Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
elhiszem neked, hogy te szebbnek látod, de ez szubjektív megítélés. biztos vagyok benne, hogy eltérő beállításokat használsz a két lejátszónál (az auto mód WD Live-nél = YCbCr Limited), ha minden jól lenne beállítva, akkor ugyanazt kéne látnod. tévénél és lejátszónál egyaránt az a fontos, hogy színhelyes (=forráshű) képet adjanak, amit csak kalibrálással (vagy egy olyan tévével, amelyik tartalmaz egy színhelyeshez közeli profilt, pl. THX) tudsz elérni. minden más csak parasztvakítás. egyébként nincs is sok értelme "élethűségről" beszélni, mert a filmeket az utómunka során gyakran átszínezik és hogy te mit látsz "élethűnek", az erősen szubjektív és sok dolog függvénye.
a végére egy jó tanács: a "dinamikusnak" nevezett képbeállítások minden tévén, márkától függetlenül, kerülendők..
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #2151 üzenetére
"az auto mód WD Live-nél = YCbCr Limited"
...vagy RGB low. Blu-ray ripeknél érdemes amúgy is az YCbCr-nél maradni.
-
törölt tag
dinamikus kontraszt : nálam azt hiszem ez okozta a villódzást, főleg sötét kép esetén, pl esti tábortűz, és az egész képernyő megvilágítása a tábortűz fényének függvényében villogott ... egy fos, nem is értem, miért kell.
de azt gondolom, hogy ez csak azoknál a TV-knél ennyire gáz, ahol nincs saját fénye a pixeleknek??
-
cows
csendes tag
Nálam nem szubjektív megitélés hanem objektív. Lássuk: Adott a tévé és a beállítása.
Media lejátszón nézem a filmet, majd nézem ugyan azt a filmet usb-n ugyan azokkal a tévé beállításokkal. Teljesen különböző a két kép minőségileg. Én abból indulok ki elméletben, hogy ez a wd lejátszóm már nevezhetjük elavultnak, hiszen a második generációs lejátszót már megcsinálták. A tévé az teljesen új technológia és szerintem ezért jobb a media lejátszásának a minősége. Ezt csak hd filmekre értem, mert ott jön ki a különbség igazán. Én nem tartanám parasztvakításnak, jobban hiszek a saját szememnek.
Ha van lehetőséged összehasonlításra ne habozz csináld. Te is meg fogod tapasztalni azt amit én ez biztos. Látni kell élőben és akkor tuti a dolog, Ha nem látod lehet írni ellenvéleményt ezerrel, csak nincsen alapja ugye.
-
*Ropi*
félisten
"Ha van lehetőséged összehasonlításra ne habozz csináld. Te is meg fogod tapasztalni azt amit én ez biztos. Látni kell élőben és akkor tuti a dolog, Ha nem látod lehet írni ellenvéleményt ezerrel, csak nincsen alapja ugye."
Rendben, mikor mehetünk el hozzád egy összehasonlító tesztre?
Pizzát és kólát viszünk.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Johnny Cage
addikt
nézd. ezt úgy nem lehet eldönteni, hogy megnézed az egyiket, majd megnézed a másikat és neked az egyik jobban tetszik, mint a másik. a szem nem műszer; színeket, gammát, chromát, fényerőt szemre "mérni" nem lehet!). lehetnek különbségek a lejátszók és a rendererek között, de drasztikus különbségeket általában az csinál, amikor valami rosszul van beállítva; amikor olyanokat látsz, hogy "a víz kékebb, a fű zöldebb", akkor ott valami belenyúl a képbe, ami függetlenül attól, hogy neked jobban tetszik-e vagy nem, nem jelenti azt, hogy jobb is.
a dinamikus képbeállításokat meg felejtsd el. próbáld meg színhelyesre belőni a kijelződet (ha van THX, használd azt!) és úgy nézd meg.
-
rolywrx
tag
válasz Johnny Cage #2157 üzenetére
A Samsung és az LG mostani LCD tévéi (tökmind1 hogy CFL vagy LED) minden műsorforráshoz külön képbeállításokat tárolnak: fényerő, színtér, képjavítás, motionplus, stb, stb.
Amikor a TV saját médialejátszóra vált, akkor egy full széttolt képet kapsz (nevezzük ezt médiamarkt effektusnak), full felhúzott színekkel és kontraszttal. Teljesen természetellenes képet kapsz, de az átlag user ezt látja szupernek és lehengerlőnek.
Ha a kiválaszott HDMI forrás képbeállításait azonos módra állítod, akkor lesz meglepő a helyzet. Brutál képet kapsz a WD-vel. Olyan igazi szemkiverőset.A WD képe normális FW esetén erősen pariba állítható a Dune vagy a Popcorn lejátszókkal.
Abszolút mértékben kiváló.Ha a WD és a Samsung/LG saját lejátszójának a képét azonos beállítások mellett nézed, akkor a következő jön ki: A WD színei természetesebbek, kevésbé "húzottak" és a vonalélesség brutálisan jobb.
Én a nappaliba az utódját keresem, de nem könnyű.
Saját prior lista:
-Problémamentes BDRip és MKV lejátszás, 1080/24p esetén is
-Tisztességes hangkimenet, de ez a WD-ben is jelen van, max 5.1-ig. Normális hangrendszer van mögé téve.
-min. Gigabites LAN, mert szeretném végre ezt is kiszolgálhatná a NAS, mert 100 Mbiten nem fér át normálisan a 14-16 GB körüli MKV sem már, az erősen tömörített részeknél
-YoutubeHD, jó hack is, csak sok a házibuli.A többi részletkérdés, de minimum a LIVE tudása.
RolyWRX
-
cows
csendes tag
válasz Johnny Cage #2157 üzenetére
Úgy látom nem tudlak meggyőzni, hogy a tévén játszott kép sokkal jobb. Nem baj. A lényeg, hogy én látom és ez nekem jó. Hidd el én is meglepődtem. Részemről a téma off.
-
iff
senior tag
Szia!Annyit fűznék hozzá,hogy egyik ismerősömnek Samsung led tv-je van és usb-ről MKV, avi stb. tud lejátszani. Mikor megnéztem azt a filmet a samu tv-n, amit én láttam a wd tv-vel, hű hát valami brutál jó volt. Nem volt "pici akadozás" a filmben, szinte olyan volt mintha "3D-s" lenne. Komolyan nem hittem a szememnek.Én sem gondoltam volna addig amíg nem látom.
..........""..........
-
rolywrx
tag
Talán az 1.4.22 volt a legjobb, most próbálkozom az utolsó előtti BRAD-del. Nagy vesszőparipám az AutoFrameRate. Ha jól van beállítva a lejátszó, akkor a tévén nem látna senki "néha akadozást". Az akadozás a 24p-s rippeknél jön elő, ha a lejátszó 50-60Hz-en adja ki a képet. Ekkor jön elő a frameeldobás. Sokfelé taláni erről leírást, hirtelen gugliztam egyet: http://www.geeks.hu/technologiak/081006_24p_valodi_mozielmeny
RolyWRX
-
Bucy
aktív tag
válasz rolywrx #2164 üzenetére
Más is az 1.4.22-est favorizálja képileg.
Nekem meg nagy szomorúságom az AutoFramerate, ugyanis mióta benne van a hivatalosban, nem tudok még kézzel sem beállítani 24p-t. Hiába jeleníti meg a TV-m, mivel natívan nem támogatja ezért ellenőrzés után átdobja 1080i-re. Automatikusan a TV 720p50-jére áll be.
Azt nem tudom, hogy a kézi beállítás miért nem kézi, ne ellenőrizgessen, tudom mit csinálok, azért választok kézi módot... -
törölt tag
sziasztok. ma kaptam meg a VD TV Live-met, és szeretnék B-RAD firmware-t rakni rá. valamiért azonban nem ajánlja fel a frissítést bekapcsoláskor. Tudhatjuk, hogy miért???
szerk : Innen töltöttem le a legalsó file-t és kicsomagoltam, majd a bin és ver file-ket átlöktem pendrive-ra, és ki, majd bekapcsoltam. az instrukció szerint meg kellene találnia a fimw.t - de nem :///
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #48613632 #2166 üzenetére
na végülis sikerült, a ver file-t kellett átirni. sajna a problémám nem oldotta meg, nevezetesen, az egyik film magyar hangsávja recseg, az angol rendben van. érdekes, mert PC-n nem csinálja.
viszont kaptam helyette gyönyörű, felülröl megvilágított laminált padlót, acélkék szinben, mást sajna nem vettem észre - még.
amúgy van tudásbeli különbség??? már a gyári és a brados fw között???
-
Minimoa
tag
Mivel én voltam, aki felvetettem, hogy a média lejátszó helyett egy drágább és okosabb TV lehetne jó, elmondom a tapasztalataimat.
Tegnap a virtuális térből kilépve, elmentem egy valós szakboltba.
A TV-k terén a plazma egyértelműen szebb képet adott, ellenben csillog.
A LED és LCD TV-k közt nem láttam azt a marketing által sulykolt, LCD már sz@r, LED TV sokkal jobb.
Volt egy Sony Bravia LCD TV, amit 3x is megnéztem. Gyönyörű képe volt.
Megkockáztatom, hogy a boltban azt a TV-t állítják be jól (meleg színek és még ki tudja mit), amit el akarnak adni. A "kontrasztként" szereplő TV-ket valami hányadék fakóra állították be.
Most az asszonyt küldtem el független tesztre, hogy ő melyik TV-k képét látja jónak.
(Annó a videókamera választásnál már bejött, ő is egyértelműen azt hozta ki győztesnek.)A média lejátszó meg lesz mindenképpen. Egyszerűen az audio fájlok lejátszásánál nem lehet kikapcsolni a képernyőt, mindig ott virít a menü a képen. Ez mekkora ökörség!!!
Miért nem jöttek még rá a gyártók, hogy kiválasztom a zené(ke)t, elindítom, aztán képernyő kikapcs.
-
-
dr_ace
aktív tag
szevasztok
bocs ha volt már ez a kérdés, én nem találtam
a "megújult" WD TV Live mikortól kapható nálunk? egy hozzávetőleges árat lehet esetleg tudni? 30k alatt lesz?
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem volna:
1. - a WDTV -hez van kötve USB2-n keresztül egy winchester. Ext3 -ra lett anno leformázva.
Most nézem a WDTV webendjén, hogy Ext2-t ír ki a mountolt eszköznek. Megnéztem közelebbről, és a TYPE-hoz EXT3 -at , a SEC_TYPE hoz ext2-őt ír ki.
Most akkor melyik az igaz???2. - Hogy tudom beállítani a torrentet?? Légyszi ne linkeljétek be a wikis- oldalt, mindent aszerint csináltam.
Átírtam az rtorrent.rc fájlt a felsoroltak szerint, engedélyeztem a webenden a torrentet, de se indítás után, se reboot után nem lesz sosem zöld pötty a torrent mellett.
Akárhányszor rányomok, mindig piros, azt írja ki hogy stopped, a mappák között nem jelent meg amit a config fájlba beírtam útvonalat, ha próbáltam hozzáadni torrent fájlt, akkor valami hibaüzenetet írt ki. Szóval nem ment.
Egész pontosan ennyit ír ki a kliens:[17.10.2011 17:07:57] WebUI started.
[17.10.2011 17:07:57] Bad link to rTorrent. Check if it is really running. Check $scgi_port and $scgi_host settings in config.php and scgi_port in rTorrent configuration file.És ezt, ha egy torrentet akarok hozzáadni:
[17.10.2011 17:08:13] Error: torrent wasn't passed to rTorrent.
Ötlet, hogy hol rontom el?
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
-
Jamboo529
senior tag
Kösz a felvilágosítást, az elérési úton még próbálkozom.
A tegnapi keresgetés közben viszont erre bukkantam.
Nekem jelenleg az 1.03.49 -en alapuló B-rad van fent, és mikor kérdeztem a legújabb firmről, mondtad, hogy az 1.05 -nél nem működik az autores (még mai napig nem tudom pontosan mi is ez), de ahogy elnézem a mostani verzióban nálam nem is létezik.
A kérdés az volna, hogy van-e olyan stabil a legújabb verziós B-rad mint az én jelenlegim, vagy nem csak az autores miatt nem érdemes frissíteni, hanem egyébként is rosszabb az új firm??
Mondtad, hogy rövid ideig, de neked volt fent.
Leírnád a tapasztalataidat?
Sajna mostanában nincs még fél óra szabadom sem, ha meg lesz valami gixer, több órát is eltökölhetek mire felteszem az új firmet. -
Bucy
aktív tag
válasz Jamboo529 #2183 üzenetére
Az auto res(olution) a képernyő felbontást állítja automatikusan a film infói alapján.
(Nekem a leírtak miatt nem megy, de ez speciális eset.)
B-rad szempontból ugyan olyan stabil, a WD oldali frissítések miatt egy próbát megér szvsz.
Előtte mentsd el a tmp/conf mappa tartalmát, abból vissza tudod állítani az előző állapotot. -
iff
senior tag
Sziasztok!
Kezd sz@rakodni a WD TV LIVe-m. Volt,hogy hálózaton keresztül másoltam fel filmet és nem lehetett lejátszani. Most meg a youtube nem is HD, eddig jó volt és nem tudom,hogy mi történhetett vele. Újra felraktam a b-rad firmwaret (1.03.49, 0.4.7.3), de nem segített. Olyat is kiírt a wd,hogy nem tud mappákat megjeleníteni. Számítógépbe berakva a wincsit kijavította a hibát.Utána jó volt, de most megint előjött.Esetleg ,hogy tudnám teljesen legyalulni és újra rakni a firmwert, hogy olyan legyen mint újkorában?Nem szeretném eltolni ezért kérnék segítséget.Ennél a verziónál is van frissebb? b-rad 1.03.49, 0.4.7.3 mert a webes felületen ezt írja: Latest version: 0.5.1.1 de nem tudom frissíteni.
Előre is köszi a segítséget...........""..........
-
iff
senior tag
Szia!
Sikerült leszednem az 1.05.04 0.5.0.0 firmvaret,Ezzel akadtak problémák (menü nem magyar, lejátszáskor menü sáv felirat, hang nem látszódott stb.) aztán megtaláltam az 1.05.04 0.5.1.1 ez úgy tűnik jó lesz.Működik a video kimenet is HDMI(auto).
Lehet, hogy mobile rack-et kell cserélnem. Egyszer már volt teljes panel cserélve a rack-ben, pár nappal amíg a gar. le nem járt és akkor még a winyót is hazavágta. Most megint nem olvasott be róla semmit a wd csak a visszajelző led párat villogott. Asztali gépbe beraktam és megint hibát talált rajta.Kijavította most megint jó.Nem szeretném,hogy elszálljon, de gyanítom a rack az okozója megit. Kösz a segítséget...........""..........
-
Jamboo529
senior tag
Nos tegnap elővadásztam a legújabb 1.05.04 - 0.5.1.1 firm-et (B-rad).
A feltelepítés gond nélkül ment (kb. 5 perc volt mindennel együtt), tetszenek az újítások benne.
Minden működik rendesen, az autores is átugrik 24-es frame re , ha olyan videót kódol, szóval meg vagyok vele elégedve.
Az UMSP vagy mi a fene pluginek is simán telepednek, kifejezetten tetszik a random háttérkép bepakoló indításkor.
2 dolog, ami negatívumként említhető.1 - Nekem nem működik a YTHD, azt mondja nincs elérhető tartalom.
Gondolom elcsesztem valamit. Ha valakinek van ötlete, ne tartsa vissza.2- A torrent. Rá kell jönnöm, hogy ez a masina bár keveset eszik, nem erre való, ahogy a router sem.
Magát az Rtorrentet el bírtam indítani, miután kikommenteltem az *torrent.rc config fájl legvégén valami extra karakterkészlet kereső parancsot:
(UTF-8, UTF8, UTF-16,UTF16) vagy valami hasonló.
Azt mondjuk nem értem, hogy hiába szerkesztettem át a config fájlt, mégis azokkal a beállításokkal ment, ami a weben elérhető torrent kliensben meg volt határozva.
Egyébként a 30mbites netet teljes sávszéllel ki tudta használni, fel és letöltésre egyaránt. Nem igazán éreztem meg hogy melegedne, pedig mellette még HD filmet is elindítottam.
Gond nélkül vitt mindent, viszont egy idő után valahogy elfogytak a peer-ek, de ha leállítottam és újraindítottam a letöltést, megint elkezdte vadul feltolni egy darabig.
Mintha magától nem keresne peer-eket.
A másik, hogy hiába kapcsoltam ki mindenféle arányfigyelést, reggelre az egyik torrentet, ami elérte az 1.0 feletti arányt, egyszerűen kirakta a listáról, és nem seedelte tovább.
Még meg kell néznem miért csinálta.
Szóval összességében lehet vele éppen torrentezni, de nem elsődlegesen erre jó.Ja és ami még nem tetszik, ha eddig a pc.-re leszedtem egy torrentet 8-10MB-al át tudtam másolni hálózaton a WDTV-re USB-vel kötött winyóra.
Viszont ha WDTV végzi a torrentezést, a PC segítségével távoli eléréssel csak 3-4 MB-al hajlandó saját (WDTV-s) winyóról, saját (WDTV-s) winyóra átmásolni másik helyre a cuccost.
Remélem érthető volt[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
egy olyan kérdésem lenne, hogy ezekkel a brados pluginokkal kapcsolatban nem vagyok képbe, ezeket hol találom, mit tudnak, és hogyan kell felrakni??? a firmware dolog az OK
másik kérdés, valaki próbálta már a hálózati lejátszást? ha mondjuk kábellel kötöm össze a routeren keresztül a géppel (nem wifin) akkor birni fogja??? valamint a letöltés wifin/kábelen keresztül befolyásolja a streamet???
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz #48613632 #2193 üzenetére
Ha már feltetted a B-rad-os fw-t, és hálózatban van a WDTV-d, akkor a legegyszerűbb elérés mondjuk egy pc-ről a webenden keresztül.
Vmi böngészőt indítasz, beírod a WDTV-d belső hálózati ip-címét (mint mikor a routered akarod elérni), és bejelentkezel.
Azt hiszem az alap felhasználónév/jelszó a wdlxtv/wdlxtv.Hálózati lejátszást próbáltam, de nekem korábban a winyó a routerre volt kötve, onnan volt megosztva a tartalom.
nagyobb bitrátájú filmeknél már néha néha megakadt, de ez azért volt, mert a router és a winyo csak usb2 vel kötve, és a router sem volt kifejezetten streamelésre alkalmas.
Azt még nem próbáltam, hogy mondjuk pl a pc-ről a megosztást olvastassam vele, de szerintem ott mennie kell elegendő sávszéllel az anyagnak mind kábelen, mind wiifin keresztül.
A letöltés attól függ, mire töltesz és honnan. -
törölt tag
válasz Jamboo529 #2195 üzenetére
kösz a válaszokat
a megosztással kapcsolatban két lehetőségem lenne, vagy venni egy USB külső vinyót a WDTV-re, ekkor persze nem gond a sávszél, de ez plusz kiadás.
Viszont mivel a PC-mben elég nagy vinyó van filmekre, ezért egyszerűbb lenne onnan, megosztással lejátszani.
A netem Virgin (UK), ha számít a router tipusa, be fogom írni, a net elérésem meg 30/3Mbit
UISB csak 2-es van, az alaplapom nem tud többet, a vinyó igen. -
xcds
őstag
Ezzel az új firmmel valamiért nem akarja elindítani a magyar netrádiók lejátszását. Most is ott vannak az UMSP-nél, de ha kiválasztom vmelyiket, azt írja, hogy nem tudja lejátszani, meg hogy nézzem meg a manualban a támogatott fájlformátumokat. De a régi firmmel ez ment. Nem tudja vki, hogy mi a hiba?
-
Khelben
nagyúr
Én is felraktam a brad-ot, de nem oldotta meg a problémámat: nem vált automatikusan a tv-n üzemmódot, hiába állítom a hdmi-t automatára. Ötlet? A tv-n is be van állítva, hogy a hdmi-nek megfelelően automatikusan állítsa a képet meg a wdtv-n is, de nem vesznek tudomást egymásról. Az egész azért gáz, mert ha 24-re állítom, akkor az sd anyagaim akadoznak, ha 50-en van, akkor meg a hd filmek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest