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák