Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Gubek-Einste #45744 üzenetére
A házon nincs ennek hely. (lapos itx ház) (És az alaplapon is PCI van PCI-E helyett, de gondolom, a PCI kártya is jó.) Így ehhez új házra van szükségem. Emiatt lenne jó konkrétabban tudni, hogy milyen problémák megelőzésének érdekében kell új házat vennem.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Van itthol fali UTP kábelem, tehát az a tömör eres. Egy építkezésen dobálták volna kifele, így inkább elkértem. Arra rá lehet szerelni a sima fejet? Mert láttam külön olyan fejet, amit külön tömörhöz ajánlanak. [link] De szerintem ami nekem van, a csak sima fej normál kábelhez. Mik a tapasztalatok, attól még belemegy az érbe?
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
mokamiki1
csendes tag
válasz Intruder2k5 #45681 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült megoldani. Szuperül megy.
Viszont, sajnos 1-1.5 mbps-nél nem tölt gyorsabban és nem is másol az usb hdd-re. Valamit majd ki kell találni. Ez így hosszú távon nem fog működni. -
MODERÁTOR
válasz mokamiki1 #45754 üzenetére
Milyen router az az ASUS? Mondjuk csodát ezektől nem kell várni, egy RT-N16 kb. 2-3MB/sec, egy RT-N66U kb. 4-6MB/sec, a későbbi ARM alapú routerek (RT-N18U, RT-AC56U, RT-AC68U, RT-AC66U B1, stb.) pedig körülbelül 6-8MB/sec sebességre képesek torrenten. Persze egy-egy nagyobb kiugrás mindegyiknél előfordulhat, de tartósan ennél többre ne számíts.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Truman #45753 üzenetére
Nagyon rosszak a tapasztalataim a tömör kábelre szerelt dugókkal. Azokkal is, amik rugósok és tömör kábelhez ajánlják őket (a linkeltnél sokkal komolyabbak is). A tömör kábel nem szereti a mozgatást, ezért érdemes úgy vezetni a vonalakat, hogy a tömör rész legyen rögzített, a lengő szakaszok legyenek sodrottak.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
válasz MasterMark #45757 üzenetére
Ettől tartottam... A inkriminált router nem ismeri az OpenVPN passthrought.
Köszönettel: MaCS
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdéseimmel: Speedport Entry 2i-nél van arra lehetőség, hogy távolról elérjem a web-es felületét? És arra, hogy erről küldjek egy "wake up"-ot egy LAN oldalon figyelő gépnek?
-
Topikgazda
-
Lasersailing
senior tag
A hálózatom nem túl szerencsés felépítése:
ZTE (192.168.1.254) --> (TPLINK) powerline --> switch --> ASUS RT N18U (Tomato) router switch módban (Intruder2k5 által ajánlott beállításokkal - 192.168.1.100). Sajnos a switchig minden sógoré, így ezeken változtatni nem tudok.
(ZTE DHCP-je 192.168.1.2-99 ig van beállítva.)Közel két éve működött komolyabb gond nélkül a fenti rendszer. Tegnap szerettem volna az ASUS UTÁN betenni egy Zyxel powerline-t, ami amint áramot kap "eltünteti" az ASUSról az internetet (mikor még csak a routerbe + 230 V-ba dugtam be a Zyxelt, a csatlakoztatni kívánt eszközt + powerline-t még nem dugtam be).
Miután kihúzom a Zyxel powerline-t a net valamikor visszajön (ASUS restart után), de legutóbb nem jött vissza. 3 órás szenvedés után rájöttem, hogy a TPLINK powerline-t kellett újraindítani, és ezt követően lett netem.Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Saját ötlet: Előfordulhat, hogy a 230 V hálózaton átjön az internet a mi lakásunkba és IP cím ütközés öli meg a hálózatot amint bedugom a Zyxelt? (Egy „kukatároló” épületben egymás mellett van az ikerház két lakásának villanyórája) -
pvt.peter
őstag
válasz Gubek-Einste #45745 üzenetére
Először is köszönöm a választ és bocsi, hogy csak most tudtam reagálni.
Igen, ha jól értelmeztem, akkor csak kliens módú eszközre lenne szükségem.
Kizárólag én használnám, tényleg csak annyi célból, hogy áthidaljam a laptopom wifi chipjének a használatát, ami csak 65Mbit/s. Annyi lenne a célom, hogy a laptop Ethernet portjába bedugva ezt az eszközt, továbbra is wifin tudjak csatlakozni a routerhez, csak nem 65Mbit/s -es felső korláttal.Azt nemtudom, hogy miért relevánsak az általad kért router, wifi, driver adatok, de tessék itt vannak:
- router: UPC -s Connectbox
- wifi adapter: Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG gyártói driverrel
Sajnos mérést most nem tudok adni.@krealon: köszönöm a válaszodat.
Hm, most hogy így megemlítetted lehet, hogy csináltam is már vmi hasonlót. Ha minden igaz, otthon van elfekvőben egy TP-Link router, ami tudja is ezeket a funkciókat, este utána nézek.Egy kis OFF az eredeti gondolatmenethez képest: talán még az is járható út lehet, hogy cserélek wifi chipet a laptopomban, ha lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz pvt.peter #45764 üzenetére
Illetve ez az eredeti neve a wifi adapternek: Atheros/Qualcomm AR9285 802.11b/g
Elméletileg lehet upgradelni a wifi kártyát a laptopomban (Asus N53SV).
Inkább ezt az utat választom, elég combos gigabites wifi chipek vannak manapságEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
tjsz
senior tag
válasz Gubek-Einste #45761 üzenetére
Ok, köszi!
Remote management? Ilyen menüpontot nem találtam. Port forward-ot teszteltem, de sikertelenül.
-
Lasersailing
senior tag
válasz Lasersailing #45763 üzenetére
Sziasztok,
Napközben rájöttem, hogy a feltevésemet le tudom ellenőrizni:
kikapcsoltam a laptopon a wifit, kábeljét bedugtam a zyxelen keresztül a 230V-ba és láss csodát, látom a ZTE routert és a netet is. Ráadásul a sebesség sem sokkal rosszabb:ZTE --> TPLINK powerline --> Zyxel powerline (másik lakásban!) --> laptop: 29 Ping, 11.3Mbps le, 1.0 Mbps fel
ZTE --> TPLINK powerline --> switch --> ASUS (Tomato) router --> WIFI --> laptop: 30 Ping, 14.1 Mbps le, 0.8 Mbps fel
ZTE --> TPLINK powerline --> switch --> ASUS (Tomato) router --> kábel --> laptop: 28 Ping, 14.1 Mbps le, 1.0 Mbps fel
ZTE --> WIFI --> laptop (38 cm fal + 10 cm szigetelés): 29 Ping, 14.0 Mbps le, 1.0 Mbps le
Az előfizetés névleges telekom 20 Mbps, de nem tudom, hogy ZTE kábelen keresztül mit adna ki.Konklúzióim:
- powerline átviszi a netet a villanyórán túl is (vagy párhuzamosan van valahol a két lakás villanyvezetéke???)
- ekkora sávszélességnél (és minőségi villamos hálózatnál!) a powerline gyakorlatilag nem csökkenti a sávszélességet
- hiába eltérő márkájú a két powerline simán leszedi a TPLINK által felültetett jelet a Zyxel a hálózatrólHa valakinek van bármi észrevétele, javítanivalója a fentiekhez, örömmel veszem!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
tjsz
senior tag
válasz Gubek-Einste #45768 üzenetére
Ok.
web-es felület távolról elérhető valahogy?
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Lenne itt olyan valaki aki tudna segíteni az itthoni Hálozat beallításában?
EPC3925 Thome modem + egy Dlink DIR-842 router-t kellene beállítani
Teamviewer-t tudok adni
Ha van valaki aki tud segíteni annak örök hálámHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
Szia!
Sajnos ez nekem kínai..
Most jelenleg úgy működik (most csináltam meg) hogy az epc3925 -be bemegy a koax kábel a falból és ott a 3 lan port közül egyikbe bele dugtam egy utp kábelt a kábel másik felét pedig a dlink router WAN portjába
Illetve a dlink router egyik utp portjába egy másik utp kábelt és a másik végét pedig a gépembe.így most van net, 192.168.100.1 lett az ip cím ezen a címen megtudom nyitni a dlink router oldalát
ott a 2.4ghz wifi-t kikapcsoltam és csak az 5.0ghz hagytam bent minden mást automatikusan amit beallitott úgy hagytam mert semmennyire nem konyítok hozzá hogy mit mire kellene állítani..Ja igen a 192.168.0.1 -re pedig megnyillik a cisco modem oldala úgy mint mielőtt rá dugtam volna pluszba a dlinket, illetve a cisco modem oldalán pedig lekapcsoltam a wifi-t ezen kivül ott se állítottam semmit mert nem tudom mit mire kellene..
Egyébként a netem 120mb le / 11mb fel Telekom , 2-3 telefon szokott lenni a wifi hálozaton + 1 smart tv + ritkán ps4 pro , illetve 1 tablet és 2 laptop, lan hálozaton pedig csak a gépem.
Kérdés az hogy jól dugtam e össze akkor most a 2 eszközt? ha nem hogyan kellene, valamint ha jól dugtam össze akkor a cisco és dlink modem/router oldalán miket kellene be/át állítani ?
Szeretném jól be configolni csak hát ugye nem értek hozzá..
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz MasterMark #45760 üzenetére
Köszönöm!
Ez elég jól megmagyarázza, hogy egészen jó routereken miét nem találtam OpenVPN passthrought.
MaCS
-
mezis
félisten
válasz dvd_R+ #45772 üzenetére
Ha valami nem működne akkor első lépés: Ellenőrzöd az EPC3925 36. oldalán látható DHCP tartomány beállítását.
Ha a "Starting IP Address" kisebb lenne 10-nél, akkor állítsd be a 10-nek. (A "Maximum Number of DHCP Users" meg lehet akár 200 is ! A példabeli 2 röhejesen kevés.)Elmentve a beállítást nincs több dolgod az EPC3925-el, következhet a korábban linkelt leírás 3. bekezdésében leírtak végrehajtása.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Sanyi.mTs
addikt
szolgáltatótól kaptam router (R1). emögé rakom a sajátomat (R2)
R1: 192.168.1.1/255.255.255.0
- DHCP: 192.168.1.10-192.168.1.254
- wifi tiltva
R2: 192.168.1.2/255.255.255.0
- DHCP tiltva
- wifi engedélyezveR1 LAN és R2 LAN van összedugva. működik a net.
A kérdésem, hogy óriási bajt csinálok, ha R1 LAN-t R2 WAN-ra dugom és R2-n dynamic IP-t állítok be? ha igen, miért?
-
MODERÁTOR
válasz Sanyi.mTs #45776 üzenetére
Akkor R2 LAN nem lehet azonos tartományban R1 LAN-al, tehát R2 LAN legyen mondjuk 192.168.2.1 címen, DHCP pedig engedélyezve. Ezután R1 beállításaiban R2 WAN IP címét írd be a DMZ-be, és a statikus DHCP listába is vedd fel, hogy ezentúl mindig ugyanazt a címet kapja.
-
diox
tag
Üdv ! Egy kérdésem lenne, következő a felállás,Fő eszköz egy Linksys wrt54gl ebbe bele van dugva egy D-Link dir600 /kb 20m a távolság! Mindegyiken üzemel a net egy ideig! Ha a Dlinken megy a wifi, a Linksys-es wifi-jel idővel gyengül/megszűnik! (mind a 2 routernél a wifi-jel lenne a fontos az eszközök miatt)!Mi lehet itt a fő probléma?! csak egy gondolat...D-link helyett elég lenne egy wifi range extender?!
"mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
diox
tag
Köszi a tanácsokat, valamit muszáj lesz kitalálni! Viszont azt tudni lehet,hogy, miért "blokkolja" egymást a 2 wifi jel?! Csak ennél a 2 eszköznél van probléma, mert van a közelben még 1 Tp-link és egy másik D-link is de azok műlködnek rendesen! Gyanús nekem,hogy a dir600nál lehet valami setup probléma...
"mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
mezis
félisten
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Bocsánat ha off, de nem találtam megfelelőbb topikot.
Valaki találkozott már Huawei HS8145V típusú ONT modem-routerrel? Tegnap kötötték be az optikát, és ezt a valamit kaptam. Egy deka angol felirat sincs rajta, csak a kis kínai jelecskék. Az alján lévő címke alapján a ChinaNet eszköze, mivel ez az alapértelmezett WiFi SSID (bekötéskor ezt átállították). A kezelőfelületre nem tudok belépni, mert sem az alján lévő jelszót, sem az egyéb neten található jelszót nem fogadja el. Bridge módba akartam tenni, hogy saját routert használhassak, de így semmit nem tudok benne állítani.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
bopeti98
őstag
válasz Gubek-Einste #45787 üzenetére
Helyi szolgáltatótól, csak ebben a városban szolgáltatnak.
Nem hiszem hogy használnának PPPoE-t, mert eddig is tőlük volt a net, csak nem optikán hanem LAN kábelen jött be. Azon sima MAC cím szűrés volt. Meg kellett adni nekik a routerem MAC címét és ment is net. Bár lehet optikán PPPoE van, de én nem kaptam hozzá jelszót. -
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam gyorsan visszakeresni, de nem találtam választ a problémámra. Lenne szerintetek arra lehetőség, hogy egy helyen, ahol nincs vezetékes net, ott is kialakítani egy vezetékes hálózatot? A terv az lenne, hogy mobilneten megosztanám a kapcsolatot telefonról (ios és android rendszeren is jó lenne ha működne) egy routernek (gondolom), amit viszont vezetékkel kötnék hozzá az egyéb eszközöknek. Tudnátok segíteni, hogy vannak-e ilyen routerek, vagy valami más megoldást kell keresnem? Köszönöm a segítséget!
-
fifticenti01
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy TP-Link TL-WR1043ND router és egy Cisco catalyst 2950 24 portos switch beállításában. Mivel a routeren kevés már a port ezért kaptam egy switchet és szeretném a kettőt össze lőni úgy, hogy minden switchre rákötött eszközön legyen net és tudjak hálózatot is csinálni.
Jelenleg találtam egy videót/leírást ami alapján sikerült állítanom valamit, mert a switch IP ütközést írt routerrel, Viszont internetet sehogy nem tudok varázsolni a switchre.
Valaki tudna segíteni ebben? Mit, hova, miként?
Előre is köszönöm!
-
Borisz76
veterán
válasz fifticenti01 #45791 üzenetére
Az a Cisco catalyst 2950 10/100-s azaz nem gigabites "csak" Fast ethernet csatlakozókkal ellátott switch.
Maximum sebesség ez esetben 12,5 MB/s.Otthonra nem drága dolog egy jó Gigabites 8 portos switch.
Bedugod a kábeleket és megy. Nem kell állítani semmit.Nálam 2 db is van a lakásban....valahol. Beüzemeltem és el is felejtettem, hogy hol vannak....
8 portos gigás switch-ek találatai.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mezis
félisten
-
jojojo
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Adott 2 gép mind kettőn win 10 ,az 1-es gépbe 1 db Pci exp duál lan kártya a másikban egy sima alaplapi.
Az 1-es gépbe az egyik porton :internet és helyi hálózat(simán megy nincs gond) a másik portban a 2-es számú gép közvetlenül.
Az 1-es géppel látom a 2-es számút és be is tudok lépni a megosztott mappába
A 2-es számúval nem látom az 1-es számút és folyamatosan hibát jelez a hálózati kapcsolatnálMind 2 gépet fix ip-re raktam(nyilván a második porton)
Ip.cim:192.168.2.1 a másik 192.168.2.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0Mást nem állítottam be a kártyáknál
A hálózat felderítés be kapcsolva,tűzfal ki,stb.
Egyszerűen nem jövök rá mi a hiba !!
Segítsetek légyszíves!!
Remélem érthetően írtam le
A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.
-
mezis
félisten
válasz jojojo #45794 üzenetére
Nagyon jó a fórum keresője: [link]
A Windows hálózatok ilyenek. Mesések. Hol van, hol nincs.
Az egyik Win.-od főnök lesz a hálózaton, a másik beosztott. Elszórakozhatsz a bekapcsolás sorrendjével.
Meg légy türelmes és ne higgy a Win.-nak. Attól még, hogy "Nem elérhető", lehet hogy egy azonnali újabb kattintással mégis elérhető....mezis
-
jojojo
senior tag
Ok
Köszönöm!
Hidd el mielőtt ide írtam volna használtam a keresőt de talán ez elkerülte a figyelmem:
Miután sokan szenvednek a windows 10 tavaszi frissítése után a hálózati megosztással, javaslom az alábbi [link]-et.
A lényeg:
"Ellenőrizd továbbá a következő szolgáltatások állapotát:
Nyomd meg Windows jel+R billentyűket és írd be a futtatási ablakba a services.msc kifejezést, majd nyomj Entert.
Navigálj a listán az alábbi szolgáltatásokhoz:
Computer Browser - Számítógép-tallózási szolgáltatás - ez azokon a gépeken relevans, amelyek SMBv1 protokoll-t használnak
Function Discovery Provider Hos - Funkciófelderítő szolgáltató
Function Discovery Resource Publicatio - Funkciófelderítő erőforrás közzététele
UPnP Device Host - UPnP eszközállomás
Network connections - hálózati kapcsolatok
Peer Networking Grouping - Társhálózat-csoportosítás
Peer Name Resolution Protocol
Peer Networking Identity Manager - Társhálózat identitáskezelője
Az indítási típusnál válazd az automatikust és a szolgáltatás állapota legyen Fut."Ez után a Hálózat mappában újra tallózhatók lesznek a megosztást szolgáltató gépek.
Talán más nem jár így.
Igaz most nincs idom kipróbálni de szerintem itt van a kutya el ásva.
Ha nem kérdezek újra
jojo
A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van valami ami nem hagy nyugodni, és nem tudom megoldani. A hálózatban van egy nas, egy laptop, és egy asztali gép. Minden ok, azzal a kivétellel hogy a laptop az intézőben nem látja a pc-t.
IP és név alapján is megtalálom, tehát nagy baj nincs, de magától miért nem akarja azt is kilistázni ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest