Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Digitalpimp #7642 üzenetére
Miért gondoltam, hogy ilyesmi nincs az Alin? [link] Kis mennyiséghez szerintetek ez működhet? Esetleg tapasztalat valakinek?
Peestike 7643: Ha csak füstölni kell, arra 3-4 órát írtak az egyik helyen, kimondottan már szárított paprikára.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
fo_di
őstag
válasz Digitalpimp #7644 üzenetére
szerintem egy ilyen is jó lehet, csak valami borítás kell fölé (teletöltve kb 7-10 órára elég egyhuzamban):
https://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=49&products_id=2998&zenid=6af2bdf86cd322a93aac212b1fddaf30
neten láttam olyanokat, hogy kartondobozt vagy agyag virágcserepet húztak fölé, azzal szerintem vállalhatónak kéne, hogy legyen (kínából biztos van olcsóbban is, ha ráér)[ Szerkesztve ]
-
peestike
senior tag
válasz Digitalpimp #7644 üzenetére
Az a 3-4 óra azért nem egy kolbász/szalonna füstölési idő.
A múltkor vettem füstölt paprikát a sparban, teljesen elégedett vagyok vele.
Ja, ez nem csíp, de őrölt kaszás/skorpió egyébként sem kell bele sok, hogy legyen ereje.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peestike
senior tag
válasz Digitalpimp #7647 üzenetére
persze, értettem hogy a paprikát elég annyi ideig füstölni, azért is írtam, hogy nem egy kolbász/szalonna füstölési szakasz.
alapjáraton falusi gyerek vagyok, emlékszem azért, hogy egy disznóvágás után meddig álltak az "alkatrészek" sóban, utána meg a füstölés akácfával még egy jó kör volt.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
b4zsi-
őstag
válasz Digitalpimp #7637 üzenetére
-
huoc
csendes tag
válasz Digitalpimp #7664 üzenetére
Köszi. Felhasználtam a gyerekek smoothie készítő turmixgépét, gyönyörűen ledarálta a magokat is, kivéve az utolsó adagot, mikor már kevés paprika maradt, azt nem tudta jól, csak dobálta össze-vissza. 3x elmosogattam, remélem sikerült kivennem belőle a kapszaicint jövőre akkor veszek egy másikat direkt paprika célra, és akkor nem kell kockáztatnom
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7670 üzenetére
Pornak, vagy kápiával erőspista. Én nem szoktam szószt főzni, nálam kimerül ennyiben a tudomány.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7672 üzenetére
Savanyúnak? Anyukám remélem tesz el pepperónit, meg remélem füstöl is valamit. Nekem gyalázat ez a szezon.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7674 üzenetére
Simán a kolbász mellé lesz csapva nálunk
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7676 üzenetére
Nem csoki joli lesz füstölve. Anyukám mindenféle fogott magot elültet. kb van 20 féle paprikája, azokból válogat és füstöl, savanyúzik. A legerősebb amit láttam nála a scotch bonnett.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7678 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy nekem elvan mentve egy jó szósz recept, ugyan van benne egy kis ecet, de kell bele whiskey is.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
rob2174
tag
válasz Digitalpimp #7682 üzenetére
Adok szívesen ajándékba, csak az összes érett sárga reapert befőztem magostól a szószba.
Gyártok sóban elrakott darált répa/zeller/petrezselyem/hagyma/fokhagyma kombót-afféle házi vegeta
Ebből 0,5 kg+lilahagyma+a képen látható sárga reaper+curry volt a szósz alapja.
"currys zöldség+sárga reaper" nevet kapta a keresztségben, ilyen indiai hangulatú kajákhoz képzeltem el.
De maradt még pár éretlen reaper, abból nyerhető majd mag neked.Lassan beköltöznek a lakásban, és remélem ki is telel majd, bár sárgát idén próbáltam még csak nevelni.
Készült még füstös csoki habanero, illetve gyömbéres csoki skorpió szósz is.
3 tő piros habanero, meg a piros reaper még feldolgozásra vár
-
rob2174
tag
válasz Digitalpimp #7684 üzenetére
folyékony füst
A 2 paprikás szósznak közös alapja volt, karamelizált cukor/barnacukor+hagyma+fokhagyma+1kg ptitamin paprika+40 dkg saját sóban elrakott kápia. Ezt két részre választottam, a javához ment 20dkg csoki habanero, a maradékhoz meg 7 dkg csoki skorpió.
Meg persze só, és némi saját tárkonyos almaecet, a habás még kapott némi mediterrán zöldfűszert+ a folyékony füst, a skorpió meg gyömbért.
hát így[ Szerkesztve ]
-
rob2174
tag
válasz Digitalpimp #7687 üzenetére
Ez 3 tőről jött le, netto 40 dkg, pár éretlent meg rajta hagytam, majd ha beköltöznek még beérhet.
Most egy édesebb fahéjas/gyömbéres szósz készült, 1.7 liter -
fausto
addikt
válasz Digitalpimp #7690 üzenetére
Köszi a választ, borkén van itthon, az is jó? Savanyúságot azzal tartósítottam.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Digitalpimp #7642 üzenetére
Megcsináltam a paprika füstölést, azt mondanám, így elsőre is elég jó lett. Bő 3 órát füstöltem bükkfával. Végül a porszívó dobozát alakítottam át füstölő kamrává. Három füzér, nagyrészt piros és sárga Cayenne, de összesen vagy nyolcféle paprika volt közte kisebb mennyiségben. Utána kétszer mákdarálón átküldtem, egész jó por lett. A csípőssége pont jó, az íze-illata szuper. Jövőre úgy ültetek, hogy tudjak csinálni megint egy adagot.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
vince
őstag
válasz Digitalpimp #7698 üzenetére
A füstölőről tudnál feltenni fotót? Inspirációt gyűjtök, van pár szárított jalapeño termésem, chipotle készülne belőle, csak neki kellene állnom
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7703 üzenetére
Semmi köze a habanerohoz. Ingább ancho jellege van.
Ma sültkrumplit tunkoltam, guszta volt.Ja még annyi, hogy egy rágó, vagy fogmosás ajánlott utána. Nem vészes, de azért na.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lakisoft
veterán
válasz Digitalpimp #7717 üzenetére
Mennyi ideig tart az előcsíráztatás? Meddig vársz az ültetéssel?
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7724 üzenetére
Köszi a tippeket.
Vagy hagyom kis cserépbe, hogy ne tudjon fejlődni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7738 üzenetére
Cserépbe, vagy szabadba érdemes ültetni őket? Én bazsalikom, oregánó, petrezselyem, koriandert tervezek balkonládákba.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
6500k
friss újonc
válasz Digitalpimp #7772 üzenetére
Az a baj, hogy nálam nem lassan(kellett korán ültetnem...), és már lassan kitúrnak a szobából
ilovecsülköspacal
-
6500k
friss újonc
válasz Digitalpimp #7774 üzenetére
Remélhetőleg jövőhéten már kitudom vinni őket nappalra a fóliába, akkor már át is ültetem őket, mert már könyörögnek érte.
ilovecsülköspacal
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7782 üzenetére
Jártam már meg jalapenoval. A nem csípős bokorról dobtam a sütőlapra pár felezett darabot. Kínokat éltünk meg. Még a köret is mart. Szalonnazsírba frankón kioldódott a kapszaicin, és átjárt minden ételt aznap.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lakisoft
veterán
válasz Digitalpimp #7798 üzenetére
Nekem nem sikerült palántát nevelnem és venni sem mert nincs a környéken senkinek. Tegnap vettem 2 habanero palántát és ennyi lesz az idény . A hideg miatt nem nő semmi intenzíven. A kint lévő paprika paradicsom a héten indult meg intenzíven.
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7798 üzenetére
Detto. Idén is kicsi csökevényes minden. Ami bent szép volt, az kiültetve 2 hét eső után benyalt valamit, aztán csak visszafejlődik. A paradicsom észheztért, de azt csak hobbiból termesztem, mert nem eszem meg. Még jó, hogy 2 éve akkora termés volt, hogy egy életre elegendő habanero porom van.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lev258
veterán
válasz Digitalpimp #7798 üzenetére
Nekem eddig jól alakul. Májusban kikerültek a kertbe a palánták, vödörbe (tavaly a vödrösek jobbak lettek a szabadföldieknél). 1 black royal, 1 ancho és 5 cayenne, ha még jól emlékszem. A virágokat egy ideje már nem bántottam, így jövő héten elindul a virágzás is. Meglátjuk.
Szerk.: Az elején nem igazán akartak kikelni (pár éves magok), de aztán sikerült.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
peestike
senior tag
válasz Digitalpimp #7798 üzenetére
Most 2 sárga, szerintem skorpió van a kertben, mellette egy sima, semmi extra csípős paprika. Ezeket az anyós szerezte a miskolci piacon.
Itthon van egy tő paprika, még valamikor múlt év október végén, november elején bújt ki. 16 cm, most mértem
Kaszás, vagy skorpió, már nem is emlékszem, nekem kb. mindegy, csak legyen belőle valami.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
6500k
friss újonc
válasz Digitalpimp #7809 üzenetére
Köszi! Sajnálom, hogy nem úgy alakult ahogy tervezted. Korai fajtákból nem próbáltál másodvetést? Azokról még simán szedhetsz néhányat
ilovecsülköspacal
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7812 üzenetére
Évek óta oda ültetek, ősszel és tavasszal is felásom, komposztot is szoktam beleforgatni, illetve tápsózni is szoktam. Paradicsom kegyetlenül nő, paprika meg nem.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Thrawn
félisten
válasz Digitalpimp #7824 üzenetére
Csak nehogy meglepetés érjen, ha a kikelt magokból keresztezett növények nőnek.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
sonar
addikt
válasz Digitalpimp #7826 üzenetére
Az se baj, úgyis mindig az erősebb dominál
Ezt saját tapasztalatból meg tudom cáfolni.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
tocsek18
senior tag
válasz Digitalpimp #7826 üzenetére
-
sonar
addikt
válasz Digitalpimp #7831 üzenetére
Én is pont cayannel szivtam. Semmi csípős ize nem volt. 5 éves fiam vígan ette a kertben. Néztem nagyot, hogy WTF, de aztán én is megkóstoltam és valóban semmi csípős íze nem volt.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
G**@**B**!
tag
válasz Digitalpimp #7839 üzenetére
Okés.
4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
zsiga68
senior tag
válasz Digitalpimp #7842 üzenetére
Csak sóval,lecsöpögtetve egy kis levet, aztán üvegbe, majd mikróban felforrósítva. Van régebbi /Nagyon erős és lassan fogy../ ami 2-3 éve is jó és nem romlott meg. Mondjuk én hűtőben tartom.
Ha túl erős lenne akkor egy kis kápiát is teszek hozzá. Persze nem mindig..
UI: A képen azért van fólia mert úgy melegítem, pár lukat készítve hogy a nevesség kijusson..[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7854 üzenetére
Én majd márciusban vetek, rögtön mennek majd lámpa alá mylar-os dobozba. Valami normális földet nekem is kellene vennem, a tavalyi katasztrófa volt.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
porcii
újonc
válasz Digitalpimp #7863 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom milyen íz ez, mert semmihez nem tudom hasonlítani. Jolokia még nem volt, úgyhogy rápróbálok, köszi a tippet.
-
lakisoft
veterán
válasz Digitalpimp #7890 üzenetére
Nekem megindultak a reaperek (2/9) és a bhut jolokia (3/9). Régi magok voltak és lehetséges hogy nem az lesz belőle amit várok .
-
vince
őstag
válasz Digitalpimp #7897 üzenetére
Igen, valami ilyesmi a terv nálam is
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
lakisoft
veterán
válasz Digitalpimp #7923 üzenetére
aszalva mennyei - csípős füstölt, aszalt szilva ízű.
-
tasiadam
veterán
válasz Digitalpimp #8005 üzenetére
Te mot csinalsz belole? Kremet? Nekem is van osszesen 7 darab skorpio (5 leszedve), meg jonnek a thai dragonok, de a sima hegyes eros zoldpaprinak rettenetesen eros, igy nem erzem a chilik hianyat :D
A skorpio nem akart virágozni sokáig, most kezdett újra, mióta nem fujja a klíma. A thai az mint a bolond, hajt.[ Szerkesztve ]
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
tasiadam
veterán
válasz Digitalpimp #8007 üzenetére
Mivel tartositod? Tavaly vsinaltam cseresznyepaprikaval thai szoszt de berohadt. 1:10 aranyban soval
[ Szerkesztve ]
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
tasiadam
veterán
válasz Digitalpimp #8031 üzenetére
Mondjuk azon jót röhögök, hogy 5-7 naponta kell ismételni, amikor naponta kelnek ki frissek és eszik be magukat. kb petézés 1 nap, másnap már rágja magát be.
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
tasiadam
veterán
válasz Digitalpimp #8034 üzenetére
Nekünk is erkélyen él minden. Mindig akkor jelennek meg, amikor valami korábbi kultúra eltűnik. Pl ha kint van kukorica, nem jönnek be a városba, mert konrlátlan mennyiségben találnak gazdan9vényt a petéknek. Amint levágják a kukoricát, a legközelebbi növényre mennek, ami perpill a szója lenne, vagy a cirok. Viszont ez itthon nem túlságosan elterjedt, így benéznek a városokba. Muskátli virágát megeszik, a teraszos-erkélyes paradicsomokat és paprikákat kezdik el enni. Mivel nem őshonos dög, nincs is ellensége, csak a lopódarazsak lehetnének, de ahhoz elég nagyra kell nőniük, esetleg a fürkészdarazsak, amiket szintén előre tenyésztve kéáne venni, mert az sem őshonos. Lassan a nyarat is téli kertben kell tölteni és nappal kinyitni kicsit a beporzóknak, máskülönben mindent leesznek.
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
forceberg
veterán
válasz Digitalpimp #8037 üzenetére
Felénk a tigrisszúnyog is tetézi a problémákat. Ezek nem csak este támadnak, de még 30 fok körül nappal is marják az embert...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
peestike
senior tag
válasz Digitalpimp #8095 üzenetére
én az évet kihagyom, múlt év siralmas lett, totál gyászos. nem kelt ki, csak későn, aztán nem úgy nőtt, ahogy kellett volna. miskolc, búza tér lesz a palánta beszerzés helye. nem fogok szenvedni.
600 forint volt előző évben a sárga skorpió, 5-6 palánta elég is lesz.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #8095 üzenetére
Ma jöttek meg a magok. Az elmúlt évek gyatra eredményei miatt csak jalapeno, lemon drop, meg egyéb édes paprikák lesznek vetve, ezek is csak a telekre. Ott nem zavar, ha idén se lesz semmi belőlük, elférnek.
Nem lesz lámpás/boxos előnevelés se, majd március végén kezdem a csíráztatást.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vince
őstag
válasz Digitalpimp #8095 üzenetére
Én a következő néhány hétben tervezem csíráztatni az idei évre tervezett paprika és paradicsom magocskákat. Nálam mondjuk semmi extra, paprikából kápia és cayenne, illetve ha lesz kedvem keresni, akkor talán valami egzotikusabb fajta, de nem olyan, ami lerobbantja a fejem
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
peestike
senior tag
válasz Digitalpimp #8102 üzenetére
Kb a sárga skorpió a teteje, mással még nem találkoztam. Most volt ilyen kis bokros lila virágú,lilát termő, de sárgára érő paprika. Jópofa volt, borzasztóan sok lett.
Ezt daráltam meg a skorpióval, lila, sárga, zöld színekben játszik42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest