Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz koko52 #81563 üzenetére

    Na, ezzel azért nem értek maradéktalanul egyet :
    Előszöris ismerem azt a "ölégezmegsokismegyektápézre " kategóriát sajnos, mert nekem is akadt közvetlen veszteségem ebből a hozzáállásából az embernek. De ugyanakkor aki pl szalag mellett robotol, az tud olyan monoton lenni, hogy nem csodálkozom, hogy 1-2-3 hónapig bírja (voltam szalag mellett itthon is, és külföldön is).

    Aki itthon JÓL KERES az él meg szépen, aki dolgozik szorgalmasan, az egyáltalán nem biztos.

    Balaton most pl sírnak a munkáltatók, hogy milyen sok pénzekért nem találnak embert. Aztán mind villog, hogy egy jó szakács megkeres náluk 5-600 ezreket, de arról nem szól a fáma, hogy a mosogató meg a felszolgáló mennyit kap. Nekem idén volt, aki napi 9000ft-ot ajánlott napi 12 óráért (ez 750ft-os órabér). Aztán az ilyen nézi a legárgusabb szemekkel, nehogy eltegyél 100ftot is borravalónak. 2013ban pl a Balatonon dolgoztam egyik nap volt 3000ft hiányom. Könyörtelenül ki kellett fizessem nap végén, mikor előtte való nap 10 ezer pluszom volt, utána való nap meg 16 ezer plusszom, azt szó nélkül elvitte a főnök (na akkor döntöttem úgy, hogy a borravaló egy része úgy 20-25-30% nálam fog kikötni). Pedig ott aztán volt pörgés.

    De másik szégyen a rendőrök fizetésére gondolni (Két évvel ezelőtt rendőrök tömegesen posztolták a Zsaruellátó Facebook-oldalára a fizetéseiket. Ezek alapján egy törzsőrmester 47 órás túlórával 200 ezer forintos fizetést kapott akkoriban. Persze ott is vannak különbségek, volt olyan pályakezdő, aki 150 ezres fizetésről posztolt) vagy épp néhány esetben az értelmiségiek fizetése ( a doktori végzettséggel rendelkező egyetemi adjunktusról, akinek 192 ezer forint a fizetése. Az ELTE oktatója az ezt bizonyító banki bizonylatot is közzétette) de említeném, hogy exem pályakezdő tanárként a netto 150 ezer ft-ot alig kapja meg, miközben problémás gyerekekkel foglalkozik.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák