Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    Pár hónapja végleg felköltöztem a felhők világába, csak hogy közelebb legyenek az adataim fizikailag a Jóistenhez. :DDD De előkotortam a kis hardvert, ami meglepetésemre azóta is remekül szuperál.

    Deluge telepítés kb 15 percet vett igénybe barmalej2 csomagjával, aminek nagy része a pip-re való várakozással ment el.

    Kell hozzá a következő parancs:

    pip2.7 install cryptography service-identity twisted pyopenssl pyxdg chardet setproctitle mako pillow

    De erre telepítéskor slacker mesterünk felhívja a figyelmet. Ezek után szokásos /ffp/start/deluged.sh start, majd egy perc várakozás, leállítás, ismét start, generált jelszó lementése, s a deluge-web meghívása. Ez utóbbi nem is feltétlen szükséges, de nekem ez tűnt legszimpatikusabbnak elérés szempontjából. Eredmény:

    A letöltési sebessége is igazán meglepetést okozott, mert én 12 MB/s-t ezen a NAS-on még életemben nem láttam... :Y Mindeközben a CPU azért volt használva rendesen, 66%-on stabilan, de a load, ami szerintem igazából számít, hihetetlen alacsony maradt mindvégig: 0.03, 0.18, 0.29 Egyedül memóriára éhes picit a main szál, de ez érthető a Python miatt. Egyébként nem vészes, 27 mb, amit ténylegesen felhasznál. A webes felület sebessége is meglepő. Gyakorlatilag az SSD-s gépemen futó process és a NASé között nem tudok különbséget tenni.

    Én biztosan kukázom, mert már biztosan nem fogok torrentezni ezen a hardware-n, feleslegesen meg nem akarok process-eket fenntartani, de másoknak mindenféleképpen próbára érdemes alternatívának tartom.

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák