Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fail3D!
addikt
válasz MasterMark #14150 üzenetére
Claim alipay? Csak mert beakarja hogy regeljek az alipayre... Az otp kaetyaval siman tudok fizetni.. A googlepay adat kitoltest kivettem a kepletbol.. Manualisan beirtam es lementettem a kartya adatokat alin.. Azert a fizetes gombra kattintas nem kivan nagy iqt.. Az otps vasarlasokkal nem baszakazik csak ezzel a revoluttal,
-
Fail3D!
addikt
válasz viktorhu #14152 üzenetére
Revolut.. Szoval igen.. Nme magyar a kartya. A cim magyar es magyar az otp is. Viszont annyora az aliban mar nem vagyok benne hogy akkor most az alipay amire beakar regisztraltatno azzal hogyan lesz biztonsagosabb a vasarlas illetve mit kene nekik bekuldenem? Ramegyek a tovabbra es alipay regisztraciot akar velem csinaltatni.
[ Szerkesztve ]
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Azt hol lehetne beállítani, hogy külföldi POS vásárláskor contactless fizetésnél az automatikusan az elérhető EUR egyenleget terhelje akkor is, amikor a HUF egyenlegem alacsony? Én azt hittem, ez alapból így megy de sajnos nem.
A történet az alábbi, Külföldön vagyok. Egy hete jött meg az új VISA fizikai kártyám. ezt használom. Az EUR egyenlegre töltöttem 1000 eurót, HUF-on pedig csak párszáz forintot hagytam az utasbiztosítás fedezetére.
Tegnap fizettem étteremben a VISA kártyával. Contactless próbálkozásnál egymás után kétszer is elutasította. Ezek a próbálkozások azonnal meg is jelentek az appban, de a HUF egyenleg alatt "Declined. Please try again" megjegyzéssel, miközben az EUR egyenlegen ott az 1000 EUR!!!
Ezután megpróbáltuk még bedugós chip olvasással is a fizetést és akkor már elfogadta és sikeresen levonta már az EUR egyemlegemből.A fizetés után hamarosan jött a Revoluttól egy értesítésem, azt írták, hogy a HUF egyenlegem 3500 HUF alá csökkent (ami igaz is, de direkt így csináltam) és töltsek rá pénzt, ha nem akarom, hogy legközelebb is elutasított fizetéseim legyenek!
Könyörgök, miért kellene a HUF-ra töltenem, ha én direkt az EUR egyenlegemből akarok fizetni?
És azt hol lehetne engedélyezni, hogy a contactless fizetésnél automatikusan menjen az EUR egyenlegből a pénz, ha a HUF-on nincs elég, ne utasítsa el ilyenkor?Jó nagy szívás ez a VISA kártya, mert a MASTERCARD-al ilyen gondom soha nem volt, jópár országban használtam már ugyanígy, és annál contactless fizetésnél gond nélkül terhelte mindig az EUR számlát is, ha a HUF-on nem volt annyi.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz Andralin #14155 üzenetére
Csak ötletelek, de véletlenül nem ez volt az első vásárlásod, és azért kellett bedugni, hogy aktiválódjon a kártya? Vagy ha sokadik vásárlás volt, akkor belefuthattál a PSD2 miatti szigorításba, miszerint időnként muszáj chipes tranzakciót csinálni biztonsági okokból, és csak utána fog működni a contactless újra. (Esetleg az adott terminál volt régi/rosszul beállított, és emiatt nem lehetett rajta így fizetni).
Az elutasítás meg azért a HUF egyenlegen jelenhetett meg, mert az a kártya alap pénzneme, azt pedig figyelmen kívül lehet hagyni, hogy szól az alacsony egyenleg miatt.
[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
Pár napos erdélyi beszámoló, mindenhol tudtam Revolut kártyával fizetni, Banca Transylvaniaban vettem fel pénzt kétszer is, elég sok ATM-etláttam, de volt OTP meg Rafi ami feltűnt még
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Fail3D!
addikt
válasz INGJOKE #14154 üzenetére
Alira levan mentve a kartya szam.. Miert kell alipaybe is beregelnem azt nem ertem. Az alipay olyan mint a paypal nem? Ennek mikoze ahoz hogy milyen kartyaval akarok fizetni a honlapon. Cim kartyanev ugyan az. Ugyan arrol az eszkozrol rendelem. Milyen biztonsagi kockazatot lat akkor bennem az ali? Illetve magyar support elerhetoseg nincs ahova feltudnam tenni a kerdeseim?
-
Tuomas
addikt
-
tomp
félisten
Életem első Ali rendelése történt az imént. Fizikai kártya számával hiba nélkül megtörtént a fizetés. A Revolut csak azért reklamált mert 3500 alá esett az egyenlegem.
-
st6969
őstag
Egy kollégám korábban váltott NOK-t, mondjuk százezer Ft értékben. Nem költötte el, nagy része megmaradt. HUF egyenlegén minimális összeg van (mondjuk kétezer Ft). Tankolást szeretett volna fizetni itthon, de elutasítva. A NOK-t nem váltja vissza a rendszer HUF-ra, ha a HUF zsebben nem áll rendelkezésre a szükséges összeg? Csak fordítva működik?
-
veterán
válasz st6969 #14170 üzenetére
Fordítva sem működik. Tehát az sem működik, hogy amikor van 90 NOK a számláján és 10 000 Ft is, akkor ki tudjon fizetni egy 95 NOK-os összeget.
Szóval sem Ft-ról devizára, se devizáról Ft-ra nem vált automatikusan, neked kell kézzel váltani.
Ebből kifolyólag az sem lehetséges, hogy negatívba menjen a számla bármilyen fizetőeszközben, kicsit hitetlenkedve olvasom itt azt, hogy volt olyan, akinek negatívba ment a számlája, nekem se Ft-ban, se devizában nem engedte negatívba menni az egyenleget, rögvest elutasította a fizetést, ha negatív lett volna az egyenleg
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #14172 üzenetére
De, simán átváltja, mert a 10 ezer forint bőven fedezi a 95 NOK-os fizetést.
Én mindig így használom - egy hétvégi horvát kunás előre váltást eltekintve mindig a forintos számláról fizetem az internetes meg az utazós vásárlásaimat.
-
st6969
őstag
válasz Donki Hóte #14172 üzenetére
"Tehát az sem működik, hogy amikor van 90 NOK a számláján és 10 000 Ft is, akkor ki tudjon fizetni egy 95 NOK-os összeget."
Nekem ez ellentmond azzal, ami az összefoglalóban írva vagyon (vagy félreértelmezek valamit?):
Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli. -
veterán
válasz viktorhu #14173 üzenetére
Jogos az észrevétel, ha bármelyik devizából van annyi a számlán, amennyi fedezi a költés összegét, akkor abból vonja le, tehát a 95 NOK-ot levonta volna a 10 000 Ft-ból.
Ha viszont ha mondjuk van 900 NOK-od a számládon és még 10 000 Ft-od, akkor már nem tudsz egy 910 NOK-os számlát kifizetni, mert a 910 NOK külön-külön nem áll rendelkezésre, csak egybeszámítva, úgy meg nem vált a Revolut.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
instantwater
addikt
Egyébként pont ezért felesleget váltani előre devizát, mert, ha megmarad, és soka többet nem kell, akkor csak a gond van vele, vagy nagy eséllyel bukás a visszaváltás.
-
instantwater
addikt
válasz Donki Hóte #14177 üzenetére
A lényeg, hogy egy zsebben álljon rendelkezésre elegendő összeg. Több zsebből nem egyenlít ki egy tranzakciót.
-
Sify
senior tag
Ha van egy OTP Bonus Hitelkártyám és erről töltöm fel a revolutot, akkor kapok visszatérítést a vásárlás után? Ugye a feltöltés a kártyáról vásárlásnak minősül.
Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3
-
-
KTU
addikt
válasz #20749568 #14183 üzenetére
Ha veszel valamit max. 7 napig lehet "pending" státuszban, pár nap elteltével, amikor lekéri a kereskedő, eltűnik a kis kék kör, akkor lesz az összeg lekönyvelve.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Takumi1987
újonc
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy a bitcoin és társai után amikor nyereséged van az átváltásból az után kell adózni??
Olvastam egy olyan cikket hogy egyéb költségként bele kell rakni az adóbevallásba ez igaz?
Mellékeltem is
[link][ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
-
freaghill
őstag
Ajánlott használnia Revolutot főkártyának, vagy nem?
Mik az ellenérvek? -
KTU
addikt
válasz freaghill #14189 üzenetére
Igen, link, és link
+
ingyen gyors, kvázi azonnali pénzküldés / kérés Revolut felhasználok közt,
pénzküldés / kérés link-kel nem Revolut-o használoknak.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Somatom
veterán
Tapasztalatok alapján kb. mennyi a fizikai kártya "átfutási ideje" új Revolut regisztrációtól a postaládáig?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, következő kérdésem lenne: ha bemegyek az átváltásba most azt írja ki, hogy 1 ft 0.0030 €. Ez ugye nem jó. Visszont, így nem tudok beállítani automata átváltást értelmes árfolyammal. Mi a megoldás?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
kovisoft
őstag
válasz Takumi1987 #14187 üzenetére
Igen, a kriptovaluták kereskedéséből származó jövedelem után adózni kell. Ráadásul mivel nem ellenőrzött tőkepiaci ügyletről van szó, ezért nem állíthatod szembe a nyereséget a veszteséggel. Nem egyéb költségként, hanem egyéb jövedelemként kell feltüntetni az adóbevallásban.
-
Gsx-rr
veterán
Toroltem az Mc-s kartyat.
Aktivaltam egy uj Visat fizikailag meg nem kaptam meg. Most latom van egy virtualis kartya is.
Minek van 2 kulonbozo ? -
KTU
addikt
válasz Gsx-rr #14198 üzenetére
Miért van virtuális és fizikai kártya is?
Mert különböző a felhasználási területük.
OK, használható a fizikai kártya a virtuális térben,
de célszerű virtuálisat használni virtuális térben."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest