2019. szeptember 18., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-01 20:08:09

GAMEPOD.hu

ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ

Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) atilla100


atilla100
(tag)

Sziasztok!
Nemrég találtam rá erre a kis NAS-ra és felkeltette az érdeklődésem. Otthoni célokra kellene főként. Fájlok tárolása és megosztása az itthoni "hálózaton" plusz 1-2 fontosabb fájl elérése pl.: iskolából. Ilyen routerünk van itthon. Asztali gépemnél pedig TL-WN722N vevő egység. Ezekkel az eszközökkel kivitelezhető lenne a gyors fájlátvitel? Az internetünk 20Mbit/s le és 2Mbit/s fel. Továbbá, hogy ne a gépek menjenek állandóan ezért erről menne a torrentezés is. Ami max 40-50 torrentet jelentene. Be lehetne-e állítani esetleg rajta hogy időpontilag mettől meddig fusson rajta a kliens? Mennyire biztonságos ha a rajta lévő fájlokat neten megosztom ismerősökkel például? Mekkora HDD-ket kezel maximum? Esetleg 1-2 fontosabb dolgot tudnátok róla még mondani? Köszönöm előre is a segítségeteket.
Üdvözlettel:Attila

(#952) enginev3.0 válasza atilla100 (#951) üzenetére


enginev3.0
(nagyúr)
LOGOUT blog

Torrentezéssel ilyen nettel, ennyit torrenttel nevetve meg fog birkózni

A routereden csak 100mbites portok vannak, tehát max 8-10mb/s lesz a másolási sebesség nas<>gép között
A Wlan stickkel sem lesz sokkal másabb a helyzet

Nekem 2darab 2TB-os HDD van benne

Transmissionban be tudod állítani, hogy mikor mennyivel töltsön a kliens torrenten

Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#953) fincsi


fincsi
(csendes tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel növelhetném az átviteli sebességet a PC és a NAS között?

A jelenlegi hálózati beállítás, elég fura,de sajna csak így megy az internet is, mivel 3G-s netem van (10/5 Mbps) és a lefedettség csak így oldható meg. Tehát:

Router (TP-Link TL-MR3420, ami ugye 100 Mbps) -> Powerline (ami 200 Mbps) -> NSA352 v2.
Valamint az internetre Wifi-n keresztül csatlakozom, (Tehát a router egy másik helységben van) valamint így érem is el a NAS-t.

Azon tűnődtem ha beiktatnék egy gigabites switch-et a Powerline valamint a NAS közé és azon keresztül csatlakoznék hozzá PC-vel akkor menne a gigabit sebesség? ( PC-ben gigabites LAN van). Másként nem tudtam megoldani, hogy internet is legyen a NAS-on, torrentezés miatt. Valamint azért nincs egyből a routerre kapcsolva,mert amikor nagyobb fájlokat másolok akkor direkt PC-NAS kapcsolom őket össze a gigabit sebesség miatt.

Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget.

Üdv, Norbi.

(#954) Anonymus23 válasza fincsi (#953) üzenetére


Anonymus23
(veterán)

Bazi nagy wifi lehet ha a router egy másik helységben van :DDD

Természetesen ha a laptop gigabites switchen keresztül csatlakozik a NAS-hoz, akkor gigabiten fog vele kommunikálni, azaz 70-90 MB/sec másolás elérhető lesz.

;) - The Power of the Ligth Side

(#955) Sonor


Sonor
(csendes tag)

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy szájbarágósan leírjátok hogyan kell az nas-t konfigurálnom, hogy a neten keresztül is hozzá tudjak férni a rajta tárolt adatokhoz?
Előre is köszönöm!

(#956) fincsi válasza Anonymus23 (#954) üzenetére


fincsi
(csendes tag)

Hát a wifi jelerősséggel nincs problémám.

Tehát akkor csak, hogy tiszta legyen számomra. Azzal, hogy a NAS a powerlineon keresztül csatlakozik az internetre nem lassitja majd be? Mármint a kapcsolódási sebességet gigabitről 100 Mbps-re. Mivel a torrent állandóan megy, így állandó a kapcsolat a NAS és a Router között. Vagy ezt úgy kell értelmezni, hogy olyankor amikor másolni szeretnék rá switchen keresztül, akkor gigabiten fog történni, valamint ha a router felé akkor pedig 100 Mbps-el menne?

Tudod nem sok egy gigabites switch, de szeretnék 100%-ban biztos lenni, hogy megfelel e a célnak és nem csak porfogó lesz majd belőle. :)

(#957) arty válasza fincsi (#956) üzenetére


arty
(addikt)

- pécé és nas a gigabites switchre kötve - ekkor a pécé és a nas között gigabiten megy az adatáramlás
- a gigabites switch a powerline-n át van kötve a routerre, ami pedig az internetre - ekkor a router és a nas közötti szakaszon 100 megabit lesz az adatáramlás. ha egy pécét a routerre kötsz, az 100 megán éri majd el a nast.

---

nem tud valaki proxy alkalmazást a nas-ra? squid kilőve, valami primkóbb kéne (sima/alap http proxy csak)

stadion, kisvasút, freemail

(#958) arty válasza Sonor (#955) üzenetére


arty
(addikt)

ha ffp van telepítve a nas-ra, ssh engedélyezve, routeren a 22-es port a nas-ra van forwardolva -> sftp-n tudod tallózni a nas tartalmát

ffp-ről ezen téma indító írásában olvashatsz "szájbarágósan"

stadion, kisvasút, freemail

(#959) Anonymus23 válasza fincsi (#956) üzenetére


Anonymus23
(veterán)

WiFi jelerősség, erre akartam utalni: helység vagy helyiség nagyon nem mindegy.

Mint már előttem is írták, switchen belüli kommunikáció gigabiten fog menni, a net meg 100-ason, de annak úgy is mindegy, mivel ahogy írtad, 10/5-ös neted van csak.

;) - The Power of the Ligth Side

(#960) fincsi válasza Anonymus23 (#959) üzenetére


fincsi
(csendes tag)

Nagyon szépen köszönöm az információkat Anonymus23 és arty! Tudom, lehet a nagy sietségemben elírtam. :D Akkor a következő lépés egy gigabites switch beszerzése! :DD

(#961) Gabesz26 válasza arty (#950) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

Nem ffp-s van fent. Programcsomagok közül telepítettem, még pár hónappal ezelőtt fel. A NAS webes felületén ezt látom.

Ha próbálom elérni a routert a webes felületen keresztül (nas ip:9091), akkor nem sikerül kapcsolódni, GUI sznítúgy (idáig ment minden, és semmi új dolog nem került be a rendszerbe ami megkavarhatta volna). A NAS-t gond nélkül látja a hálózat, a megosztott tartalmakat el tudom érni.

(#962) Kowax


Kowax
(tag)

Sziasztok!

Help, valaki segítsen!
Adott egy Zyxel NSA320S NAS, ami össze van kötve egy TP-LINK TL-WR841N routerrel. Ehhez van csatlakoztatva LAN kábellel egy Samsung BD-F5500 Blu-ray lejátszó, ami HDMI-vel egy Samsung le32d450g1wxxh TV-hez. A TV nem DLNA képe, a Ble-ray lejátszó viszont igen.
A NAS-ban elvileg minden szükséges változtatást megeszközöltem, feltettem a miniDLNA-t is. Szépen meg is találom a lejátszóval, le is játssza a filmeket, azonban a feliratokat sehogy se akarja... Feltettem a Plex-et is, de az se akarja a feliratot megjeleníteni. A felirat jó, a neve megegyezik a film nevével, valamint pendrive-on keresztül a TV simán lejátssza.
Mit kéne csinálnom, hogy lejátssza végre az a fránya feliratot? 0 linux tudással estem neki és napokig tartott, mire idáig eljutottam, hogy torrent jó, hálózati meghjtóként sikerült felcsatlakoztatni, FTp-ként is látom, sikerült a Blu-ray lejátszóval összehozni, már csak a távoli elérés és a feliratok lejátszása rondít bele a boldogságomba... A távoli elérésről már olvastam, de azt meghagytam prio 2-nek.
Szóval valaki, aki tudja a megoldás, esetleg hasonló gondja volt és sikerült megoldani, vagy akármi jó ötlete van, segítsen nagyon szépen kérem, mert lassan bedilizek...
Valaki írta, hogy hálózati megosztásként éri el media playerrel a NAS-t és úgy megoldotta a felirat gondot. Ezt én meg tudom csinálni Blu-ray lejátszóval? Ha igen, akkor hogyan?
Előre is köszönöm a segítséget! :R :R :R

Böff!:))

(#963) arty válasza Gabesz26 (#961) üzenetére


arty
(addikt)

pkg leszed, ujra felrak volt már? :)

(#962) Kowax - sajnos a dlna ilyen, inkompatibilis trágyadomb. vicces, nekem a minidlna az első, ami képes a pana plazmára feliratot küldeni, a korábbiak közül soha, semmivel nem jött össze (itt már nem is akartam vele szenvedni és mégis...). az egyetlen esélyed az volna, h különféle buildekkel próbálkozol, noha én eddig csak a különféle samsungtévékhez valóról hallottam (szintén a feliratmacera miatt kellett hekkelni)

szerintem samba sharet nem kezel a bluray meghajtód, minden szutyok cucc a dlnat erőlteti :(
de ezt te tudod: bemész a menübe és megnézed van-e rá lehetőség :)

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#964) Kowax válasza arty (#963) üzenetére


Kowax
(tag)

A menüben nem találtam ilyen lehetőséget...
"... az egyetlen esélyed az volna, h különféle buildekkel próbálkozol, noha én eddig csak a különféle samsungtévékhez valóról hallottam (szintén a feliratmacera miatt kellett hekkelni) ..."

Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben? Hogyan kell ezt csinálni? A remény hal meg utoljára... :DDD

Böff!:))

(#965) arty válasza Kowax (#964) üzenetére


arty
(addikt)

(#966) Gabesz26 válasza arty (#963) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

Még az elején, de nem oldotta meg.

A TM GUI azt írja ki, hogy coonection refused (és a putty is, ha próbálnék kapcsolódni), úgy hogy a hálózaton a NAS tartalma látható (router beállításaiban fix ip-t kapott a NAS). Csináltam factory resetet a NAS-on és a routeren is, de semmi eredménye nem lett. Most tényleg elakadtam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#967) Gijon válasza Gabesz26 (#966) üzenetére


Gijon
(senior tag)

Tiltsd le,vagy távolítsd el és rakd fel újra.

[ Szerkesztve ]

(#968) Gabesz26 válasza Gijon (#967) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

Az volt szinte az első, amit megpróbáltam (miután leszedtem újraindítottam, és úgy raktam vissza)

(#969) Gijon válasza Gabesz26 (#968) üzenetére


Gijon
(senior tag)

Volt nekem is ilyen problémám és nekem megoldotta az újratelepítés. + Az incomplete könyvtárba is be volt valami ragadva (nálam) és feltételezem, hogy az lehetett a hiba forrása, de ez korántsem biztos. Más ötletem sajnos nincs.

(#970) Gabesz26 válasza Gijon (#969) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

Köszi szépen, megnézem majd ezt is, hátha... (az biztos, hogy van egy beragadt letöltésem, ami ott van az incomplete mappában)

(#971) Kowax


Kowax
(tag)

Addig is másik kérdés:

Valaki tudna adni egy leírást, hogyan kell telepíteni a Samba -t, hogyan kell megadni a mappákat, stb., majd hogyan tudom utána a PC-n elérni? Kerestem itt a fórumban, de olyan, mintha ez mindenkinek természetes lenne... :U Vagy tényleg én vagyok a hülye?

Böff!:))

(#972) Tonyk válasza Kowax (#971) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Elég lenne a kérdést egy topicban feltenni.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#973) Kowax válasza Tonyk (#972) üzenetére


Kowax
(tag)

Igazad van, csak nem tudom melyiket látogatják jobban és már nagyon idegesít ez a probléma...
Bocsánat, a jövőben törekszem a kérésnek eleget tenni! :R :))

Böff!:))

(#974) Gabesz26 válasza Gijon (#969) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

Köszönöm, ez volt a megoldás :R .

Incomplete mappából töröltem azt az 1 beragadt letöltést, utána még nem volt jó, de leszedtem, majd visszaraktam a TM-et és úgy már megy tökéletesen :C (Nem értem egyébként, mert ~ 50GB szabad hely volt még úgy is rajta, hogy ott volt az a beragadt 20 GB-s fájl)

(#975) arty válasza Gabesz26 (#974) üzenetére


arty
(addikt)

lenne egy gyors kérdésem :) ha ujrainditod a nas-t, a transmission ujraellenőrzi a torrentjeidet?
kíváncsi lennék, h ez alapviselkedés-e vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés" ....

(próbáltam a gyári 2.82-t, ffpb-s 2.82/83-at, ffp-s 2.83at binárisokkal 2.84re frissítve és MIND ujraellenőriz MINDENT, MINDEN démon ujrainditás után :( )

mondjuk nálam a minidlna is ujranéz mindent reboot után :(

(#971) Kowax: nem kell sambat telepiteni, gyárilag futó szolgáltatás és ha 2 percet rászánsz a nas leírásának átolvasására, magad is rájössz a konfigurálására ;) (gyári, böngészős felületről konfigolhatók a megosztások)

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#976) Gabesz26 válasza arty (#975) üzenetére


Gabesz26
(senior tag)

Nekem a gyári 2.82 van fent, és nem szokta újra ellenőrizni a letöltéseket (ha elutazunk otthonról hétvégére akkor szoktam leállítani, de még egyszer sem tapasztaltam utána ezt)

(#977) Tonyk válasza arty (#975) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Ott valami nagyon el van állítva, mert ilyet nem kéne hogy csináljanak. Arra gondolok, hogy nem fér azokohoz az állományokhoz írási joggal egyik folyamat sem, ahol tárolná ezek elkészültének az állapotát.
Az FFP az pendriveon vagy hdd-n van, milyen felhasználó nevében futnak a szolgáltatások és milyen felhasználó tulajdonában vannak az érintett fájlok. Én ezeket nézném meg először.
Esetleg kezdhetnéd elölről az egész tiszta lappal, mert ez így nagyon nem ok.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#978) arty válasza Tonyk (#977) üzenetére


arty
(addikt)

a .resume fájlok read by owner/write by owner jogosítottak (100600), root ownerrel és grouppal.
és a transmission is root nevében fut...

ffp hddn van.

transmission-daemon executable jogai (ez gyanus, de nem tudom h miért :D ):

gabesz26 - köszi, ezt jó tudni.

csak tudom, h mennyi melóm van a mostani állapotban, megint nulláról kezdeni..... :/

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#979) arty válasza arty (#978) üzenetére


arty
(addikt)

na, a lustaságom megkímélt az újratelepítéstől :)

a gond a következő volt: az utorrent alól átmásolt .torrent fájlok nevében NEM volt ott egy ilyen hash szám -- pl: lunixdistro.343fdf43533.torrent, miközben a resume fájlban, amit a transmission készített hozzájuk, ott ott volt (lunixdistro.343fdf43533.resume) ... lelőttem a transmission daemont, átneveztem a torrent fájlt h tartalmazza a hash számot is és igy elinditva a daemont: már csak seedelt - nem volt előtte verify :)

tehát: lunixdistro.torrent -> lunixdistro.343fdf43533.torrent lett és ez oldotta meg :)

(amit ujonnan raktam be most torrentbe a transmission guin, ott látszott, h a torrent fájlt átnevezi a betöltés után a transmission - ebből láttam, h jé a régieket nem nevezte át, azokat csak felismerte)

kösz mindenkinek az ötletelést :)

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#980) csozsi


csozsi
(tag)

Nos újfent Zyxel, és előre is elnézést, hogyha olyat kérdezek, ami az előző 925 kommentben van.
A régi Zyxelből (nsa-221) átrakhatom e a vinyókat idő- és adatveszteség nélkül?

''Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást'' (Murphy)

(#981) enginev3.0 válasza csozsi (#980) üzenetére


enginev3.0
(nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem nem

Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#982) Kispósi


Kispósi
(tag)

sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni, már próbálkozom 2 napja feltolni az ffp-t az első NAS-omra de már a telnetnél elakadok. Elég sokat visszaolvastam, próbáltam rájönni de nem megy. Network error: connection refused. rooterben látom, jó ip-t írok be, portot úgy hagyom ahogy van teletre állítva. Stick benne hátul újraformáztam már nem egyszer. Log file-t csinál is rá.. backdoor-ral is próbálkoztam, úgy se csatlakozott. 4.71 FW van rajta (325v2) Ötlet?

Nexus 5x

(#983) Tonyk válasza Kispósi (#982) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Hdd-re telepítsd az ffp-t.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#984) Kispósi válasza Tonyk (#983) üzenetére


Kispósi
(tag)

jelenleg ezzel próbálkozom: [link]

Már látom a listában rámentem hogy telepítés de csak kiszürkült és nem fejezi be

[ Szerkesztve ]

Nexus 5x

(#985) Tonyk válasza Kispósi (#984) üzenetére


Tonyk
(veterán)

IE alól próbáld

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#986) Kispósi válasza Tonyk (#985) üzenetére


Kispósi
(tag)

Ez jó tipp volt :) Fel is ment az ffp végre a hdd-re. De a putty továbbra sem csatlakozik a routerben kiosztott ip címre (192.168.1.105). Du-este majd tovább próbálgatom még

[ Szerkesztve ]

Nexus 5x

(#987) Tonyk válasza Kispósi (#986) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Milyen porton, milyen connectionnal próbálod?
IP staikus vagy dinamikus?

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#988) Kispósi válasza Tonyk (#987) üzenetére


Kispósi
(tag)

tp-link tl-wr1043nd routerem van, annyit állítottam hogy kiosztottam a fizikai címnek egy ip-t amit írtam. putty-ban 22 ill. 23 porton próbáltam wifin keresztül. Avast vírusírtóm van abban nem állítottam semmit.

Nexus 5x

(#989) Tonyk válasza Kispósi (#988) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Fizikai cím az a MAC address, annak biztosan nem osztottál semmit, max hozzárendeltél ;)
SSH az 22-es port a telnet pedig 23-as és nem csereszavatosak!

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#990) Kispósi válasza Tonyk (#989) üzenetére


Kispósi
(tag)

Igen igazad van ;)
Ha hazaértem rápróbálok

Nexus 5x

(#991) TRob1


TRob1
(veterán)

Sziasztok!
Bocs ha hülye a kérdés, de ha pl a Raid1-ben lévő 2-es számú hdd-t cserélném nagyobbra, elég simán kivenni a régit és betenni az újat és szinkronizálja, vagy van egyéb teendő is? (perpill egy 500as és egy 320as van, és a 320as helyére menne a másik 500as) :B

¤ R'n'R ¤

(#992) Kispósi


Kispósi
(tag)

kikapcsoltam tűzfalat, vírusírtót de továbbra is connection refused. nas újraindítva, port 23, telnet :(

Nexus 5x

(#993) Kispósi


Kispósi
(tag)

beengedett ssh-n port 22. átdugtam a lan kábelt egy másik portba a routeren :)

Nexus 5x

(#994) gyorol


gyorol
(tag)

Sziasztok!

A fenti NAS-t veszem én is meg ma (hossza gondolkodás után). Több kérdés is megfogalmazódott bennem, és örülnék, ha tudna valaki segíteni.

A kapcsolatom: 10 Mbit/s (T-Home) és egy "gyönyörűséges" ZTE ZXV10 H201L router.

Nekem is szempont volt a torrentfuttatás (föleg a seedelés - a visszatöltés-, a letöltés nem annyira) és a DLNA.
Sajnos a TV-m (Philips 40PUS6809 3D UHD SMART LED) az emeleten van a router pedig a földszinten, így a wifit kell használnom. Tisztában vagyok vele, hogy a router egy darab :((( és le kellene cserélni. Mit tudtok ajánlani helyette?
Ha lehet a fullHD-s filmeket gond nélkül tudjam streamelni,és esetleg 3D-t is (bár ez csak kényelmi szempont lenne).

May the force be with you!

(#995) enginev3.0 válasza gyorol (#994) üzenetére


enginev3.0
(nagyúr)
LOGOUT blog

Router csere helyett nem jó valami jel befogó és továbbító?

Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#996) gyorol válasza enginev3.0 (#995) üzenetére


gyorol
(tag)

Ha olcsóbb lenne akkor jöhet az is akár. Csak nem tudom a router jelenleg mennyit bír de ezt a héten letesztelem.

Egy ilyen jeltovábbitóval mehetne akár a 3D is vagy azt felejtsem el?

[ Szerkesztve ]

May the force be with you!

(#997) enginev3.0 válasza gyorol (#996) üzenetére


enginev3.0
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom mekkora egy 3d film bitrátája, de szerintem nem sokkal nagyobb, mint egy sim full hd-nek

Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#998) arty válasza gyorol (#994) üzenetére


arty
(addikt)

mielőtt filozofálgatni kezdünk, nem volna érdemes a mostani routereddel kipróbálni?
vagy már van tapasztalat, pl gépről streamelt film a tévére akadt?
pl wifis cucc felé milyen másolási sebességet mérsz? (mérted? pl asztali gépről notira, wifin)

csak mert ha a tévében 150mbit/s a wifi kártya (igen nagy esélyed van rá), akkor - pláne egy wifivel terheltebb (=sok hálózat) környezetben - sokat egy router csere sem feltétlen érne... sajna az átlag 150-es, N-es wifi kb pont a határon egyensulyoz (fullhd átviteli szempontból, amihez max 54mbit/s kell)

a számok ne tévesszenek meg, egy bluray film tényleg lehet 54mbit/s, míg a 150es wifid ennyit esélyesen nem visz át, sugalljon bármit is a "neve" :)

stadion, kisvasút, freemail

(#999) gyorol válasza arty (#998) üzenetére


gyorol
(tag)

Igazad van, most próbálkozok vele, a FHD tökéletesen megy, bár most áll minden. (se torrent, se másolás).
De közben próbálok most másolni is, igaz, hogy most a NAS-ról NAS-ra de igy hogy megy a film is néha beakad. (ez pedig rettentően lassú 350-460 kbyte/s-el másol és csak a stram megy).
9 Gb mkv-t átlag 4,55 Mbyte/s el másoltam fel hálózaton. (nekem ez is kicsit lassú de nem ismerem a routert).

Egyenlőre ennyi. Bocsi a szőrszálhasogatásért, csak most csöppentem bele a témába, és érdekel mi, miért van. A routerem pedig amgy is le akarom cserélni :)

May the force be with you!

(#1000) gyorol


gyorol
(tag)

Az előző hozzászóláshoz még annyit, hogy találtam közben leírást a router 150Mbps-tud wifin az ethernet pedig 10/100as.
De ha mondjuk lecserélném egy ilyenre:
http://www.emag.hu/tp-link-gigabit-wireless-n-router-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/
akkor a sebesség nőne, tehát kvázi nem akadozna?(wifiről való lejátszásról beszélünk ugye)

May the force be with you!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.