Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vassili
tag
Hat az lesz, csak furcsa, hogy megnyomkodtam a fekete pixelt eltűnt es előkerült kicsivel alatta. Tehat nem a pixel volt rossz. Szoftver frissült, kikapcsoptam aramtalanitottam . Ugyanaz. A masodik helyen elobukkanot vagy elvándorlót mar hiába nyomkodom masszirozom az nem megy se arreb, se el nem tűnik. Bosszantó, mert amugy tetszene. Szep kepe van minden rendben vele.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Lesz idén is 7 Series,7506-7906 [link]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vassili
tag
Nah közelebb jutottam a probléma megoldásához.. valami kosz van belülről a pixelek előtt, ahogy kocogtatom lassan megy lefelé. De van hogy megakad igy meg mindig nincs az alján. Meg tul erosen sem akarom bántani
-
Vassili
tag
Jól szétkommelteltem itt a topikot, de jelentem hogy hibátlan a készülék. Jól 'hátbaveregettem' es lehullot az szar belőle. Hátha más is jár hasonlóan. Boldogság van. Az ambi is brutál jó. Netflixes Our planet meg a Night on Earth brutál jól néz ki. Foci folyamatos. Best buy volt ennyiért. Még a profilokkal játszok majd, visszabb mintha rémlene, hogy volt pár beállítás leírva.
-
oszy
veterán
A távirányító hátulján lévő billentyűzetből 1-2 betű nem akar működni youtube appnál. Találkozott már valaki ilyennel? Nem is értem mi történhetett...
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
dudrob
tag
válasz Vassili #28504 üzenetére
50pus7805 va panel (nálam ez vált be):
egyéni
szín: 55
háttérv kontr. : 0-50 (közt használom)
képéless: 8 (sd tartalomnál kb 5)
fényess: 50
haladó:
--színjav: ki
--színhő: egyéni
--fehérszint: 90 85 65, zöld-1
--kontraszt: ki
--din kontr: ki
--videokontr: 100
--gamma: 0
--ultra: be
--Zav elny: max
--Mpeg: max
--filmst.: egyéni
--Natural: max.[ Szerkesztve ]
-
Mikika
aktív tag
vajon ez jó lehet a 7504re is?
Forever Apple
-
Digitalis
senior tag
válasz dudrob #28510 üzenetére
Lehetőségekhez képest zöld pontot szabad a legkevésbé elállítani, mert ennek babrálása csökkenti legjelentősebben, viszi el az egész kontrasztot. (Ajánlatosabb a piros és kék pontokkal utána menni, illetve kompenzálni)
Másik probléma meg az, hogy még azonos szérián belül is teljesen eltérőek lehetnek a 2pt. alapbeállítások. Amit neked jó, az másnak teljesen rossz lesz!Műszerek és szakértelem híján, kiindulóalapnak inkább vegyünk egy műszeresen profin kalibrált Philips TV-t, melynek beállítási adatai adottak. Utána ugye, meg kell néznünk saját 2pt. egyéb beállításainkat, majd összehasonlítani arányosan, majd különböző profilokra, fényerő terminológiára hivatkozással ki kellene számítani a beállítandó eredményeket, feltételezve, hogy ugyanolyan lineáris algoritmus alapján változnak majd a saját készülékünknél is a beállítások.
Erre van egy lelkes csapat által elkészített Excel táblázat de, szigorúan csak kísérletező kedvűeknek: [Táblázat]
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Upo
addikt
Nekem külső fizikai billentyűzet van rajta, de én is tapasztaltam. Mintha parancs shortcut lenne, néha valahova ugrik, vagy csinál valamit.
De legjobban az idegesít, hogy a keresés mezőben a backspace nem visszatörli a karaktert, hanem mintha egy távirányító vissza gombot nyomtam volna, kilép a keresőből.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Digitalis
senior tag
Dehogynem, úgy néz ki, hogy tiszta panellotó ez az egész sorozat.
Nálam teljesen ok., a gyári beállítás is. Hdr,DV,SD mind rendben van. Sőt nekem a panel beállításainál még az is "különleges" hogy nagyon magasak a 2pt. kalib.gyári számai. 127,121,112, ez nagyon ritka számsor, (AV forumon nem is találkoztam senkivel akinek ilyen magas lenne, de abszolút tökéletes, másoknak megadva mégis oblemocsok lesz az eredmény) Táblázat nem is tudja rendesen kalkulálni. 130 feletti értékeket mutat eredményként, és 127 a legmagasabb.
Sokan szenvednek, nagyon gyatra megjelenítés miatt. [link] (hogy most gyárilag rosszul kalibrált a tv, vagy más az ok, fene tudja..)
Ez a "szenvedés" hozta létre ezt a táblázatot, próbának jó, sőt többeknek eredményes is lett, sokkal jobb lett mint volt.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
chris-v
senior tag
válasz Alien! #28521 üzenetére
Nincs valami andoridos app, amivel meg lehetne vagy ki lehetne íratni a kijelző pontos típusát, vagy sorszámét vagy valamiét? Akkor meg lehetne nézni, hogy adott típusnál mi a jó beállítás. Azért olyan sokféle panel nem lehetett. 2-3, rosszabb esetben max 4-5 fajta.
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
chris-v
senior tag
aida64 van telefonra, sok mindent kiír, de van más device info app is. TV-n nem tudom miket tud kiolvasni. De ha látszódna a kijelzőről valami egyedi infó, akkor össze tudnánk szedni itt csoporton belül is, hogy mik vannak és akkor lehetne pontos beállításokat is megosztani hozzá.
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Alien!
senior tag
válasz chris-v #28522 üzenetére
annó én egyáltalán nem tudtam normálisan beállítani a 7304-et HDR alatt, ráadásul a fóruma sem volt akkor úgy tele kalibrálgató userekkel mint a 8505-ösé. amúgy meg ultragáz, hogy így piacra kerülhetnek tévék.
szerk: az meg végképp, hogy soha egy teszt sem említi ezeket a hibákat (?).
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Alien! #28526 üzenetére
Úgy fest, hogy mikor piacra került, majd első körben kikerült a tesztelőkhöz, nem is volt különösebben semmi gond vele. Később hígulhatott fel. Mintha éppen te linkeltél volna nemrég egy orosz csókát, akinél már erősen előjöttek a gondok, főleg a HDR problémæk .
-
Alien!
senior tag
válasz chris-v #28527 üzenetére
abszolút igaz, abban az esetben ha van elég idő és user aki veszi a fáradságot és tesztel illetve megosztja a tapasztalatait.
DIgitalis: 7304-nél már az elején többen jelezték, hogy a HDR totálisan rossz, én inkább arra gondolok, hogy tesztelik pár 4k demóvideóval, amik kellően rikítóak ahhoz, hogy ezek a hibák ne jöjjenek elő.
-
dudrob
tag
Legtöbb helyen a képélesség 0 a javasolt. nem értem, pl ez a video képélesség 0 vs 10, lehet tesztelni.. hát.., maradok a 10esnél (telepített ! youtube-jával lejátsszva) [link] Üknagyanyámnak javasolnák 0 képélességet.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz dudrob #28530 üzenetére
LCD-nél végül is lehet, hogy jobb, ha nem 0. OLED-en célszerű a 0, továbbá minden képjavító kikapcsolása, azért, hogy ne nyúljunk bele az eredeti képbe. OLED-en így referencia, szép és majdnem tökéletes. Egyébként Philips-nél nem is lehet tudni (bár Vincent lehet hogy valahol említi) pl. hogy az élsimítás hogy alakul, pl. 0-án kikapcsolódik-e.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
dino_m
senior tag
válasz Alien! #28529 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet. Ha a 4K HDR demók hibátlanok, akkor szerintem a TV képes jól megjeleníteni a HDR-t. Szerintem ott a hiba, hogy a különböző forrásból származtatott úgynevezett HDR tartalmakat úgy kezelik, mintha azok egyenértékűek lennének a "gyári" HDR tartalmakkal. Ezek a netről letöltött agyon tömörített 4K HDR filmek vagy a Netflix szintén tömörített DV tartalmai vagy éppen a napokban néztem bele kicsit a Prime HDR 10+ tartalmaiba, hát nem estem hanyatt. Bár a Netflix és a Prime még mindig jobb minőségű a letölthető HDR tartalmak minőségéhez képest. Azt most nem veszem figyelembe, hogy ez a HDR cucc elsősorban egy kereskedelmi parasztvakítás és jócskán túl van lihegve. A minőségi eltérések magukért beszélnek. A HDR demók mellett csak is a BD UHD HDR tartalmak alapján kellene tesztelni a TV-ket, minden más egyéb forrásból fals eredményt kaphatunk. De ez csak az én véleményem. Peace!
[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
kchris78
veterán
válasz dino_m #28533 üzenetére
plusz szerintem a hdr demo az egy olyan allatfaj ahol a muvik dinamikatartomanya mestersegesen van szethuzva es biztositva hogy a sotet es az irrealisan vilagos egyszerre szerepeljenek. mondok egy peldat. Egy demoban ott van a sotet es mellette egy gyertyafeny ami brutalisan vilagos, a hdr fenyessegenek a teteje... es ez a demonal elmegy mert ninds mas rajta... de egy film? ahol megjelenik adott esetben a NAP is 10 perc mulva? ott nem lehet sz.rra fenyesiteni egy _gyertyat_. Aztan persze hogy azt mondja az ember ez szar ez nem is hdr... mint ahogy a demok sok eseteben a szinek is abszolut tul vannak szaturalva. Volt egy haborus hdr film, vegig sotet volt, vegen volt vilagosabb.
plusz, az mpeg zaj amit a tomorites okoz a dinamikatartomanyt azert nem nyomja ossze a reszletesseget veszi el inkabb.[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
válasz kchris78 #28534 üzenetére
A HDR-nek pont az a lényege a film forgatásnál, hogy alacsony fényviszonyoknál is értékelhető információ látható a képen. Nem kell már plusz reflektorokkal is megvilágítani egy helyiséget, mint a régi szép időkben és éppen hogy egy gyertya fénye mellett is lehet felvételt készíteni. Régebbi filmeknél nem egy jelenetben előfordult, hogy gyújtottak egy gyertyát és hirtelen az egész szoba fényárba úszott. A HDR hozta el azt, hogyha meggyújtod azt a bizonyos gyertyát, akkor annak a fénye mellett elkészülhet a felvétel. De persze ez a gyertya dolog csak egy példa volt.
Na és persze, nem tudhatod, hogy az a háborús film eredetileg is HDR-rel készült vagy kapott egy HDR utómunkálatot.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #28451 üzenetére
Nos, tartottam a szoftver frissítéstől, de már meguntam, hogy minden egyes bekapcsolás után felajánlja, így frissítettem.
Frissítés után teljesen inaktív lett Alexa. Appban azt írta, hogy offline van a saphi TV-m.
Eltávolítottam a regisztrációt az Amazon fiókomban, majd ismét próbáltam társítani, de amikor a TV nevét kell kiválasztani (TV, Living room TV.. stb.) bármelyiket választva is csak pörgött a process jelző, nem történt semmi.
Újra hangolás, sőt Virgin módba kapcsolás sem segített.
Aztán, gondoltam pendrive-ról visszateszem a régi firmware-t. Furi, mert amikor kiválasztottam az USB-ről frissítést, azt írta, hogy a jelenleginél újabb sw-t talált, kívánom-e frissíteni. (nem értem, miért újabb a régebbi neki)
Frissítettem hát pendrive-ról, jó sokáig tartott, de megérte az izgalom, mert mikor újraindult a TV, egyből az Alexát promózta nekem.
Ismét beállítás, és ezúttal sikerült a TV regisztrációja, most már nem csak okos eszközöket látja, de a TV-t is kezeli a Saphi Skillel.-= Pancsermeste® =-
-
Alien!
senior tag
ez alapvetően jó gondolatmenet lenne, ha minden tévén/márkán ilyen ordító különbségek lennének, de mivel tapasztalataim szerint messze nincs (még középkategóriában sem), ezért típushibának gondolom. Nekem a 7304-nél is úgy tűnt, hogy az alacsonyabb nitre masterelt filmeknél jöttek ki igazán a hibák (tehát egy Aquaman vagy egy Pacific Rim kevésbé volt f*s akárcsak a Youtube demók). Eleve ott borult minden, hogy a tévémnek határozottan szebb képe/nagyobb fényereje volt SDR-ben, mint HDR-ben, ami pont ellentmond a technológiának....
-
dino_m
senior tag
válasz Alien! #28537 üzenetére
Én csak azt mondtam, ha egy adott TV-n jól jelennek meg a HDR demó tartalmak, akkor adott készülék képes megjeleníteni helyesen a HDR-t. Egyéb problémákért a forrás anyag tehet.
A többivel osztom a véleményed.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz dino_m #28535 üzenetére
igen, igazad van, én azt vettem HDR előnynek a hozzászólásomban hogy
8 bit esetén a gyertyaláng is RGB végig 256,256,256 fényességű meg egy nap is, amitől mesterséges érzete van a filmnek. HDRnél el lehet azt játszani hogy 10 bit esetén ahol a maximum 1024 ott elég a részletesség hogy a gyertyánál ne koppanjon ki 1024-ig a fényesség.. És ezt amatt lehet megtenni amit írtál mert elég részletesség marad a sötétebb tartományokban is.. Viszont amit tapasztaltam hogy demók esetében egy gyertya is 1024. -
dino_m
senior tag
válasz kchris78 #28540 üzenetére
Például ezt nézd meg a TV saját YouTube appján keresztül. Profi HDR kamerás felvétel. Nincs semmi mesterséges megvilágítás, csak járja az utcákat. Már-már zavarba ejtően jó a minősége és még ízlés szerint kiválasztható a neked tetsző színvilág is, egyénitől az ISF éjszakaiig.
-
MEXX_85
tag
Sziasztok! Tegnap passzioztam az ambival... Észrevettem viszont hogy ugye alapból fehér falszín van beallitva... Ami igaz is és jó..
De ambi szín tesztnel minden szín gyönyörűen szép és azonos a tartalommal, kivéve a pirosat.... Képernyőn, ha piros van, ambi nem pirosnak hanem, aféle izzo láva színnel jelenik meg, inkább mondanám baromi erős mély narancssárganak... Pixel teszt videók alatt is ugyan ez a tapasztalatom.. Szóval kimondott pirosat nem tud az ambi produkálni... Érdekes... Valakinek tapasztalat? -
MEXX_85
tag
válasz rainman72 #28543 üzenetére
Tudom nem is azért írtam. Csak érdekes.... Anno a 7304 a pirosnal az ambi az total piros volt... Igen van izzo láva szín.. És kb az a piros is... Falszínt kiprobaltam barna zöld, kék falszín beállítással de nem változott a szinkeverese..... Ezt homogén képernyőnel néztem.. Ez legyen a legnagyobb baja.... 🤣🤣🤭🤭🤭
[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
tag
60-70 gigas remuxok nem hiszem, hogy agyontömörítettek lennének majdhogynem érintetlenek, ha azokat nem képes jól megjeleníteni egy tv akkor már mit? :D Az olyanok hozzászólásainál nem nagyon olvastam még olyat, hogy szar a kép stb, inkabb ellenkezőleg, hogy milyen brutál szép a kép
-
MEXX_85
tag
válasz rainman72 #28546 üzenetére
Telítettek a színei, félreértés ne essék, csak a régebbi modellhez képest mintha nem is lenne annyira erőteljes... A pirosat is ugy vettem észre hogy hdr promo videónál pl piros rúzsok tömkelege volt éppen... Es baromira elütött a tv képhez képest.. Aztán kezdtem el vele tesztelgetni... De tényleg ez csak már észrevétel.... De sz.r hogy meos voltam... 🤣🤣🤣🤣🥴 Amúgy szerintem a va panellel megkell barátkozni nagyon. Ég és föld színkezelese, beállítási igényei az ipshez képest... De legalább nem húzza a szemem a bevilagitás... A fekete "fekete. "🤭
-
rainman72
nagyúr
válasz MEXX_85 #28547 üzenetére
Most nekem is VA van az egyik,58PUS7805,pár napja jött,az IPS betegségei miatt.
Van is volt is IPS Philipsem is,viszont ezen a VA panellel szerelt tvn olyan színek vannak sdr-ben is hogy nincs semmi hiányérzetem.
Mostanában nem igazán mondtam ezt tvre.Na jó,az oldal irányú fakulás szembetűnő,de az meg más lapra tartozik.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Mezcal
addikt
válasz rainman72 #28548 üzenetére
Na jó,az oldal irányú fakulás szembetűnő,de az meg más lapra tartozik.
Nálam ezért nem jöhet szóba VA panales tévé. Még a sony csúcs VA paneles tévéje is gyenge betekintési szögben, vagy a Samué, amit a minap próbáltam.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest