Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz wolfman #34534 üzenetére

    " Nem baj, hogy két üzlettel arrébb nem kevésszer olcsóbban kapnád meg ugyan azt"

    A közbeszerzésbe mint olyanba természetesen kódolva van ez a funkció, látok napi szinten eleget 6-7 éve hogy ezt tényszerűen tudjam közölni. Értékhatár alatt viszont sok esetben ők se dolgoznak másképp mint a magánszférában mi pl. Az, hogy a listaár mennyi, és két bolttal arrébb mit írnak ki, az mint magánszemély érdekelhet, azon túl viszont ezer meg egy faktor befolyásolhatja.

    Pl láttam én már önkormányzati laptop beszerzést, 90-100k körüli gépeket vettek 130-140k között. Persze hogy drágább volt mint bárhol, viszont kellett a +2 év gar, kellett az onsight szerviz végig, biztosítottak a garidő teljes időtartamára 3 cseregépet, ami ha gebasz van azonnal beüzemelhető és nem kell várni a helyi erőt addig, benne volt a biztosítás a gépekre ha akármi vagy bármi történik -leejtés, elvesztik, ellopják- azonnal kapják az újat. Ezeknek ára van.

    Ahogy pl mi se vesszük meg iponból, aquából a gépeket hiába olcsóbb helyenként bruttó kiskerk áron mint egy jtc vagy demand nettó nagykerben, mert a 30-60 napos fizetési határidő, a gördülékenyebb, gyorsabb garanciális intézés, a jelentősen kisebb adminisztrációs nyűg többet ér annál nálunk.

    Én igazából azt látom, hogy amíg nem közbesz van, addig a legtöbben tudnak egészen jól működni, ott én a 70-30-at fordítva látom a környezetemben, viszont ahogy közbesz és nagy tétel vagy érték -15 millió huf fölött jelenleg- ott 0-100% a mutyifaktor.

Új hozzászólás Aktív témák