Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DiscoDan
csendes tag
Sziasztok
Kipróbáltam más külső házzal is, annál is ugyanezt csinálja.
Nálam most a legújabb gyári firm van fenn, ettől függetlenül kezeli, bár mint fennt írtam a lejátszás nem működik, kilép, zöld csíkok stb.
Más eszközre kötve (pc,notebook stb.) teljesen jól működik a vinyó, csak a wdtv-vel van baja.Esetleg tudtok valami megoldást ajánlani, vagy ez így most bukó számomra?
-
Joeker67
aktív tag
Üdv!
Most vettem használtan egy ilyen készüléket és beüzemeltem, látja is a hálózat, de ha be szeretnék lépni böngészőn keresztül a WD-re,
hogy a B-rad egyes szolgáltatásait bekapcsoljam, akkor jelszót kér. Sajnos nincs hozzá semmi dokumentáció, valaki segítene, hogy mi
az alapból beállított jelszó és hol tudom azt változtatni, mert a beállításoknál nem találtam meg.
Még annyit, hogy Win7-et használok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Van egy nagy gondom a WD-mel!
Routerre (tp-link 1042) van kötve egy 3,5"-os 1Tb-os samsung (5400rpm)
Ezen van minden megosztásom (csak filmek), innen olvas a WDTV is.
Nem wifin, kábelen megy az anyag.
Feltettem rá a B-rad os fw-t, majd mostanában egy újabb verziót.
(1.03.49_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.5.3.)
A probléma az vele, hogy nagyobb filmeknél (720p-1080p) 6gb és felette
kb 30-45 percig viszi a filmet gond nélkül, majd olyan szinten el kezd szaggatni, hogy megőrülök.
Kikapcsolom, várok pár percet, vissza, onnan megy megint 10-15 percig, majd újra szaggatás.
Ha hagyom a szaggatást és várok, akkor kb. 1 perc múlva utoléri magát, és helyre jön minden.
Ilyenkor ha visszatekerem oda, ahol elkezdte a szórakozást, és másodszorra már az a rész is simán megy.
De így is csak 10 percig bírja a következő haldoklásig.
Próbáltam PC-vel lejátszani ugyanazt a filmet, gond nélkül viszi.
Azt nem tudom, hogy köze lehet-e a B-rad fw-nek a hibához, mert előtte nem nagyon volt nagyméretű filmem, nem igazán teszteltem.
Segítsetek, mit tehetek?
(mostanság elég sokat gürizek, nem igazán volt még időm visszaolvasni a fórumon) -
beers
addikt
Sziasztok!
Nálam a WDLXTV_LIVE-0.4.5.3 van fent!
A youtube-on néznék ezt azt, kikeresem a keresőben és mikor elindítanám kiírja hogy jelenleg nem elérhető (vagy valami ilyesmi)!
Más nem tapasztalt még ilyet?
Áramtalanítottam is, de ugyanaz!
Nas-ról lejátszik mindent!M&N
-
Az-X
őstag
Régebben volt WD TV Live-om, de bizonyos hiányosságok miatt lecseréltem egy ASUS HDP-R3-ra. Amiben sajnos szintén voltak olyan dolgok amik nagyon korlátozzák a használhatóságát.
Most végre elérhető közelségbe került egy WD TV Live HUB így lecsaptam a lehetőségre. Azt hiszem végre választ kaptam a kérdéseimre. A legfőbb dolog ami miatt az előző 2 eszköz számomra egyszerűen használhatatlan volt az az, hogy egy komolyabb 1080p-s film nem megy át a hálózaton. Ez abban nyilvánult meg, hogy kb fél perc után elkezdett szaggatni. A HUB-ot annak reményében vettem meg, hogy legrosszabb esetben átmásolom rá a filmeket, úgy biztosan nem szaggat. El is kezdtem másolni egy viszonylag jó minőségnek mondható 720p-s filmet ami 6,9Gb. Elindul a másolás 68Mbit, nagy mosoly, 16 perc alatt átmegy. Azóta eltelt 20 perc, a sebesség leesett 15-16Mbit-re a fennmaradó idő további 26perc. Kérdés mi lesz ha mondjuk egy 25Gb-os BlueRay anyagot szeretnék rátenni... Valószínűleg amúgy a másik két lejátszó is pontosan így akadt elHa esetleg valakinek van ilyen lejátszója, érdekelne, hogy hogyan lehet ráerőszakolni, hogy NAS-ról lejátssza a tartalmakat (Linux-os, Samba-val)? Az ASUS egy szó nélkül felismerte, ez viszont egyszerűen nem látja. Az asztali gépemet igen, de nem azon vannak a dolgaim.
:)
-
asbi_
tag
Sziasztok!
Érdekes problémákat produkál mostanában itthon a WDTV, ezért a segítségeteket szeretném kérni!
Szóval adott egy WDTV Live + egy 1TB kapacitású WD MyBook. (Mindkettő alig több, mint 1 éves.) Nem lett hálózaton keresztül megoldva a lejátszás, ezért azt csinálom, hogy amikor filmezek, akkor a WDTV-re kötöm, amikor a géphez kell, akkor meg oda. Ez eddig tökéletesen működött így.
Media library be volt kapcsolva, szóval minden indításnál gyorsan átpörgette a vinyót, ezzel nem is volt gond. 1-2 hete játsza azt, hogy az átpörgetés közben egyszerűen belefagy. Az USB ikon villog tovább, a vinyó is villog mintha dolgozna, de hangja nincs. Ilyenkor nem reagál semmire, áramtalanítanom kell. Amikor először figyeltem fel a dologra, akkor kb 20 giga szabad hely volt, gondoltam talán ez a baja, csináltam gyorsan 100-at (bár furcsa volt, mert előfordult olyan eset, hogy mindössze 3 giga szabad hely mellett is működött), de ez nem oldotta meg a problémát, ugyanúgy belefagyott.
Egy ideje nem volt frissítve rajta firmware (b-rad félét használok), ezért tegnap felraktam rá a legújabbat, ugyanúgy produkálja a fagyást. (Olyannyira, hogy estére már egyáltalán nem tudtam elindítani semmi filmet, mert folyton belefagyott a media scanbe. Ja, azt kifelejtettem, hogy eddig másodszorra-harmadszorra azért elindult..)
Kikapcsoltam a media library-t, de a másik jelenség továbbra is fennmaradt. Ez annyi, hogy a filmek kezdésénél is simán befagy, ha úgy gondolja. És itt nem ilyen sok-sok Mbit-es képpel rendelkező FullHD filmekről van szó, simán belefagy egy alacsony bitrátával rendelkező South Parkba is.
A MyBookot jelenleg is nyüstölöm HD Tune Proval, látszólag nincs baja..Esetleg nincs valami ötletetek?
Köszönettel:
asbi_ -
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
van egy elég kemény parám. pár napos gép, elkezdtem felrakni a legújabb fw-t, de frissítés közben kiment az áram. most folyton azt tolja, hogy rakjak be egy pendrive-ot fw-vel, hogy visszaállítsa magát, de hiába, nem történik semmi. ilyenkor mi van?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
persze, semmi más nincs rajta, a 15 percet is kivártam.
-
Az-X
őstag
válasz fogtunder #1666 üzenetére
Akkor gari... megmondod, hogy felajánlotta az új fw-t, de telepítés közben kifagyott. Több órát vártál vele de semmi... Aztán végül újraindítottad azóta ez van. Valószínűleg helyre lehet tenni, lehet a szervizben pár perc alatt megoldják. Neked meg több órád rámegy mire rájössz
-
fogtunder
nagyúr
voltam az edigitalnál, a poén az, hogy hivatalosan, ha akár gyári, akár más sw-t tolsz fel rá, bukod a garit. kíváncsi vagyok, mi lesz a wd szervíz hivatalos álláspontja az ügyben. de konkrétan bekaphatják, hogy a készülék hivatalos feature-jéből adódó hiba nem garanciális, bár ez inkább a törvényalkotó honatyáink sara.
bucy: három pendrive-ot próbáltam ki, mindegyiket mindkét usb portban. konkrétan az elsőről olvasott be videót, tehát látnia kell. elment tegnap 3 órám a próbálkozásra, utána meguntam.
[ Szerkesztve ]
-
slaci02
csendes tag
-
-
Az-X
őstag
válasz fogtunder #1669 üzenetére
Ehhe ez nem így működik. Nem emlékszem a sima Live hogyan ajánlja fel a fw update-et, de a HUB az első bekapcsolásnál kiírta, hogy frissítsem... csak rányomtam az OK-ra és már ment is. Szóval ha a fw update automatikus akkor nem lökhetik vissza ilyen címszóval!!! Ne hagyd, hogy megetessenek!!! Amúgy a WD szervizzel nagyon nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Küldtünk vissza olyan winyót amit mi rontottunk el és szó nélkül küldtek másikat helyette.
-
Bucy
aktív tag
válasz fogtunder #1669 üzenetére
Mit mondtál nekik? Gyári feltétele esetén ez nem igaz, mivel szabadon letölthető, feltehető a kézikönyvben is benne van, sőt netről felajánlja a frissítést.
Hamar feladtad, ha bekéri a recovery-t az fel is megy, amiről a film megy az nem biztos, hogy jó recovery-hez, ezért írtam a formázást. Kihúzás, pihentetés, reset, csere, előbb utóbb felmegy. Olyan még nem volt senkinek, hogy ne ment volna fel. -
fogtunder
nagyúr
hát azt mondtam, hogy leszarom, adják le gariztatni, mi mást mondtam volna? hogy köszi, visszaadom, nem kell a pénz sem?
a 3 órán keresztüli negyed órás kapcsolgatás nekem most speciel elég volt. és formáztam, mindet, aztán újra. ezért had ne kelljen már új pendrive-ot vennem, csinálják meg ők. hagy ne kelljen már szünetmentes tápon frissíteni, hogy ne vágjam haza.
-
-
hanczur
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy ha b-rad féle firmware van fent és nem ad képet hdmi-n akkor vihetem-e szervízbe? minden működik, hangot optikai kimeneten kiküldi, hálózatban látom... de kép nincs. szóval va esély rá, hogy megcsinálják vagy ne is fárasszam magam vele. rendeltem helyette egy acryan hd2 minit de azért jó lenne ha el tudnám adni... -
Devil Smile
őstag
Udv all
Mi a kulonbseg a WD hub es a WD elements play kozott??
mind2 beepitett HDDs kimenetekre kb ugyna olyan.. osszehasonlitot tesztet sajna nem talaltam...
erdemes valtani es WD TV LIVE HD rol??Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
footy
addikt
A fórumot olvasgatva láttam, hogy sokaknak sikerült elérni 4MB körüli másolási sebességet.
Milyen beállítások kellenek ehhez? Mert nekem 1,5-1,6körül ingadozik az alábbi cuccokon:
Win7 laptop=> N-es, TP-link 941ND , TP-Link 821N (WPA-PSK AES titkosítás)Délután mikor állítgattam egy két dolgot, volt olyan, hogy ment 2,8-cal, de azóta sem tudom miért.
-
ibax
csendes tag
sziasztok,
1.02.21-es gyári fw-es WD LIVE médialejátszóm van. Melyik a legfrisebb, jól működő b-rad verziós fw, ami ehhez tartozik?
köszi előre is...
Mert itt csak ezt látom:
http://b-rad.geg0r.de/index.php?dir=wdlxtv-live%2FÉs a legfrisebb tavaly áprilisi:
http://b-rad.geg0r.de/wdlxtv-live/1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0.zipEz lenne az, amit keresek?
[ Szerkesztve ]
-
odymandrell5
csendes tag
A napokban szeretnék egy WD TV Live-ot venni. Logitech Z-5500-ra szeretném kötni, viszont annak az optikai bemenetét már lefoglalja a Playstation 3, csak a coax szabad. Mi a véleményetek egy optikai / coax átalakítóról? Működhet a dolog?
Esetleg lehet kapni olyan média lejátszót, aminek coax kimenete van? -
Bucy
aktív tag
válasz odymandrell5 #1685 üzenetére
Gazdaságtalan az átalakító, akkor inkább vegyél ilyet, jól jársz vele.
[ Szerkesztve ]
-
asbi_
tag
Azóta frissítettem gyári fw-re, most indulásnál nem fagy be. Néha filmnézés közben megáll a kép (a hang megy tovább) aztán dob egy "Fatal error, system is rebooting" üzit. (Legalábbis valami ilyesmit.)
Esetleg lehet ez a régi .avi-k kódolása miatt (.mkv-nél még nem csinálta) ?
-
ibax
csendes tag
szia,
én semmilyen hálózati beállításhoz nem nyúltam. automatikusan megkapta a dhcp-től az ip címet a médialejátszó, használja, és szépen megy a 4-5 mByte/sec adat. természetesen változó, van amikor nekem is csak 1-2 MB, de alapvetően 5 MB körüli sebességgel másolok a médialejátszóra, illetve arról vissza a pc-re...
máshol lesz nálad a gubanc, esetleg a kábel lehet rossz... a routerem se extra, az ADSL modemem dhcp-jét használom egy switch-csel összekötve, ennyi...
a hiba máshol van...
-
andorra
őstag
Ha már az eszközöket nem nézted, a titkosítás megadásából már igazán feltűnhetett volna, hogy nem kábeles összeköttetésről volt szó, hanem wi-fi-sről.
A saját tapasztalatom és az olvasottak alapján, szerintem nincs egységesen jó megoldás erre. Az én Linksys WRT54GL routerem esetében pl. egy alternatív firmware - alternatív firmware-e (Victec Tomato) hozott jelentős javulást, de így is csak 2,3 mb/sec másolási sebességet értem el.
-
-
Plumpy
aktív tag
Én személy szerint azért ragaszkodok a 02.21-hez, mert az újabb alatt nem működnek a pluginek. Amiből én leginkább a navi plugint használom, tehát hogy ne úgy tekerjen, hogy 2x4x8x16x-osan pörgeti, hanem ugrik 30 sec, 1min, 3 min, stb.. Mindezek mellett a moviesheet sem működik alatta, bár az olyan, hogy nem zavarna.
Plumpy - A kultúrbölény
-
Plumpy
aktív tag
Tudom tudom, most nem kunyiztam, már fent van rajta egy ideje ez a verzió, amit linkeltél, de azért köszi... Én csak azért írtam, mert fentebb valakitől kérdezted, hogy miért kell neki 02.21-re épülő, én csak arra reagáltam, hogy nekem ezért kell a 02.21 alapú... Pedig most is kipróbáltam az újabbat, de plugin nem ment, moviesheet nem ment, na akkor csá...
Plumpy - A kultúrbölény
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest