Új hozzászólás Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    válasz hatala #4833 üzenetére

    Van ezzel egy kis keveredés. Az van, hogy ez a képernyővédő nem üveg, nem "tempered glass", hanem műanyag. Abból viszont elég minőségi. Gondolom én. :)
    Mentségére legyen bárkinek, a Nillkin maga írja tempered glassnak, de valójában nem az. Ha lemész a saját weboldaluk legaljára, ott írják a rétegezettséget, és ez bizony nem üveg, hanem PE.
    Először én is benyaltam a főcímet látva, bár az is gyanús, hogy hajlékony, ami üvegnél elég furcsa.
    Nillkin 3D AP+ Pro for Samsung Galaxy Note
    A lényeg, hogy az AP típus az műanyag, a CP pedig tényleg tempered glass. Íme:
    Nillkin Amazing 3D CP+ Max tempered glass screen protector for Samsung Galaxy Note 8

    Összegezném a véleményem a fóliákról, üvegekről.
    A Gorilla Glass 4 az olyan 5-6H keménységű. A Gorilla Glass 5 úgy tudom keményebb nem lett, csak az leejtésben lett inkább jobb, rugalmasabb.
    Ami kismillió karcolás teszt van a neten, ott általában 3H keménységű kulccsal, sniccerrel meg egyéb hasonló gyilkos szerszámmal karistolják a telefonokat, amely értelemszerűen olyan nagyon maradandó károsodást nem okoz az 5-6H-s üvegen. Persze a fém széleken látványos karcok lesznek.
    A problémát, mint többen írták, a kvarc, homok, hasonló apró, de kemény érdes felületű dolgok okozzák a Gorilla Glassnak. Ezért nem árt rá valami védelem.
    A műanyag fóliákról valamikor régen azt olvastam, hogy olyan 2H keménységűek, tehát karcnak kevésbé állnak ellent, ráadásul az átlátszóság is romlik valamennyit.
    A tempered glass védelmek viszont 9H keménységűek, kevésbé torzítják a kijelző képét. Már ha jól fel lehet tenni. Szóval érdemes lenne tempered glass védelmet használni.
    Azonban itt jött be a gyártók hülyesége(?), mert elkezdtek lekerekített szélű telefonokat gyártani. Többnyire azért, mert hogy fitogtassák, képesek erre. Gyakorlati haszna semmi, inkább rontja a használatot, törékenyebbé teszi a kijelzőt leeséskor. Hogy szebb-e, az szubjektív.
    A Note8-nál sincs ennek valódi értelme. Talán annyi, hogy ennyivel is keskenyebb tudott lenni a telefon. És ha már kerekített szélű, akkor legyen Edge funkció. :P
    Az üvegfóliával az lett a baj, hogy a lekerekítés miatt problémák keletkeztek az illeszkedéssel, említitek a szivárványosodást, ha nem tökéletesen fekszik, illetve letolhatja a tok.

    Viszont ha valamit teszünk a kijelzőre, nem csak a keménység számít, hanem az is igen lényeges, hogy a védelem oleofób legyen, különben gyorsan elég csúnya lesz a baromi drága készülék kinézete.
    Műanyagfóliában kevésbé vannak oleofób megoldások, bár akad. A Nillkin AP-t is annak írják. A tempered glass az oleofób szokott lenni.

    Note telefonoknál külön téma a toll használata a fóliával. A műanyag itt megint kevésbé rúg labdába.
    Szóval végül is szerintem vagy tempered glass legyen a kijelzőn, az összes nyűgjével, vagy semmi.
    Műanyagot azok rakjanak, akik csak azért védenék, hogy eladáskor ne legyen karcos. De az meg milyen már. :DDD Addig meg kínlódnak a tollal, elviselik, hogy nem annyira szép, és esetleg cseréltetik 9 havonta a nem olcsó vacak műanyagot. ;)

Új hozzászólás Aktív témák