Új hozzászólás Aktív témák

  • balint355

    aktív tag

    válasz Plavix #18216 üzenetére

    Nagyjából én is azt tudom írni, ami a mélyvizes leírásban van :) Amúgy röviden összefoglalva, hátha az segít ha így átlátod:

    0. MENTÉS!!! Ha bármi fontos adat van a telón, mentsd le PC-re, a ROM telepítéssel mindent törölsz
    1. Megfelelő fastbootos ROM letöltése innen (Redmi Note 3 Qualcomm latest global developer vagy stable), aztán csomagold ki úgy, hogy egy tömörítetlen mappát kapj (elvileg kétszer kell kicsomagolni)
    2. MiFlash Tool letöltése innen, telepítés PC-re, ezzel a programmal kell telepíteni majd a ROM-ot
    3. A telefont EDL módban kell elindítani, ehhez töltsd le ezt és csomagold ki. Indítsd el a reboot.bat fájlt. A telefont kapcsold ki, majd indítsd el úgy, hogy egyszerre nyomod a hangerő LE + bekapcsoló gombot (a telón megjelenik egy usankás nyuszi). A PC-n nyomj entert, és ezzel elvileg EDL módban vagy (a nyuszinak el kell tűnnie a telefon kijelzőjéről, és a lednek pirosan kell villognia)
    4. Nyisd meg az Eszközkezelőt, és keress olyat, hogy Qualcomm HS-USB QDLoader (ha Qualcomm helyett Relink, az is jó). Ha ilyen nincs, és ilyeneket látsz hogy Diagnostics, vagy ismeretlen eszköz, akkor a mélyvizes leírás driver telepítős részét kövesd, azt most nem írom le részletesen
    5. MiFlash Tool megnyitása, tallózd be a kicsomagolt ROM-ot (a kicsomagolt, tömörítetlen mappát), kattints a refresh gombra, alul jelöld be a "clean all" opciót (!!!ezzel törlöd a komplett rendszert, alkalmazásokat, beállításokat, és azt hiszem a belső tárhelyet is, ha kell valami, csinálj mentést előtte!!!), majd kattints a flash gombra. Elvileg elindul a telepítés.
    6. Néhány perc múlva a telefon újraindul, és betöltődik a friss, ropogós új szoftver :)

    Ez egy rövid összefoglalója a mélyvíznek, az azért azért hosszabb, mert minden eshetőséget leír. Én azt írtam le, ahogy nálam működött (idestova legalább kétszer).

    Pár megjegyzés:
    - a 3-as pontot az eredeti írás más módszerrel oldja meg, szerintem így egyszerűbb.
    - a driverek telepítése elég hosszan le van írva az összefoglalóban, ennek ellenére nálam egy "tiszta" Win 10-en (értsd: nem mókoltam még rajta Xiaomi telót) simán működött minden, csak a MiFlash Toolt tettem fel, azon kívül semmilyen drivert nem telepítettem

    I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...

Új hozzászólás Aktív témák