Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy először az összefoglalót olvassa el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnd
senior tag
válasz Blizzardking #8200 üzenetére
Köszönöm!!!
-
Sanzaa
senior tag
Az mx playerhez melyik kodeket töltsem le a Z2 Pro-ra, ha nem viszi az Ac3 hangformátumot? Nem tudok így dragon ballt nézni 😃
Lenovo Vibe Z2 Pro
-
Blizzardking
őstag
Feltettem a Marshmallow-s Resurrection Remix-et innen
(direkt link) , (gapps hozzá)Élesben nem próbáltam, de felépítésre, kinézetre egy szteroidon hízlalt CM 13 ugrik be róla. Amiken szenvedni kell (pl SElinux mód) az gyárilag benne van, egy kapcsoló és - sutty, permissive!
Esetleges hibákról még nem tudok nyilatkozni, de maga a RR nagyon király, nagyon bonyolult és sokrétű, mégis áttekinhető, irdatlan sok testreszabási lehetőséggel. Mivel nagyon hasonlít a CM-re, valahogy olyan kézenfekvő minden, csak a "jé, itt mégegy menü, baaaz ezt is tudja" élményt adja. Azért a felépítéséről most beugrott, hogy gonosz tréfa lenne ha egy ex Iphone user kapna egy droidos telót amin ez van...
Az XDA-s visszajelzések alapján a 7-es droidra épülő verziók (és a CM is) még elég bugos, úgyhogy korai megmutatni egyelőre, ki a legény a nougáton."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz Blizzardking #8207 üzenetére
Azért érzed "ismerősnek" , mert a CM az alapja. Mint a DirtyUnicorns , Nuclea, stb ROM-oknak
A jellemzőjük pont amit leírtál, a CM alapok plusz egy halom más/új funkció és többnyire mégjobb üzemidő. Én is kedvelem jó kis cucc."Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
crixtm
tag
Köszönjük szépen!
-
berek21
őstag
Már annyiszor eldöntöttem hogy romolok, hogy a számát sem tudom. Most csakazértis megcsinálom. Köszi a löketet.
Lancia Delta III eladó!
-
csajkics
csendes tag
Felraktam "koszos telepítéssel" wipeok nélkül (hogy minden elöző beállításom meglegyen) az orosz 14.1 innen: https://basketbuild.com/filedl/devs?dev=frantisheq&dl=frantisheq/kingdom_row/cyanogenmod/cm-14.1-20161128-NIGHTLY-kingdom_row.zip
Eddigi tapasztalataim abszolúte szubjektíven: nagyon picit jobban bírja az aksi, kisebb a DPI így ott változtatnom kellett. Minden alkalmazás ugyan úgy megy, leszámítva hogy egy külsős naptár appom, másként jeleníti meg az emlékeztetőket. A kijelző beállítások piszkálásával némileg szebb és élénkebb színeket sikerült kihoznom, de valszeg ha odafigyelek az előzőnél is hasonló lett volna.
Igazából semmi extra változás a CM13 képest, minden rendben megy, de nem is nyúzom agyon játékokkal a gépezetet.
-
Blizzardking
őstag
válasz WOT-H-A-C #8208 üzenetére
Igen, ahogy megláttam a menüt, egyértelmű volt hogy ez CM alapokon növekedett. A következő telóm kiválasztásánál az egyik fő szempont lesz, hogy sok rom legyen hozzá! Akkora poén újjászületni látni a szörnyikémet!
Mindenkinek
csajkics - azért nem szeretem a dirty installt, mert ha valami probléma van, nem tudom eldönteni hogy az okozza-e, és ha wipeolni kell, ugyanott tartok, csak 3 nappal később.
berek21 - mondjuk eléggé előkészítettem, SD teljes tartalma mentve, TWRP mentés 2 helyre elrakva, képek, felvételek stb felhőbe is mentve. És a belakás se 5 perc lesz. Addig a régi telómat használom, neki is jár egy kis dicsőség
crixtm - rendes vagy, de azoknak tarozunk köszönettel mindannyian, akik életben tartják a Z2 Prót (és akiknek a Lenovo kinyalhatná a s€ggét amiért elvégzik helyettük a munkájukat ingyen). Frantisheq, Electry, és Malaga név szerint. Na nekik egy nagy
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
crixtm
tag
válasz Blizzardking #8212 üzenetére
@BlizzardKing: Annak szólt a köszi, hogy összefoglaltad mi van vele, meg hogy szóltál, hogy van.
Tegnap késő este fel is pattant. Nekem chinamobile-os telóm van, de simán felment a modem, meg minden.1. Halk a hangszóró telefonálás közben
2. Valami miatt folyton bizget ha telefonálok.
3. Headsettel nem hallják amit mondok.Nem találtam meg hol kell folyamatosra állítani a gombok háttérvilágítását.
-
Blizzardking
őstag
Észrevettem egy tök érdekes dolgot. Ezzel a rommal (Resurrection még mindig) a 2. sim kártyával is tud 3G-t
Vagy ez normális, csak a 4G-t nem kéne tudnia abból?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz Blizzardking #8215 üzenetére
Ez most egy jó kérdés, de nekem az rémlik, hogy a sim2 csak 2G t tudott.
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
Blizzardking
őstag
válasz WOT-H-A-C #8216 üzenetére
Szerintem is. Nem hittem a szememnek, le is mértem speedtest-tel, hogy tényleg tudja-e. Csináltam screenshotot is.
Ja, közkérdés - aknek Cyanogen bármilyen verziója van fent, az kérem nézze már meg nekem, hogy a profilok között lehet-e állítani a hálozati kapcsolat típusát (2G-3G-LTE).
A RR-ben lehet, és jól is kapcsolja, szóval ez is barón működik. Taskert még nem tettem fel, de tök egyszerű lesz összekapcsolni az inaktív időszakokat a 2G-vel, és a gyors használati igényt 4G-vel. Felfelé nagyon gyorsan vált, 1-2 mp.[ Szerkesztve ]
-
berek21
őstag
válasz Blizzardking #8217 üzenetére
Most toltam fel az RR-t. Volt már CM-es telóm (OPO), de ez nem semmi. Kell még pár nap mire mindent beállítok. Jól kiszúrtam magammal. Ezer köszönet a folyamatos főzött ROM próbálgatásaidért. Ez adta a löketet.
Lancia Delta III eladó!
-
ZoleeWolf
tag
válasz Blizzardking #8215 üzenetére
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Akkut cseréltem a telefonban és valószínűleg rosszul raktam össze (az akkura ragasztott matrica/fólia, rossz helyre került) ezért nem volt GPS jelem, ezt orvosoltam, utána egy darabig működött is, most viszont hiába használ 10-12 műholdat, nincs FIX. Mi lehet a gond? CM13_20161116 Köszi!Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Blizzardking
őstag
válasz ZoleeWolf #8219 üzenetére
Szép. Nekem CM-nál fel se tűnt. Nekem a céges+netes kártya az egyesben van, a privát meg a kettesben. Azon csak arra kell a net, ha valami miatt a cégessel gixer van.
Melyik CM 13-asod van? Mikori?Sir Riccio - CM topikban volt egy build ami ezt csinálta, akkoriban mindenki visszarakta az eggyel korábbit. Utána azt hiszem javították. Pont ez volt, hogy látta a mű hódokat, de nem adott fixet soha.
[ Szerkesztve ]
-
ZoleeWolf
tag
válasz Blizzardking #8221 üzenetére
Malaga féle CM13.0-20161116 rom van fent, tulajdonképpen azt hiszem ez a legutolsó verzió, szerintem már nem is nagyon fogják frissíteni, mert nagyon a CM14 felé mennek a fiúk...
-
ZoleeWolf
tag
válasz Blizzardking #8223 üzenetére
Még az év elején volt fent a Frantisheq féle rom, de vissza tettem a gyárit mert volt 1-2 proginál FC.
Aztán ősz elején leltem meg a Malaga féle romot, és azóta ezt használom, lekopogom nekem nem volt vele gondom még, leszámítva, hogy a fülesem akku idejét nem hajlandó kijelezni, bár lehet ez nem is a rom gondja...
Egyébként nem nagyon látok különbséget...[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
A RR rohadt nehezen talál gps fixet nekem is. Ez az egyetlen komolyabb hibája. Olyan mintha az AGPS nem működne, csak a hardveres gps. Megpróbálok vele valamit bűvészkedni. Akkuidőben viszont eddig messze ez a legjobb, legutóbb 7 óra fölött volt a sot.
Juteszembe, csináltam egy profile mentést a Kernel Auditorban, hátha ezek a beállítások üzemidő növekedést hoznak más kernel / rom alatt is. Ha érdekel valakit, felteszem valahová."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Sir Riccio
addikt
válasz Blizzardking #8221 üzenetére
Ez fura, mert nekem a jelenlegi legfrissebb Malaga csinálja ezt és nem is igen jött már egy ideje frissítés rá, a navira viszont szükségem lenne, ráadásul minden más téren nagyon klasszul működik.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Blizzardking
őstag
válasz Sir Riccio #8226 üzenetére
Neked könnyű mert vissza tudsz tenni egy régebbi buildet, de nekem csak ez van.
-
Blizzardking
őstag
válasz Sir Riccio #8226 üzenetére
Asszem megvan a megoldás, bár még tesztelni kell.
- Töltsd le a gps conf.zip-et innen
- valahol csomagold ki, és nevezd át gps.conf-ra.
- másold rá valahová a telóra
- root képes fájlkezelővel (én a total commandert használtam) menj bele a root/system/etc mappábam és a biztonság kedvéért az ott lévő gps.conf-ot nevezd át valamire
- a hackelt gps.conf-ot másold be oda mellé a (fenti helyre)
- a jogosultságokat állítsd be olyanra, hogy -rw-r--r--
- rebootelvileg már ettől baró gyorsnak kell lennie.
Ha nem, akkor reboot to recovery
- advanced wipe
- wipe cache
- wipe dalvik/art cache
- reboot (sokáig fog tartani, 4-5 perc is lehet)Ha a play áruházba nem tudsz belépni, akkor beállítások/fiókok alatt töröld ki a google fiókodat és vedd fel újra
(Nekem ezeket végig kellett csinálnom) viszont az eddigi 3-4 perces fix helyett 4 másodperc lett."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Sir Riccio
addikt
válasz Blizzardking #8228 üzenetére
Az lehet, hogy az enyém nincs rootolva?
-
berek21
őstag
válasz Sir Riccio #8229 üzenetére
RootChecker a play-ről, és mindjárt megtudod.
Más: Ma reggelre az RR rom eldobta mind a két simet. Valszeg user error, de újrahúztam és problem solved.Lancia Delta III eladó!
-
hard74
senior tag
válasz Sir Riccio #8231 üzenetére
Cm alapú romokban a fejlesztői beállításokban bekapcsolható a root.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
Blizzardking
őstag
válasz Sir Riccio #8233 üzenetére
2 napig teszteltem, az enyém nagyon állat lett. 2-3 mp a fix. Volt mégegy hibája, amit szerencsére nem írtam be a fórumba, hogy ledobálja a BT fülhallgatómat, mert azt én okoztam taskerrel
Így most azt mondom ez eddig a legjobb rom, bár pont azokat a lehetőségeket amikben több a CM13-nál nem nagyon használom, viszont üzemidőben világbajnok. Szerintem a Vibe romhoz képest +2 óra sot. De másfél az tuti. Éjszaka repülőmódban van hogy annyi százalékon áll amin hagytam előző este. Vagy nagy nehezen leesik egyet.
Van a settings/configurations/Miscellaneous alatt egy olyan kapcsoló hogy Doze powersave, azt feltétlenül kapcsold be. Illetve Display/Live display alatt Reduce power consumption kapcsoló, nekem az is be van kapcsolva.Ja mégegy: Settings/Location --> jobbra fent 3 pötty, scanning, és a wifi scanninget nyugodtan ki lehet kapcsolni (mostmár), az is számít, hogy nem tartja életben a wifit ha nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Blizzardking #8234 üzenetére
Várj, ez most a Resurrection? Fel lehet azt tenni wipe nélkül? Mondjuk nekem a CM13 is gyönyörűen megy így most. Egyszer-egyszer újraindul (nem tudtam megfigyelni, hogy van-e előtte kék képernyő mert általában csak rezzent a zsebemben, hogy indul).
-
Blizzardking
őstag
válasz Sir Riccio #8235 üzenetére
Bocs, összecsúszott 2 hsz.
A GPS javítás egyaránt jó CM-re és RR-re, a powersave dolgokat berek21-nek akartam írni, neki van fent RR.
Nem lehet feltenni wipe nélkül.[ Szerkesztve ]
-
berek21
őstag
válasz Blizzardking #8236 üzenetére
Köszi szépen a tippeket. Már így is nagyon jó kijelző idők jöttek össze, de ha lehet fokozni akkor hajrá.
Lancia Delta III eladó!
-
petervktr
csendes tag
Sziasztok,
Találkoztatok már olyan jellegű problémával, hogy a telefon nem akar feltöltődni (bekapcsolt állapotban meg sem kezdi). Illetve napközben "dobálja" a mindjárt lemerülök üzenetet, majd percekkel később felugrik 50-re.
Van ötletetek? -
kk831228
addikt
Üdv!! Nekem meg mostanába olyat csinál hogy megakad pár másodpercre böngészés közbe... Utána megy tovább megint... Csináltam egy visszaállítás de csinálja megint... Chrome-ot használok... Oylan mint ha net miatt akadna meg, a böngésző sávba tudok írni viszont hiába addig a pár másodpercig nem tölt be..
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
arnd
senior tag
Ha zárlatos lenne, akkor be sem kapcsolna... Meg lehet, hogy kicsit figyelemfelkeltőbb lenne a jelenség.
Inkább a belsőellenállása nőtt meg (elhasználódott, vagy valami kontakt hiba), és amikor nagyobb az áramfelvétel, leesik a feszültsége. Amikor meg vissza áll kis fogyasztásra vissza kúszik a feszültség.
-
crixtm
tag
Remekül működik ez a conf.
Hol találod meg ezeket?Amúgy köszi! Sokkal szegényebb lenne a topik nélküled!
Miért fontos, hogy 644 legyen jogosultság?
-
Blizzardking
őstag
Hát, az van, hogy hsználtam sokáig olyan MTK chipsetes telót, még a hőskorban, ahol tényleg beleőszült a fél topik mire rá tudta venni a telóját, hogy értelmes idő alatt (mondjuk fél percen belül) fixáljon. Akinek volt ilyenje, az megkapta a kiképzést MobileUncle tools-ból meg Agps injection-ból. Ennek fontos része volt egy jó GPS config. Most olyat kerestem, ami hasonló, de nagyon gyors, megnéztem milyen van a Cyanogen romban, és ahhoz hasonlóakat keresgétem. Egyébként a lényeg annyi, hogy szerepeljen benne az NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org és az NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org sor.
Jólesik amit írsz, köszi, de nem az én érdemem, nem én írom ezeket, csak meglévőkből összeollóztam.
Meg volt benne egy olyan sor, hogy NTP_SERVER=time.gpsonextra.net, azt kiszedtem mert többet ártott mint használt szerintem.
A 644 azért kell, mert az android jogosultség kezelése elég kötött, és magát az oprendszert is ki lehet tiltani a saját fájljai elérésétől. Ha megnézed, a system és a system/etc alatt minden fájlnak 644 a jogosultsága. Mivel a fájlt máshonnan másolod, azt a jogosultségot hozza magával. Lehet hogy úgy is működne, de erre egyszer nagyon ráfaragtam, azóta beállítom. Azt nem tudom hogyha mindenkinek minden jogot megadsz, az miért nem jó."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
tag
Nem tudom észrevettétek e,de a srácok még toltak egy frissítést 14.-én a cm13-ra(bár az xda-s topikját már zárták),amiben javították ezt a hibát.Biztosan még mást is,nem olvastam a changelog-ját.Én is megcsináltam azt amit írtál(amit ezúton is köszönök,hogy megosztottad)és működött is remekül.Azért én felraktam rá az utosó frissítést is,de utána kíváncsiságból ránéztem a módosított részre az etc mappában és eltűnt az átnevezett conf fájlom,de a gps ugyanúgy pár pillanat alatt talál fix műholdat mint az általad feltöltöttel,ebből is gondolom,hogy ezt is javították még.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
Feltettem a CM14-et, és meg kell mondjam nekem nem jött be. Az egy dolog, hogy nem működik a wifi hotspot, de a csempéket nem lehet átrendezni, eleve kevés fajta van belőlük, a különböző profilokat is csak a menü mélyéről lehet elérni (akkor meg mi értelme..?), és az egész olyan vérszegény. Aki nem verziószám-freak, az szerintem sokkal jobban jár a RR-el, vagy a CM13-mal. Vagy akár a Vibe rommal. Csináltam egy mentést (cm14), lehet hogy elkezdem belakni-pofozgatni, de nagyon oda kéne vernie a RR-nek üzemidőben, hogy elgondolkozzak a cserén. (Ami nem lesz könnyű, mert a RR eddig a legjobb üzemidejű rom messze-messze).
CM13-ról egyelőre letettem, de ha visszamegyek rá a RR-ről, akkor valszeg az utolsót fogom feltenni, és alárakom a data mentésemet. Amúgy az is egy nagyon jó rom.
RR felhasználóknak - észrevettem egy fura hibát, de még nem biztos hogy jól lőttem be; egyszer nagyon elkezdett merülni, és érdekes módon nem akkor amikor alukált, hanem használat közben. Azt figyeltem meg, hogy az Ambient Display-el van összefüggésben, sőt, miután azt kikapcsoltam, továbbra is 2-2,5 órás kijelzőket produkált a 6-7 helyett. A battery grafikon meredekségén is látszott hogy komoly gáz van, a lankás - megszokott - görbe helyett egy lezuhanó hegycsúcs lett belőle. Volt egy pár napos mentésem, gondoltam visszarakom azt, és egyenként rájövök mi a szar volt ez.
-
berek21
őstag
válasz Blizzardking #8249 üzenetére
Ambient display nálam alapból kikapcsolva. Ezt még az Oneplusnál megtanultam. Nálam most aktív használat közben, 4 óra 10 perc kijelző idő van, 45% van még hátra.
Lancia Delta III eladó!
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest