Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz #48613632 #2799 üzenetére
Hálózatról tökéletesen megy minden nekem.
A lejátszóra van kötve egy vinyó. Ha a gépen nézem a vinyó tartalmát vagy ha a lejátszón nézem a számítógép tartalmát, teljesen mindegy, minden irányba tökéletesen működik.
Csak beállítás kérdése minden. Igaz nekem azt sem nagyon kellett piszkálni, majdhogynem alapból működik az egész. -
v.attis
őstag
válasz Gabe123 #2800 üzenetére
Router felől: narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, kék, kék-fehér, zöld, barna-fahér, barna
Lejátszónál: zöld-fehér, zöld, narancs-fehér, barna-fehér, barna, narancs, kék, kék-fehérÚgy nézed a színeket, hogy a dugó kis pöcke, ami bekattan a routerbe, vagy a lejátszóba az nem feléd néz, tehát a dugó sima oldalát nézed.
-
törölt tag
válasz v.attis #2801 üzenetére
Igen, most egy ideje nekem sem vacakol, igaz, a gyári firmet is visszatettem. A másik, hogy nem nézek filmeket hálózaton keresztül.
Próbáld meg esetleg azt, hogy a következő néhány napban csak hálózatról nézel filmeket, hátha előjön. Meg persze ha időd, és kedved engedi.
Sajnos én sem jöttem rá, mitől kezdett fagyni, és utána mitől maradt abba. Jövő héten én is teszek egy próbát.szerk:
a patch kábelhez ... én úgy tudom, patch kábelt egyféleképp lehet kötni, a másik módszer, régebben volt divatban, mikor 2 gépet kötöttél össze, illetve 2 hálókarit. ez akkor volt divat, mikor a routerek még elérhetetlen áron voltak, de ma már szinte nem is kapható.[ Szerkesztve ]
-
kovacszk
senior tag
válasz v.attis #2802 üzenetére
Hát nem tudom. Én mindig sima lan kábellal kötöttem össze, wd-t is és minden mást is a routerral. Croslinket régen használtunk pc-pc összekötéshez, de a mai hálókártyák már sima lan kábellal is elmennek, megfordítják maguknak amit kell.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
v.attis
őstag
válasz kovacszk #2804 üzenetére
Nekem az AC ryan hd2 mini nem ment a sima lan kábellel. Állandóan ugrált a hálózat, de adatot továbbítani meg egyáltalán nem lehetett. Odavittem a laptopot a gyári patch kábellel és azonnal ment minden. Visszavittem a laptopot és az általam behúzott lan kábelt nem a routerba dugtam, hanem a gépbe. Az is ment. Újra a routeren át kötöttem, nem ment. Akkor kötöttem át a lan helyett crosslinkre, mégpedig abból is a rajzon szereplőre. Azóta semmi gond nem volt vele soha.
Ugyanerre a kábelre, routerre kötöttem a live streaminget is. Az is ment simán és megy azóta is. Bevallom a sima lan kötéssel nem is próbáltam.
Tehát, ha ez a lejátszó megy a lan kábellel akkor no problem, de az ac ryan nem ment az hót ziher!Egyébként nekem is azt mondta egy kollégám, aki nagy informatikus és távközlési szaki, hogy a mai eszközök már akkor is működnek, ha csak két ér dolgozik a kábelben. Hát a médialejátszó nem.
-
v.attis
őstag
válasz #48613632 #2803 üzenetére
Heteken keresztül néztem meséket a gép vinyójáról routeren keresztül. Illetve a gyerek nézte. Aztán meg én néztem sorozatokat. Naponta kb. 3-4 órát ment a lejátszó hálózatról. Az első pillanattól kezdve problémamentes ez a része.
Én azt mondom, hogy csak érdemes lenne egy próbát tenni a crosslink kábellel. Ha más nem, csinálj egyet, nem nagy összeg a CAT5E kábel sem és a csatlakozók sem.
Nekem bevált, lehet másnak is segítene... -
glugi
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy találkozott más is olyannal, hogy egyes filmeknél (csak .avi) elcsúszik a hang a képtől? Bosszantó dolog, hogy az olcsóbb (tudásban is gyengébb) lejátszónál semmi gond, a wd-vel meg szenvedés így nézni a filmeket. Sok firmware volt rajta, mindegyiknél ugyanaz a hiba sajnos.
Van ötletetek?Ilyen filmnél van gond pl:
Kép
Sáv száma : 0
Formátum : MPEG-4 Visual
Formátum profil : Simple@L5
Formátum beállítások, BVOP : nem
Formátum beállítások, QPel : nem
Formátum beállítások, GMC : 0 warppoint
Formátum beállítások, mátrix : Default (H.263)
Kódek azonosító : XVID
Kódek azonosító/Tipp : XviD
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség : 1 505 Kbps
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 352 képpont
Képarány : 2,045
Képkockasebesség : 24,000 fps
Eredeti képkockasebesség : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.247
Adatfolyam mérete : 1,03 GiB (88%)
Kódoló könyvtár : XviD 64
Hang
Sáv száma : 1
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 3
Kódek azonosító : 55
Kódek azonosító/Tipp : MP3
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Adatfolyam mérete : 134 MiB (11%)
Igazítás : igazított
Átfedés hossza : 42 emp (1,00 képkocka)
Átfedés előolvasási hossz : 504 emp -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! WDBAAP0000NBK-EESN WD TV Live-ot szeretnék venni. Még mindig ez a legjobb ár/érték arányú lejátszó? .mts, mts-ből készített mkv fájlok lejátszására használnám. Az mts fájlokat le tudja egymásután akadás nélkül játszani?
-
Szabie93
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen kis lejátszót, és az a kérdésem, hogy érdemes-e coustum fw-el használni? Ha nem akkor melyik az eddigi legjobb gyári? Wifi van benne, vagy nincs? Előre is köszi mindent!
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok! Hamarosan veszek egy WD TV Live WDBAAP0000NBK készüléket. Az a kérdésem, hogy ha frissítem a firmware-t, akkor a menüje ugyanúgy fog kinézni mint a WDBGXT0000NBK-nak?
4 8 15 16 23 42
-
v.attis
őstag
válasz steffe8101 #2751 üzenetére
Bocsi, lemaradtam kicsit a topicban, azt hittem ,ez a legújabb hsz. Storno!
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
És pontosan miért jobb a B-Rads.cc custom firmware mint az eredeti?
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
Most nézem, a régi és az új WD TV Live között pár száz forint a különbség. Melyik éri meg jobban?
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Shurycen
tag
Sziasztok!
Én abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudtok e mondani olyan jelenleg is megvásárolható wifi-adaptert hozzá, amivel működhet a vezeték nélküli hálózat? kb egy fél éve próbálkoztam ezzel de tp-linkból találtam csak olyat ami jó lehetett volna viszont csak régi firmware-est ismert volna fel a wd, de olyat meg már nem lehetett kapni..
-
v.attis
őstag
válasz Shurycen #2817 üzenetére
Hát, ha filmet akarsz nézni wifin, azt felejtsd el. Még a sima divix videók, dvd-k almannak, de hd anyag nemigen.
Egyébként meg nekem live streaming van, gyárilag magyar, gyárilag visz mindent, gyárilag van benne wifi. Nekem jó, de csak másolásra használom a hálózatot, meg néha a rá kötött vinyóról megnézek egy divx filmet. -
asbi_
tag
Sziasztok!
Ez valószínűleg jó lenne a gyári kompozit kábel helyett? (AV out kimenetbe kellene)
Ezzel adom át a hangot az erősítőnek, de a minap belerúgtam véletlen, és kicsit megtépődött a kábel.. -
Jamboo529
senior tag
A puding próbája .....
Addig nem tudod meg, hogy működik, amíg nem próbálod ki.
Ki tudja, belül melyik ág melyik csatihoz van kötve a Jack dugónál.
Nekem hasonló kábelre volt szükségem egy hordozható DVD lejátszóhoz, de az nem stimmelt.
Annyi szerencsém volt, hogy a kábelek cserélgetésével sikerült még is jól megcsinálni. -
törölt tag
Basszus nem jutok előre, valamit benéztem, de nagyon. Új SSD, új rendszer, WDTV routeren keresztül összekötve W7 Ultimate megosztott mappával, Network Shares a neve.
Mi az az account és pass ami kell neki?
A másik particiómon lévő rendszer esetén tökéletesen konnektál, a beléptetés a W7 fiókom beléptetési adataival passzol.
Már megadtam az új fióknak is ugyanazt a beállítást, és mégsem. Mit nézek be ennyire? A connection test az succesfull.
Tűzfalat már kikapcsoltam, szal az nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Lehet a Live-ot ftp letöltésre használni? Konkrétan seedszerver ftp-ről közvetlenül az usb- re letölteni??A kanál a gyengék villája
-
törölt tag
válasz Minstrel #2825 üzenetére
köszönöm, de ez hagyján! Adott két rendszer, két particióna, teljesen egyforma beállítások, az egyiken van share, a másikon nincs. ám a win mindkét rendszerről látja a WD-t.
Ha media server beállításokat használok, az úgy jó, csak a sharing nem.
Aztán addig molyoltam a nem működő rendszerrel, hogy most már a másik, a régi sem működik, pedig teljesen független. Feladom. -
.:Vision:.
aktív tag
WD TV Live -om van ha letöltök 3D-s tartalmat akkor az erre alakalmas TV-n le tudom ezzel játszani a +d-s filmeket?
Tel:70/2579992 - 19 éve a Hardveraprón - 100% pozitív értékelés -
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
tudnátok nekem ajánlani egy usb > lan adapter-t wdtv gen1 hez ?
szerintetek ez így működne ?
a router egy szinttel lejjebb van
én wifiről kapom a netet
ha az alaplapi lan portot dugom össze a wdtv-vel
akkor lesz netem a gépen
és a wdtv meg látja a fájljaimat ? -
settenkex
tag
Üdv Mindenki!
Nekem eddig egy WD TV Live üzemelt a nappaliban. A legújabb firmware volt rajt. UTP kábellel volt a hálózaton és NAS-ról néztem a filmeket gond nélkül. HDMI kábelen ment a TV-be a kép és a hang, de optikain ment erősítőbe is, így ha akartam online rádiózhattam is.
Korábban Win7 megosztásból is néztem filmet, de egy idő után a windóz megbolondult.Most vettem egy új WD TV Live Streaming lejátszót, a régi bekerült a hálóba. Mivel ott nincs LAN, fúrni meg nem akarok, ezért rádugtam egy TP-LINK 300n-es wifi kulcsot. Azzal tökéletesen megy és ugyanúgy NAS-ról filmezek. Meg vagyok elégedve vele, főleg hogy jó ideje kezeli az USB billentyűzetet és rengeteg online szolgáltatása van.
Az új WD TV Live Streaming lejátszónál én is tapasztaltam hogy nem akart jó lenni a hálózat UTP-vel. Ahogy a korábbi hsz-ekben, úgy nálam is sokáig keresett, majd kiírta hogy hálózati hiba, pedig a tesztnál minden jó volt. Wifi-re váltva már minden jó, gyorsan frissítette magát a legújabb firmware-re, felcsatlakozott a NAS-ra és azóta onnan nézzük a filmet. Lehet kipróbálom az UTP kábel bekötést a fentebb megosztott módon. Amúgy egyenlőre nagyon tetszik a készülék; gyönyörű a menüje, a webfelületen lévő távirányítóra gyorsan reagáll, ahogy a mobilos alkalmazásra is. Az online szolgáltatások esetében sajnálom hogy nem kapunk mindent, amit az amcsik, de az aol.hd nekem első körben tetszik, a youtube (kettő van belőle, nem tudom miért, még ki kell derítenem) és a tunein számomra a leghasznosabbak. Ha buli van, vagy csak rádiózni támad kedvem, ezeket használom. Ehhez hozzájön, hogy még van vimeo és shoutcast is
Én ajánlom az új WD TV Live-ot, de a régit se adnám el
Okosotthon: https://diysmarthome.hu
-
waterphone
tag
Sziasztok,
Olyat szeretnék csinálni, hogy erősítőre kötött wdtv live-on zenét hallgatnék, úgy hogy androidos eszközről lehessen tallózni a wdtv-re kötött hdd tartalmát, és onnan lehetne vezérelni is az eszközt.
TV nem szerepelne a rendszerben.Eddig csak egyszerű remote controller alkalmazást használtam ahol kellett a tv, és ott sem lehetett tallózni az androidos eszközön a fájlstruktúrában.
Vkinek ötlete?
Köszi előre is. -
v.attis
őstag
válasz waterphone #2833 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekel! Remélem kapsz megoldást!
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Segítség.
Wd TV Live-om van. Most először úgy gondoltam, hogy a hangkimenetet átállítom HDMI-re és a Panasonic G30-on keresztül kötöm össze optikai kábellel visza az erősítőbe.
Namost van hang, de csak 2 csatornás. Mit rontottam el?
Lehet, hogy a Pana nem tud mit kezdeni a HDMI-s hanggal? Pedig elvileg a DTS-t is tudná kezelni.
Vagy a WD-n kéne valamit másképp csinálnom?
Mondjuk a kézi módot választottam és kipipáltam mindent a HDMI-s hangkimenetnél.
Köszi a segítséget."csak a zene van"
-
bujdosog81
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy WD TV Live Streaming-et. Legfrissebb firmware van rajta és az a problémám, hogy filmnézés közben (m2ts,mkv) egyszerűen újraindul egy film alatt többször is. A filmet usb-n keresztül nézem mobil winyóról. Másnál ez még nem fordult elő?
Hogy lehet visszarakni az egyel régebbi firmware-t? Válaszotokat előre is köszönöm. -
atiapa
tag
Üdv!
WDTV Live (Gen2) lejátszóm van b-red firmware-rel. A problémám, hogyha standby-ba megy a készülék és kikapcsolja az usb-t, akkor bekapcsoláskor nem látja az usb-re kötött eszközöket.
Olvastam, hogy kikpcsolás előtt le kel választani az usbs eszközt az eject gombbal, és így tényleg látja visszakapcsoláskor.
A kérdésem az lenne hogy ezt lehet-e "automatizálni", tehát kikapcsolás előtt magától leválassza az usbs eszközöket.Köszi:
atiapa-----Ivy-----
-
tankap
csendes tag
Sziasztok!
Nekem már régebb óta van egy WD TV live-om, WDBAAP0000NBK-EESN (a P/N-je ugyanez, csak -02 van az EESN helyett), magától mindig frissíti a firmware-t, így gondolom most a legfrisebb van rajta, és két problémám van az eszközzel, kérem, akinek ismerős lehet bármelyik, segítsen nekem:
1) nem működik az automatikus felbontás és képfrissítés beállítás. Ha auto-n hagyom, mindig 720@50Hz lesz, kézzel beállítva oké, csak macerás mindig állítgatni
2) vettem egy Panasonic SD90-es kamerát és 1080p60Hz-ben rögzítek mindent (US modell, azért 60Hz), s a WD-n a lejátszás finoman szaggat a mozgásoknál, illetve a hang csúszik egy picit a képhez képest (pl a videó vége előtt egy picivel már elhallgat a hang, vagyis a hang van hamarabb)
ja és egy Samsung külső másfeles vinyó van rákötve USB-n, onnan jön a lejátszandó anyag.
Minden ötletet előre is köszönök
-
kingabo
őstag
A 2-vel én is találkoztam, nemtom pontosan itt is az-e probléma, de a kamera nem 25 képet készített másodpercenként, hanem 50-et. (nem, nem félképről van szó, 25p helyett 50p) Emiatt elég nagy adatmennyiséggel kell a lejátszónak megküzdenie, amivel nem igazán bír el. 2 megoldást találtam: vagy 25p-re átkonvertálni a videót, vagy a kamerát használni lejátszáshoz, esetleg a számítógépet kötni a tv-re. Sajna annó én jobb 5letet nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz lafaty80 #2842 üzenetére
Nekem az 1.02.21 0.4.7.3 van fent. Ezzel működik az autores és a hdd- kikapcsolás is hibátlanul viszont van egy hátránya. Néhány mkv-t máshogy kódoltak és azok lefagyasztják a lejátszót. Ezt egy programmal meg lehet oldani az adott filmek újrakódolásával. Én egy hónapban egyszer futok bele ilyen filmbe, uh ink ezt választom, mert az újabb firmekkel meg olyan bajom volt, ami jobban idegesített, mint pl ez a "ki-bekapcs után nem ismeri fel az usb hdd-t".
-
gyerecske
senior tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy külön adaptert lehet venni hozzá valahol?Úgy néz ki az enyém megadta magát.Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
lrigo
tag
Sziasztok!
2009-ben vásárolt WD TV Live eszközöm feladta a harcot, a HDMI kimeneten nem jelenik meg semmi. Hálózaton látom és elérem a hozzá csatlakoztatott USB merevlemezt. Gyári firmware van rajta, nem történt semmilyen beavatkozás a működés megszűnése előtt.
A papírjait már régen elszórtam, és fogalmam sincs, hogy hol javítanak ilyen eszközt!
Tudtok ajánlani szervizt vagy valakit, aki foglalkozik a javításával?Köszi!
Jó szóval oktasd, játszani is engedd... (JA)
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a WDTV Live készülékkel kapcsolatban:
- RCA kimenet ugye van rajta (ha jól sejtem a hátulján az AV kimenet) és régi tévével működik? (Amin csak SCART van, továbbá képcsöves)
- DLNA kliensként működik? (ki tudom keresni, hogy mit is akarok megnézni és úgy elindítani a lejátszást?)
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest