Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
erre amúgy nem esküdnék meg, mintha 1-2 marshmallow romba bekerült volna... vagy bétás 7.0 volt az? de az tuti, hogy valamelyik gyáriban is volt.
de egyébkén igen, custom rommal működik a QC2, miui.eu-ról tudok nyilatkozni, ezzel frankón megy.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Black_Raven
veterán
válasz #69059072 #18597 üzenetére
A szerviz alapból hazudik. egyszer volt dolgom velük, gyorsak voltak 1 hét alatt visszakaptam a telefont, de amire berágtam , a munkalapra ráírták: használt, karcos, maszatos, usb aljzat szennyezett. Igen használt, mert ami 1 napos az használt.De a többi hazugság de vastagon. Biztos hogy azért írják hogy előnyben legyenek. Az anyag deformálódáshoz pedig nem kell farzsebben hordani. Akinek meg 20k nem pénz, az hagyja a francba. Én nem tenném!
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
Bass
addikt
válasz Black_Raven #18604 üzenetére
Hát sajnos ezt másik szerviz is ráírja én a Telemaxnál találkoztam ezzel amikor visszakaptam holott a telefonjaimra mindig vigyázok. Levédik magukat ezzel sajnos.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Black_Raven
veterán
Pont ebből indulj ki, rögtön ráírták hogy a telefon görbe, fizikai behatás érte, azért hogy ne kelljen kijelzőt cserélni ingyen a kolléga telefonján. mindenki tudja mit csinál és hogyan használ valamit. Ha azt mondja nem görbitette el valószinű úgy van.Nem hiszem hogy egy hazugságra tanácsot kérne a topikban. A szerviz természetesen próbálkozik..
A szervizbe küldés előtt pont a levédésük miatt csináltam én is képeket és videót a telefon állapotáról.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Black_Raven #18606 üzenetére
Ha a teló fémháza elgörbült, akkor értelmetlen kijelzőt cserélni, hiszen ház csere nélkül a probléma nem fog megoldódni.
A garancia / szavatosság nem CASCO-biztosítás, kizárólag a gyártó által vétett (gyártási) hibák ingyenes kijavítására szolgál.
Tudom hogy ez sokaknak nem tetszik, de ez van. Sem a beletört USB-dugó, sem a szétbarmolt fülhallgató aljzat nem garanciális probléma, mint ahogy a farzsebben meggörbített fémház, vagy éppen az elejtés okozta károsodások javítása sem.
Ezekre jobb forgalmazóknál külön lehet biztosítást kötni, külön pénzért.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bass
addikt
válasz Black_Raven #18606 üzenetére
Az a baj h az igazság sose fog kiderülni,lehet próbálkozni hátha. De ahhoz septibe kell a testülethez fordulni de ennek előfeltétele a hivatalos reklamáció és a szerviz indoklása írásban.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Black_Raven
veterán
válasz Bogyó bá' #18607 üzenetére
Amiket felsoroltál egyik sem garis hiba és mindenki tudja. Itt egy kijelző sárgulásról van szó ami elég gyakori hiba, más telefonoknál is, és általában nem az miatt van hogy elgörbült a telefon. Csak azt a legegyszerűbb ráfogni..
Bass: így van, ezeket kell megtenni, minnél hamarabb. Az időhúzás itt nem előny.
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Lehet egyébként gyártási hiba a deformáció. Én nemrég kaptam a telefont lezárt tokban. Kinyitottam és bár nem látok rajta ivet, de rendeltem egy üvegfóliát is hozzá. Mikor rátettem a szélein körbe kb 1-2 mm sávban levegős volt, nem lehetett rásimitani. Szerintem azért, mert van benne pici homorúság, vagy szr az üvegfólia. Emiatt 2000 ft bukta kapásból...
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
szeretnék telefont váltani jelenleg egy LG leon készüléket nyúzok, még nem biztos a váltás de nézelődök. több helyről is a redmi 4x-et ajánlották mint alternatíva, a szempontjaim a következők:
ezek az elvárásaim a készülékkel szemben:
- legyen stabil, ne legyen bugos
- legyen b20
- legyen kedvező az ára
- legyen viszonylag kompakt
- készítsen vállalható képeket (nagy igények nincsenek de a leon kamerája egy krumpli minőségében készít képeket)
- jó ha megvannak a kis bindzsik mint giroszkóp, iránytű, közelségérzékelő stb.nem vagyok power user, elvagyok egy öregebb, lassabb telefonnal is de mindenképpen fontos hogy stabil, megbízható legyen, és a hócipőm tele van hogy 8gb tárhelyen nem férek el.
1: kérdezném hogy a 4x-nek milyen ismert bugjai vannak? mennyire stabil a telefon?
2: a b20-as verzióban vannak-e különböző hardververziók vagy mind egyforma?
3: milyen megbízható beszerzési források ismertek, fontos a garancia és a rendes áfás számla. én a xiaomishopot ismerem névről de nem tudom ők mennyire megbízhatóak és úgy néztem még az iponban kapható hasonló áron, de nem tudom, ők milyen hardververziót tartanak, az ottani telefon is b20-as-e.
4: milyen meglepetésre, sajátosságra számítsak, ha eddig samu és lg telefonom volt, nem szeretnék kellemetlen meglepetéseket "hát ez ilyen, kínai, olcsó" jelleggel. a xiaomi nekem már "bizonyított" annyira a netes ismereteim alapján hogy megfontoljam a váltást de nem nagyon szeretek kalandozni ha egy telefont megveszek az szeretem ha megbízhatóan kiszolgál évekig. most sem váltanék a lassúsága ellenére ha nem lenne borzasztóan szűk a tárhely.
5: a fenti igényeknek ez a telefon mennyire felel meg, illetve ha valaki röviden leírná a xiaomi névkonvencióját azt megköszönném. számozás a generáció, redmi az olcsóbb, mi a drágább, note a nagyobb, x az egy fél generációval jobb a az olcsóbb kicsit gyengébb? vagy hogy van ez?
6: a kijelző minősége milyen pl. egy samsung samoledhez (mittom, nem kell S9-hez viszonyítani de mondjuk egy A3-hoz) képest? gondolom hogy azt a szintet nem éri el de az LG kijelzője elég gyász.[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz DeFranco #18614 üzenetére
Teljesen jó. MIUI először lehet fura lesz, de ugyanúgy meg lehet szokni, mint a többi gyártói felületet. kamerája okés, nem egy DSLR, de átlag középmezőny. 2 féle kijelzővel készült, de átlag halandó (főleg ha nincs mellé téve a másik összehasonlítani) nem fogja látni a különbséget, nekem is a -papíron- gyengébb van. BOE/EBBG a keresőszó. 3/32GB-vel lehet picit hosszabb távra is tervezni. tökéletesen megállja a helyét a telefon a hasonló árú nagy nevek közt is. még van hivatalos support, de jó a közösség is, szerintem nem bánod meg.
xiaomishop én úgy tudom felejtős. eustock-ról vedd
szerk: néha azt veszem észre hogy kevés a fényerő, meg nyilván nem egy samuled, de bőven lehet együtt élni ezzel a kijelzővel. Színb*zulást sose értettem, azzal nincs problémám. pixelesnek nem látom. de ezek tök alap dolgok, ebben az árban ne várjon az ember 4K, amoledet
számozásban ne keress logikát... redmi 4 néven ment indiában vagy hol. note 5A prime néven meg kb ugyanezt a vasat árulják, fél collal nagyobb kijelzővel...[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
shifty!
senior tag
válasz kerobi #18612 üzenetére
Még mielőtt nagyon felfújod a dolgot itt magadnak, ajánlom a fórum keresőjét, "fólia" "üvegfólia" keresőszavakkal.
Ha találsz tökéletes kijelzővédőt, szólj nekünk is.(#18614) DeFranco
- legyen stabil, ne legyen bugos - szerintem ez elmondható róla. Mókolni nem nagyon kell (lehet, de sok előnyt nem ad.) A MIUIHU szoftok elég kiforrottak, jól használhatók.
- legyen b20 - Van, bár érdemes visszaolvasni, mert akadnak érdekes dolgok hívás közben. Voda 4G városban teljesen stabil, Telenor 3G hálózatot jól fogta, T-mobilos soha nem voltam, nincs tapasztalatom.
- legyen kedvező az ára - ez szerintem elmondható, EUStockos ára elég stabil, ár-érték arányban nem tudom, találsz-e szolgáltatófüggetlen készüléket ilyen jó ajánlat formájában.
- legyen viszonylag kompakt - lapát kezem van, de néha fogást kell váltanom átellenes sarok eléréséhez. Egykezes gépelés sima ügy, tokot mindenképp kell beszerezni hozzá, mert csúszik. mint az állat.
- készítsen vállalható képeket (nagy igények nincsenek de a leon kamerája egy krumpli minőségében készít képeket) - minimális mókolással (keresőszó: camera2API) ki lehet hozni belőle az állatot. Tényleg határozottan jó képességei vannak, pedig nincs nagy extra benne.
- jó ha megvannak a kis bindzsik mint giroszkóp, iránytű, közelségérzékelő stb. - iránytű pipa, giroszkóp pipa (asszem), közelségérzékelő pipa. Infra van, jól működik, jó hatótávval, NFC nincs. GPS atomstabil (Snapi chipset, semmi meglepetés)Összeségében ebben az árkategóriában talán a legjobb ajánlat, én a Meizukat szeretem még ebből a szempontból, de azokat mostanában kihagyják az EUStockos repertoárból, nagy bánatomra.
Ha árban belefér, akkor az A1-et venném, bár az 5.5 colos, valszeg nem annyira kompakt.[ Szerkesztve ]
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
kerobi
senior tag
válasz shifty! #18616 üzenetére
Ha ezt tudtam volna, nem rendelem meg hozzá. Csak akkor nem értem, minek forgalmazzák?
Na mindegy is, mert olyan gyorsan szedtem le róla, mint amilyen gyorsan rátettem. Nem is kell rá. Ilyen jó kijelzőt még nem láttam, ami igy taszitaná a zsirt. Persze meglátszik idővel, de nekem sokal roszabb tapaszalataim vannak. -
plömplöm
őstag
válasz #69059072 #18566 üzenetére
nem lehet, hogy félreértetted a szervizest, és azt mondta, hogy újra kell élezni? érted, hogy ne legyen görbe...
egyébként az enyém kijelzőjén is van egy néhány mm2-es sárgásság, nekem a jobb oldalon, a közepétől kicsit felfelé. gondolkoztam is, hogy amanóba, végülis garos, van cseretelóm, megjavíttatom. hát, ezek után inkább hagyom a fenébe
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Norby86
őstag
Gyári Global Stable romról váltottam vissza EU romra és még mindig nem működik a Messenger Lite alkalmazáson belül a kamera. Hiába kattintok baloldalt lent az ikonjára a beszélgetésben, nem jön elő a felugró ablak hogy mit szeretnék csinálni. Pedig engedélyeztem a felugró ablakokat is... Valaki esetleg rájött már mi lehet a baj? Összes mostani EU romon ez a hibajelenség megtalálható és borzalmasan idegesít hogy nem képesek javítani. Global Stable romon nincs ilyen probléma, ott cserébe nincs pl. GSM ABC funkció meg sok egyéb hasznos dolog. Szóval igencsak megvagyok lőve...
-Norbi-
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Elég furán működnek nálam a szenzorok illetve az ahhoz kapcsolódó funkciók. Stabil EU ROM volt/van a telefonon.
- telefonálásnál, amikor felveszem és a fülemhez emelem a telefont, biztos, hogy kikapcsolja a képernyőt, de az utóbbi hívások közben szinte kivétel nélkül sikerült valahogy a hívástartást benyomni.
- az automata fényerőszabályzás sincs a helyzet magaslatán, hiába van max ra húzva, gyakran elég sötét a kijelző, bár ez annyira nem vészes.
- időnként úgy dönt a telefon, hogy nem hajlandó elforgatni a képet (és nincs letiltva a képernyő forgatás). Múltkor megnéztem a sensors multitool -lal, a gravity, a rotation vector, a gyroscope mért értékei egyszerűen ki voltak húzva (--), aztán újraindítás után már működött rendesen minden, voltak rendes mért értékek is, de ez nem egyszeri eset volt.
- a kamerát már említettem, az egyrészt ha megkopogtatom a telefont, valami hang jön a kamera felől, valamilyen megnyitott fényképező alkalmazás mellett is, csak akkor halkabban, másrészt igen gyakran életlen a vele készült kép, max felbontás és minőség mellett is, többféle alkalmazással, tap to focus próbálkozások után is (lehet látni, hogy próbál fókuszálni, csak nem nagyon sikerül). De néha viszont teljesen rendben van a kép.
Tudom akkor használjam azt, de az előző telefonomnál, egy Redmi 1S -emnél egyik hiba se jelentkezett több év után se, szóval nem gondolnám ezeket normálisnak...
Szoftveres vagy hardveres hibák ezek inkább? User error vagy valami garanciális hiba? Lehet ezeket orvosolni valahogy?Köszönöm
-
aelod
veterán
-
-
aelod
veterán
telefonálásnál, amikor felveszem és a fülemhez emelem a telefont, biztos, hogy kikapcsolja a képernyőt, de az utóbbi hívások közben szinte kivétel nélkül sikerült valahogy a hívástartást benyomni.
Ez nálam mindennapos. Én úgy oldottam meg, hogy ha telefonálok akkor lekapcsolom a kijelzőt. Azóta megszűntek ezek a gondok.
A képekről annyit, hogy nekem is életlenek, szinte sosem talál fókuszt. Azt vettem észre, hogy ez főleg rossz fényviszonyok között jön elő. [link] itt van egy két kép amit a telefonnal lőttem.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Amita
csendes tag
válasz #69059072 #18629 üzenetére
Végigolvastam a kálváriád. A szomorú megállapításom az, hogy lehetséges, hogy a készülékház vagy inkább az üveg alapból hajlottak (tehát nem a te vagy egyéb user hibájából, hanem már így kapod), ugyanis az én féltve óvott készülékem jobb felső részére valószínűleg emiatt nem tapad fel az üvegfólia rendesen. Olvastam itt, hogy nincs rávaló, meg az összes üvegfóliával van valami gond. Az senkiben nem merült fel, hogy nem a fólia a gond, hanem hogy maga a telefon felülete "görbe"? És ez esetben én is várhatom a sárgulást, mert gondolom, előbb-utóbb ott feljön a ragasztás, és lesz foltom...
Amúgy ennyire nem látok bele, de lehetséges, hogy ezek a jó kis hajlított üvegek vannak ilyen "remekül" legyártva...
Viszont aki szervizeltetni akar, vízszintmérős képeket csináljon a telefonról, mielőtt beadja. -
zojjektum
senior tag
Azért eret vágni nem kell. Megvannak ezek másik telefonnál is legyen az olcsó vagy drága. Nekem a huaweinél, nejemnek samsungnál voltak anomáliák, de haver s7-es telefonját vihette kibontás után cserélni, mert nem talált térerőt semmilyen simmel. Másik 3 millió meg használja minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Úgy vagyok vele, hogy nekem ez az első telefonom a gyártótól eddig teszi a dolgát, vannak idegesítő dolgai de én ezekkel együtt tudok élni. Ennyi pénzért nem kaptam volna ilyen felszereltségű telefont. Ha nem váltottam volna még mindig az lg g2-t nyüstölném de a napjában 3x töltés már nem volt olyan jó móka...
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
albiosz
őstag
-
orso0355
őstag
válasz Black_Raven #18640 üzenetére
Ez engem is érdekel.
-
szazbolha
addikt
Lehet hiába írom le, lehet hülyeségnek tartjátok, de teljesen mindegy, hogy a gyártó fogalmazó mit ír le garanciális feltételként, ha Magyarországon vásárol magánszemély műszaki cikket xxxx forint felett.
Ettől még lehet igaza a boltnak/szerviznek vitás ügyekben, de nem az általa hozott "szabályok" miatt.
A boltnak/szerviznek van bizonyítási kényszere az 1 éves kötelező jótállási időszakban, tehát ha azt állítja, hogy a készüléket nem rendeltetés szerűen használták akkor azt neki kell bizonyítania a saját költségére bármilyen testület vagy joghatóság előtt. -
Bass
addikt
Sziasztok
Ha jön értesítés miért nem jeoenik meg a zárképernyőn? Illetve az értesítési sávot nem lehet vastagítani? Túl picik az ikonok"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
-
Black_Raven
veterán
-
szazbolha
addikt
Joga van megtagadni, ezt senki nem vitatja. De ez nem a vég állapot, innentől kell érvényesíteni a vásárló jogait.
El kéne felejteni azt a rossz reflexet, hogy a házmester meg a szerviz mint "hatóság" vagy mint polgár felett álló entitás léphet fel. Nem az, a szolgáltató is csak szolgáltat, nem az van amit ö mond, akkor sem azt hiszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest