Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
h1mpi
félisten
Mivel Nekem az ASUS menüje teljesen ismeretlen, abban szeretném kérni még a segítségeteket, hogy hol tudom azt beállítani, hogy a kondenzációs kazánt kiengedje a netre. A korábbi TP-Link routerek ezt gond nélkül megtették, ez az Asus viszont nem engedi csatlakozni a netre. (ASUS-AC65P). Most reggel tettem egy próbát a régi biztonsági tartaléknak meghagyott WR941ND-vel és simán kiengedi a netre. Köszi
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Topikgazda
-
féldekás
senior tag
válasz Gubek-Einste #37993 üzenetére
[link] Valamit tartalmaz a log, ami a probléma lehet?
-
h1mpi
félisten
válasz Gubek-Einste #38004 üzenetére
Csak azt írja ki az eszköz, hogy nem tudott csatlakozni a netre. A Tp-Link routerrel, pedig egyből neten van, ahogy beírom a jelszót. Mellékelek pár képet hátha segít.
[kép] Kazán
[kép] Kazán wifije
[kép] Miután csatlakoztam a kazán wifijére
[kép] Ariston program hibaüzenetnem lehet, hogy ki kell valahogy engedni a tűzfalon?
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Sziasztok
Hogyan tudnék rájönni egy AP-ként működő AC68-as router IP cimére, ami csak a wifit biztositja? Nem akarok mindig közvetlen kábelt dugni bele.
Valahogy be kéne tudjak jelentkezni rá.Vagy tudtok esetleg jobb módszert bizonyos eszközökön az internet korlátozására? Valami szoftverrel vagy nemtom mivel. A gyereknél akarok időszakokat beállítani, hogy mikor mihez férhet hozzá, vagy van e egyáltalán internetje.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
h1mpi
félisten
válasz woodworm #38007 üzenetére
Persze, sokszor próbáltam és mindig ugyanaz az eredmény. A TP-Linkkel ment azonnal. Ez az Asus nyűgös valamiért. Szerintem nem egyezik az ip, mellékelem a képet: (arról a wifi-ről, amire csatlakozni szeretnék). Esetleg az bezavarhat, hogy a Digi routere Bridge módban van, bár akkor a Tp-Link routert is zavarná... nem tudom mi lehet a megoldás, lehet visszatérek Tp-Link-re ha ezt nem lehet megoldani
[kép]Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Megoldottam Átettem a 2.4 Ghz-es menüben a N onlyt autora, és kivettem a b/g védelmet, illetve a fix 40 Hz-ről 20/40 autora tettem. Nem tudom melyik miatt, de mire felmentem a kazánhoz már hasított a net Ezt azért írtam le, hátha valakinek lesz még ilyen gondja.
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz kisbalazs83 #38013 üzenetére
Köszi, a b/g védelem miért fontos, hogy be legyen kapcsolva?
-
kisbalazs83
aktív tag
-
h1mpi
félisten
válasz kisbalazs83 #38017 üzenetére
Ezt én is megtaláltam, de fordítsd le légyszi magyarra mi az hogy "örökölt eszközöktől"?
-
MODERÁTOR
-
K-man$
csendes tag
válasz Intruder2k5 #38022 üzenetére
Az működik! Akkor aNAS tűzfala lehet a hunyó?
-
MODERÁTOR
-
K-man$
csendes tag
válasz Intruder2k5 #38024 üzenetére
De ha nem a NAS-ra, hanem a PC-re nyitom meg a portot, akkor az miért nem működik? Annak nem sok köze van a NAS tűzfalához. Kikapcsolatm a NAS tűzfalát, ugyanúgy nem láthatóak a portok kintről.
-
MODERÁTOR
-
K-man$
csendes tag
válasz Intruder2k5 #38026 üzenetére
Saját hálózatról pl. a yougetsignal.com open port ellenőrzőjét használom, de mobilnetről is próbáltam az elérést, úgy sem működött. Kivéve a router admin felületének távoli elérése.
Asus router NAT passthrough-t lehet engedélyezni PPoE-en. De az sem változtatot semmit. -
krealon
veterán
válasz K-man$ #37995 üzenetére
"szeretnék beállítani port forwardingot egy Asus AC68U routeren, de egyszerűen nem sikerül, mindig zárva maradnak a portok. A céleszköz egy NAS, fix IP címmel."
Fix (kezzel beallitott) IP cim, vagy a router-ben, a NAS MAC address-ehez rogzitett allando (statukus DHCP) IP?
Szerk:
Ha az elobbi, akkor a default gateway nincs jol beallitva.[ Szerkesztve ]
-
K-man$
csendes tag
Köszi a segítséget, sikerült megoldani végül.
A gond az volt, hogy a routert bridge módra (WDS only) kellett állítani a vezeték nélküli részben. A NAS-nak pedig DHCP-n keresztül hozzárendeltem a MAC address-e alapján egy statikus IP-t. Így már gond nélkül működik a kívánt portok elérése kívülről. -
boby o
kezdő
Szép hajnalt kivánok minden kedves tagnak.Lenne egy pár kérdésem,vásároltam egy tp link,ac 1200 archer c 6 tipusu routert,probáltam szakembert hivni de most lehetetlen valakit elérni,van több kérdésem is de majd apránként kérdezek,az elsö kérdésem,van egy olyan opcio a ruter menüjében,hogy ip és mac binding,amiota a telefonomat beállitottam erre az opciora azota nem akar csatlakozni mikor este kikapcsolom,és reggel bekapcsolom,csak akkor mikor kikapcsolom a binding-et a rouretben,ebben kérnék segitséget,elöre is köszönöm,
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz boby o #38036 üzenetére
Talán nem osztottál fix IP címet az okosodnak és reggelre más IP címet kapott.
Egyébként biztonsági megfontolásból van értelme ennek a "binding"-nak de egy háztartásban ennek nincs jelentősége. Könnyen törhető, a MAC address meg többnyire menüből változtatható.[ Szerkesztve ]
mezis
-
boby o
kezdő
válasz Gubek-Einste #38037 üzenetére
Jo reggelt,probálgattam a beállitásokat,és ez történt.
-
boby o
kezdő
válasz MasterMark #38038 üzenetére
Szia,azért jo lenne tudni,hogy kell beállitani.
-
boby o
kezdő
válasz MasterMark #38044 üzenetére
Köszi a választ,alszom egy kicsit éjszakai müszak után délután meglátom mire jutok.
-
K-man$
csendes tag
válasz woodworm #38040 üzenetére
Igen, még nem találkoztam ilyennel én sem, pedig már párszor konfiguráltam a NAS-t másik hálózatokon. Annyit még kellett pontosítani, hogy nem WDS only-ra, hanem Hybrid-re kellett állítani a routert, mert más eszközök így nem találtak AP-t, nem tudtak csatlakozni a netre. És ezt mindkét frekinél (2.4 és 5GHz) be kellett állítani.
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #37971 üzenetére
Megvettem közben az ajánlott Asus routert, tegnap ki is cseréltem.
Viszont a gond ennél sem oldódott meg: a net folyton szakadozik ami még nem is gond (mert gondolom ez szolgálató oldalról jelentkezik), de folyton vele rántja a lan kapcsolatot is a pc-n és így megszakad a NAS-al a kapcsolat :/
(egyébként ilyenkor úgy néz ki, hogy pár mp-re nincs net, aztán hibát ír, picit visszajön és ez így ugrál - 1percen belül akár 20-30x). Aztán most pl. nyomtam minden eszközön egy restartot, megjavult és most nem szakadozik. Ebből úgy gondolom, valamelyik eszköz besokallhat.Mit próbáljak most? Esetleg a digi gyári routerét tegyem át híd módból sima router-re majd az után legyen kötve az asus router?
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest