Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    Sziasztok!

    Remélem a megfelelő topikba írok :). 200 megabites DigiNet van otthon. A modem (Zyxel) a gardróbban lett elhelyezve, innen lettek a szobákba (csőben) behúzva a Cat5e UTP kábelek, pontosabban ehhez hasonló Legrand Valena fali aljzatokig. Az aljzatoknak elvileg tudniuk kellene a gigabites tempót is, de látszólag csak 100 megabit megy át rajtuk. Ez egy fokkal még macerásabb, mert a mostani routerek (TP-Link 841ND) aljzatai csak 100 megabitesek, de korábban kipróbáltam egy 1043ND-vel is (Gbites portok), és azon is csak 100 megabit ment át. Ha a számítógépet közvetlenül a modemre kötöm, akkor megvan a teljes sávszélesség, vagyis mind a 200 Mbit.

    Ha a fali csatlakozóból közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatom az Ethernet kábelt, akkor nem működik a net egyik szobában, egyik aljzatról se (pedig elvileg rendesen be van állítva a PPPoE kapcsolat, a usernév és a jelszó is stimmel). Hogyha azonban a fali aljzatot a routerrel kötöm össze, azt meg a PC-vel, akkor működik mindenhonnan - de csak 100 Mbittel...

    Ezen felül van még egy gond. Mivel két asztali gép van két szobában, és a fali aljzatok közvetlenül a PC-re kötve valamiért nem működnek, ezért két router van, mindkettő 841ND (az egyik gyári firmware-rel, a másik dd-wrt-vel). Külön IP-t kapnak, és ugye külön szobában is vannak, de látszólag valamiért nem nagyon működik a kettő egyszerre - ha mind a kettő be van kapcsolva, akkor előbb-utóbb (néhány perc és néhány óra közötti intervallumban) fixen elmegy a net, legalább az egyik gépen. Ha csak az egyik router üzemel, akkor nincs gond. Ez mitől lehet? (Külön IP-je van a routereknek.)

    Nagyon nagyra értékelném, ha tudnátok tanácsokat adni ezek közül bármelyik problémára:

    1. 100 Mbites sebességkorlát
    2. Fali aljzatokról nincs net, csak routeren keresztül
    3. Routerek "ütközése"

    Előre is köszönöm a javaslataitokat! :R

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák