Új hozzászólás Aktív témák

  • Psycho_Dad

    csendes tag

    Korábban érdeklődtem Telekom és PR optikai hálózat közötti különbségekről. Gondoltam belevágok, megrendelem a PR-t, ha nem jó, visszamondom 14 nap előtt.
    Mielőtt megrendeltem volna a szolgáltatást, kérdeztem őket, hogy a jelenlegi T-s optikai kábel jó-e, kell-e csere/új kábel. Határozott, egyértelmű A jelenlegi kábelt tudjuk használni válasz után megrendeltem a szolgáltatást.

    Csütörtökön délelőttre ütemezték a bekötést (akivel beszéltem, nyilván ua. mondta, hogy a T-s kábel jó, csak az oszlopon kell átkötni valamit). Péntek fél 10 előtt kicsivel ide is értek a szerelők. Még semmit nem mondtam, de már jelezték, hogy kábelt kell cserélni mert nem jó a csatlakozó. Hozzáteszem nem látták milyen csatlakozóm van (persze tudhatták séróból, nincs ezzel gond - csatoltam róla egy képet).

    Szóval, elküldtem őket, hogy alszok erre párat. Mert a meglévő Telekomos kábel helyére kéne behúzni (magyarul tiszta erőből beráncigálni és imádkozni, hogy sikerüljön) vagy vésni/fúrni, stb. és új nyomvonalat kialakítani, amit nem szeretnék. Persze ha áthúzzák a T-s kábelt sikerrel és még se tetszik a PR, akkor majd a T-s emberek jönnek ue. a szöveggel és majd akkor fog valami balul elsülni.

    Nem vagyok egy nagy lángelme, szóval megkérdeznélek titeket, akik írásaitokból úgy tűnik jobban értetek a technikai/hardveres részéhez a dolgoknak. Létezik, hogy nem tudnak kicserélni egy csatlakozót az optikai kábel végén? Nem azt mondták, hogy rossz a kábel, hanem a csatlakozó nem jó. Vagy simán nincs náluk eszköz? Vagy ekkora nehézség csatit cserélni, hogy helyette inkább vésnek, fúrnak, összerondítják a falat, padlás feljárót a retkes létrával, stb.?

    Biztos van optikai kábelek között is különbség, őszintén nem tudom, de az Ethernet, CAT5, 5e, 6, stb. szabványok látták azt gondolnám, hogy az optikai kábelek között is lehet átjárás/kompatibilitás, hát még a csatlakozók esetében. Van erről valami közérthető angol/magyar leírás, hogy okosabb legyek? Esetleg megblankolom nekik én a tetves kábelt ... köszi már!

    <rant>
    Ez kb. olyan, mintha a T-nél és a PR-nél nem Ethernet csatlakozós lenne az ONT, hanem proprietary dugók kellenének hozzá és vehetnék emiatt egy új TV-t mondjuk, ha Etherneten szeretném használni. Szinte csak az EU-s rendelet sorszáma nem jelenik meg a lelkiszemeim előtt, ami tiltja ezt (vagy tiltania kéne).
    </rant>

    [ Szerkesztve ]

    Psycho_Dad

Új hozzászólás Aktív témák