Új hozzászólás Aktív témák
-
fant0mi
addikt
Lidlben, Aldiban kapni ilyen "prémium" húspogácsát is, 2 db van egy tálcán, drága is mint a fene.
Az egyik (nem emlékszem melyik) 100 százalékos hús, az nincs fűszerezve, azt sózom, borsozom. A másik az csak 98 százalékos, mert az már be van fűszerezve (só, bors, semmi más).
Szóval jó nagy parasztvakítás, én sem vettem többször, hanem inkább darált marhahúst. Ki kell formázni, és hűtőbe tenni, hogy kicsit összeálljon, ne essen szét.
Ezek a kilós gyáriak nekem nem finomak, mert kb fasírtok.
Igaz, hogy ezekből sül ki egy kis véres húslé, meg faggyú. Hamar el kell mosogatni utána.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
+1
Tojás sem kell, simán összeáll anélkül is sütés közben. Ha az egyik oldala már átsült (pár perc max...), megfelelő lapáttal fordítva már nem fog szétesni.
Só + bors is csak kívülről, közvetlenül sütés előtt (bors szigorúan frissen őrölve)
Marhahúshoz viszont valóban kell a fent említett faggyú, anélkül nagyon száraz tud lenni.
Ha valaki (bármiért) nem eszik marhát, és sertésből készít húspogácsát, ott nagyobb zsírtartalmú darált hús (min 30%), vagy (füstöletlen) szalonna is szóba jöhet.
Ejj, de rákívántam
Ellenben most kolbász és hurka sütés következik a masinában, ezt még nem próbáltam. -
rucsok
csendes tag
+1
de én sütőben legfeljebb fasírtot sütnék.. jó hamburgerhez elengedhetetlen hogy "barnára kérgesedjen" a húspogácsa felszíne (Maillard-reakció), ez csak sütőlapon/serpenyőben fog működni, én itthon elég jó eredményt érek el egy öntöttvas serpenyő-kőműves kanál kombóval.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen