Új hozzászólás Aktív témák

  • Tonyk

    veterán

    válasz R3plica70 #1140 üzenetére

    "Jól értem, akkor ezzel RAID tömböt lehet helyre rakni? Ha igen akkor lehet nem jól írtam le a gondom, mert nekem nincs RAID-ba konfigolva a 2 HDD-m."

    Most hagyjuk a raid tömb körüli elmélkedést. Így életre tudod kelteni ;)

    Létrehozol egy egy hdd-t tartalmazó tömböt az sdx merevlemez y partíciójából:

    mdadm --assemble /dev/md1 /dev/sdXy

    Nyilván, vagy fejből vágod, hogy ez melyik hdd, vagy megnézed egy fdisk -l paranccsal, hogy melyik diskről (sdX) és melyik partícióról (sdXy) van szó.

    Ezt a felépített egy elemű tömböt felcsatolod valahová a fájlrendszerben. Jelen esetben a root felhasználó alá a valami nevű (amit előtte létrehozol: md ~/valami paranccsal) könyvtárba (persze a valami helyett állhat cicamica, nemtudom, tomb, anyámkinja, allatosporno is):

    mount /dev/md1 ~/valami

    Megj. : Linux alatt a ~ jelenti az aktuális felhasználó saját könyvtárát (home-ját). Ez zyxel alatt a "rendes" linux tól eltérően a /root könyvtár! Ha ugyanezt a számítógépen csinálod valami live rendszerrel, akkor a ~ a /home/felhasználónév lesz!

    (#1139) arty

    " és ezekszerint "rendes" linux alól se megy :( aggasztó."

    Az, hogy nem tudtad életre kelteni, az nem jelent semmit, max, annyit hogy neked nem sikerült. ;) Ettől függetlenül simán megy. Nincs benne semmi aggasztó. Használható simán a fenti módszerrel.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Új hozzászólás Aktív témák