Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz psyche #1565 üzenetére

    Összkoleszterinnél fontosabb a HDL / trig arány. Itt van egy rövidebb cikk erről: [link] (zerocarbos az illető de a lényegen nem változtat), egy sokkal hosszabb a koleszterinről meg a nyitó cikkben.
    Illetve tanulmány is van, onnan idézve:
    "However, the relationship was not significant between extent of coronary disease and total cholesterol [1.25 (0.82–1.91; p = 0.33)] or LDL-c [1.47 (0.96–2.25; p = 0.0842)]"
    "Analysis of receiver operating characteristic curves showed that only TG/HDL-c and HDL-c were useful for detecting extensive coronary disease, with the former more strongly associated with disease."

    Trig/HDL arány 0,9 felett rossz, neked meg 0,74, szóval én nem aggódnék a helyedben.

    A magas karbamid valószínűleg azt jelzi, hogy több fehérjét viszel be, mint amit a szervezeted izomépítésre fel tudna használni, így inkább ellövi energiának. Vagy azt is el tudom képzelni, hogy mivel pihenőnapon kevesebb zsírt viszel be, a szervezeted a protein egy részét is elhasználja energiának olyankor (vérvétel előtti nap pihenőnap volt?), de ez csak egy erős tipp, igazából nem nagyon hallottam még olyanról aki ennyire drasztikus változtatná a bevitt zsír mennyiségét napi szinten, szóval nem tudom milyen hatása van (vagy van-e).

    Hogy probléma-e a magas karbamid (urea) szint? Vitatott. Valószínűleg ha tartósan magas az gond, de egyesek szerint ha csak ideiglenesen az, akkor pozitív hatásai vannak:
    "Most authors do not consider the UA as a risk factor, but presenting antioxidant function. UA contributes to > 50% of the antioxidant capacity of the blood. There is still no consensus if UA is a protective or a risk factor, however, it seems that acute elevation is a protective factor, whereas chronic elevation a risk for disease." (forrás).

    Ez alapján én kezdésnek nem foglalkoznék vele (ha úgy gondolod tényleg kell enned ennyi proteint) a következő vérvételig, ha akkor is magas, vagy nőtt, akkor meg megpróbálnám a proteint csökkenteni.

    De ugye továbbra se vagyok se orvos se dietetikus, szóval a fentiek csak a személyes véleményem és nem egészségügyi / étkezési tanácsadás.

Új hozzászólás Aktív témák