Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    addikt

    válasz PiroGrim #66175 üzenetére

    Köszönöm a választ!
    Amióta írtam is elég sokat kísérleteztem, de nem akar jó lenni és valamilyen számomra érthetetlen okból, még a PC-m wifis kommunikációja is lehal, aminek semmi köze nincs az említett Huawei routerhez.
    Na szóval, a PPPoE beállítások automatikusan inaktívvá és elérhetetlenné válnak amennyiben a Lan Only beállítást választom.
    A NAT beállításoknál 2 opció közül lehet választani, Szimmetrikus és Cone, ahol a Cone biztosít elvileg nagyobb kompatibilitást. Kikapcsoltam a router tűzfal beállításait is biztos ami biztos, és mint írtam korábban a DHCP-t is, de kap szépen címet a számítógép a Fenti ZTE routertől, csak épp az internet nem jön rajta keresztül. Hogy ne kelljen állandóan kábelt dugdosni, van egy TP-Link AC1300-as USB-s Wifi stickem, és ezzel próbáltam menet közben csatlakozni az internethez, és nem elég, hogy a csatlakozás ellenére nem tudtam, gondoltam, hogy bekavar a kábeles kapcsolat, így letiltottam a hálózati adaptert, de ennek ellenére sem. Hálózatilag csatlakozva volt akár a Fent ZTE routerhez, de az internet nem akart menni. Volt 1-2 alkalom amikor igen, de volt, hogy nem csináltam közben semmit és már nem működött. Nem tudom, nem vagyok egy hálózati tudor, de nagyon fura. Még furább az, hogy bármit, bárhogyan állítok a Huawei routeren, a router beállítás valamiért mindig a SIM kártyától várja a netet. Gondoltam teszek bele akkor SIM kártyát, amit egyébként szándékosan vettem korábban ki, hogy ne kavarjon be. SIM be újraindít, megjelenik a térerő és immáron kattinthatóvá vált a SIM térerejét jelző grafika, és lehetővé vált a mobiladatok tiltására. Na lehet, hogy ennyi volt a bibi, gondoltam magamban, viszont erről szó sincs, annyi változott, hogy azt írja ,hogy a Mobiladatok tiltva. Kivettem a SIM-et a Router-ből ismét és a korábbi üzenet változatlan "Nincs behelyezve SIM-kártya, vagy nem működik. Helyezzen be egy működő SIM-kártyát, és indítsa újra a készüléket."

    Az is marha furcsa, hogy 13 aktív kapcsolata van a router-nek, amiből 11 LAN. Ha összeszámolom az ezen Huawei routertől fögetlten, de tételezzük fel, hogy mégis érzékeli mert egy hálózat, akkor is max 3-4db aktív LAN kapcsolatot tudok összeszámolni.

Új hozzászólás Aktív témák