2019. szeptember 18., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-01 20:08:09

GAMEPOD.hu

ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ

Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#701) dorika87 válasza Tonyk (#700) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Köszi.

(#702) Tonyk válasza dorika87 (#701) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Ja, mmg.exe-el indul, csak az input fülön kell machinálni (kivenni a pipát e nem kívánt sáv elől), "Start muxing"-al indul a művelet (gyakorlatilag egy új mkv file készül el a "pipálatlan" trackek nélkül, tehát hely is kell neki).

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#703) Avicularia válasza dorika87 (#698) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Szvsz ezért felesleges a smart tv. Veszel butát és a kettő közötti árkülönbségből veszel egy jó mediaplayert vagy összeraksz egy htpc-t.

(#704) Tonyk válasza Avicularia (#703) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Smart Tv-t nem csak e miatt szoktak venni...

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#705) RudY válasza dorika87 (#698) üzenetére


RudY
(őstag)

Szerintem az LG topikban érdemes lenne rákérdezni, hogy ez a modell képes-e egyáltalán DLNA esetében ilyesmire, mert addig csak fölösleges küzdelem. Viszont ha tudja, akkor lehet próbálkozni más médiaszerver telepítésével.

(#706) Tonyk válasza RudY (#705) üzenetére


Tonyk
(veterán)

"Viszont ha tudja, akkor lehet próbálkozni más médiaszerver telepítésével."

Hát, ha a minidlna sem felelt meg az LG kényes gyomrának, akkor a többi is szinte biztos, hogy esélytelen. Mert ugye: twonky, minidlna, plex esetleg serviio és ennyi is a felhozatal.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#707) dorika87 válasza Tonyk (#706) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Hát igen, lehet igazad van, de azért egy kérdést megér ott is, azzal még nem veszítek semmit.
De akkor inkább lehet marad az eddig megoldás, hogy ha olyan filmet akarok lejátszani amin több hangsáv van akkor külső hdd és kész, mert arra csak felmásolom és ennyi, nem kell konvertálgatni, meg kiszedni az audio-t (mivel az eredetit úgy is seedelem torrenten).
Azért köszönök minden segítséget, mert lényegében sokkal jobb a minidlna mint a gyárija. Legalább az megoldódott, hogy a feliratos filmeket fogom tudni nézni dlna-n keresztül.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy tabon/telon mit használjak, hogy ott működjön a hangsávváltás?

Egyébként serviio van fen a notimon mióta megvan a tv és sajnos ott sem megy a hangsáv.

(#708) dorika87 válasza Avicularia (#703) üzenetére


dorika87
(senior tag)

A tv már adott... miért vennék másikat amikor meg egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve? Nagyon szép a képminősége, remek színek stb... meg aztán valóban nem a dlna miatt vettem a smart led tv-t. A lényeg egyébként is a led tv volt, az hogy smart lett az lényegében csak dobott a dolgon. Ez csak plusz lenne, hogy működne a dlna-n a hangsávváltás rajta. Ettől függetlenül még remek a tv.

(#709) Avicularia válasza dorika87 (#708) üzenetére


Avicularia
(addikt)

Nem mondtam, hogy vegyél másikat, ez csak olyan megjegyzésféle volt. Én direkt így vettem a tévéket a nappaliba és a hálószobába. Ha samba-n keresztül nézed a filmet, legalább ilyesmivel nem kell küzdeni amit írtál. Persze mindenki abból főz amije van.

(#710) dorika87 válasza Avicularia (#709) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Persze ebben igazad van. Akkor még fel sem merült bennünk, hogy kéne venni nas-t amikor megvettük a tv-t, tehát nekünk a tv volt adott aztán jött a héten a nas. Szóval ez van. Ha lenne samba lg-re akkor már könnyebb volna.

(#711) Tonyk válasza dorika87 (#707) üzenetére


Tonyk
(veterán)

" nem kell konvertálgatni"

Itt sem kell konvertálni. A hangsáv kiszedése meg kb 2 perc.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#712) dorika87 válasza Tonyk (#711) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Nekem valahogy nem 2 perc lett belőle. Nagyon sokáig gondolkodik, nem tudom miért: Muxing in progress, remaining time: is being estimated. Kivettem a pipát az audio type-ból amit nem szeretnék benne hagyni és a többit bepipálva hagytam.

Pusztán csak ezért írtam, hogy ennyi idő alatt kimásolom hdd-re a filmet és nézem tv-n keresztül usb-ről.
De lehet valamit rosszul csinálok és azért nem jó a mergemkv.

Na közben reamining time: 197 minutes. Szóval tuti rosszul csinálok valamit.

[ Szerkesztve ]

(#713) Tonyk válasza dorika87 (#712) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Akkor valami nálad nem ok. Egy ilyen művelet abból áll, hogy átmásolja egy másik állományba az adott track nélkül a cuccot. Itt nincs konverzió, semmi. Lényegében On-the-fly.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#714) Tonyk válasza dorika87 (#712) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Gyors megnéztem miről is beszélek: Nálam most a gyerekek filmet néznek a nasról + egy kis torrent is háttérben szóval egy kicsit be van lassulva, de így is ~ 3 perc 50 másodperc egy 13GB-os mkv-ból kiszedni az egyik hangsávot.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#715) dorika87 válasza Tonyk (#714) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Próbálgattam én is azóta. Amikor a NAS-on lévő filmet szintén a NAS-on lévő egy másik mappába akartam menteni úgy, hogy egy hangfájl elől vettem ki a pipát, akkor írta ki ezt a rengeteg percet.
Viszont amikor úgy próbáltam, hogy a NAS-on lévő filmet a notiban lévő SSD-re akartam menteni akkor nekem is kb. 3 percet írt ki. Szóval nem értem... mert tényleg viszonylag hamar meg is csinálta.

Mindegy, próbálkozom még. Azért köszönöm a segítséget.

A másik viszont az ami nem hagy nyugodni, hogy a CPU 100%-on megy akkor is amikor 30 torrent feltöltés fut TM-ben közben mondjuk másolok fájlokat és a minidlna is fut (de filmet éppen nem nézünk)
Ez így normális?
Főleg azért is érdekes, mert direkt letiltottam a TM-et, leállítottam a minidlna-t és nem volt semmilyen másik folyamat a háttérben és akkor is 100%-ot írt, esetleg néha lement 50-70% körülre, de aztán megint vissza 100-ra. A hdd szinte alig langyos, de a hűtő azért eléggé ment közben.

Ezt fogadjam el, mert normális ez a % ingadozás úgy, hogy közben nem is csinálunk vele semmit, mert van amikor 26%-ra leesik aztán megint visszamegy 60 körülire. Aztán ha elindítom a TM-et és esetleg még filmet is nézünk mellette akkor megint felmegy 100%-ra.

Ha ez így megfelelő és ennyit tud a Zyxel akkor elfogadom, csak így mindenestre fura, hogy így működik.

[ Szerkesztve ]

(#716) Tonyk válasza dorika87 (#715) üzenetére


Tonyk
(veterán)

"30 torrent feltöltés fut TM-ben"

És ez valóban megy is felfelé vagy csak seedben van? A torrent bődületes mennyiségű cpu időt meg tud enni, pláne még ha a titkosított is az adott kapcsolat/ok.

"semmilyen másik folyamat a háttérben és akkor is 100%-ot írt"

Ilyen nincs hogy semmi nincs a háttérben. Tessék megnézni milyen folyamatok eszik meg. Erre lehetőség van a gyári felületen is (Staus oldal és egy klilkk a zöld nyilacskára a cpu használat melett), ffp alatt meg top, htop, ps aux, stb parancsok. Twonky nem fut a háttérben véletlen?

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#717) dorika87 válasza Tonyk (#716) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Most már este állítgattuk és úgy néz ki kezdett beállni a cpu, legalábbis jobbak letek az értékekt mint voltak, és nem írt folyamatosan 100%-ot. Torrentek közül csak pár db-nál ment a feltöltés. Twonky nem fut, direkt letiltottam a minidlna miatt. Majd este még nézegetem ha hazaérek, de talán már nem lesz vele gond.

(#718) bmarton7 válasza dorika87 (#708) üzenetére


bmarton7
(csendes tag)

Üdv, érdemes lehet megnézni hogy jött e a tv-re időközben frissítés. Ha a beállításokon belül nem talál akkor a weboldalán is megnézni. Ha így se oldódik meg a probléma akkor érdemes lehet megnézni a tv alkalmazás boltjába hogy van e rá plex, és akkor felrakni a nasra is. Nálam a sam tv-s appján ha rákattintok a lejátszásra egyből feldobja hogy jó e az alapértelmezett nyelv és felirat vagy váltok.

ha visszakeresel a topicba a nevemre találsz egy leírást hogy kell telepíteni.

2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...

(#719) dorika87 válasza bmarton7 (#718) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Köszönöm szépen a segítséget. a Tv-n biztos, hogy a legfrissebb szoftver van, mert be van neki állítva, hogy mindig keressen és ha talál akkor szól is, legutóbb 1-2 hónapja jelezte, hogy van új és fel is tettem. Az alkalmazások közül még nem néztem meg, hogy lenne-e rá plex, de amint alkalmam lesz rákeresek.
Sajnos az tényleg az lg butasága, hogy dlna-n nem tudja kezelni a hangsávokat. Eddig serviio-val és minidlna-val próbáltam ki. Ha van a tv-re plex akkor felteszem a NAS-ra. Remélem ha a Samura van Plex, akkor talán az Lg alkalmazásai között is fellelhető.

(#720) Totya88 válasza dorika87 (#719) üzenetére


Totya88
(csendes tag)

Milyen LG TV?
Nekem egy LA690 van, és tökéletesen megy vele a MiniDLNA.
Hangsáv, felirat, 3D, 1080p, minden működik tökéletesen.

(#721) dorika87 válasza Totya88 (#720) üzenetére


dorika87
(senior tag)

LA620S. Pedig a tiéd is ugyanúgy 2013-as széria. Nem tudom, hogy akkor nálam mi lehet a gond. Felirat megy rendesen, 1080p és 3D is, csak a hangsávnál nem tudok választani (mert szürke az egész)

(#722) dorika87 válasza bmarton7 (#594) üzenetére


dorika87
(senior tag)

Feltettem a plexet. Elvileg fent is van, mert kiírta, hogy done, de nem értem el weben keresztül pedig beírtam: http://192.168.1.225:32400/web/index.html# és a lap nem jelentíhetó meg, vajon mit csinálok rosszul? Fent van közben még a minidlna is, azt esetleg állítsam le? Vagy nem zavarja?

(#723) bmarton7 válasza dorika87 (#722) üzenetére


bmarton7
(csendes tag)

Próbálj ráindítani hátha nem indult el telepítés után

/ffp/start/plexmediaserver.sh start

majd utána menj vágig a kezdő lépéseken: nasip:32400/web/index.html#!/setup

2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...

(#724) dorika87 válasza bmarton7 (#723) üzenetére


dorika87
(senior tag)

próbáltam, de valamivel akkor is bibi van, mert permission denied a hiba.
Pedig látszólag feltelepül rendesen, úgyhogy nem tudom mi lehet a gond.

(#725) amargo válasza dorika87 (#724) üzenetére


amargo
(addikt)

Root al próbáld.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#726) dorika87 válasza amargo (#725) üzenetére


dorika87
(senior tag)

root-tal léptem be.

(#727) Kronk


Kronk
(senior tag)

Tudom, hogy nem pontosan ide tartozik, de hátha... :R
Ha a routerben megváltoztatom, hogy a putty kívülről ne a 22-es porton látszódjon, hanem egy másikon, és az forwardolom a nas ip-re 22-es porton, akkor kívülről miért nem érem el, ha az adott porton próbálkozom, mit kell esetleg állítani a puttyban? :F

http://totesz.myminicity.com/

(#728) Tonyk válasza Kronk (#727) üzenetére


Tonyk
(veterán)

tehát pl. :

Portforward
external port : 19022
internal port : 22
ip pl.: 192.168.1.10

akkor az elérés puttyban: Host name: valami.no-ip.org Port: 19022 Connection type: ssh

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#729) Kronk válasza Tonyk (#728) üzenetére


Kronk
(senior tag)

Ezt próbáltam, de nem jött össze...
Lehet az a hiba, hogy valamiért a rooterben 21-23-ig volt nyitva a port a puttyhoz, és most így néz ki:
ext: 19021-19023
int: 21-23

De ha csak a 22-es port kell neki, és semmi más, este átrakom, és megnézem majd úgy... :R

Köszi

http://totesz.myminicity.com/

(#730) Tonyk válasza Kronk (#729) üzenetére


Tonyk
(veterán)

SSH-hoz csak a 22 kell. 21-az FTP, 23 meg Telnet

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#731) dorika87


dorika87
(senior tag)

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék távolról letöltést elindítani transmissionben. Leszedtem androidra a remote transmission alkalmazást, úgy tudom ez kell hozzá. Viszont a pontos beállításokat nem ismerem. Tudnátok ebben segíteni?
Első lépések: server parameters account name? (ide bármit írhatok?)
https (pipa vagy sem?(
host?
port?
identification (pipa vagy sem?)
username? (a nas felhasználóneve?)
password? (a nas jelszava?)

Köszönöem szépen!

(#732) Tonyk válasza dorika87 (#731) üzenetére


Tonyk
(veterán)

account name: bármi
host: ip vagy dns név
port: Amilyen porton eléred. Belső hálóról 9091, külső hálóról, ami a routerben a portforwardban beállítottál.
Identification-hoz pipa, ha névvel és jelszóval éred el a TM-et ---> username és pass a TM-hez való páros kell ide, nem pedig a nasé (persze a kettő lehet hogy u.a).

Tehát a távoli eléréshez kell portforward a routerben!

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#733) karistos


karistos
(újonc)

Sziasztok!

NSA320S flickr automatikus feltöltés kapcsolódás nem sikerül.
A leírás alapján az admin felületen a flickr feltöltés beállításakor, engedélyezem, majd "Konfiguráció" majd kiírja, hogy "Ezen szolgáltatás használatához engedélyezni kell az Ön Flickr fiókjához való hozzáférést. Ezt a Flickr weboldalán engedélyezheti, így a kezdéshez kattintson az OK-ra." Van a böngészőben bejelentkezett flickr regisztrált user, ráklikkelek az OK-ra és feldob egy "about:blank" fület... nem a leírásban szereplő kapcsolat engedélyezése oldal. Másik böngészőben is hasonló, csak ott 404 weboldal nem található üzenet fogad.
Amikor visszamegyek az adminra, mivel nincs meg azengedély, a "Készen áll" gombra "undefined" felhasználóval jelenik meg a Konfig oldal... :(

A NAS közvetlenül a modemre kapcsolódik.
Fix ip-je van: az átjáró a modem ip-je.
A beépített ping teszt működik. ("Sikeresen megpingelt állomás")

Nagyon szeretném, ha működne a dolog, mert ez a szolgáltatás megtetszett a NAS-ban.

Köszi.

(#734) gukker1


gukker1
(tag)

Sziasztok! A beépített transmissionnal az a problémám, hogy nem seedel pedig lenne letöltő, mert néha megjelenik egy-két letöltő, pár másodpercig letölt, aztán eltűnik, eddig folyamatosan ment, pár napja csinálja.
Portforwarding rendben van, letöltés megy, nincs lekorlátozva a visszatöltési arány sem.A portot leellenőriztem, nyitva van.Mi lehet a baj?

"WE BREAK FOR NOBODY"

(#735) shteer válasza gukker1 (#734) üzenetére


shteer
(félisten)

"Portforwarding rendben van"

Pedig az seedhez nem is kell

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#736) Tonyk válasza shteer (#735) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Pont a seedhez kell, hogy kívülről elérjenek. A leechhez nem kell.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#737) gukker1 válasza gukker1 (#734) üzenetére


gukker1
(tag)

Úgy látszik Neo szétütött valamit a Mátrixban, mert amikor újraindítottam a modemet, routert, nast, (2x is kellett), megindult a feltöltés....

"WE BREAK FOR NOBODY"

(#738) shteer válasza Tonyk (#736) üzenetére


shteer
(félisten)

Pedig nekem az sosem volt a no-ip-s gui eleres elott. Most sincs.

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#739) Tonyk válasza shteer (#738) üzenetére


Tonyk
(veterán)

nézz szét az upnp környékén....

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#740) martonx


martonx
(addikt)

Sziasztok!

Hogy tudok a beépített Transmission web gui-jához user-t, pass-t adni? Mert most bárki be tud lépni, ami miatt nem vagyok nyugodt.
Azaz alap friss firmware-em van a NAS-on, és a package-ek közül bekapcsoltam a Transmission-t.

Én kérek elnézést!

(#741) Tonyk válasza martonx (#740) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Menüben leállítod a tm-et. Telnet backdooron vagy ffp-n keresztül csatlakozol -es szerkeszted a settings.jsont, elinditod a tm-et. Hogy mit és hol, keress vissza, le van irva többször is.
Esetleg megmókolod a telepitô csomagot. Ez is le van írva.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#742) ttamas


ttamas
(tag)

Sziasztok, van ötletetek arra, hogy a Onedrive mappámat hogyan tegyem át NASra ?
Az útvonalat átirányítva azt írja, hogy nem választható, google-ban rákeresve MS azt írja, hogy ntfs file rendszerű helyet kell megadni. Viszont ha bemappolok egy másik hddt, ami ntfs, arra sem enged mappát létrehozni/szinkronizálni, holott teljes hozzáférést adok(r/w).
Ha közvetlenűl saját gépből választok mappát, az minden további nélkül működik.

(#743) Tonyk válasza ttamas (#742) üzenetére


Tonyk
(veterán)

És ha a hálózati megosztást egy meghajtónak csatolod fel win alatt, a OneDriveot meg erre a meghajtóra lövöd rá?

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#744) gukker1


gukker1
(tag)

Most vettem észre ,hogy az újraindítás után a transmission visszaállt alapra, ami azt jelenti, hogy a beállításokban be van pipálva a "Randomize port of launch " menüpont is.Ennek lehet köze ahhoz hogy megindult a seed is?

"WE BREAK FOR NOBODY"

(#745) Tonyk válasza gukker1 (#744) üzenetére


Tonyk
(veterán)

Hacsak épp az random port nincs nyitva, de ennek finoman szólva is kicsi az esélye. Upnp környékén keresgélj te is. Nem lehet, hogy a kutya nem akarta tölteni tőled az anyagot?!

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#746) gukker1 válasza Tonyk (#745) üzenetére


gukker1
(tag)

Nem tudom mi lehetett, de azóta, és előtte is folyamatosan megy, amikor csak router portforwarding ment, akkor ott volt a letöltő, de 0 kb sebességet jelzett. Szóval passz... :F

"WE BREAK FOR NOBODY"

(#747) zsinnyegtet válasza zsinnyegtet (#628) üzenetére


zsinnyegtet
(tag)

Üdv Mindekinek!

Először is köszönöm a sok sok részletes hozzászólást...sokat tanultam belőle.
Hibátlanul működik a cucc. Elérem bárhonnan stb.
Egyetlen egy dolog nem működik tökéletesen (és ezt olvastam pár hsz-fentebb is) mégpedig a Transmission. Nem hajlandó seedelni. Pár pillanatig mintha mintha de aztán semmi.
Amit tudtam már átnéztem, újraindítottam többször de semmi. Annyit viszont sikerült elérnem, hogy sok sok év után 5 napra kiraktak az egyik igen népszerű oldalról... :W Sajnos nincs több ötletem. :(

A rock and roll az nem egy tánc...

(#748) Anonymus23 válasza zsinnyegtet (#747) üzenetére


Anonymus23
(veterán)

"Amit tudtam már átnéztem"

Kicsit részleteznéd? Mi mindent csináltál meg, milyen beállításokat ellenőriztél stb, így nehéz segíteni...
Programcsomagos TM van fent, vagy FFP alól telepítetted?

;) - The Power of the Ligth Side

(#749) zsinnyegtet válasza Anonymus23 (#748) üzenetére


zsinnyegtet
(tag)

Szia!

Programcsomagos TM van fent.
Dyndns, port forwarding azt gondolom rendben van. A TM is azt mondja,hogy "port is open".
Nem tudom,hogy mi nem engedi a seedelést...csak az nem megy. :F

A rock and roll az nem egy tánc...

(#750) Anonymus23 válasza zsinnyegtet (#749) üzenetére


Anonymus23
(veterán)

Nincs véletlenül seed limit beállítva?
A legtöbb esetben eddig user error volt ha nem ment a seed...

;) - The Power of the Ligth Side

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.