Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz norbert1998 #28850 üzenetére
Ne izgulj miatta.
Csak húzd be a kábelt és élvezd a sebességet.Gigabites csatlakozókkal van szerelve a router és a géped is ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz anonymus89 #28853 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni.
Bármelyiket is veszed - mint már írtuk itt többen is - a sebességed feleződik.
Sajnos ez van.Ha véglegesen ott marad a cucc akkor egy olcsóbb modellt vegyél.
Viszont ha ideiglenesen lesz csak beüzemelve ott akkor vehetsz routert amit később máshol is tudsz használni.De ezek csak ötletek....nem ismerem a tervedet.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz anonymus89 #28855 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs velük.
Nevük alapján hasonló dologra használhatóak :
A wi-fi hálózat kiterjesztésére.
Kerestem egy tesztet neked.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha itt lesz olyan, aki tud segíteni és a másik topicot nem olvassa.
WPS gombbal felmentem egy hálózatra a telefonommal, ki tudom valahogy szedni a wifi jelszót belőle?
A hálózat saját céges, csak kiresetelni nem akarjuk, mert nincs lementve a hálózathoz szükséges felhasználónév és jelszó, aki beállította meg nem emlékszik a jelszóra...
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
firewolf
tag
Lépj be a router admin felületére, onnan biztosan ki tudod olvasni a jelszót. Ha nem tudod az admin jelszót, az pech, egyszer biztosan szükség lesz rá... Ha elég a wifi jelszava, akkor ahhoz androidra biztosan van wifi password viewer, vagy hasonló nevű alkalmazás, ami kiírja az elmentett hálózatok jelszavait. Általában ehhez root jog szükséges.
-
Winne
nagyúr
válasz firewolf #28859 üzenetére
Az admin jelszót feletette el, az a baj és valszeg ugyanaz, azért próbálok valahogy hozzájutni a wifi jelszavához. Amit nem tudok, hogy ha wps-el megy fel a telefon, akkor egyáltalán rögzít-e bármilyen jelszót.
Rootolva van a telefon, ez nem lenne akadály, csak amit találtam rá programot az nem ír jelszót, csak televan mindenféle gyökér reklámmal..
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
firewolf
tag
A következőt szeretném beállítani:
Van egy hálózat, ahol több vendég is lenne. Kéne nekem egy saját, belső hálózatos wifi, ami hozzáfér a teljes hálózathoz és egy vendég wifi, ami csak a nethez fér hozzá.
Ezt hogyan, milyen eszköz kell hozzá? Gyári, vagy valami okosított firmware? -
krealon
veterán
válasz firewolf #28865 üzenetére
"És abból melyik ajánlott, vagy melyik jobb?"
Ez itt mar offtopik, goto --> Milyen routert?
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátom kért meg, hogy nézzem meg a gépét, mert nem megy rajta az internet. Nekem sem sikerült megoldani a helyzetet, remélem Ti tudtok segíteni.
A szitu a következő:
A laptopjara Win 8-at telepítettek (és tudtommal aktiválták is, a barátom PhD hallgató és gyakornok).
Az albérletben, ahol lakik vezetékes net van. Kipróbáltam a saját laptopomon (Win 7), gond nélkül megy a net (40 Mbit).Ha bedugom a kábelt a barátom laptopjába, akkor hosszú "azonosítás..." után kiírja, hogy azonosítatlan hálózat, és nem megy az internet.
A Win diagnosztika eredménye: "nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval".Futtattam a parancssorból az ipconfig parancsot és a próbáltam megújítani is az ip-t, de nem járt sikerrel a dolog, a parancs után azt írja ki: "it has its media disconnected".
Erre azt találtam a microsoft oldalán, hogy reseteljem a winsock catalógusát, de ezek a parancsok se vezettek eredményre.
Itt akadtam el.
Segítségeteket előre is köszönöm!*** Be prepared! ***
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #28858 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
#28868 Mateosz
Az ipconfig /all parancsnak az eredményét add meg.
Driver-ek rendesen fel lettek téve a gyártó oldaláról?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #28869 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat ma is sokat tanultam!
Érdemes lenne egy Wireless Range Extender-t vagy maradjak a routernél?
Ezekből is szükséges a 3 antennás vagy elég egy 2 antennával rendelkező?Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
norbert1998
nagyúr
válasz anonymus89 #28870 üzenetére
A jelhosszabbitoval nagyon rossz véleményeket tudok. Hálózat tanár mesélte, hogy olyat akarták pakolni a suliba, de konkrétan használhatatlan volt mind, amit próbáltak. Kábelt húztak és AP-t telepítettek.
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #28870 üzenetére
A legjobb megoldás egy wifi router alkalmazása lenne AP/Switch módban kábeles kapcsolattal, ha ez nem megoldható akkor CFW-vel mehet a repeater mód is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Mateosz
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28869 üzenetére
az eszközkezelő szerint a hardver megfelelően működik, emlékeim szerint 2013-as drivert írt ki.
Ha kipróbáltam a parancsot, írom az eredményt.*** Be prepared! ***
-
schumi
aktív tag
hali
szeretnék 30-40 méterre netet továbbítani (2fal van közte) ...
2 megoldáson gondolkodom:
-wifi jelerősítővel - minimális jel van a túl oldalon (ez mennyire működik, érdemes kipróbálni ? )
-50 méteren utp kábellel (földbe vezetnélm) fog gyengülni a jel, vagy ha gyengül is elhanyagolható ?
esetleg :
841-es 2 antennás tp-linkem van, érdemes megpróbálni az 1043-as tplinket, vagy annyival nem ad erősebb jelet ?((kábeltv jelet valahogy lehet továbbitani wireless ? ))
köszi !
[ Szerkesztve ]
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
-
Borisz76
veterán
válasz schumi #28877 üzenetére
PVC csőben talán tovább bírja.
40 mm átmérő, 2 méteres hosszban.
De biztos lehet olcsóbbat is találni.
[ Szerkesztve ]
-
firewolf
tag
válasz Borisz76 #28878 üzenetére
Ha föld alá akarsz kábelt tenni, akkor először is FTP kábelt vegyél, az ellenáll a párának (és a napsütésnek, ha átfeszítést csinálsz), másodszor pedig mindenképpen tedd bele csőbe. Mi KPE-t szoktunk használni, vagy lehet kapni ugyanebből az anyagból olyat, ami nem nyomásálló, föld alatti öntözőrendszerekhez szokták használni, nem tudom mi a pontos neve.
-
norbert1998
nagyúr
5e-s kábel lett. Biztonság kedvéért négy dugót vettünk, azzal együtt a 30 m 4300 forint volt.
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #28882 üzenetére
Megdugózva az egész, megy rendesen, tízezredes pingem van a 200-as helyett a router-ig
Egyenes kötésű lett, úgy tudom, oda az kell, mert ez ugye 3 in 1 router, nem az ipari router fogalom, szóval switch a vége neki, oda meg egyenes kell. Bár az újak már mindenhogy mennek elvileg.Az szivatott kicsit, hogy Win 8 alatt le volt tiltva a LAN adapter, és nem tudtam miért nem megy a net. Mostmár megy.
Talán 1 tized megabittel lassabb a tegnapihoz képest, ami közvetlen a router után lett mérve szinte, de az bárminek köszönhető.
4-5 MB/s-al másol FTP-n telefonról fel a gépre, teljesen jó.Köszi szépen a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő topic. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van 1 db Win8.1-es (64-bit) és 2 db win 7-es(32-bit) laptop a lakásban. A win8.1-esen van a nyomtató. És szeretnék egy otthoni csoportot létrehozni nyomtató megosztással. Az egyik 7-es gép és a 8.1-es gép már látja is egymást, de a nyomtatót sehogy sem tudom összehozni a 7-es géppel. Meg van az a rész is, hogy a 8.1-en fent legyen mindkét driver, hogy a 32 bitesek azt le tudják szedni maguknak amikor a csoportba belépnek. De sehogy sem akarja a 7-es letölteni magának a drivert a másik laptopról.
Mi lehet a probléma?"Te is fiam Bluethooth!"
-
Topikgazda
válasz zulu_mester #28885 üzenetére
Tedd fel szépen minden gépre a driver-t és utána próbáld a megosztást.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zulu_mester
tag
válasz Gubek-Einste #28886 üzenetére
Próbáltam, de akkor sem látta a win7-es gép a megosztott nyomtatót. Csak akkor látta a driver telepítés után, hogy ha közvetlenül rá csatlakoztattam a nyomtatót.
[ Szerkesztve ]
"Te is fiam Bluethooth!"
-
kocsiszsiga
csendes tag
válasz zulu_mester #28887 üzenetére
Win 8.1-es gépen, amire a nyomtató van kötve:
Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ-> Speciális megosztási beállítások (bal szélen) -> Otthoni vagy munkahelyi profilba válaszd a következőket:
- Fájl és nyomtató megosztás bekapcsolva
- Megosztás jelszavas védelme: Jelszóval védett megosztás kikapcsolása
Nyomtató megosztás:
Vezérlőpult -> Eszközök és nyomtató-> a kívánt nyomtatót megosztod(elvileg jobbklikk Nyomtató tulajdonságai -> Nyomtató megosztása - két pipát beÉrdemes minden gépet egy tartományba rakni, de ez Win7 és Win8-nál is talán alapból MUNKACSOPORT néven megy, valamint a hálózatnál Otthoni vagy Munkahelyi csoportot választani. Megosztás után érdemes mindenkit újraindítani ( sokszor szívatott már meg). Elvileg így már mindenkinek látnia kell a megosztott nyomtató. Igaz nem Otthoni csoport-os megosztás, de ez is egy megoldás lehet.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Tudnátok mondani valami programot amiben hálózaton lévő másik gép letöltés sávszélességét tudnám limitálni?
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #28872 üzenetére
Köszönöm szépen, átmentem a router topikba.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Zahire
tag
Az lenne a kérdésem, hogyan lehetne az AVG Internet Security 2015-öt úgy beállítani, hogy a deposit fáj letöltését engedélyezze.Az előző verziókban ( 2013 ) mindig megkérdezte, hogy engedélyezze - e.Most egyszerűen blokkolja, kiírja, hogy IDP ...program és még mást, de nem tudom elolvasni, mert gyorsan visszazáródik az ablak.A kivételekhez hiába írom be amit kér, magyarán a fájl letöltési útvonalát, mert látszólag elfogadja, de új letöltésnél ugyanez történik.Holott a szöveg szerint a fájl/alkalmazás módosulása esetén is működnie kellene.Nem tudom, érthető-e ahogyan leírtam ?
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Kívülről is szeretném elérni az egyik szerveremet, amihez egy subdomain-t rendeltem. Igen ám, de nem tudom elérni kívülről. Megnéztem, hogy a domén szerver milyen IP-t lát, és hogy én a routeren milyen IP-t látok. Ekkor láttam meg, hogy a WAN-on: 192.168.0.11 ez az IP-m kifelé. Valamilyen alhálózatba tettek? Vagy mi folyik itt?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
-
buherton
őstag
válasz Intruder2k5 #28893 üzenetére
T-Home-ról van szó. Hirtelenjében rákrestem, hogy mi az a HGW, és igen erős a gyanúm, hogy sima modem van a router előtt. A domén szerveren ez az IP van regisztrálva jelenleg.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #28895 üzenetére
ADSL-en már osztogat a T NAT-olt IP címeket de szerencsére ez kikapcsoltatható.
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #28896 üzenetére
Igen olvastam róla itt már régebben, de szerencsére ritkán jeleznek ilyet... Ellenben ktv-n ez a sztenderd náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #28897 üzenetére
Koax-on és optikán is publikus IP címet kap a HGW, az más kérdés, hogy ezt nem lehet tovább adni a saját eszköznek.
-
buherton
őstag
válasz Intruder2k5 #28895 üzenetére
Cisco EPC3925 ez a típusa. De látom már hol a hiba. Ez önmagában is egy router.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Metal topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest