Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • istvan170

    aktív tag

    válasz spawn21 #6616 üzenetére

    Napokig volt lehetőségem nyomkodni, használni egymás melett az Air-t és a Sony Z2-t. Az Air-nek kettő előnye van: 1: Apple (akinek ez számít - mert ezt is el kell fogadni) 2: A kijelzője (nagyobb a felbontása, jobb a színtér lefedettsége). A Sony-nak ugyanakkor szintén nagyon jók a színei, sőt közelebb áll a kijelző kalibrálása a referenciához. (6600K, ha esetleg valakit érdekel ilyen szinten a dolog). Vannak alkalmazási területek, ahol inkább ez számít. Picivel nagyobb is, a képarány meg szubjektív, kinek a 16:10, kinek a 4:3. Ez is felhasználási területtől függ leginkább.

    A Sony vékonyabb és könnyebb (ezt érezni, ha sokat tartja az ember kézben, nem is gondoltam volna) viszont műanyag a hátlapja, de nagyon össze van rakva. Jó fogni, nem melegszik, perfekt a tapintási érzet. Más, mint a fém. Mindkét borításnak van előnye és hátránya is.
    Bizony el kell mondjam, hogy a 8-as IOS megröccen időnként, és a Safari-val is vannak gondok, akárki, akármit mond. Nagyon gördülékeny, de időnként elgondolkodik egy kicsit. Ez egy picit zavaró. Nem tudom, talán az 1 GB Ram miatt lehet, mert a proci brutál. A Sony 3 GB Rammal és egy hasonlóan jó procival rendelkezik, de nem röccen, nem gondolkodik a Kit-Kat-tal (4.4.4-es van rajta). Azonnal történik minden, mindig. Teljesen belakva, 10-15 nyitott ablaknál is. Ha megszokja az ember, akkor tűnik fel igazán, hogy bizony az Air nem ilyen gyors használat közben.

    A Sony bővíthető micro SD-vel! Nem gondolom, hogy bárkinek is elég 16-32-64 GB háttértár (főleg annyi pénzért, amennyit az Apple kér érte). Persze, otthon van Net, van Nas, akármi... de csak elviszi az ember otthonról azt a masinát időnként. A másik, hogy mondjuk kamerából, fényképezőgépből közvetlen áttehető a memóriakártya, csak kényelmesebb nézegetni a tabon, ha éppen nyaralunk, dolgozunk. Arról már nem is beszélve, hogy így meg is oszthatjuk azonnal.

    Az Apple nagyon erős alkalmazásokban. Ezt azért nem írtam az előnyök közé, mert a valóságban nincs szerepe. Az átlag Air felhasználó úgyis csak egy Operát telepít a Safari hiányosságai miatt, másrészt már Androidra is sokkal több minden van, mint amire szükség lehet. Mindenesetre biztos, hogy mindkét fronton megtalálható minden akár a komolyabb munkához, játékhoz is.

    A Sony vízálló, amire mondhatjuk, hogy felesleges, amíg a medence mellett, vagy a konyhában nem éri valami atrocitás.

    Tényleg nagyon vágytam egy Air-re, de végül meg kellett hajolnom. Több napi próba után a Z2-t vittem haza egy ajándék mágneses dokkolóval, ami szuper dolog. Ráteszem és tölt, nem kell kábellel vacakolni. 2 év garanciával adták. (Az 1 éves garancia véleményem szerint nagyon zavaró minden Apple terméknél).

    Off-ba teszem ezt a kis szösszenetet, mert nincs igazából helye ebben a topicban. Csak szerettem volna, ha tudjátok, hogy vannak azért termékek android fronton is már, amik nem csak megérkeztek az Apple nyakára, hanem túlmutatnak rajta.

Új hozzászólás Aktív témák