Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz #27813376 #31945 üzenetére

    Nem biztos, hogy működni fog, mert még csak Linux-os Samba-val csináltam ilyet, bár a konfigurálást Windows alól végeztem:
    A legfelső mappának, amit megosztasz, állítsd be a legtágabb jogokat és alkalmazd minden "gyermekre" (azt hiszem így fordítják az "örökösöket", de angol felületet használok). A korlátozni kívánt almappáknál egyesével (a Windows-os grafikus felületen szerintem kénytelen vagy egyesével, mert ha többet jelölsz ki egyszerre, akkor másféle menüt hoz be a mappatulajdonságoknál, vagy legalább én nem tudom miként lehet ilyenkor előhozni a megfelelőt) tiltsd le az öröklést és szűkítsd a jogosultságokat.
    Lehet, hogy Windows-nál ehhez az adminisztrátori megosztást kell használnod és/vagy le kell tiltanod a családi/otthoni módot (homegroup - az alternatíva, hogy felhasználói fiók alapján azonosítson), tehát egy, a "szerver" gépen (is) létező név/jelszó párossal kell elérni a kliensről a megosztott cuccokat, nem "vengég" (everyone, avagy "mindenki")-ként, mert azt a fiókot ki kell dobnod a jogosultak közül.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák