Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz cheatergs #49 üzenetére
Igazából ez a téma, nem hogy könyvet, de fórumot és cikket sem érdemel. Mindenki el tudja dönteni, mi kell neki, fölösleges emiatt mindenfele "vs." témákban szájkaratézni. Jelen cikk megszületését sem indokolta semmi.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Wlac
Ármester
válasz pr3torian #42 üzenetére
Másfél évig éltem PC nélkül. Hidd el, teljesen jól elvoltam (amire kellett volna, arra ott volt a tablet). Végül beinvesztáltam egy 8 éves laptopba, amit időnként előveszek, de nem érzem létszükségesnek. Mindenkinek mások az igényeik, ezért is necces kijelenteni, hogy kinek milyen platformra van szüksége. Míg 5-6 éve mondhatni hardcore gamer voltam, addig mostanra eljutottam oda, hogy heti pár órát tudok csak játszani, és elvagyok az előző konzol generációval. Persze van pár cím, amik miatt már nézegetem a PS4-et, de még annyi kimaradt PS3-ról, hogy jó ideig azokat fogom pótolni.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
pr3torian
csendes tag
miért kössek rá monitorra konzolt elárulod vagy csak butáskodsz?
XBOX-ról rendeltetek már mozijegyet? avagy intéztetek már fontos üzleti ügyet? akik itt érvelgetnek nekem hogy 10000000 millió éve nincs pc-jük a mondat végére elrejtenek egy kis szerény mondatot "hogy de van egy nagyon alap laptopom amit arra használok hogy...." pfffff
az konzol mellett kardoskodók érvelései miatt kezd az egész témafelvetés bohózattá válni
[ Szerkesztve ]
♠Asus ROG Strix Z270F Gaming♠Intel i7-7700k@5.0GHz♠Corsair LPX 16GB 3200MHz♠EVGA GTX 1080 Ti SC Black Edition GAMING♠EVGA Supernova 750W G3♠EVGA CLC 280♠Aerocool Predator X3♠LG 34UC79G UltraWide™ 144Hz♠ Asus ROG Orion♠Logitech G910 Orion Spark♠Logitech G502 Proteus Core♠iPhone XS Max 64gb♠
-
törölt tag
válasz Raysen623 #50 üzenetére
Sikerült??? Ez egy állapot. Én hozom létre, én tartom fenn, és én fogom megszűntetni. Nemtudom hogyan nhe sikerülne Merthogy ez csak egy átmeneti állapot (nemrég váltam meg az 4770K+970 kombótól, valszeg egy jobb jön helyette, csak kicsit várok a dollára is). De mint mondottam ez csak játékra. Ilyen filmzeneakármire pécét én már nem használok. Nem is szokott billegerem lenni a pécéhez, egy szál kontrollerrem tolom (meg a telefonon tapiremoteolok ha nagyon kell),
-
-
pr3torian
csendes tag
válasz #20844032 #55 üzenetére
értem én, de neked ehhez 5 eszköz kell mind ehhez, nekem 1
♠Asus ROG Strix Z270F Gaming♠Intel i7-7700k@5.0GHz♠Corsair LPX 16GB 3200MHz♠EVGA GTX 1080 Ti SC Black Edition GAMING♠EVGA Supernova 750W G3♠EVGA CLC 280♠Aerocool Predator X3♠LG 34UC79G UltraWide™ 144Hz♠ Asus ROG Orion♠Logitech G910 Orion Spark♠Logitech G502 Proteus Core♠iPhone XS Max 64gb♠
-
vg
addikt
válasz pr3torian #53 üzenetére
Az élethez nem kell a mozijegy rendelési lehetőség és rajtad kívűl senki nem intéz fontos üzleti ügyet otthon. Pár ezer forint ide-oda utalgatás nem fontos üzleti ügy. Mellesleg, nem tudom mire vágod itt a hajad becsukott szemmel, a géped egy alsókategóriás gép, semmi extra. Még a Xbox1 is megeszi reggelelire.
-
addikt
-
pr3torian
csendes tag
pont erről van szó hogy egy középkategóriás gép sokkal több igényt elégít ki mint egy méregdrága haszontalan konzol
sokkal praktikusabb egy PC mint egy konzol
-
pr3torian
csendes tag
válasz #20844032 #60 üzenetére
nekem nem szükséges feldolgozni mert nem nekem trauma hogy százezreket adok ki feleslegesen gyári konzoljátékokra úgy hogy még mozijegyet sem tudok rendelni a konzolról
najó részemről ügy lezárva, konzumidiótákkal nem lehet felvenni a harcot mert elnyomnak
-
Wlac
Ármester
válasz pr3torian #61 üzenetére
Pont az ilyen kijelentések miatt szokott beindulni a szájkarate a fórumokon. Feletted 40 hozzászóláson keresztül ment a nyugodt eszmecsere, érvek hangoztak el, és az adott platform tulajai is leírták pro-kontra a véleményüket. Erre megjelentél te, és egyből jött a "PC jó mindenre, a konzol szutyok" szintű kijelentésed, és hiába próbáltak többen meggyőzni, hogy azért a dolog nem ennyire sarkított, csak ugyanazt szajkózod ugyanabban a stílusban. Ezt hívják flame keltésnek.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
pr3torian
csendes tag
ha így volt akkor elnézést kérek, nem volt szándékomban
de nekem még így sem derült ki, hogy mire jó a konzol
-
nonsen5e
addikt
válasz pr3torian #42 üzenetére
Pár exkluzívval szoktam PC mellett konzolon is bohóckodni, kizárólag monitoron, én ugyanúgy élvezem a játékot, miért ne élvezném? Nem KELL TV a konzolhoz, csak legtöbben azt preferálják, ha a fotelban ülhetnek előtte, a képernyőtől pár méterre. Én a gurulós székemben szeretek ülni kontrollerrel a kezemben.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
satz18
őstag
Én elég multi kulti vagyok, mivel van PS3-am, de csak exclusive játékra, a többi esetben pedig PC-n játszom, természetesen szigorúan xbox360 kontrollerrel. Amúgy sztem a steam-es játékokat egyszerűbb telepíteni, mint a PSN-eseket, a lemez meg hangos és lassan tölt, szóval sztem az egyszerűség az inkább a PC-nél van. Árban sztem nem drágább a PC, mert ha azt veszük, már egy NV 750 Ti is leveri a PS4-et multis címeknél, ami mellé viszonylag olcsón lehet egy teljes gépet építeni, pláne úgy hogy egy i5 2500k is bővel elég még, meg lesz is, szóval CPU-t nem kell túl gyakran cserélni.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Mister_X
nagyúr
Na csak felbukkantak a szemellenzős
gloriousThe One And Truely PC Masterrace huszárok@Kopi31415: felteszek én is egy kérdést: mennyibe kerül az a PC, ami 4k@60FPS-ben futtatja a játékokat?
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
zseko
veterán
-nem kell többet a gépemet fejleszteni
öt éve fejlesztettem utoljára, még mindig nem kell. (És nem 3x annyit fizetek egy játékért.)-nincs szaggatás, akadás
nem egy konzolos játékot láttam már ami szaggatott, nem volt meg a 30fps sem-kényelmesen a fotelből játszhatok
most is kényelmesen, fotelből játszom (nem tudom ki volt az első hülye aki kitalálta, mintha csak pc-n kötelező lenne hokedlin játszani, térdelve, nem kényelmesen)-nincs több probléma az állandó patch/javítások telepítésével
Steam-et használok, sose kell törődnöm a patch/javítások telepítésével-haverokkal közösen hülyülhetünk pl a Kincet-tel
ezt még nem próbáltam, de gép előtti ugrálás helyett inkább kimegyek IRL játszani, sportolni, egy röplabdameccs azért csak 'élethűbb'. És haverokkal közösen hülyülünk...-média centerként is használható
erről megy film, zene, sorozat, kikötve hifire-csak belépek a szobába és már indulhat is a játék (felismeri a felhasználót a kamera)
nem sajnálom azt az 1 percet amíg elindul a játék...valamint nem kell konzol mellett még egy pc-t is tartanom netezni, filmezni, zenét hallgatni, szerkeszteni.
Egyik sem elég valós indok, hogy meggyőzzön a cserére.
Nem a konzollal van problémám, számomra nincs semmiben előnye.
HR24.hu
-
pr3torian
csendes tag
na köszönöm szépen! itt az első érv amit teljesen el tudok fogadni! vannak olyan game-ek amik kizárólag konzolra jelennek meg! főleg PS platformon szoktam észrevenni, és jó játékokról van szó többnyire.
-
addikt
-
mlinus
őstag
válasz #20844032 #40 üzenetére
Igen, az 1st party Sony játékok valószínűleg megmaradnak Sony konzolon az idők végezetéig. Viszont nem is olyan rég még teljesen normális volt az hogy 3rd party studiók platformexkluzív játékokat szállítottak. Ma már nem. Ott van a Souls széria pl. Vagy a Dead Rising 3. Vagy az MGS5. csak pár példa.
Régebben teljesen racionális volt egy PC mellé konzolt venni az exkluzívok miatt, de ma már egyáltalán nem biztos hogy olyan ésszerű, mert elég látványosan csökkent az exkluzív címek száma.
-
Wlac
Ármester
válasz #06658560 #69 üzenetére
Egyik sem. És melyik PC-n fut a The Last of Us? Uncharted? Heavy Rain? God of War? Halo? Fel kellene fogni, hogy mindenki más igényekkel ül le játszani. Ha valaki maximális felbontás mellett szeretne 60(+) FPS-sel játszani, akkor nyilván PC-t fog venni, ha azonban nem él ennyire a számok bűvöletében, akkor az összes platformon talál magának való játékot, ahol optimális esetben már az exkluzívok döntenek (na meg az, hogy a haverok min játszanak).
-
Raysen623
addikt
válasz #06658560 #69 üzenetére
Hol írtam én ezt, amit te most kérdésként feltettél nekem? Akar a franc 4K-ban játszani részemről, bőven elegendő mindenre az FHD, sőt még az is sok. Konzoloknál ez jelenleg megalkuvással történik, de a játékélmény bőven kárpótolhat ezért. PC-n sem játszom FHD-ban mai napig, mert részemről nem ezek a fontosak.
4K-t még a PC-k sem tudják normálisan, nemhogy a konzolok...(#83) Kopi31415: ez most komoly? Szövegértelmezés egyes...leülhetsz.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Mister_X
nagyúr
válasz #06658560 #76 üzenetére
Elolvastam, nekem valahogy nem volt beállítva "konzolos rutinfeladatként" a 4k.
Mi az, hogy soha? Nagyjából öt év múlva itt a következő generáció, ahol az lesz az alap. PC-n sem elterjedt jelenleg a dolog, 2-3 évig nem is lesz, amíg le nem kerül az ehhez szükséges teljesítmény a középkategóriába.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
törölt tag
Nagyjából annyi új ip/széria érkezik, ahányat vesztenek a platformok. Ebbe nem kell többet belelátni csak annyit, hogy van bizonyos fluktuáció, ami mögött az van, hogy a platfromholderek sem tartogatják örökre a licenszeket, mert egy idő után "kiszolgál". Soha nem volt ettől több ex mint most, csak nem néztek utána, és általánosítotok. Ezek megérzések. Össze lehet számolni. Érdemes.
/ráadásul ne feledjük: a folyamat keresztben igaz.
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
Nem bonyolult a világ. Sokan nem öltözködnek igényesenn. És nem mindenki olyan igényes, mint egy PC Gamer.
/s
-
törölt tag
Mivel mint a PC negatív pontja lett említve, ontopik, így csakis úgy kezelhető mondat.
Mostani konzol fog többet kicsiholni magából? Mostani PC gaming esetén lehetséges a 4k@60fps? Mikor vagyunk? Most, vagy öt év múlva? Így a kérdés: mikor fog a most elérhető hardverkínálat konzol oldalról 4k@60fps-t tudni? Soha.
Az, hogy PC-n nem elterjedt, nem azt jelenti, hogy kivitelezhetetlen, ellenben a konzolokkal.
-
Dilikutya
félisten
Erről van szó, ezért fogyatékos téma ez a "vs." 2015-ben. Én semmi pénzért nem intéznék semmit tableten, amit most PC-n otthon. Az egér kényelme, a böngészés nagy monitor előtt, meg számos alkalmazás, ami tableten nincs, vagy használhatatlan. Semmi pénzért nem száműzném otthonról akkor sem, ha nem kellene tanulmányok miatt egyébként is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
satz18
őstag
válasz #06658560 #85 üzenetére
Az, hogy egy konzolos nem teheti meg, hogy 4X annyi pénzért 4@60 fps-el játsszon az exclusive címével az tény és nem is vitatja senki. De sztem ezt a többségük egy egészséges kompromisszumnak tartja. Az a viszonylag kicsi gamer réteg, akinek megvan az NV 980 Ti, és azon sír hogy nem megy neki a 4k@60-al a Last of us, az sajnos megszívta, de nem nagyon lehet vele mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
MASSlag
tag
Azért jóval árnyaltabb a dolog mint, hogy a PC drágább hw és olcsóbb szoftver.
Összeállítottam egy PC-t (persze teljesen önkényesen). Legkisebb i5-4460 (mert kell a 4 mag), Sapphire R9 380 (lehetne nvidia is), seasonic táp, Asus B85 alaplap, 8Gb HiperX RAM, windows + egér+bill + összeszerelés. 250e Ft (+16 a One kontroller) ipon áron. Ez a gép már valószínűleg viszi konzol minőségben a rosszabb portokat is. Egy 7950-en játszok, amit 3 éve i5-el konfigurálva hasonló áron lehetett venni, és még mindig a konzol szint felett játszok képminőség szempontjából (nem beszélve arról, hogy ha akarom 60Fps-re állítom, vagy 30FPS-re, de abszolút max. grafikára)
Cserébe használható családi fotók szerkesztésére, szövegszerkesztésre, és a legtöbb olyan dologra ami egy családnál előfordulhat.
Egy Xbox One 130e Ft, ha össze akarjuk hasonlítani a PC-vel hozzá kell vennünk legalább a legolcsóbb notebookot (egy tablettel nem tartanánk ott mint a PC-nél). Az USA notebboknál egy Dell 15 3000 100e Ft + 30e windows. Funkcionalitásban és árban ott tartunk mint a PC. Ha vesszük a Live árát, cserébe Pc-n előfizetünk egy stream szolgáltatásra. A Steam és az Xbox live áruház pedig hasonlóan kényelmesen használható.
Azt hiszem ár szempontjából egálba vagyunk.
Exkluzivitásba pedig nem vettünk hozzá a PC-nél az összes MOBA-t, stratégiát, MMORPG-t, és a legtöbb indie-t.
Részemről ami dönt, hogy nincs stratégia (pl.: CIV:V, Total War, CoH, HW:remastered), sok indie (Pillars of Eternity, The Binding of Isaac), és SW:TOR-al is játszom néha.
Valakinek jelent ennyit a kanapéból játszás, meg a kinektes hülyülés, teljesen megértem. Más igények, szerintem ebből a szempontból nem is összehasonlítható a dolog, viszont versenytársak, mert az ebereknek véges szabadidejük van.[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
tag
-nem kell többet a gépemet fejleszteni
öt éve fejlesztettem utoljára, még mindig nem kell. (És nem 3x annyit fizetek egy játékért.)
Nekem most kellett volna elég komolyan, alaplap, proci vga stb-nincs szaggatás, akadás
nem egy konzolos játékot láttam már ami szaggatott, nem volt meg a 30fps sem
Eddig 6 számomra érdekes játékot szereztem be, egyiknél sem tapasztaltam, de ettől persze még igazad lehet-kényelmesen a fotelből játszhatok
most is kényelmesen, fotelből játszom (nem tudom ki volt az első hülye aki kitalálta, mintha csak pc-n kötelező lenne hokedlin játszani, térdelve, nem kényelmesen)
Nálam a PC mindig a 22 colos monitor+szék alapfelállást jelentette, nem azt mondom, hogy kényelmetlen volt, de itt játszhatok fotelből, ágyból is.-nincs több probléma az állandó patch/javítások telepítésével
Steam-et használok, sose kell törődnöm a patch/javítások telepítésével
Steamet nem használtam, így nem tudok nyilatkozni-haverokkal közösen hülyülhetünk pl a Kincet-tel
ezt még nem próbáltam, de gép előtti ugrálás helyett inkább kimegyek IRL játszani, sportolni, egy röplabdameccs azért csak 'élethűbb'. És haverokkal közösen hülyülünk...
IRL is kimegyünk, de amikor iszogatós házibuli van, nagyon jól el lehet marhaskodni a Kinect-tel, ez még nem zárja ki a szabdtéri progikat...-média centerként is használható
erről megy film, zene, sorozat, kikötve hifire-csak belépek a szobába és már indulhat is a játék (felismeri a felhasználót a kamera)
nem sajnálom azt az 1 percet amíg elindul a játék...
igaz, hogy nem sok időt nyerek, de nekem ez pszichésen ad egy plusztvalamint nem kell konzol mellett még egy pc-t is tartanom netezni, filmezni, zenét hallgatni, szerkeszteni.
PC-t nem tartok, a laptop viszont hordozható és munkára ezt szoktam használni, amikor vidékre kell utaznom, így az asztali gép nem lenne opcióEgyik sem elég valós indok, hogy meggyőzzön a cserére.
Ez a lényeg, neked nem elég indok, így van ez jól.Nem a konzollal van problémám, számomra nincs semmiben előnye.
-
törölt tag
Nem, nem szükséges egy családban. Én a feleségemmel és a gyerekeimmel eléggé jó mintavétele vagyunk az átlagcsaládnak, és nem, nem szerekesztünk családi fotót, vagy nem szerkesztünk szöveget, vagy ha igen nem pécén és/vagy nem itthon. Szokott lenni pécém, általában valami komolyabb, de csak és kizárólag játékra. Majd ha a fiaim iskolába mennek, nekik biztos fog kelleni a suli miatt, de az már nem egy családi szükséglet.
A startégia az valóban ül, releváns, és tényszerű. Erős indok is szokott lenni.
-
wjbhbdux
veterán
Maradjunk annyiba, hogy amíg egyetlen darab PC játéknak (League of Legends) nagyobb, sőt majdnem 2x akkora az aktív játékos tábora mint a PS4+X1 eladott konzolok száma együttvéve (abból ugye hány porosodik mert X1-re 0db, PS4-re pedig csak a Bloodborne van ami valami), addig a konzol piac miniatűrnek nevezhető a PC-s mellett. Vagy csak a Steamet nézve az 5800 elérhető játékból kettő darab, a DOTA2+CSGO játékosai kiadják a PS4 komplett felhasználó bázisát.
A konzol jelentéktelen egy Gamer számára, de ettől még jó üzlet.VR élményhez pedig sok szerencsét azokon a gépeken amik nyögvenyelősen 900p körül jó ha tudnak 60FPSt produkálni valamire való kinézet mellé. A konzol mindig a múltban maradást jelképezi az 5-10 éves fejlesztési ciklusával, úgy ahogy az előző generáció 720p PC-low beállításokkal szenvedett a vége felé (360-on kb 800*600ban futott a CoD..), míg PC-n évek óta alap volt a 1080p, most a VR + 4K és egyéb nyalánkságokból maradnak ki az évtized hátralevő részében.
Fotel gamingre meg jön a Steam Link és Controller, nincs kifogás, csak a PC.
[ Szerkesztve ]
/s
-
vg
addikt
Ez mondjuk igaz, főleg a magyar igazi -értelmiségi- játékosokra. Akinek nincs pénze az a ingyenes szarokat tolja, mert csak úgy tud net-en játszani másokkal. Ezért utálom magyar twitch steameket, ezekből a szar játékból állnak csak. Ebben igazad van. szerk: a VR élményhez pénz kell, abból is ki fogsz maradni.
[ Szerkesztve ]
-
MASSlag
tag
válasz #20844032 #91 üzenetére
Érdekes, lehet mi vagyunk ódivatúak. Gondolom tableten intézitek az emailt, internetezést meg a hasonló dolgokat. Azért van amit nem szokás nagyban a TV képernyőnél csinálni. Általános iskolától (főleg középiskolában), azért erősen szükséges egy PC.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
Raysen623
addikt
Amennyiben a LoL-t annak vesszük. A büdös életbe nem játszanék egy ilyennel, de ez én vagyok. Ehhez a szinthez sem vas nem kell sem semmi...a legegyszerűbb dzsunkán elfut. Egészségedre, de én maradok a normálisabb élményt adó játékoknál.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Vodafone mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest