Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz lafaty80 #1950 üzenetére
nem:
az enyém is tud 1080p-t - pedig nem Full HD-s, mert csak 1024x768...tehát két külön dolog, h milyen jeleket tud fogadni a TV, és milyen fizikai fölbontáson képes megjeleníteni azt
(és egy harmadik, hogy kell-e a FullHD - ami viszont teljesen egyedi, mert a képernyőmérettől és a nézési távolságtól függ. Pl. egy 50 collos képernyőn sincsen semmi jelentősége a FullHD-nak 3 m-ről, mert onnan már egyszerűen nem látja a szem a különbséget)
-
zka67
őstag
válasz Gulyopapa #1953 üzenetére
Nézd, biztos van olyan ember, aki látja a különbséget a 720p és az 1080p között, mint a hangfalak esetében is vannak vájtfülűek. Én nem tartozom ezek közé, nekem is HD Ready a tévém és tökéletesen megfelel. Van monitorom, full hd-s, de én nem látok különbséget. Nekem tökéletesen elég, ha látszanak külön-külön a hajszálak, az azokon levő koszra meg már nem vagyok kíváncsi.
Az 1080p@50Hz meg megint egy olyan dolog, hogy tök jó, de minek? A szem 24 képnél többet már úgysem tud feldolgozni (lásd mozi). Ezért van az összes film 24 (egész pontosan 23.976) képkocka/mp-ben. Itt már komolyan zavaró lenne az interlaced mód, ezért használják a progresszív módot (24 teljes kép/mp), mint a mozikban.
Visszatérve a kamerádra és a WD TV Live-ra: A WD doksijában 1080p@24Hz-et ír, mint lejátszható formátum. A kamerád viszont 1080p@25Hz-et tud. Azért nem mondtam a múltkor ezt a formátumot, mert fogalmam sincs, hogy le tudja-e játszani szaggatásmentesen vagy nem, mert ilyen film egyszerűen nincs, amivel ki lehetne próbálni.
De a kamerád tud 720p-t is, az is tökéletesen megfelel neked a tévédhez, hiszen az sem tud többet megjeleníteni. A 720p-s felvételhez nagyjából fele annyi tárhely kell mint az 1080-hoz.
-
Bucy
aktív tag
válasz Gulyopapa #1953 üzenetére
50p a 3D SBS-hez jön jól, így szemenként kapsz 25fps-t.
Arra érdemes figyelni 720p-s TV esetén, hogy ha az EDID infóban csak a natív támogatás van benne, akkor az új auto framerate-es firmware-ek nem hajlandók átkapcsolni csak olyanra ami benne van. Ezért nem tudom használni a 24p módot, mert hiába jeleníti meg a TV-m átállítás utáni ellenőrzéskor visszaáll alapra. -
nilrem
aktív tag
Sziasztok,
WD tv live-om van. LG 42 LW5500 Tv-t szeretnék.
Érdeklődnék, hogy a live jól megbírkózik-e a 3d-s MKV fileokkal.
HDMI 1.3 rajta, erősítömön is 1.3. Olvasom valahol, hogy 1.4 nem ártana. Máshol azt hogy viszi az 1.3 az új verzió az csak arra jó, hogy megy a kábelen az info eleve, hogy milyen 3D film érkezik side by side stb...Ilyen téren milyenek a tapasztalataitok?
WD tv live HUB-on már 1.4 a HDMI, de ezért nem váltanék, (erősítőt semmiképp)
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
lutiy
tag
ISO file-t lejátszik?
Mert az oldalán a specifikációk között nem szerepel!
Fontos lenne. -
BandiHUN
veterán
kérdés:
Az miért van,hogy a youtube-on egy csomó videóra azt kapom,hogy a készülék nem tudja lejátszani?Pc-n minden gond nélkül mennek az ilyenek,de pl.zenénél sokszor úgy járok,hogy egy adott számból vagy 5 klippbe bele kell néznem,mire találok egy olyat,amit visz...
"A videótartalom korlátozott,a készülék nem tudja lejátszani" üzit kapok annál,ami nem megy.
Előfordulhat,hogy a neten valami extra korlátozás jár az ilyen médiaplayeres klienseknek,pl.jogi vagy hasonló?Egyébként nem igazán értem,miért kéne ISO-ban tartani valamit,ha médialejátszóra kell,és nem kerül ki lemezre...DVD-t meg szerintem érdemesebb lekódolni divx-re,hogy kisebb helyet foglaljon+legalább kiszedi az ember a felesleges menüt,extrákat,plusz hangokat,és még csak rosszabb se lesz,csak kisebb.
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
kingabo
őstag
Menüt nem kezeli, magát a filmet lejátsza belőle.
Miért nem mkv-t, avi-t szedsz le? Vagy alakítod át ahogy elöttem is írták?Lorenzo9: vki korábban itt azt írta, hogy yt-n be lehet állítani, hogy csak gépről lehessen a videót megnézni. Az más kérdés, hogy akkor miért is jelenik meg egyáltalán a listában...
[ Szerkesztve ]
-
Bucy
aktív tag
válasz kingabo #1960 üzenetére
Azért az mkv, avi nem BD, van különbség. ISO meg azért jó, mert bár menüt nem játszik, de ha több darabból áll a film lejátssza, kibontva viszont muxolni kell.
YT-nál van egy licenc korlátozás és a közzétevő (cég) is korlátozhatja, hogy nem nézhető média lejátszókon, a második a gond.
-
Johnny Cage
addikt
találkozott valaki olyannal, hogy egyes AC3 5.1 hangsávok s/pdif-en kiküldve akadoznak? a fura az, hogy nem mind.. és még egyelőre azt sem tudom, hogy a médalejátszó hibája vagy az erősítője.
-
nyakec
tag
Sziaztok! Friss WDTVLIVE tuladonos vagyok és kezdo vagyok a témában.Volna eggy pár kérdésem és elnézést kérek a tagoktol akiknek ez már természets. Milyen kulonbség van az org.firmwér és pl.a B-red kozott és hogy lehet bemásolni a wD..-be? Gondolom valahogy megfogom oldani van 1 Dreambox 8000 vevokészulékem és a programozásnál szereztem 1 kis tapasztalatot még 1x koszonom a segitséget és kívánok mindenkinek szép napot.
-
xedos
addikt
válasz Johnny Cage #1962 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, amikor kimozdult az optikai kábel...
-
need
addikt
Üdv..
Szerintem kezdésnek [kezd ezt el ] tanulmányozni...
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1969 üzenetére
Milyen firm van fenn?
Én csak optikain használom első perctől, soha semmi gond nem volt vele.
Más forrással jó az erőlködő? -
polly65
csendes tag
Sziasztok!
Fogjuk rá, hogy nagyjából elolvastam a hozzászólásokat WD LIVE készülékkel kapcsolatosan.
Írtatok sok minden a tapasztalt hibáiról. Nem szeretnék apró részletekben elveszni, így aki már régebb óta használja, attól szeretnék egy kompetens véleményezést a készülékről.
Egy Panasonic TX-P65VT20 3D televíziót használok, a hozzá tervezett VIERA LINK rendszerén keresztül a saját márkájú 3D Blu-ray-en keresztül.
Most viszont felfigyeltem erre a masinára, s ráadásul épp a Pnansonic műszaki mérnöke ajánlotta ezt, hogy tudomás szerint megbirkózik a 3D FULL HD tartalmakkal....
Van valakinek tapasztalat, hogy valóban rendben kezeli ezeket a file-okat?Köszönöm!
Üdv.
-
Johnny Cage
addikt
"Milyen firm van fenn?"
az uccsó, official. csináltam hard resetet is fw frissítés után, de kezdek gyanakodni, hogy valami ezekkel a hangsávokkal nem stimmel, mert közben rájöttem, hogy ezek egy forrásból valók (ugyanaz a release mindegyik). függetlenül attól, hogy PC-n megy gond nélkül, a médialejátszónak (vagy az erősítőnek?) valamiért nem tetszik.. mással egyébként nem volt gond, DTS is megy szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
-
Bucy
aktív tag
válasz Johnny Cage #1974 üzenetére
Cím(ek) jöhet(nek) privibe tesztelném.
Mennyivel jobb a popi 3D szempontból?
-
nyakec
tag
Helloka! Milyen a lehetosége annak ha nem kello szaktudéssal probálom feltenni a /b.red/szoftot és kárt teszek a WD-be,van rá lehetoség hogy vissza éllitsam az org, firmwert?A megformátozott usb-ra teljesen csomagoljam ki a firmwert?Még nem merek nekiálni amíg nem ismerem a lehetoségeket Koszonom....
-
zka67
őstag
Szia!
Én is nemrégiben vettem egy WD TV Live-ot. Feltettem rá a b-rad fw-t, de még aznap vissza is tettem rá a gyárit, mert nem tetszett.
- Lassú a menüje rohadtul.
- Csak többszöri próbálkozásra találja meg a hálózaton a megosztott mappákat.
- A filmek 80%-át nem játssza le (azokat, amelyiknek tömörített a fejléce). Ha egy ilyen fájlt próbálsz megnyitni, akkor indíthatod újra az egészet, mert aztán semmit nem nyit meg.Ez utóbbit lehet ugyan orvosolni az mkvtoolnix-el, de nekem nincs kedvem vacakolni vele minden egyes filmnél.
Ha mégis feltennéd:
- Fogsz egy üres pendrive-ot, leformázod FAT32-re.
- Letöltöd a fw-t, a wdtvlive.ver fájlt megnyitod jegyzettömbbel és átírod nagyobbra a verziószámot a jelenleginél: pl.VERSION='1.06.16.WDLXTV_LIVE-0.4.7.3' LOCATION='wdtvlive.bin'
- Rámásolod a pendrive-ra a wdtvlive.bin, .fff, .ver fájlokat.
- Biztonságosan eltávolítod.
- Bedugod a készülékbe, rámész a beállításokra és ott már jelezni is fogja, hogy van új fw.
- Elindítod a telepítést és hagyod végigmenni, semmit nem húzol ki és kapcsolsz ki közben!Nem kell megijedni (mint én), hogy sokáig nem lesz semmi kép (no signal), ez egy ilyen. (kb 30 mp).
Aztán eltávolítod az EJECT gombbal a pendrive-ot és kész is vagy.
Plugin telepítése:
Rámész a Pluginek menüre és létrehozod vele a mappát a plugineknek.
Átteszed a PC-be, rámásolod ami kell.
Visszadugod, plugin telepítése és kész is vagy.A pluginek csak akkor működnek, ha benne van a pendrive (vagy külső vinyó)
Ha frissítés közben nem húzod ki a pendrive-ot, nem kapcsolod ki a készüléket, akkor nem tudod tönkretenni a WD-t. A gyári fw-t pedig minden további nélkül vissza tudod tenni rá.
[ Szerkesztve ]
-
nyakec
tag
Koszonom a válaszokat kiprobálom és nem jo vissza mi..............k szép hétvégét mindenkinek
-
polly65
csendes tag
válasz Johnny Cage #1974 üzenetére
Szia Johnny Cage,
Persze, lehet más típusú készülék is, nem feltétlenül a WD TV Live.
De, ha egy ilyen készülék is tökéletesen kezeli a Full HD file tartalmakat, nem feltétlenül kell egy sokkal drágább masinát megvenni..... gondolom én. De, köszönöm szépen a tanácsot, megnézem a plazmás topikosokat is...Üdv,
-
nyakec
tag
Nem létezik a WDLXTV-re 1 backup fw ami magába foglalja a pluginokat és tartozékokat esetleg kulon usb.val novelni a flash-t/a linuxos muholdvevoknél létezik/??
-
Shodan
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan wireless sticket mondani, amit biztos hogy támogat N-es és olcsó?
TP-Link Wireless N USB adapter TL-WN821N lenne a legjobb, de ahogy visszaolvastam 2.2-est már nem nagyon lehet kapni. D-link DWA-140 használ valaki?www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Eddig még nemsok közöm volt a média lejátszókhoz, de a legutóbbi PHTV adás után (ami egy másik cég termékével fogllakozott) gondolkodóba estem. A WD TV live pedig pont rendelkezik komponens és kompozit kimenettel is, itt jön a képbe a helyzetem...
A fricska nálam ott van, hogy az itthon lévő 100Hz-es 4:3-as Samsung Tv sajnos csak scart, kompozit, és komponens bemenetekkel rendelkezik.Utóbbikról olvastam itt PH-n pár dolgot, de a gyakorlaktban még nem volt lehetőségem megtapasztalni a kompozit és komponens átvitel közti különbséget, így aki esetleg tud ebben valami támpontot adni, az segítsen. Látvány tekintetében mit tapasztal a user a két kimeneti forrás használata közben, mik a különbségek? Elég lehet a kompozit is?
Főként 720p és ez alatti minőségű kontent megjelenítéséhez kellene, és majd idővel hdmi-n jöhetne komolyabb is, egy majdani komolyabb TV-n.
-
czanga
őstag
Ez tökéletesen lefestette, hogy milyen homályos és életlen, színtelen lehet. Köszönöm! Azért guglizok még, jó lenne látni néhány összehasonlító képet, csakmert még nem láttam sajáát magam ilyesmit.
@Bucy
Már értem, de más gyártók, mint pl az elsőre kiszemelt Egreat r6c miért nem tesznek komponens kimenetet a lejátszókra, gondolván azokra akiknek nincs hdmi port a készülékükön? Amint látom nagyon nem drágítaná meg a dolgokat, bár tény, hogy sokat esett ezen lejátszó ára, hiába sigma chip-es.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Bocsi, nem fért bele.
Jól látom, a gyári weblapon, és itt jól olvastam, hogy gyárilag nem támogatott a magyat nyelv (pl a menüben), de az ékezetes feliratok nem okoznak neki gondot?
Ez is lehet evidens kérdés, de egy "magyarított" firmware használata miatt bukja a user a garanciát igaz?@Bucy
Ez esetben blődséget írtam, elnézést. Nekem ez a 21-22k a max lélektani határ, amennyiért ezt kapni, többet nem adnék ki erre a projectre. Túl sok lejátszót nem láttam komponens kimenettel ezen az áron, szóval így már érthető a dolog, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Véletlenül ránéztem ma a webend felületére a WDTV-mnek, és látom ám, hogy "update available" felirat villog a jobb alsó sarokban.
Nekem a 1.03.49 -esen alapuló 0.4.7.3 van fenn, de szerinte az elérhető legutolsó verzió a 0.5.1.1
Kerestem a szokásos oldalakon, de nem találtam róla semmi sokat.
Valaki esetleg tud valamit?Helyesbítek :
Linket találtam, valakinek esetleg infó róla? Feltette már valaki?
0.5.1.1
0.5.1.1[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest