Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz ranat #59692 üzenetére

    Ja, hogy az egyik mobilnet? És azt aktívan használod, vagy csak biztonsági tartalék, ha a vezetékes elszáll?
    Utóbbi esetben meg lehet oldani egy olyan routerrel, ami tud mobilnetes failovert, és akkor eleve egy LAN-on marad minden.
    Sok, USB csatlakozóval rendelkező router tud kezelni USB-s mobilnet „modemet”. Utána kell olvasni, hogy melyiket érdemes venni (pl. kideríteni róla, hogy automatikusan vált-e át mobilnetre vezetékes kimaradás esetén, mert olyanról olvastam már, ami nem, és azzal nem vagy sokkal előrébb). Bár ezek a mobilnet „modemek” azért elég szükségmegoldások, sebességben, vételi teljesítményben sokszor hagynak kivetnivalót maguk után.
    Vagy van olyan router, ami tud SIM-kártyát fogadni és maga létrehozni a mobiladat-kapcsolatot, az valószínűleg stabilabb, de biztos, hogy annak a megoldásnak is megvannak a kompromisszumai.

    Ha nem csak failover kell, akkor dual/multi WAN router a legegyszerűbb megoldás továbbra is (bár failovernél is biztos segít, mert load balancing helyett gondolom be lehet állítani, hogy alapból csak az egyik WAN--t használja, és ha azon megszűnik a kapcsolat, akkor váltson a másikra; bár így továbbra is 2 eszköz /ez a router és a mobilnetes eszköz/ végez olyan feladatot, amit 1 is képes megoldani)

    Mit lehet tenni, hogy (egy lakáson belül) két LAN-ról is lássák ezeket a szolgáltatásokat?
    Nem vagyok benne biztos, de ötleteim vannak. Ha összekötöd a 2 routert, akkor porttovábbításokkal lehet, hogy meg lehet oldani. Ha azzal nem, akkor lehet, hogy egy menedzselhető switch-csel megoldható. Azon kívül olvastam „házi” VPN-es megoldást 2 helyi hálózat között, illetve interneten keresztül is meg lehet éppen oldani, bár az elég pazarló és nem túl optimális megoldás.
    Mindenképp utána kell olvasni, internetes keresők sokat segítenek (főleg az angol nyelvű találatok, mert általában sokkal több van belőlük)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák