Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tailorzsolt
tag
Sziasztok, akit esetleg érdekel!
Ma délután készítettem 10-10 képet a Mate 20 Pro-val, amit a páromnak adtam és az én új OnePlus 7 Pro telefonommal, amit másfél hete használok. (9.5.5.)
Megpróbáltam teljesen ugyanazokat a képeket reprodukálni ugyanazokkal a beállításokkal mindkét telefonon. Mindent elmentettem úgy, hogy egymás mellett legyenek sorban ugyanazok a témák.
Tehát összesen 10 fotó párokban, egymás után.
Van itt sima fotó, 3x zoom, 10x zoom, wide angle, közeli fotó és előlapi kamera is. (mind beltéri)
Íme a képek, jó szórakozást...
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz Linkin1994 #299 üzenetére
Samsung előnyei közé sorolnám még az Experience Store-okat. A kijelzőcserémet garanciában megoldották egy nap alatt (se). 10 órára vittem, du. kettőre kész volt.
A többi nagyjából stimm.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
nbukta77
addikt
Kb jol ossze lett foglalva a kulonbseg. Ami viszont szamomra furcsa magamon. Mate 20 proval kezdtem a valtast, aztan s10+,p30pro,s10+ es most az op7. Elotte iphone szinte vegig. Fun voltam kisebb kiterokkel, de kb ket hetig birtam. Viszont android 9 ota nem erzem, hogy vissza akarok valtani egy kicsit sem. Elote xs-t hasznaltam,simat es maxot.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
veterán
válasz Tailorzsolt #301 üzenetére
Nekem azért valamivel jobbnak tűnnek a mate 20 proval lőtt képek.Szebbek,telítettebbek a színek,fakóbbak az op7pro-s képek.Szerintetek?
-
Tailorzsolt
tag
válasz beyruth82 #308 üzenetére
Én úgy látom, hogy nagyjából döntetlen. Véleményem szerint van olyan kép ahol a OnePlus a jobb és van olyan ahol a Mate 20 Pro.
A színekkel valóban mintha jobban bánna a Huawei, de több képen is a OnePlus-t érzem élesebbnek.
Sztem fej-fej mellett vannak. Az előlapi sztem egyértelműen a OnePlus felé billenti a mérleg nyelvét, a széles látószög egyértelműen a Huawei felé és a zoom meg a sima kép nagyon hasonló minőségű.
Egyébként ezeken kívül nagyon sok képet hasonlítottam össze és a szabadtéri képeknél is ugyanez a helyzet.
Biztosan elfogult vagyok, de összességében nekem a OnePlus képei jobban tetszenek, de ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy jobbak is.
-
tixem
addikt
válasz beyruth82 #308 üzenetére
Szerintem is jobb a Huawei. A részletekkel nincs baj a OP esetén sem, de a színek szemmel láthatóan fakóbbak és néhol a dinamikatartomány sem az igazi, ezt olvastam már több tesztben is és a Oneplus 3-nál is tapasztaltam már. Ez sajnos már régi betegsége a OP kameráknak. Ideje lenne levetkőzniük, mert a hardveres rész már régóta adva van. Ennél a témánál a 7 Pro esetén láthatóbb lencsetorzítást vélek felfedezni, a Huawei-nél nem. Talán itt jön elő a Leica féle okosság.
A többi kb amúgy tökre egyforma, 10x-es zoom pedig láthatóan mókusvakítás mindkét eszköznél. Összevissza nézve az egészet, nekem a Mate meggyőzőbb.
[ Szerkesztve ]
-
Tailorzsolt
tag
Igen, ezt írtam is, valószínűleg a Huawei és a Leica összességében jobb, de nekem valahogy mégis a OnePlus, amiben valószínűleg benne van egy nagyfokú elfogultság és szerelem... De ez már csak ilyen..
Viccet félretéve a helyszínen amikor a készülékeken megnéztem a képeket még akkor is ha a OnePlus fakóbbnak tűnik a valósághoz közelebb volt. A Huawei egy kicsit túlzó volt a színekben. Ebben a OnePlus kicsit talán közelebb járt a valósághoz. Nekem ezért tűnik jobbnak, de azt írtam is, hogy nekem jobban tetszik a OnePlus, de ez nem feltétlenül jelenti azt hogy jobb is.
Itt nem adja úgy vissza, mert nincs összehasonlítási alap, de pl a bokeh képeknél először néztem is, hogy milyen fakó, aztán amikor a két képet egymás mellé tettem és összenéztem a helyszínen a valós témával, akkor a OnePlus közelebb volt a valósághoz,. Huawei kicsit erős volt színben. Nekem ezért tetszik jobban, de nem elemeztem ki részletesen.
-
tixem
addikt
válasz Tailorzsolt #311 üzenetére
2013 óta amoledes telefonjaim voltak és jelenleg is az van, volt egy 3 hónapos Mate 9 kitérő. A szemem nagyon ráállt az amoled melegebb, vibrálóbb tónusaira, a Mate 9 IPS-e is egy tragédia volt a Oneplus 3 után.
Szín tekintetében nekem egyértelműen az jön be ami egy kicsit már-már túl színes is, még akkor is ha az amúgy nem valóságos. Ezt sokszor tapasztaltam már, a Note is melegebb színekkel operál a képeken, de engem egyáltalán nem zavar, sőt. Viszont teljesen meg tudom érteni ha valaki ettől idegenkedik.[ Szerkesztve ]
-
Tailorzsolt
tag
Én is évek óta amoledes telefonokat használok, de pl a korábbi Samsung telefonjaim túlszaturált képei soha nem tetszettek annak ellenére sem, hogy egyébként meg ezt leszámítva szuperek már jó pár készülék generáció óta.
Szóval összességében a OnePlus képei ebben az összehasonlításban nekem inkább a színek miatt tetszettek jobban.
-
veterán
válasz Tailorzsolt #311 üzenetére
Igen nálam az is számíthat hogy nem az tetszik jobban ami közelebb áll a valósághoz.Mostani telómmal is azért szeretem hasznalni az AI-t mert a vele készűlt képeket kiszínezi.Abszolút nem valósak a színek de marha látványosak.
-
veterán
-
Jano_023
őstag
Köszi a képeket. Nálam nem olyan szoros ez. A mate 20 pro jobb képeket csinál szerintem. De nem rossz a op sem csak nem egy kategória a mai csúcs készülékekkel.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
thebear007
aktív tag
Hát,ez alapján a Mate jobb képeket lő. Na meg az ára is érdekes, hazai szervíz hiánya,stb.
Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
tixem
addikt
válasz thebear007 #317 üzenetére
"hazai szerviz hiánya"
Ezt olvasd el légyszíves, majd gondold át újra a fenti állítástGalaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
veterán
válasz nbukta77 #297 üzenetére
Gyertek át ide. Azok, akik csak károgni vannak itt, úgyis eltolják a biciklit előbb vagy utóbb.
@beyruth: nagyon régóta két évet ad, ráadásul nem egy topiktárs volt a múltban, aki eltéglázta a telefonját, és a support húzta ki a gödörből, ingyen. Na ilyen nem hiszem, hogy van másutt.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Csomagom már Budapesten
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Eugene Roe
őstag
válasz thebear007 #317 üzenetére
A hazai szervíz hiánya néha szinte előny :) (nem biztos, hogy huaweinél is, azt nem ismerem)
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
félisten
válasz nbukta77 #300 üzenetére
A lyukas kijelző szerintem a legjobb kompromisszum amit most el lehet fogadni, a faceunlock nagyon hasznos pláne a hülye kijelző alá tett ujjlenyomatolvasóval.
Nekem egy telefon 3-4 év, nem bízom benne, hogy a motoros kamera kibír ennyit probléma nélkül.
Az "edge" kijelző egy baromság, de mindkét telefon rendelkezik vele, szóval whatever.
Az ip vagy nem ip totálmindegy, egy balesetet mindkettő kibír.
A hátlap lényegtelen, úgyis dbrand skint használok.Vagy esetleg ott van alternatívának a sima 1+7 ami a hülyeségek nagyrészét alapból kibackeli.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Xeon7
aktív tag
válasz enginev3.0 #324 üzenetére
Az enyém hajnali 3:04 perckor Poland-ba volt
-
F-ECT$
titán
A telefon védelmét ki hogy oldja meg? Tok van dögivel (akár gyári, akár dbrand), de a kijelzőre eddig nem sok megoldást láttam.
Dive ever, work never.
-
CHIPman
nagyúr
Én rendeltem kétféle, elvileg full glue üvegfóliát Aliról, meglátom milyenek lesznek. Tokokat is rendeltem, de lehet hogy maradok a gyárinál, illetve telefongyűrűt (valamint a tokok között van alapból gyűrűs) használok, ami jelentősen visszaszorítja a leejtések gyakoriságát.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
F-ECT$
titán
A telefon védelméhez kis kiegészítés: a sima OP7 esetén ezzel nincs gond, mert nem hajlított a kijelzője (a hajlított kijelző számomra amúgy is hátrány), és többek között ezért, gondolkozok azon, hogy inkább egy sima 7-est kellene venni. Olcsóbb 150 euróval (50e Ft), és ok hogy nincs 90 Hz-es kijelzője, de ha eddig elvoltam a 60 Hz-cel, akkor amíg nem fertőz meg a 90 Hz, addig ez nem gond, picit kisebb (ami előny), az aksi kisebb, de fogyasztásban is jobb, szóval a használati idő akár még jobb is lehet vele, és kamerában van kompromisszum, bár a fő kamera ugyanaz, és legtöbbször azt használja úgyis az ember. Van más különbség? Gondolkozik valaki a sima 7-esen?
Dive ever, work never.
-
-
aTe014
aktív tag
Még bírja rajta a gyári fólia, kíváncsi vagyok, vajon meddig. Utána nekem is el kell gondolkoznom.
Egyébként a gyári tokot most vettem le 1 hét után, ennyi idő kellett, hogy megszokjam a méretet és a formát, annyira tetszik így, hogy inkább extra figyelemmel teszem le bárhová is (sima asztalra alapból soha), de én nem akarom tokban tartani.
i14Pro
-
beeep146
tag
Üdv!
Minimális rutint és kézügyességet igényel a felrakása, és nagyon tudom javasolni, hogy nézd meg a dbrand honlapon a How to videókat, ne menj neki magadtól. Megkíméled magad a kukában landoló terméktől. Tapasztalat..
A hajlított hátlap miatt javaslom, hogy a gyártó által ajánlott hajszárítózást se hagyd ki és ha nem használsz tokot (én nem szoktam) akkor a felrakás+hajszárítózás után 1 éjszakát legyen tokban. Ezt én a következő nap este (melegítés + éjszaka tokban) meg szoktam ismételni, és így soha nem vált mág fel se dbrand se a slickwraps hátlap fólia.
Nálam a dbrand kb 8-12 nap alatt itt szokott lenni, a Slickwraps szokott orbitálisan szívatni.
Volt már olyan, hogy a telefont már eladtam és utána jött meg a cucc...
Az OP 7 Prohoz kedden rendeltem a telefonnal együtt és a tracking szerint a hétvégén már Pesten volt, elvileg ma vagy holnap itt van. -
vranyek
aktív tag
válasz beeep146 #340 üzenetére
Köszi a választ Jó játék lesz... ezeket szokásom elcseszni, de majd lassítok, és tutorial-ozok
Ahogy írtam, nekem május 30. óta Ferihegyen pending, szóval, már a 12 nap se lesz meg, és fizettem a gyors szállításért a termék árához képest nem keveset... bár tény, hogy Magyarországra megjött 8-12 nap alatt... Csak azzal én nem sokra megyek az itthoni, csodásan működő rendszernek hála.
Bezzeg UPS...OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.
-
veterán
válasz enginev3.0 #337 üzenetére
Szép kis főnök mondhatom...ma találja ki a túlórát? Grat...jó pár nappal előre kell jelezni... tudod mikor maradnék bent...soha!
Főleg, ha az új telóm otthon várna rám..
HARLEY-DAVIDSON
-
Linkin1994
senior tag
Még mindig nem tudok dönteni s10+ és az Op7 pro között
[ Szerkesztve ]
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
vranyek
aktív tag
válasz Linkin1994 #343 üzenetére
Én első sorban érzelmi alapon vettem OP7Pro-t, így nem tudom se pro, se kontra érvek tömegét sorakoztatni, de egy biztos: az S10+ kamerakivágásától a víz ver... Akkor már inkább notch-os készülékek...
OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.
-
veterán
Én gondolkoztam pár órát, és eldöntöttem, hogy megéri a plusz pénz a Pro változatért.
De, ha neked nem kell vagy nem fog hiányozni a 90Hz-es kijelző, a zoom kamera vagy a még gyorsabb töltés és még a notch sem zavar, akkor nyugodtan veheted a simát.
Holnap 11-től rendelheted is[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
enginev3.0
félisten
válasz TheBikerider #342 üzenetére
Sajnos nem túlóra, nekünk ez azt jelenti hogy kitöltjük a hivatalos munkaidőt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Peterzon94
tag
Sziasztok, enyém is ma reggel jött meg, iPhone x-et váltott.
A kijelző érzékenység valóban van olyan jó, mint iponenal, habár az ottani haptic feedback jobban bejön, persze ezen OP tud csiszolgatni még. Az ujjlenyomatolvasó egész jó, ha az ujjam közepével találom el az érzékelőt. Sztereó hangszóróval sincs probléma, tisztán, hangosan szól. Kijelző brutál jó, airpods tökéletesen működik vele, gyorstöltés is brutális. iOS után fura a droid megint, szokni kell még. :)[ Szerkesztve ]
-
Linkin1994
senior tag
válasz Peterzon94 #347 üzenetére
Érzel hangminőségben különbséget az iPhone-hoz képest?
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
senior tag
Na, majd a 7T (vagy 7 Pro T?).
Bár az ár már az a kategória, ahol bőven nem rándul össze a gyomrom, hogy "hú, ez aztán a kihagyhatatlan ajánlat", közben meg annyit azért bőven nem fejlődött a cucc. Kicsit olyan savanyú a szőlő érzésem van, mint amikor megvettem az 5-öt, majd kijött az 5T és azt gondoltam, hogy mindennek, amit az újonc tudott, illett volna már az 5-be is bekerülni. Most ez nekem a notch-mentesség és a motoros selfie-kamera (olyan ritkán használom a front kamerát, hogy számomra nem éri meg még a csepp alakú benyúlás sem, dugták volna már el a 6T-n is inkább, a recept ott volt a BBK-n belül).Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest