Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz cellpeti #29302 üzenetére
Szia!
SAPHI-n így kell, hogy mindent megtaláljon. Lehet segít:
Beállítások-Csatornák-Antenna/kábel beállítása-Csatornák keresése-Teljes újratelepítés-Magyarország-Kábel (DVB-T Antenna vagy DVB-C kábel)-Egyéb-Csak digitális csatornák-
és itt jön a lényeg: Beállítások
-Frekvenciakeresés - Teljes
-Szabad/kódolt - Szabad+kódolt
Vissza lépés és csak ezután nyomsz a Kezdés-re65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
rainman72
nagyúr
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz rainman72 #29305 üzenetére
A szabad+kódolt lesz a megoldás szerintem. Tuti androidon is így lesz.
Majd a kolléga visszajelzése után meglátjuk. Ha végig meg a leírásonLesz 65OLED705, vagy nem csaptál le rá? Remélem valaki majd ír róla, aki megvette a fórumról. Nagyon gondolkodtam rajta.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
rainman72
nagyúr
válasz kisbalazs83 #29306 üzenetére
Droidon teljes keresés van opciónak.
705re várok,hamar elindult a lejtőn,sztem lesz az 400e alatt is.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
cellpeti
nagyúr
Nekem egy 42LF652V van, de ezerszer egyszerűbb. Majd visszajeleznek, h jó lett-e a leírás alapján
Tigris, tigris, csóvafény...
-
rainman72
nagyúr
válasz kisbalazs83 #29306 üzenetére
Igen van annyival màs hogy ingyenes/kódolt-nak nevezi.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
cellpeti
nagyúr
-
alaves
addikt
válasz cellpeti #29311 üzenetére
LG OLEDB7, most pedig OLED754, mindkettő minden csatornát (nem kódolt, kódolt) rögtön megtalált (CI kártyával helyi kábelTV, most kalásznet). Viszont tapasztalatom alapján a Philips tunerje és/vagy szoftverje jobban tolerálja a digitális adásokban jelentkező hibákat (pl. akadozás, mikro-szaggatás).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
cellpeti
nagyúr
válasz kisbalazs83 #29304 üzenetére
Szia. Így se találja a, digitális csatornákat
Tigris, tigris, csóvafény...
-
blakey
titán
válasz cellpeti #29313 üzenetére
Nem tudom írtad-e vagy sem, mert nem találom, melyik szolgáltatónál vagy?
Sok márkájú TV-vel volt dolgom, mindegyiken használtam a digitális adást és 99%-ban ugyanúgy működik mindegyik esetében, Philipsnél is ugyanolyan egyszerű és ugyanazokat a dolgokat kell végig vinni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Van egy Phillips tvm, egy függőleges egy pixel szélességű zöld csík jelent meg rajta. Sötét filmeknél nem szembetűnő de világos jeleneteknél szúrja a szemet. Lehet ezzel kezdeni valamit? Teljesen a kép tetejétől az aljáig tart.
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
alaves
addikt
Azt nem tudom, hogy a Philips OLED-ekbe jobb minőségű tuner van-e, mint az LCD-kbe, de nálam jó. Azt minden TV rosszul tűri, ha alacsony bitrátájú az adások tömörítése, hiába írja ki a TV, hogy jelminőség: 100%. Egy frekvencián 4-5 HD adás. Az SD adások mpeg tömörítési hibái pedig nagyobb képátlónál már nyilván nagyon látszanak (annak idején 32-43" képátlóhoz elegendőnek gondolták, azóta pedig nem javítottak a bitrátán, gondolván, hogy hamarosan úgyis leváltják a HD adások).
A pixelesedés azért látszik jobban Philips-en, mert az alig vágott kontraszt és speciális gamma követés miatt a jobb képrészletességű megjelenítésen a hibák is jobban látszanak (vakteszteken többek között ezért a Philips-ek képe a legjobb).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
Szerintem a Sony a legsz@rabb, minden "nagy" márka TV-je előfordult nálam, a Sony elképesztően sz@rul kezelte a DVB-C-t, ugyanott az LG, Panasonic, Toshiba, Philips hibátlanul működött, mindegyik 70% feletti jelerősséget mutatott és 100% jelminőséget míg a Sony 25-45% közöttit és állandóan kockásodtak az alsó frekvencián lévő adók. Sok pénzt és időd szántam a javításra, hiba keresésére, végül a TV-től váltam meg. Philips tunerje teljesen rendben van, igaz az elmúlt 15 évben csak egy Philips volt nálam és az is OLED,.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rainman72
nagyúr
A 43PUS7505 és 58PUS7505 Saphis modelnél is gördülékeny a keresés,és nincs gond a képminőséggel se.
A többit nem próbáltam kábel adással.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz cellpeti #29321 üzenetére
Akkor eszerint kell beállítani. minden TV-n ugyanolyan a hangolás, semmivel sem gyorsabb az LG-n, mint a Sonyn, Panasonicon vagy Philipsen. Mindegyiken ugyanazt kell beállítani, ugyanazokat az adatokat kell megadni.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz cellpeti #29326 üzenetére
Elképzelhető, hogy valami beakadt. Üzem közben áramból kihúz, 2 perc múlva visszadug, ezzel újraindítod a rendszert. Ha nem oldódik meg, akkor friss fw telepítése.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
kircsi21
csendes tag
válasz cellpeti #29329 üzenetére
Ezzel én is pont tegnap szívtam... Volt már jópár TV-m, de eddig mindegyik simán megtalált mindent elsőre. Na, tegnap ez a jó sorozat megszakadt . Pedig ennél szuperebb TV-m még sosem volt... Egyike a híres Alzás 65OLED705-nek (rainman72-nek ezúton is köszönet a figyelemfelhívásért! ). A végén már "szégyenszemre" megnéztem a szolgáltató (Voda) oldalán, hogy mi a tökömet kellene csinálnom... és meglett.
Szóval van a TV használati utasításában egy ilyen megjegyzés: "Ha az Ön DVB-C szolgáltatója speciális DVB-Cértékeket adott meg, pl. hálózati azonosítót vagy frekvenciát, adja meg ezeket az értékeket, amikor atelepítés során a TV-készülék kéri." Én álmomban nem gondoltam volna, hogy kell bármi ilyesmi, így a csatornakeresés indításánál ezeket a pontokat simán átugráltam. Hiba volt. Egészen addig nálam is csak az analóg adásokat találta meg. Kiderült, hogy a Vodánál van frekvenciára és hálózati azonosítóra is megadott érték. Ezeket beírva pillanatok alatt talált 180 csatornát!
Ha jól látom a blakey által linkelt oldalon a Cellkábelnél a frekvencia 322000 MHz (ami szerintem inkább kHz akart lenni...). Próbáljátok ezzel, aztán ha úgy sem megy, akkor kérjetek hálózati azonosítót is a szolgáltatótól. Hátha sikerül így összehozni. Drukkolok! -
TIT
veterán
válasz alaves #29318 üzenetére
Azt mondta a digi elmászik a frekvencia picit,akkor mondjuk utánakéne állítani,amúgy 20 éve is a tv-k tudták,hogy fixálják.
Itt 32-es van de nézhetetlen volt,a kép szétesett,megakadt,feleződött,hang se volt.
blakey: A sony a legvacakabb ezek szerint és a legrdrágább is.
Szerelsz is tv-t? -
alaves
addikt
válasz cellpeti #29333 üzenetére
"TV teljes újrahangolása" opciót próbáld, amely teljesen elölről kezdi az egész TV beállítást, nyelvtől kezdve, mindent.
-
Geri12345
tag
Sziasztok!
Kb. egy hónapja vettünk egy 32PFS6805/12 típusú Philips okos TV-t, és most próbáltam ki a felvétel funkciót egy külső merevlemezre. A felvételek lejátszásakor függőleges csíkokat lehet látni. A csatornákon hibátlan a képminőség.
Az a fura, hogy ugyanaz a felvétel egyszer csíkos, egyszer nem csíkos, tehát valószínűleg csíkok nélkül menti le, és a lejátszáskor kerülnek rá a csíkok.Valaki találkozott hasonló problémával? Ezt a hibát garanciálisan kijavítják?
-
kircsi21
csendes tag
válasz rainman72 #29331 üzenetére
Köszi! Sokat nem tudok még mondani róla, talán azt, hogy nagy . Egyelőre... már szokom... Eddig egy 46PFL7605 volt a helyén. Sokáig vívódtam, hogy mi lenne jó helyette, aztán végül arra jutottam, hogy annyira tetszik az ambilight, hogy nem akarok nélküle TV-t. Tehát Philips vonalon maradtam, de az OLED egyáltalán nem volt képben, mert nem akartam több, mint fél milliót TV-re költeni (min. 65-ös "kell"). Az IPS-VA között is hezitáltam, de hiába mentem el több helyre is nézegetni én nem láttam annyira fakulónak a Philips VA-kat (ideálistól messze voltak a "vizsgálat" körülményei persze...), az IPS felhősödéstől meg féltem, így a 70PUS8505-re vadásztam valami nagy akcióban. 275e-ért még nem ugrottam bele. Aztán jött az ajánlásod és véletlenül volt is még egy darab aznap délután, kosárba raktam és 58 percig vívódtam . Azért ez mégsem fél millió... 2 perccel a kosárürítés előtt kifizettem.
Szóval egyelőre ismerkedek vele. Az tuti, hogy 4k-s tartalmak nagyon-nagyon jól néznek ki rajta. A fekete pedig fekete. De még semmit nem állítgattam a képen és hangon sem, nem volt rá időm. Majd lassanként. Láttam alaves topiktársnak több beállítási javaslatát a kistesóra, majd megy a próba azokkal is. 10 nap alatt azért nyúzni akarom, hogy ha mégsem jönne be, akkor megy vissza. De erre kevés az esély, több Philips-em is volt, ez az utolsó is már 10+ éves és semmi gondom nem volt vele. Meg nem is gondolom, hogy "vájtszemű" lennék. Képeket majd lövök és tolom ide!
-
Geri12345
tag
válasz Geri12345 #29336 üzenetére
Most próbálgattam egy kicsit, hogy mi alapján dől el, hogy csíkos vagy nem. Úgy tűnik, hogy attól függ, hogy melyik csatornán áll a TV mielőtt rámegyek a menüben a felvételekre. Ha azon, amin készült a felvétel, akkor nem csíkos. De akkor szerencsére egyik sem csíkos, amikor HDMI-ről megyek át a felvételekre.
Elég érdekes bug, gondolom ezt nem szándékosan fejlesztették bele.
-
rainman72
nagyúr
-
blacksir
tag
Sziasztok.
Ismét hozzátok fordulok segítségért. Van egy philips smart tv 43pus6503/12 típusú tvénk. Az elmúlt napokban elkezdett víbrálni a kép. Bármit nézünk rajta legyen usb, youtube, tv box, netflix kb 15 perc után elkezdi a víbrálást. Van valakinek ötlet hogy mi lehet a baja, vagy találkozott hasonló hibajelensegel és esetleg tudja mi lehet a gond. Esetleg mennyibe kerülne kijavítani. Válaszokat előre is köszönöm.
-
shockfox
csendes tag
Sziasztok!
Én is megcsíptem egy alzás 65OLED705-öt és olyan problémám akadt, hogy az optikán rákötött hangfal nem akar működni.
Valakinek van valami tippje Menüjében nem igazán találtam SPDIF opciót, HDMI-t hoz csak. -
rainman72
nagyúr
válasz shockfox #29345 üzenetére
Nekem a hdmi ARC nem megy ezért optikán van megoldva vissza fele a hang a Netflixnek stb...
Azt nem a tvn kell váltani ott nincs olyan, hanem az erősítőn hogy melyik bemenetet hasznàlja.
A PIO-on "signal sel" gomb,magyarul hdmi-ről optikai bemenetre teszed.
Ha nincs erősitő akkor meg passz,talán a tv hangszórói KI.
Vagy a hangfalon nincs vátó gomb ha aktiv?[ Szerkesztve ]
-
Lootolok
tag
Sziasztok. Bár lehet még korai, de hátha rendelni kell.
Július végére lenne szükségem 70" TV-re.
Nem kell semmi flacni, egyedül analóg és szabályozható hang kimenet kellene. Ha csak fejhallgató kimenet alkalmas erre, az is jó. Ez utóbbi miatt jött szóba a Philips.
Meg persze a képe legyen elfogadható. Értem ez alatt, hogy a sötét, és szürke az ne legyen pixeles, mint több esetben láttam.
Melyik modell javasolt? Nyilván jó lenne az alap árú :), de ha az nem tudja, melyik lehet jó erre, melyiket érdemes megnézni eloben valahol? 400e-nél sokkal többet nemigen szánnék rá, csak, ha tényleg nincs más megoldás.
Köszi -
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29347 üzenetére
400-ból már kijön egy 75s is. [link]
Vagy kimondottan VA kell?
70PUS7805 vagy 70PUS8505.(saphi vs. droid)
Ilettve a fapad 70PUS7505 ami kb 210 e most.Nincs ambilight,de ha már Philipset veszel csak legyen már az is.
Arany középút a 7805.[ Szerkesztve ]
-
Lootolok
tag
válasz rainman72 #29348 üzenetére
Köszi.
Tök mindegy, milyen a panel.
Legyen normális képe, ne legyen rossz a szürke átmenet.
5m-ről fogom nézni, azért kell ez a méret. De ha 75" is kijön, persze nem baj :)
Tényleg semmi több nem kell. Csak az analóg hang kimenet, hogy régi vágású erősítőre tudjam kötni a hang miatt. -
klajos27
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám kavarodott egy ilyen tv: 32PFL7403D/12
Ez az mpeg 4-et nem tudja ugye csak az mpeg 2-t?
Lehangolva kép nincs csak hang.A philips honlapon lévő leírásban erre vonatkozó adatot nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos autók - motorok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs