Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Megjöttek ma a kellékek: [link] 7" -os készlet. (180mm átm)
19.-én rendeltem, 24.-én hajnalban elindult a Fehérvári központból, csak útbaestek az ünnepek
Silvercrest Digital Air Fryer SHF 1400 A1 -be. (A kisebbik lidis gép.)
Ez a legnagyobb edény.
Tökéletesen passzol bele.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
kola99
tag
Ha esetleg az ünnepekről maradt Burgonyapüré /fél kiló /,reszeljünk bele kb fele mennyiségű nyers burgonyát ,
2-3 evőkanál liszt , 1 tojás , kb 10 dk Cheddar sajt / narancssárga,kemény /
, fél fej fokhagyma átnyomva és pár szál metélőhagyma karikázva, só ,bors.Összekeverjük .Kész a Lepcsánka, sütőpapíros vagy nájlonos tálcára rakjunk belőle pogácsákat , és fagyasztóba rakjuk /kb 20 percre elég/.
Az Air fryert melegítsük elő/ 3 perc 200 fok , hogy ne follyon le a cucc, így hamar kéreg sül /.
Megkenjük a tetejét olajjal a fagyasztott Lepcsánka pogácsáknak , és 200 fokon 5 percig sütjük , utána megfordítva átkenjük olajjal , és még 200 fok 5 perc .
Tejföllel isteni finom... /és nem tocsog olajban/
Virslivel Szilveszterre is laktató. / felszívja a Pezsgőt / -
batagy
őstag
Sziasztok!
Hamburgert tervezek készíteni. Van ilyen fagyasztott hamburgerpogácsa és ilyen csomagolt szendvics:
Az a kérdésem, hogy először csak magában a húspogácsát melegítsem? 6-8 perc van a csomagra írva. Az elég lesz? És hány fokon süssem?
Aztán, a szendvicsbe belerakva (+sajt), azt meddig és hány fokon kell még?
Köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
Én külön sütném csak a kettőt. A húst sajnos, ki kell kísérletezni, mert ízlés dolga, mennyire szaftosan szereted. A sima sütős tapasztalatok alapján próbáld meg először 180fok 6 percen és nézd meg, milyen lett. A végén 1 percre rátenném a sajtokat és kész.
A zsömlét a belső felével felfelé pirítanám meg 200fok 1-2 perc szerintem.
Ja és ezt nem tök fagyott, hanem kiengedett állapotra értettem.
Még nem csináltam ilyet, majd hátha jön valaki, aki igen.[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
A zsemlét félbevágni, a belső felüket kissé megpirítani, úgy a jó.
Én sima hűtős hambihúst vettem, annak 100%-a hús, ezeknek amit mutatsz, kb csak a fele, többi prézli, miazmás, olyan mint egy fasírt, én nem szeretem. A sima hűtőst én 180 fok, 13-15 percig sütöttem, úgy welldone.[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
szoktunk ilyet csinálni, pont ezt az aldist.
fagyottan mehet az airfryerbe, 180 fok 8 perc, ahogy a zacsi írja. de lehet több, ha jobban sülve szereted. nem ég meg.
félidőben meg szoktam forgatni.
sajtot nem szoktam külön rásütni, nekünk annyi olvadás, ami a hús hőjétől lesz, elég.
a zsemlét sem szoktam pirítani, de ha ilyet tennék, akkor azt nem az airfryerben tenném, mert az körben kiszárítja a zsömit. simán egy száraz, forró serpenyőben megpirítanám a belső felüket 20-30mp alatt[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
De nem értem, miért nem ti csináljátok a húspogácsát, 5 perc összegyúrni. Csak darált marhahús kell hozzá, egy kis só, bors, esetleg fokhagyma (esetleg tojás, hogy jobban összeragadjon). És sokkal jobb lesz, mint bármi előre elkészített.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
fant0mi
őstag
Lidlben, Aldiban kapni ilyen "prémium" húspogácsát is, 2 db van egy tálcán, drága is mint a fene.
Az egyik (nem emlékszem melyik) 100 százalékos hús, az nincs fűszerezve, azt sózom, borsozom. A másik az csak 98 százalékos, mert az már be van fűszerezve (só, bors, semmi más).
Szóval jó nagy parasztvakítás, én sem vettem többször, hanem inkább darált marhahúst. Ki kell formázni, és hűtőbe tenni, hogy kicsit összeálljon, ne essen szét.
Ezek a kilós gyáriak nekem nem finomak, mert kb fasírtok.
Igaz, hogy ezekből sül ki egy kis véres húslé, meg faggyú. Hamar el kell mosogatni utána.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
+1
Tojás sem kell, simán összeáll anélkül is sütés közben. Ha az egyik oldala már átsült (pár perc max...), megfelelő lapáttal fordítva már nem fog szétesni.
Só + bors is csak kívülről, közvetlenül sütés előtt (bors szigorúan frissen őrölve)
Marhahúshoz viszont valóban kell a fent említett faggyú, anélkül nagyon száraz tud lenni.
Ha valaki (bármiért) nem eszik marhát, és sertésből készít húspogácsát, ott nagyobb zsírtartalmú darált hús (min 30%), vagy (füstöletlen) szalonna is szóba jöhet.
Ejj, de rákívántam
Ellenben most kolbász és hurka sütés következik a masinában, ezt még nem próbáltam. -
Acheron
őstag
válasz fant0mi #1066 üzenetére
Köszönöm!
Láttam, ettől a képtől kaptam kedvet hozzá
Én most simán rácson sütöm (bár van már "tepsi" is hozzá)
Alul a hurkák, felül a kolbászok (elválasztó rács is van már), így a kolbászzsír rácsoroghat a hurkákra. 180 fok, 2 x 9 perc a terv (félúton forgatással). Közben külön párolok egy kis savanyú káposztát köretnek. Bár gondolkoztam, hogy káposzta alulra - kolbász - hurka kombó felülre verzió legyen -e, de akkor tuti két adagban sül ki. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz fant0mi #1066 üzenetére
Pont ezen gondolkozom éppen és is (hurka / kolbász), de tele még a frigó kajával, és megnyúvasztana a főnökasszony ha nem az ürülne, pedig pont ezek miatt rendeltem a készletet...
Na mind1.
Ennek is eljön majd az ideje...
A kóbi hogy került a lábasba?
Gondolom simán beleraktad, de igazából olyasmi érdekelne, hogy fagyosan, kiolvasztva?
A hurka tudom már kategória.
Ja zsír / olaj nélkül szándékozom sütni. úgy egészségesebb.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
fant0mi
őstag
válasz Sándor -P20- #1068 üzenetére
Hentestől friss sütőkolbász. Csak sima hűtőben volt.
Úgy natúr tettem bele, nem tettem alá se vizet, se zsíradékot. -
SteeWe
aktív tag
Sziasztok,
Lidl XXL gép.
- 500 gramm bőrös kacsamellett mennyi fokra, mennyi időre lenne érdemes berakni?
Elektromos sütőben 200 fok és 40 percre szoktuk, egyszeri fordítással. -
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Az XXL-es Lidl SilverCrest sütőhöz több helyről is vettetek már 8"-os tartozék készletet?
Ha igen, melyiket érdemes? Gyártótól függetlenül ez a méret a legjobb hozzá, ugye?Néztem az Alin.
Ez jónak tűnik.Van, hogy az EU-ból nem szállít hozzánk az eladó, a másik szállít, de a 28USD-s terméket 14USD-ért hozza..
Mondjuk a BG-n még drágábban látom..
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Voice24
őstag
Én ugyanazt és ugyanonnan rendeltem, mint SteeWe, de novemberben sikerült még pár forinttal kevesebbért és ingyen szállítással kifognom. A minősége és a mérete is megfelelő az XXL-hez. Nekem csipesz, ecset nem kellett, sütőpapírt pedig máshonnan rendeltem, az is jó dolog.
-
senior tag
Nekem a Tefal xxl-be 22 cm átmérőjű kiegészítők lennének jók, de mindenhol 20 cm ( 8inch ) átmérőjű a legnagyobb
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Smiro
senior tag
válasz tibbike01 #1083 üzenetére
Például ha péksüteményt sütsz. A kakaóscsiga nem a rácsra folyik. Philips esetében a rács nem túl praktikus. Rántott húsok morzsája is jobb, ha ezen akad fenn. De vigyázni kell, mert legutóbb nekem felkapta és megégett a papír. Szóval könnyű dolgok alá nem biztos, hogy praktikus, egyébként szerintem az.
-
Sándor -P20-
senior tag
-
Smiro
senior tag
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Anyukámnak, illetve ha beválik magunknak is szeretnék venni egy ilyen sütőt. Max. 40.000 Ft-ért mit tudnátok ajánlani? Mire érdemes odafigyelni vásárláskor?
-
Mate
nagyúr
Születésnapra lenne, úgyhogy nem tudok várni
-
nagysz
tag
Princess XXL, többünknek van ilyen, bevált és 40k alatt van most is. Ajánlott.
-
veterán
Sziasztok. Tudtok ajánlani forró levegős fritőzt? Ha akciós az se baj.
Mennyiben más mint a légkeveréses sütő?
A feleségem kinézett valami Delimano-t, nincs benne nagy bizadalmam egy halom pénzért.
Látom itt ajánljátok a Lidl-öst (ebből mindegy melyik? Vagy egy fajta van csak?) és alzán a Princess XXL-t. Van más ajánlott is? Mivel jobbak ezek?Köszi.
https://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest