Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
válasz
kocsiska15 #31367 üzenetére
Igen, az operációs rendszer itt megállt.
A telepített alkalmazások azonban mind a mai napig kapják a frissítéseket a play store-ból.
A telekom appot én a tableten futtatom. -
kocsiska15
tag
válasz
gyulaszu #31366 üzenetére
Minden ugyanez nálam is, szóval annyira nem lehetett "folyamatosan frissítve" a tied sem?
Mármint, ha jól értem akkor azon a ponton álltak meg a frissítések.Nekem nem is lenne problémám vele egyébként (persze kicsit belassult már szegény...), mert ahogy írtam csak minimálisan használok telót, az extra appokat is csak a legritkább esetben frissítem.
A Telekom alkalmazás viszont kellene, annak a legújabb verzióját pedig már nem engedi letölteni erre, a Google Play "Ez az alkalmazás már nem kompatibilis az eszközöddel" hibaüzenetet ír. -
gyulaszu
senior tag
válasz
kocsiska15 #31361 üzenetére
Egyébként milyen verzió van a tiéden jelenleg?
Nálam folyamatosan frissítve volt és
Android 7.1.2 N2G47H
Biztonsági csomag 2018-10-01
MIUI 11.0.2 stabilÉn még mai napig megtartottam második készüléknek, mert az egyik banki app még ezen fut.
-
beef
őstag
válasz
kocsiska15 #31363 üzenetére
Letölteni a legfrissebbet igen. Bár ha sikeres lesz a telepítés, akkor úgy is fog jelezni, ha van újabb verzió. Azt már néhány gombnyomással tudja telepíteni utána.
Visszalépés nem igazán van, illetve az sem egyszerűbb. Mivel az új Android telepítésével minden törlődni fog a telefonról (appok, sms, telefonkönyv, fotók, stb.).
Persze ezek, ha be voltál jelentkezve a mostani rendszerben google fiókkal és a szinkronizálás is engedélyezve volt mindenre, akkor az új OS telepítése után ezek visszaállíthatók.
De célszerű nagyon figyelmesen átolvasni a telepítés menetét, nehogy kimaradjon valami fontos lépés. -
kocsiska15
tag
Köszönöm a gyors választ!
Banki appot nem használok telón, max. az ilyen vásárlás-megerősítő cuccok jönnek oda ugye.
Igazából az egész telefonhasználatom minimális - ami miatt az egész előjött, az a Telekom alkalmazás volt, ami nem hajlandó már frissülni ezen az Android verzión, az pedig azért hasznos.
Szóval a linkelt oldalon gondolom a legutóbbi verziót érdemes letölteni, ill. akkor ha követem az installation guide-ot, akkor elvileg rendben lesz és frissül az Android? Bár elég bonyolultnak tűnik a dolog, több problémás résszel... van visszalépési/visszaállítási lehetőség ha valami balul sülne el? -
beef
őstag
válasz
kocsiska15 #31361 üzenetére
Egy lényeges dolog, ha kinyitod a bootloadert, utána banki appok használata problémás lehet. Ha nem használsz, akkor kb. semmi hátrányod nem lesz és lesz friss OS a telódon.
A LineageOS mai napig frissül érdemes azzal próbálkozni, a honlapon ott is van egy leírás, persze angolul, a telepítés menetéről (installation). De ha sosem csináltál ilyet, akkor azért óvatosan, mert lehet téglát csinálni a telefonból.
-
kocsiska15
tag
Hali, nem tudom jár-e még erre valaki, de gondoltam próba szerencse...
Még mindig egy kb. 6 éves Redmi 4X-em van (internetes vásárlás volt, "MAG138"-az látok a doboz hátulján), de nem tudom frissíteni az Android verziót, ami pedig szükséges 1-2 modern alkalmazáshoz.
Olvasgattam/olvasgatom az Összefoglalót, de néhány link nem működik vagy régebbi dolgokra mutat + sosem csináltam még hasonlót, nem igazán értek ehhez, szóval jó lenne egy kis útmutató, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Vagy csak megerősíteni, hogy az Összefoglalóban lévő leírás még mindig használható-e- aztán valahogy megpróbálom megoldani azzal akkor. Bár nem tudom miért kell ilyen bonyolultnak lennie...
Persze, ha úgy lenne pénzem, ahogy nincs, akkor nyilván inkább vennék egy új telót, de az sajnos nem járható út.
Szóval ha bárki ki tudna segíteni tippekkel, esetleg linkekkel, leírással/videóval vagy csak útba tudna igazítani, azt megköszönném! -
válasz
johnywalker #31359 üzenetére
Vannak akkor más megoldások hogy rendszeresen mentve legyen. De persze nem muszáj
-
válasz
johnywalker #31355 üzenetére
Google Contacts-ba nincs felszinkronizálva?
-
carr
őstag
válasz
johnywalker #31355 üzenetére
utólag nekem nem sikerült, simen lévőket anno tudtam menteni, egyesével másolva.
Ha nagyon fontosak rendelj aliról egy utángyártott kijelzőt, cseréld, és mentsd. aztán persze használj google névjegyeket, felhőbe szinkronizálva, és legközelebb rendben leszel. -
johnywalker
őstag
Tudnátok segíteni, hogy egy kijelző halott 4X-ről hogyan, milyen módon vagy programmal tudnám a teló memóriájában lévő számokat lementeni Sim kártyára, vagy legalább megnézni, másolni?
-
RAMyMamy
tag
Sziasztok.
Lecseréltem ezt a jó öreg kis telómat kényszerből kb. 2 hete egy ajándékba kapott Samsung A22-re, mert iszonyat lassú volt már, de nem tudok az újra átszokni, konkrétan megőrülök tőle. A kameráján kívül semmi pozitívumot nem találtam benne, túl nagy, nehéz, fáj tőle a kezem (a 4x-et simán tudtam 1 kézzel kezelni, ezt kb. lehetetlen), húzza le a zsebem, állandóan félregépelek vele és semmi nem úgy műxik rajta, ahogy szeretném. Utálom a Samsung telókat egyébként is...
Szóval szeretnék új életet lehelni bele valahogy, egy új oprendszerrel. Akksiját cseréltem Nohonra kb. 1 éve, azzal nincsen gond.
Semmi érdekeset nem használok, szokásos Chrome, Gmail, FB, Messenger, Viber, menetrend.app, stb...
Ilyen bankos meg egyéb dolgokat elvből nem teszek a telómra.Mit ajánlotok most így 2024-ben, amit érdemes lenne rávarázsolni és minimális esély van vele a téglásításra? Akár egy újabb verziójú MIUI is jó lenne nekem, de abszolút nem vagyok vele képben.
Köszi előre is.
-
Márton
nagyúr
tudom, öreg teló...
Lányomé volt, pár éve nem használta, újat kapott.
Most kidobás előtt ránéztem, működik, mondom nyomok rá egy rendszerfrissítést, hátha még tartaléktelónak jó lesz. Frissített is, kért újraindítást, és azóta csak a boot képernyőt látom, hogy "MI" és "Powered by android".
De már egy órája! Restart után is!
Lehet valamit tenni, vagy tégláztam egy hivatalos frissítéssel -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Megválnék ettől a telómtól. Már beüzemeltem egy másikat.
Mi történik ha a 4x-nél Gyári visszaállítást indítok?
Az új telón már mindent beállítottam.
Az új telón lesz valami gubanc? Gondolok itt a Google fiókomban tárolt adatokhoz (tel.számok, naptár bejegyzések stb..)
Gyári visszaállítás után az újon minden eddigi megmarad?
Ilyet még nem csináltam. Segítsetek.
köszi -
matta2003
tag
Én 1 éve vettem használtan egy Redmi Note 10 pro-t a 4 évet használt Redmi 4X helyett. A RN10P mérete zavar(t), főleg nyáron, amikor nincsen olyan ruhadarab, amibe el tudom rendesen rakni.
Nekem hibamentesen pótolta a 4X-et. Csak a hívásrögzítés hiányzik néha, de ez Android verzió kérdése, nem a készüléké.
Bizonyos applikációk miatt sajnos kellett az újabb készülék, valamint az akksija sem úgy bírta a nap végére, ahogy én szerettem volna. -
bobalazs
nagyúr
CRDroid Santoni utolsó kiadás rajta a telefonon. Ránéztem a cpu használatra. Alkalmazások nem futnak, net kikapcsolva, max 1.4 Ghz-en pörög az összes cpu mag.
Visszaraktam a gyárit most, 768 Mhz en van a magok többsége és 2 mag még alszik is ráadásul.
Kb március óta fenn volt a crdroid. -
carr
őstag
-
carr
őstag
Sziasztok
Adott ez a rózsa-arany 4/64 global verzió készülékem. Gyári rom, nincs mokolva. Az érintő gombok alul akku csere után nem működnek. Egy applikáció segít kiküszöbölni. Most is arról írok. (Akkut új, gyárit kapott, kb 1.5 éve? pár napja használom így ... Kb 2 napot bír. Egy töltéssel. Átlagos használat mellett, tölteni 20-90 között szoktam. )
Milyen esélyem van értelmes áron eladnom? egyáltalán mennyit ér? 10-20e?
LCD ha kicserélem akkor helyre jön a Lenti gombsor is. 5e az új hozzá alin. Tipp hogy melyik lenne jobb? Köszönöm -
csferke
senior tag
válasz
Andrewstarr #31338 üzenetére
Nálam is előfordult már.
Sőt néha videó lejátszás előtt/után is előfordult már.
Megoldást sajnos még nem találtam. -
Andrewstarr
aktív tag
Sziasztok, valaki nem találkozott olyan hibával, hogy ha belépsz egy sms üzenetbe vagy az időjárás appba, akkor elkezd villogni a kijelző?
Ha kilépsz az appból, akkor megszűnik...
Előre is köszönöm az ötleteket, tanácsokat... -
mpo
veterán
A működő Redmi 4X helyett újat kellett vennem, mert a banki appnak Android 8 vagy magasabb kell, enélkül meg nem tudok belépni az online bankba (kétlépcsős azonosítás).
A Redmi Note 12 Pro és a Redmi 10 2022 közül az utóbbit választottam (52e Ft), mert a többlettudását nem használnám.
A csehektől rendeltem kék kameravédős, mágneses tokot, mert itthon csak piros volt.
[link] -
G@ben
addikt
válasz
SenorGrande #31331 üzenetére
Átfutottam a tesztjét, elsőre nem rossz, bár a jó kamera fontos lenne. Valami programmal (gcam, akármi) nem javítható drasztikusan?
-
G@ben
addikt
válasz
orso0355 #31330 üzenetére
A 4X méretűről már lemondtam, de fogdostam sok telefont és a feljebb említett méretet határoztam meg maximumnak.
SenorGrande: igen, ilyen alternatívák vannak, hogy veszek egy úgymond átmeneti telefont, ami nem sokkal tud többet, mint a 4X, de 1-2 évre jó, vagy jöhet egy modern, 1-2 éves csúcstelefon, ami kb mindent tud, de drága.
-
G@ben
addikt
válasz
DeFranco #31328 üzenetére
Én meg nehezen vagy egyáltalán nem szokom meg az olyan dolgokat, amik már elsőre nem jönnek be. Nem vagyok annyira teljesítményorientált, ami talán abból is látszik, hogy most is egy sok évvel ezelőtti, már akkor sem csúcs telefonnal nyomom. A méret fontos, az akksi is, jó lenne egy viszonylag normális fényképező (asszony Samsung A54-ese vagy valami hasonlója sokkal jobb képeket csinál, kb olyan szint elég is lenne), a többi már csak extra. Ami még tök jó lenne és használnám is, az az NFC és a vezeték nélküli töltés.
Viszont ami ha jól sejtem nem igazán működik máshol, az a telefonbeszélgetések rögzítése. Az még nagyon hasznos, amikor elsorolnak egy csomó dolgot, amire emlékezni kellene. -
DeFranco
nagyúr
Én nem azt írtam, hogy kicsi, hanem hogy nem bántam meg a cserét. Én is fixált voltam a kis méretre, de rájöttem, hogy el kell engedjek valamit és inkább ezt engedtem el, mint a teljesítményt vagy az árat.
@G@ben: a saját tapasztalatom az, hogy simán megszokható, nem mondom, hogy teljesen résmentes, de a várt problémák 80%-a nem jelentkezett kis megszokás után. Nem akarlak rábeszélni semmire, csak megosztottam egy tapasztalatot arról, hogy váltás után nálam mi vált be.
-
G@ben
addikt
válasz
DeFranco #31325 üzenetére
A max méret, amit még elviselek, az 155x72. De ez is csak ha nincs kisebben megfelelő. A telefonok hiába nőttek, a kezem maradt kicsi.
A magasság tudom, hogy jó szoftverrel nem gáz, de az ennél szélesebbet egyszerűen nem tudom jól megfogni és ez a 72 is erősen határeset. -
DeFranco
nagyúr
Én Redmi 4x-ről Poco X3 Pro-ra váltottam, nem bántam meg. Most az F5-öt dícsérik a tesztben nagyon, és jónak tűnik az ár/érték aránya, ha lesz itthon forgalmazásban én megnézném a helyedben.
Később a Redmi családban került további használatba, nála vált el a kijelző, úgy mint nálad, ő egy Motorola G32-t kapott helyette, az is teljesen vállalható, bár a Poco-tól azért elmarad.
-
G@ben
addikt
válasz
Repsol600 #31317 üzenetére
Akkor ebből telefoncsere lesz. Lassan amúgy is tervben volt, mert az akksi már csak 3000-et tud (közel 5 éves telefon és eredeti akksi), illetve már kezd lassú is lenni, most meg a kijelző is megadja magát.
Van valami jó alternatíva, ami kicsi, hosszú az üzemideje, esetleg a kamerája is jó? -
G@ben
addikt
Egy régi sérülés miatt a kijelző bal felső sarka először besárgult, így működött vagy 3 évig, de most ugyanott elkezdett elválni a kijelző, mintha a fólia alá levegő jutott volna be. Minden nap egy picit nagyobb lett, de alig észrevehetően, tegnap estére viszont a képernyő teljes bal oldala érzéketlenné vált, azaz a billentyűzetnél nem érzékeli az első függőleges oszlopot. Jól sejtem, hogy ez kijelzőcserével lenne csak orvosolható?
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget,tanácsot szeretnék kérni ezzel a készülékkel kapcsolatban.Elővettem a fiókbol gondoltam megcsinálom.Rossz aksi ,törött felgörbült kijelző(az akku felpuposodott és középpen felemelte).Rendeltem kínából akkut és kijelzőt kerettel,minden megjött frankón.Betettem az akkut feltöltöttem és bekapcsoltam ,hibátlanul működött a teló,jó akkor jöhet a következő lépés kijelző csere.Ezt is megcsináltam,bekapcsolom úgy tűnik,hogy minden rendben van szépen bejött a kijelző,és akkor itt jött a probléma nem érzékel,nem tudom kinyitni és használni.Már próbáltam többször újra indítani,lemerítenni feltölteni újra indítani,a kijelző csatlakozóját levenni,akkut levenni de nincs változás ,bejön a kijelző de nem érzékel.Valahogy életre lehet kelteni?Várom a segítségeteket. -
gelbelex
őstag
válasz
Repsol600 #31311 üzenetére
És sajnos nem várható későbbi crDroid a 4X-re.
Nekem úgy tűnik, a logikus folytatás a Lineage OS 20.
De ezt a tartalék telefonon előbb körbejárom még..., ha lesz időm valamikor...
(pl. le kell-e cserélnem az OrangeFox-ot(Jó tapasztalatok más rom-mal (is) jöhetnek...
)
bb71: Igen, lassúcska, bár nekem még élhető.
Ami zavar, hogy a GCam Pixel2Mod ugyan pazar képeket csinál (V8.3build-5.1.018.177624777), de amennyit én fotóznék egy nap városnézés alatt, úgy nem bírja estig akkuval... -
Repsol600
addikt
Nekem is Crdroid 7.25 van most. De már ajánlotta a frissítést 7.28-ra.
-
bobalazs
nagyúr
Két éve próbaként felraktam a CRdroidot a 4Xre, akkor nagyon tetszett, ám pár hét után olyan jött rá hogy időszakosan kikapcsolt, újraindult, ami megbízhatatlanná tette. Visszament a gyári rom. Azt használtam egész idáig, Android 7-es rendszert.
Ez a mostani CRdroid 11 v26 viszont most nagyon bejön. Tisztára olyan mintha egy új telóm lenne. Dupla koppos ébresztés a kijelzőn, kiváló akku idő (ha 4g és wifi off), meg millio egy apróság ami testreszabható, pl. a lehúzható menü és színek, ikonok formái, stb. csak ámulok!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Külpolitika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Házimozi haladó szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kompakt vízhűtés
- Egy vagyont veszít a streamingszolgáltatásán az Apple
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Black - Használt, karcmentes, prémium kamerarendszer
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB + Gyári töltő + Spigen tok + Hidrogél fólia
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó/Csere Samsung S24 Ultra 12/256GB
- Eladó iPhone 13 és Apple watch Se 44mm
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 - Új, kipróbált állapotban - 2028. 01. 14.-ig Media Markt garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Eladó ZTE Nubia Red Magic 9Pro Fekete 12/256GB Független Dual 5G Snapdragon 8Gen3 Szép Állapotban!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest