Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz Sungoo #24400 üzenetére
nem tudom mennyire voltam konzisztens , de a lenyeg hogy a watch es a fules az aksijuk miatt elegge a hasznald 2-3 evig es dobd el kategoria.. emiatt legjobban akkor jar az ember ha minel ujabbat vesz minel olcsobban. telefonnal aranyaiban nincs akkora buko, es egy aksi csere sem a totalkar kategoria.
-
xhege
veterán
Hát adtam még egy esélyt az Apple watchnak. Nagyon akartam, hogy működjön a dolog, de sajnos úgy tűnik, hogy ezzel az üzemidővel én nem tudok mit kezdeni. Simán megértem (sőt irigylem) azt, akinek ez így megfelel, mert parádésan működik együtt a telefonnal. Viszont nekem fontosabb, hogy hetente vagy ritkábban kelljen tölteni. Figyelni fogom majd az újabbak megjelenését, és remélem egyszer eljön még az az idő, amikor akksiban is combosak lesznek ezek az órák.
[ Szerkesztve ]
-
esbii22
őstag
Telefont is naponta töltöd nem ? Én mostanában reggelente amíg készülök illetve este fürdésnél töltöm a watchot, de sokszor a reggeli elmarad. Eddig sosem volt még 20% alatt de maxra feltöltve se nagyon bár akkor simán kihúz két napot. De persze érthető nem mindenki szereti naponta tölteni
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Sordoran
addikt
válasz Gáben81 #24402 üzenetére
Neked is jóvá kell ezt hagyni ugye? Legalábbis nálam nem fut le magától parancs, hanem kézzel kell jóváhagyni, csak feldobja értesítésként.
Nálam amúgy úgy van beállítva, hogy ha elmegyek itthonról bekapcsol, megérkezek melóba kikapcsol. Eljövök melóból bekapcsol, megérkezek haza kikapcsol. Ezen a két helyen nem szükséges hogy menjen az AOD, de útközben, vagy ha bárhol máshol vagyok igen.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
xhege
veterán
válasz esbii22 #24405 üzenetére
Igen sajnos a telefont is tölteni kell naponta, de az órát már nem szeretném. Illetve bejön egy-egy edzés vagy egy túra és máris haldoklik az óra. Nem nekem találták ezt ki.
Sungoo: igen valami új technológia kell majd. Mondjuk Garmin vonalon azért van már előremutató megoldás. -
(ex)Cat
senior tag
Azért még nem feltétlenül kell, hogy nagy bumszli szar legyen.
Nem gondolom, hogy a közeljövőben az AW-ok eljutnak oda, hogy elég legyen hetente 1x tölteni, de ha már 3 napot kibírna, arra azt mondanám rendben van. Vagy minimum 2, de akkor azt bírja edzésekkel, túrázással, egyebekkel tarkítva és ne kellejen azon aggódnom már az első nap este, hogy nem érek haza vele.
Elfogadom azt is, hogy van akinek a mostani kínálat is kibírja a 2 napot, bár el nem tudom képzelni hogyan, mert nekem anno 1 volt a maximum amit biztosan tudott. Persze még másnap reggel se merült nullára, ez tény, de ott már nem fért volna bele egy edzés.
Aksiban sajnos rettentően limitált az AW. Minden másban pedig kiváló. Én aztán áttértem garminra (Venu2), és sokszor hiányzik az az integritás ami megvolt az iPhone és az AW között. Viszont nehezen adnám fel azt, hogy 4 naponta töltöm csak az órát. -
Sordoran
addikt
válasz Gáben81 #24409 üzenetére
Pedig én úgy olvastam, hogy az AOD kapcsolása nem megy automatikusan végbe, de lehet akkor valami fölött elsiklottam. Nem gáz, hogy nekem kell jóváhagyni, még mindig egyszerűbb mint bemenni beállításokba érte, de azért nem lenne rossz így se.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Nem olvastam rosszul, csak az én beállításomnál nincs rá lehetőség. Újra rákerestem, és ki is próbáltam: ha időponthoz kötöm a be/kikapcsolását az AOD-nek, akkor lehet futtatni rákérdezés nélkül. Viszont ha (az én beállításom szerint) helyszínhez kötöm, akkor nincs rá lehetőség, mindig rákérdez (nem jelenik meg a menüpontja se hogy kérdezzen-e rá).
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Parson
addikt
válasz esbii22 #24405 üzenetére
'Telefont is naponta töltöd nem ?'
A gond ezzel az, hogy van akinek ez még belefér, van akinek ez már egyszerüen sok. És ez totál érthetö, hiszen különbözöek vagyunk, mindenkinek más tetszik.
Hogy jobban megértse az ember, gondoljunk bele abba, hogy anno nem voltak ilyen akkus kütyüjeink (max elemesek). Aztán bejöttek a telefonok, amiket töltögetni kellett. Most meg minden kütyüt (kis tulzással) naponta/sürün töltöre kell dugni. Oké, hogy a mac-et nem kell naponta, oké, hogy az iPad-et nem kell naponta, de akkor is figyelni és nyomon követni kell, hogy mikor jó töltöre dugni, hogy azért ne vágd tönkre az akksit, ha már ennyi pénzt kiadtál egy amugy kellemes HW környezetre. És eztán jön az, hogy az AW-t is naponta kell töltögetni, én megértem, ha vkinek ez már túlcsordul a kivánalmain... mert itt nem 1-2 napos nyomonkövetésröl van szó, még ha nem is tüéles nyomonkövetés, de nyomonkövetés és töltögetés, hanem évekre beruházott termékek töltésmenedzseléséröl, ami ha tetszik ha nem, 1-2 évtizede nem volt. 1-2 évtized múlva meg lehet hogy már annyira se lesz felmerülö kérdés mint most.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
szebe
addikt
Telefont is, órát is töltöm meló után itthon délután. Itthon ülve nincs szükségem arra, hogy rajtam legyen az óra.
Amikor olyan órám volt, ami 1 hónapot bírt (Bip), akkor meg a töltő keresésével szívtam fél órákat
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Parson
addikt
Tehát ráteszed a töltöre minden este, erre kell figyelned, még ha megszokott automatikus processznek tünik is (macbook és iPad esetén én nem töltöm ilyen sürün), akkor is processz, mig korábban ez nem volt. Ez az ami sokaknak 'automatikus' (értsd: bevett mindennaposan rendszeres, valójában nagyon is manuális) mivolta ellenére is már nem tetszö dolog, és ez volt a mondandó lényege. (Nekem még nem gond.)
[ Szerkesztve ]
-
lmno
őstag
válasz Parson #24419 üzenetére
Korábban is volt ez a processz, mert a hagyományos órám is rajtam volt egész nap, és este vettem le, és ugyanoda tettem le, csak most rá kell cuppantani a töltőre
Lehet ezen vitatkozni a végtelenségig, de felesleges, mert egyéni preferencia.A lényeg az, hogy nem azért bírja 1-1.5 napig az AW, mert a csúnya gonosz Apple direkt nem csinálja meg jobbra, hanem a jelenlegi technika ezt teszi lehetővé. A Garmin azért bír többet, mert 2-szer akkora, más kijelzőtechnológiát használ, nem kommunikál úgy az iPhone-nal stb. Lehet választani, kinek mi a fontosabb.
-
Parson
addikt
Hát de pont ez az, hogy leszükited magadra, holott általánosan (de elementáris szinten) kell vizsgálni a dolgot, ha az ember érteni akarja. Én pl szintén lerakom a karórám, amint hazaérek, de sok embert ismerek, aki viszont órában is alszik, fürdik, mindent csinál, stb... na róluk (is) van szó igazán.
Akárhogyanis, sajnos ez a téma csak úgy érthetö, ha elementáris szintre megy az ember, amig csak felületesen dobálózik az ember, hogy nekem ez nem jó, neked az tetszik, az nem vezet sehova. De szerencsére ez csak egy fórum, igy ez itt nem is olyan fontos (csak akkor ne csodálkozzunk, ha elbeszélünk egymás mellett), nem fejlesztökörnyezet.
A technikai részletek más téma, abba az utcába én most nem megyek bele, minekután csak felhasználói oldalról közelitettem meg a témát. Egal. Végeredményben szvsz túlélhetö a napi töltögetösdi, mivel én nem szeretek órában aludni, de ez megint csak egyéni oldal.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz INGJOKE #24422 üzenetére
Ez az egész felhasználó függő, az is kit mennyire zavar ez az üzemidő. Én annyi időre veszem le minden nap míg lezuhanyzok, majd megszáradok. Ennyi idő alatt feltölt, éjszaka már újra rajtam. Biztos vannak mások is így, és vannak olyanok akik zuhanyzásra se veszik le, megint mások pedig egész éjszaka töltőn hagyják.
Mivel ennyi féle képpen lehet hozzáállni, sose lesz egység véleményekben. Nekem alapból nincs gondom ezzel az üzemidővel, bár 2 napra csak nagyon neccesen tudnám bevállalni, ezért is töltöm naponta. Viszont egy hosszú hétvége, pár napos kis nyaralásra ha nem kéne az órának is vinni töltőt az igazán jó lenne.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
orbit76
tag
Gyermekkoromban az órákat minden nap fel kellett húzni. A karórákat is ( kivéve az automatát, de az ritka volt és drága), a faliórát is, meg ami a hálóban és a fürdőben volt ébresztő órákat is. Most egy AW5 van, amit minden nap felteszek töltőre… na und?! Túl van ez lihegve, úgy gondolom.
-
nagyúr
válasz INGJOKE #24424 üzenetére
Én meg inkább töltöm minden nap, de ne kelljen már másik óra az edzéshez. Nyilván egy Garmin, stb több edzés statiszikát mutat, de mint okosóra egy kalap lópikula.
Úgy gondolom, az AW egy jó kis "mindenes", okosórának és sportórának is megfelelő. Szerencsére S7 már elég gyorsan tölt, tényleg elég egy zuhanyzásnyi idő, hogy megszívja magát.
Várom, mi lesz a jövő heti eventen, plegykálják a Pro órát nagyobb üzemidővel, de ha ilyen 300k lesz, vagy felette, akkor inkább töltögetem naponta az S7-et. Sport szempontjából meg ami nekem fontos, azt szépen írja statisztikákba már most is.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz orbit76 #24427 üzenetére
Azért nem egészen ugyanaz a két dolog. Felhúzni az órát mondjuk 20 sec volt anno. És nem viselted egész nap, nem azzal sportoltál, aludtál, nem az ébresztett, nem azon kaptad/nézted az értesítéseket, stb... Ne hasonlítsunk már egy abszolút analóg órát egy AW-hoz, mert nem uazt a célt szolgálja, még ha valóban mindkettő mutatja is az időt.
El kell fogadni, hogy van akinek a napi töltögetés igenis probléma. pl. nekem az volt. Nem akkor ha itthon voltam, de egy egész napos túrázásnál, többször előfordult, hogy imádkoztam, hogy kibírja a nap végéig, mire töltésig jutok. Ha meg esetleg ez csak vmiért másnap volt, akkor hatványozottan érvényes a dolog.
Vitathatatlan, hogy jellemzően a telefonokat is naponta tölteni kell, ám azt azért egyszerűbb az asztallap helyett egy töltőre tenni/dugni, mint az órát levenni a kezedről és tölteni. Oké, csak pár sec a különbség, de akkor is kényelmetlen.
Nem egyforma a felhasználási mód, nem egyformák az igények és nem egyforma a határ, amit meghúz az ember, hogy ez eddig és így elfogadható, de onnantól már nem. Ezt el kell fogadni. Neked jó így, másnak meg pont nem. Ettől még nincs túllihegve, mert neki/nekem pl. igenis gond a rendkívül szűkre szabott üzemidő, de elfogadom - mint ahogy van több hasonló ismerősöm - hogy neked nem, mert épp zuhany közben pont elegendőt töltöd, hogy másnapig kibírja, vagy ilyesmi.
Részemről annak örülnék, ha ebben a kérdésben történne lényeges előrelépés - erre ugye elvileg van is egy pici esély, ha lehet hinni a pletykáknak - ill. még attól is boldog lennék - de ilyen vélhetően nem lesz soha - ha lehetne teljes értékű "saját" WF-t gyártani, az apple által támogatott módon. -
(ex)Cat
senior tag
válasz icecave #24429 üzenetére
Ez sem egészen igaz. Az AW-on is vannak nagyon jó edzés kiértékelő alkalmazások, majdnem mindent meg tudsz vele tenni/nézni, mint a dedikált sportórákkal. És a garmin se egy kalap lópikula mint okos óra, mert bár valóban lényegesen kevesebbet tud mint az AW, de ezek jó része - legalábbis iPhone esetében - a zárt rendszer(ek)nek köszönhető, mivel az Apple nem engedi - érthető okokból ugye - hogy külsős alkalmazások integrálódjanak a saját rendszerébe. (Andoridnál némiképp jobb a helyzet azért ezen a téren) De az alap okos funkciók azért működnek itt is, ugyanolyan pontosan mint egy AW esetében.
De az tény - és ezt már sokszor, sok helyen elmondtam - hogy olyan fokú integráltság, ami az iPhone és az AW között van, az jelenleg sehol máshol nem létezik. Ez viszont egy nagy fegyvertény és ez az, amiért én várom az új generációs AW-o(ka)t, hátha valóban lesz érdemi üzemidő javulás. -
nord_
veterán
válasz (ex)Cat #24430 üzenetére
Felhúzni az órát mondjuk 20 sec volt anno
És amikor elmész este vagy reggel fürdeni, zuhanyozni, hány másodperc feltenni az órát a töltőre? Nehogy azt mondd, hogy több!
telefonokat is naponta tölteni kell, ám azt azért egyszerűbb az asztallap helyett egy töltőre tenni/dugni, mint az órát levenni a kezedről és tölteni. Oké, csak pár sec a különbség, de akkor is kényelmetlen.
Tudod mi a kényelmetlen? Amikor gyerekkoromban nagyszüleimnél éjszaka vécére kellett mennem, de a vécét a kerti budi jelentette… na, AZ a kényelmetlen, nem a pár sec különbség. Komolyan mondom, megérett a világ a pusztulásra. -
Winne
nagyúr
Urak egy nem esimes új s5 44-nek mennyit kellene bírnia kb egy töltéssel?
A "pár" éves s2-m simán elment még két napot, ez van, hogy 1-et sem.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
xhege
veterán
Húha nem akartam ilyen lavinát elindítani. Szerintem teljesen felesleges egymást győzködni. Ahogy írtam én elfogadom, hogy másnak ez nem probléma, más meg fogadja el, hogy nekem az. Ennyi az egész. Reményeim szerint az új tulajdonosa az órának boldog lesz vele, míg én is boldog leszek egy Garminnal.
Annyi sokkal fontosabb dolog van az életben, minthogy azon vitatkozzunk, hogy egy nyomorult használati tárgy van akinek jó, míg másnak nem. -
(ex)Cat
senior tag
Ugyan már. Egy zuhany ideje alatt, ami max 10 perc nem tölt fel az óra eléggé. Ráadásul továbbra sem az otthoni napi rutin a gond, hanem ha ez ilyen-olyan okok miatt nincs meg.
De ne értsd meg, ha nem akarod. Én el tudom fogadni, hogy ez neked elég így, de nekem ettől még nem lesz az.
Az én gyerekkoromban ez volt a normális, otthon is, nem csak a nagyszülőknél. De igazából ez csak télen jelentett komolyabb problémát szerintem. -
MODERÁTOR
Legyen elég ebből már. Most már csak a felesleges köröket futjátok!
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Winne
nagyúr
Köszi a választ. AOD be van kapcsolva, de ha amoled, akkor miért fogyaszt olyan sokat?
Ma egyébként uaz volt, este 10 körül felvettem, reggel mikor a gyerekekkel az első játéknál volt 9 felé már jelzett a 10%.
Akkor ránéztem az órán az akksira és azt mutatta, hogy utolsó töltés 69 %-ra ment, pedig mikor levettem a töltőről előtte ránéztem ugye teljesen zöld volt, tehát szerinte feltöltött. Nem értem.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Sordoran
addikt
Gondolom számlap függő mennyire veti vissza az üzemidőt az AOD. Nekem egy elég egyszerű van használva, azzal szinte alig kivehető az üzemidő csökkenés (30% talán). Viszont aki olyat használ ami egész képernyőt beteríti, az azért már jelentősen többet fogyaszt.
-
-Solt-
veterán
válasz Sordoran #24444 üzenetére
Aktivitástól is függ... ha valakinek ki van kapcsolva az AOD és mondjuk ülő munkát végez ahol az órás keze sokat van nyugalomban és a kijelző keveset aktiválódik, akkor ehhez képest egy bekapcsolt AOD drasztikusan többet tud fogyasztani.
Én nagyon sokat vezetek napközben, a sok kormánytekergetés egyébként is sokat aktiválja az órát, így az AOD bekapcsolt és kikapcsolt állapota közt kisebb a különbség, talán 15-20%.
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 4 (44 MM, arany színű, Pink Sand sportpánt)
- Xiaomi Redmi Watch 3 Active 6hó jótállással!
- Apple Watch Series 8 45mm - éjfekete alumínium tok, éjfekete sport szíj
- Apple Watch Series 7 // 45mm GPS // Midnight Black (82%)
- Apple Watch 7 45mm Fekete Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3729
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest