Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Lootolok #28328 üzenetére
Azt a +25-30k HUF-ot én kifizetném az Ambilight-ért: 70PUS7805
Nem rosszak ezek, csak nincs bennük BT, és fapad Saphi rendszer van alattuk... de ha Téged ez nem zavar, akkor hajrá!
Kicsivel többért ott a 70PUS8505, ebben már van BT és Android a rendszer.#28329 rainman72
Nem is rossz, és a PUS8505 is olcsóbb ott, használtan.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
koppasz1986
tag
válasz Lootolok #28328 üzenetére
Ebben a tv-ben ne gondolkodj... nekem ilyen van, egy trágya... úgy ahogy még sdr full hd-t el lehet rajta nézni, de a hdr egy hányinger rajta nem tudok szebben fogalmazni... Gondolom ekkora méreten pedig már 4k hdr-t szeretnél nézni na arra alkalmatlan
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Lootolok #28338 üzenetére
Az eddig bejelentettek közül az általad belőtt árkategóriában, a normál (legalja ) LED TV-k között a 8506-osok érkeznek. A 65PUS8506-os adatlapja már elérhető, Nekem pl. tökéletes lenne.
New Philips 2021 TV range
Philips: a 2021-es MiniLED és DLED LCD TV-kről"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Upo
addikt
válasz Lootolok #28346 üzenetére
Engem csak a hangerő szabályozás módja idegesít. Van az a kimenet, de nem tudod szabályozni a távról a hangerő gombokkal. Be kell navigálni a beállításokba, és az almenü almenüjében lehet elérni a fejhallgató hangerő szabályzását. Nekem is arról van analóg erősítőre kötve, a tv hangszórói ki vannak kapcsolva a beállításokban. És még így is a tv hangszóró hangerő csúszkát mutatja és szabályozza a táv. Szerencsére legalább a tv saját hangszórócskáit nem kapcsolja olyankor vissza ha megmozdítom véletlen a hangerő gombot, mert akkor már lehet hogy rég bedobtam volna a képernyőt a kanapéval...
Nem igaz, hogy nem tudnak egy kapcsolót berakni, hogy a kettő közül melyiket akarom távirányítani, vagy ha a menüben beállítom, hogy tv hangszórók ki, akkor miért nem a másikat szabályozza?Nagyjából megvagyok ezzel, próbálom minimalizálni a hangerő állítást. Tv-nél állítom a tv boxon, bár ott a leghalkabb is néha hangos, ha meg lejjebb halkítom az erősítőt akkor meg android alatt halk.
Lehet hogy valami ilyesmit kéne mellé tenni, ha jól gondolom, az ARC miatt ez szabályozná a hangerőt a tv távirányítóról is? [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Pancsermeste
őstag
válasz Lootolok #28363 üzenetére
"A TV hangszóró vagy a fejhallgató hangerejének beállításához nyomja meg a Hangerő gombot, és nyomja meg a > (jobb) vagy a < (bal) nyilat a beállítani kívánt kimeneti forrás kiválasztásához. Az érték módosításához használja a (fel) vagy (le)nyilat."
Ha pl. a jobbra nyíllal a fejhallgatót választom ki, akkor a piktogramja kék lesz, jelezve, hogy éppen azt szabályozza.Szerk: bekapcsoláskor mindig az előzőleg kiválasztotton marad.
[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Kroni1
veterán
válasz Lootolok #28357 üzenetére
Személy szerint én az LG megoldásától kaptam agyhugykövet. Nekem van egy AKG vezeték nélküli fejhallgatóm, namármost ennek a vevőegységét nem tudtam fixen bennehagyni az LG tévében, mert ugye akkor az alap tv hangot némitotta. Mikor asszony elalszik és fülbe üvöltő akciófilmes üzemmódra váltok nem csak kényelmetlen hogy ki kell kelni az ágyból és bedugni a vevőegység jack csatiját, de rohatd szar helyen is van, felfelé áll a tévén, így meguntam ki-be dugogatni.
Philips füles kimenete az ilyen vezetéknélküli fejesekhez van tervezve szerintem mint az enyém is, én maxra vettem a füles vezérlését, és a saját tekerőjén állítom be a hangerőt. A mai világban a legtöbben már úgyis bluetooth fejeseket használnak, ezeken szokott lenni hangerőállítás, de amelyiken nincs azokat is vezérli a távirányító..
Te egy sima fejessel vagy fülessel akarod hallgatni a tévét valami 4m kábelen vagy mi?!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Lootolok #28376 üzenetére
Értem, és érthető hogy jobb hangot szeretnél. Viszont akkor régi erősítőd lehet ha ragaszkodsz az analóg hanghoz nem?! Ezt folyamatosan bekapcsolt állapotban hagyod, vagy mindig ki-be kapcsolod a tévével együtt? Mert ha ott az erősitő távirányítója akkor azon kezeled a hangerőt és kész.
Mai erősítőkbe sztem már HDMI-n érdemes a digitális hangot küldeni, ami magától ki be kapcsol a tévéve együtt HDMI CEC funkciónak köszönhetően, és a hangerő is vezérelhető a távirányítóval. Esetleg szintén HDMI-n vagy optikán a soundbar, ami szintén együtt bekapcsol a tévével és állítható a hang a tévé távkapcsolójával..
-
Kroni1
veterán
válasz Lootolok #28378 üzenetére
Mostanában is vannak azért egész jó hangu tévék, de leginkább csak a prémium szegmensben, horror áron. Ennek pl egész jó Bowers & Wilkins hangja volt...
Nálam sajnos a hálóba nincs hely hifinek, itt csak az AKG fülesem a megoldás az igazán jó hangzásra, bár az én hálószobai tévémben van egy mélynyomó, ez a mai felhozatalhoz képest egész szépen szól:
A nappaliban nálam is Stereo erősítő és 2 JBL Control 1 + épített mélynyomó van. De ezt csak akkor kapcsolom be ha arra érdemes tartalmat nézek, a gyerekeknek a meséhez, meg hiradóhoz nem is kell basszus, oda elég a gyári recsegő is...
-
Kroni1
veterán
válasz Lootolok #28391 üzenetére
"Akkor meg minek...?"
Hogy ne kelljen külön be kapcsolni semmit, és lehessen vezérelni a távirányítóval...?!
Egy jobb hangzású tévé sztem az emberek nagyrészének bőven elég lenne, sőt állítom h nagyon sokan "élvezik" a 4K filmeket is csak a tévé hangszóróin, vagy szörnyű dobozhangú soundbarokkal.. De nem véletlen h nem raknak csak minimumot a tévébe, aki igényes az a tévé árát rá tudja mégegyszer költeni a hangrendszerre is..
"nem kell ordítania ahhoz, hogy hallják a gyerekek"
Nem értem miért kellene ordítania, nálunk jól érthetően mennek a mesék a tévén, igazából csak a mély és középtartományt dobja meg nálam az erősítő. Node sztem már lassan eleget offoltunk.
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29347 üzenetére
400-ból már kijön egy 75s is. [link]
Vagy kimondottan VA kell?
70PUS7805 vagy 70PUS8505.(saphi vs. droid)
Ilettve a fapad 70PUS7505 ami kb 210 e most.Nincs ambilight,de ha már Philipset veszel csak legyen már az is.
Arany középút a 7805.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29522 üzenetére
A 70"-os modelek most vannak jó árban,érdemes lenne nem várni vele. [link]
A 75PUS8505 ára meg irreálisan magas,az az 5" nem ér annyit.Igaz hogy VA panelt irnak hozzá de sztem 50-50% hogy IPS van benne.Nekem is 75s van és ips,2019s,sztem tavaly is azt kapott ez a méret.
Talán a 75PUS7805 ára még elfogadható,de az is csak most jelenleg,de ott se tudom biztosra milyen panel. [link]
Van bevilágitás sajnos alul,cserélni is fogom sztem hamarosan.Amugy képileg rendben van,a gyors mozgásokat is jól kezeli,csak este sötétben nem az igazi,gyenge feketes szín,sötét jelenetek nem jól látszanak.
Viszont a méret az pofás[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29543 üzenetére
Ha most vennék tvt akkor a 320ezres 75PUS7805-t vinném vagy a 70PUS8505-t.
Sztem most ez a két tv ami jó áron van és jó is.
Az ajánlás azt mondja hogy a VA panel magas kontraszt,jó fekete,viszont csak középről ajánlott nézni,mert oldal irányba fakul,persze azért 10-20° belefér.
Az IPS az ellenkezője alacsony kontraszt,sötétben gyenge fekete szín,viszont nagy látószög,nincs fakulás oldalra.
És akkor még itt van az is hogy nem tudni biztosra a 75s-ben melyik panel van.
A 75s saját op.rendszer ami azért nem rossz,HBO GO vagy medialejátszó program nem tölthető le rá viszont.Ilyen szempontbol a 70s androidos változat jobb választás a több ezer letölthető app-al.
Ha van külső lejátszód vagy veszel egy
Mi Box-t például akkor ez se szempont mehet a 75s is.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29550 üzenetére
Igen ami a linken szerepel és a mostani a legjobb ára.
Hogy innen még lefele vagy felfele fog menni passz,nem tudom megjósolni.
Hosszú idő után minden model ára esni kezdett pár hete,valszeg kifutnak jönnek az idei tvk,amiből lesz bővebben mint tavaly.
Ami már ismert PUS7406-7506-7906-8506-9206 a mini led 9506-9636 és oledből a 706-806-856. [link][ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Lootolok #29551 üzenetére
Demo veszélye, hogy még szarabb tévén is jó lehet, mert direkt lassított, eleve túlszaturált színeket és gyönyörűen megkomponált jeleneteket látsz, direkt erre van kiélezve. szerintem filmeket vigyél, vagy filmrészleteket, az jobban mutatja a valós felhasználást. persze a jól kivilágított üzletben más mint otthon, de azért alapvetően meg lehet nézni hogy melyik tévé milyen a másikhoz képest. Én az interstellar, tenet, gemini man 60fps-es verziójának hármasát használom most tesztelésre külső vinyóról, ezzel a HDR, Dolby Vision és a High Frame Rate teszt is megvan. Igaz ezek nem tömörítetlen BD-k, hanem rippelt mkv-k, de én amúgy is max ilyet nézek.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29561 üzenetére
Erre most nekem nincs időm,sorry
Holnaptól amugyse leszek otthon.
Gyors kamera mozgásoknál volt problema amit észre vettem,mintha szétesne a kép,de miota a film mod a valodi mozira van állitva ez is megszünt.Szoval egy, az árához képest nagyon jó készülék a Philips.Mondom ezt ugy hogy több model évet és tipust próbáltam.
Nekem is volt előtte Lg 42LF652 tipusu 3Ds tvm nem egy liga a mai tvk-el.Teljesen más ezen akár tv adást,értem itt a hd csatikat vagy 720p-1080p illetve 4K-HDR-Dolby Vision tartalmakat nézni.
Kisebb hibák minden márkánál lesznek,ez a brand se tökéletes de szerintem itt van a legkisebb kompromisszum illetve az ambilight hozzá tudja kötni redesen a tvhez azokat akik fogékonyak erre.[ Szerkesztve ]
-
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29624 üzenetére
Nem csak droid,a 8505 wide color gamut,azaz széles színskálával rendelkezik,papiron jobb a színkezelése mint a 7805-nek.Viszont ez élőben nem igazán látszik.
A 70PUS8505 semmiképpen nem ér 300+ árat,340-t meg főleg nem amennyi euro--ban
A 8505 reális ára az ami most is van 260-270, 70PUS7805-é 230-240e környéke.[ Szerkesztve ]
-
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29633 üzenetére
A látószög mindenképp,a VA panel szemből nézős az IPS meg szinte bárhonnan.
Az IPS-nek alacsony a kontrasztja kb 1200-1400:1-hez,a VA-nak pdig 4-5000 a Samuknál meg nem ritka a 5-7000:1 se.Ez sokkal jobb fekete színt,fekete egyenletességet eredményez.Ami az IPS-nél nappal nem annyira szembetünő de full sötétben látszik.Ha sokat nézed sötétben vagy szinte mindig akkor a VA ajánlott,vegyes használatra pedig jó az IPS is.Sokan a gyenge fekete mellett is erre a panelre esküsznek.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29635 üzenetére
Nincs vagyis én még nem tatáltam.
Ha tippelni kéne én ips-t mondanék.
Jelenleg 75-st használok ezzel a panel tipussal,,van egy kicsi kompromisszum a panel-ből adódóan,azok amiket leírtam,de egyáltalán nem rossz ez,de azt se mondom hogy később nem cserélem le egy ugyan ilyen méretű VA panelre.[ Szerkesztve ]
-
Brekecs
aktív tag
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29650 üzenetére
Tegnap pont néztem hogy 350e az ára,az már teljes korrekt érte,de nem jutottál eszembe bocsi
De látom megtaláltad igy is,reméljük nem lesz vele semmi problema,és lesz egy nagy és jó tvd,grat hozzát
Ja meg végre kiderül milyen panel van bennePhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
-
Brekecs
aktív tag
válasz Lootolok #29657 üzenetére
Szia!
Az a lényeg hogy egy számlán vagy blokkon szerepeljen a tv és a hang projektor,, és ugyan az a cég forgalmazza mint két terméket, rengeteg bolt benne van ebben a promoban.[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
kircsi21
csendes tag
válasz Lootolok #29666 üzenetére
Írtam privátban, hogy szerintem az a legtisztább, ha lemondod és újra rendeled a projektorral együtt. Persze ehhez az is kell, hogy nélkülözni tudj 350e Ft-ot pár napra (hétre), amíg vissza nem jön az összeg a edigi-től...
Azt is írtam, hogy ha a fekete projektort vennéd, akkor engem érdekelne. Az a fél ár közel van az én elképzeléseimhez is .
-
Brekecs
aktív tag
-
-
anrab
addikt
válasz Lootolok #29689 üzenetére
"A TV hangszóró vagy a fejhallgató hangerejének beállításához nyomja meg a Hangerő gombot, és nyomja meg a > (jobb) vagy a < (bal) nyilat a beállítani kívánt kimeneti forrás kiválasztásához. Az érték módosításához használja a (fel) vagy (le)nyilat."
Emlékeztem hogy valaki írta már a megoldást.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Lootolok #29691 üzenetére
Kiprobáltam mert már nem rémlett.
Android:
Ha rádugsz vmit a jackre akkor szólni fog az ezköz viszont a hangerő változtatáshoz be kell lépni a menübe és ott lesz a fejhallgató hangerő.Ez igy van ha fülest teszel rá ha viszont külső hangrendszere megy igy a hang akkor van az amit már irtam hogy fejhallgató hangerő max.és utána a külső ezközön szabályzod.
Remélem érhető élőben 1szerübb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Metal topik
- Vírusirtó topic
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest