Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gubek-Einste #29547 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
agemate
addikt
Igen. Az ismétlő router jelét látom, tudok is rá csatlakozni. Kábellel nincs összekötve a HGW-vel.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gubek-Einste #29552 üzenetére
-
Topikgazda
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gubek-Einste #29555 üzenetére
Mivel fizikailag képtelen másra, igen, 100%-ig biztos. Az egyetlen integrált lan kártyából közvetlen a Belkinbe megy a kábel, nincs köztük semmi. DD-WRT is csak ezen a routeren van...
-
agemate
addikt
válasz Gubek-Einste #29555 üzenetére
Nem teljesen értem. Be kéne mennem az ismétlő router menüjébe?
-
MODERÁTOR
-
agemate
addikt
válasz Intruder2k5 #29558 üzenetére
Köszönöm, ez alapján sikerült!
-
Topikgazda
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gubek-Einste #29560 üzenetére
Közben próbáltam pár dolgot,hogy ne csak titeket zaklassalak vele:
Csal LAN csatlakozók, WAN-ról a UPC-s cucc az egyesen, az asztali gép a kettesen. DHCP szerver kilőve.
Ez érdekes,mert vannak weboldalak, amik mennek,de a többség nem. WiFi így nincs.
Megpróbáltam a LAN IP-t 192.168.0.x tartományba kényszeríteni. Eredmény: az asztali gépen minden oké, WiFi-n nincs net...
Az asztali gépen volt fix IP próbálva, de a helyzet nem sokat javult... most azért megnézem újra, hátha csak elnyomtam valamit...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29514 üzenetére
Értem azért köszi a segítséget.
Akkor esetleg tudnál ajánlani valami megbízható routert amit 100000%, hogy gond nélkül tud wake-on ozni külső hálózatból?Doky586 (#29518) Az Asus routerről szólt a megállapítás, DMZ a ZTE-n aktív Asuson nem, lan-ról megy a WOL. Wifi jelenleg mind2-n ki van kapcsolva.
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok! Most kaptam új HGW-t a Telekomtól, egy ZTE ZXV10 H201L típust. Próbálgattam a wifit beállítani, de a telefon és a tablet csak (kapcsolódáskor 72 aztán) 65Mbps sebességű kapcsolatban van a routerrel, holott a lapos felismeri, mint 150-es kapcsolat.
40MHz-es, 11-es csatorna van beállítva, SGI aktív, mégsem akarják a teljes sebességet.
Nem ismerik ezek az eszközök a 40MHz-es csatornákat?Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
MODERÁTOR
válasz Fichtner #29564 üzenetére
Azokban az ASUS routerekben, amiken ASUSWRT firmware fut gyárilag, van WOL funkció!
Illetőleg a BroadCom alapú modellekre vannak custom firmware-ek is, én például elég régen Tomato-t használok, amiben szintén van WOL.
Pont a minap írt ide egy kérdést, egy ASUS RT-N12 D1 tulaj, esetleg kérdezd meg tőle, hogy elérhető-e nála a kérdéses menü.
http://demoui.asus.com:8080/Main_WOL_Content.asp
Tomato-ban tuti benne van, ezt én mondom 1000%-ra, de ehhez ugye fw-t kellene cserélned.
[ Szerkesztve ]
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29566 üzenetére
Nem szeretnék fw-vel bűvészkedni, maximum a gyári legújabbat teszem fel.
És az a wake on funkció engedi külső hálóból is az ébresztést? Mert belsőből most is okés.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29568 üzenetére
Így érthető ok, de akkor amikor a távolról beírom az IP-m vagy valami DDNS címet, akkor a DMZ miatt be kellene jönnie az asus felületének nem? Mert jelenleg nem jön be, lehet, hogy a wake on is ezért nem megy, mert a ZTE még valamit keresztbe tesz?
-
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29570 üzenetére
Na, de ez nem jön be, és azért kérdeztem, hogy nem e lehet köze ennek ahhoz hogy a wol se működik. Úgy értem az nem lehet, hogy minden ilyen külső "behatást" blokkol valami?
-
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29572 üzenetére
Hol kell engedélyezni?
Egyébként a ZTE-n vagy az Asus-on? -
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29574 üzenetére
Ki volt kapcsolva.
Lehet, hogy ez fogja a wake on-t is?
Port mi legyen? -
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29576 üzenetére
Akkor nem is töröm magam rajta, nekem csak az ébresztés miatt kellene. De azért köszi.
-
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29578 üzenetére
Lehet, hogy hanyagolom az egész ébresztős témát, beállítom a NAS-on hogy reggel induljon, este meg kapcsoljon le aztán kész. Az elérése meg a Syno-s quickconnecttel megy.
Egyébként én még mindig azt gondolom, hogy a ZTE kavar be. Hiába van beállítva a DMZ nem dob át az asusra, hanem az ő saját felülete jön be. -
Topikgazda
válasz Titmouse09 #29565 üzenetére
A telefonok/tabletek többsége nem ismeri a 40 MHz üzemmódot és ezért van a 65/72 Mbps-s kapcsolat.
#29579 Fichtner
Ennek a legvalószínűbb oka, hogy a standard 80-as porton próbálod a kapcsolatot és azt a ZTE-t is azon lehet elérni, ezért kellene beállítani az Asus elérését a 8080-ra és a kapcsolódáskor megadni ezt így biztosan nem ütközik a két eszköz távoli elérési portja.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Titmouse09
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gubek-Einste #29563 üzenetére
Már megtörtént, nem is egyszer. Semmi sincs benne 3lállítgatva, amit nem muszáj piszkálni…
-
Keeperv85
nagyúr
válasz VeryByte #29583 üzenetére
UPC lan -> Belkin lan Belikin másik lan -> asztali gép
Belkin DHCP kilőve. UPC-nem tudom hogy lehet…Eredmény: Wifi nincs, egyáltalán. Mármint: SSID boardcast van, de IP-t többé nem oszt, néhány oldal megy a könyvjelzők közül az aszali gépen. Pl. facebook, ncore, goolge cuccok, de semmi más nem…
Windows: dinapikus az IP.
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Titmouse09 #29585 üzenetére
Nem a weblapok nem cache-ben vannak, facevookon át chateltem így, gdrive-ról töltöttem le. Most nem így van összerakva, de holnap lövök egy képet a parancsor kimenetre.
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Keeperv85 #29587 üzenetére
Én úgy értettem, hogy a DNS rekordok vannak cache-ben, nem az oldalak, de majd a parancssor meg mondja jóra gondoltunk-e.
Egyébként mit adtál meg statikus DNS szervernek mikor úgy volt? Mert ha a routert, akkor nem vagy előrébb mint DHCP esetén. Majd próbáld meg a 8.8.8.8 és 8.8.4.4 szervereket megadni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Titmouse09 #29589 üzenetére
Az összes hibát mérlegelve, szerinted/szerintetek lehet hogy a dd-wrt összekeveri a fizikai lan portok kezelését a wifi-vel?
Nem megy a setup, csak wifin
Nem is látom a lan-ra tett gépem a dhcp client list-ben és nem is kap fix ip-t, hiába állítom be a mac-hez rendelve
Ellenben a wifi-n lógó összes eszközt látom a dhcp clien list-ben, és szépen mac-el be lehet öket fix ip-re tenni.Két dolog tart vissza hogy leszedjem róla amúgy és gyárira álljak vissza: nincsen benne csak wep titkosítás gyárilag, illetőleg bárhogy próbálkozom a tftp-t megoldani, most nem akar menni…
Szerk: statikus dns: a Google páros volt próbálva, amit írtál!
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Keeperv85 #29590 üzenetére
Én most a helyedben elölről kezdeném az egészet.
Tehát upc lan - belkin wan összekötése statikus IPvel
ip lehet pl wan interfészen 192.168.0.12
maszk 255.255.255.0
Gateway 192.168.0.1
Dns ha kér mehet a 8.8.8.8Aztán belkin
Local ip 192.168.5.1 (mindegy melyik alháló, de azért 5 most, mert ilyen még nem volt, könnyebb ellenőrizni hogy jó e)
Mask 255.255.255.0
Gateway önmaga
Dns szintén google 8.8.8.8Belkin DHCP
Used domain LAN
Nem tudom Itt kér-e még valamit, de így jó esetben működni kell.A gépeket tedd dinamikus ipre.
Igazság szerint ennek így jónak kellene lennie.
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Keeperv85 #29590 üzenetére
Bocsánat, lejárt a szerkesztési időm.
Most látom, hogy ahol megadod a router címeit ott vannak a dhcp beállítások.
Itt ha nem egyértelmű (ha az ne haragudj)
Típus dhcp server
DHCP server enable
Start ip .2
És megadod a két google dnst.Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Topikgazda
-
dannyl
addikt
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, ha nem, légyszi irányítsatok át. Az a helyzet, hogy az USA-ban vagyok, és szeretném a DunaTv-t nézni, amit csak Magyarországról lehet. Lehet valami egyszerű trükköt alkalmazni, hogy magyar IP-m legyen? Vagy hogyan lehet ezeket "átverni"? Köszi szépen előre is.Csak még egy kicsit tovább kellett keresgélni a google-ben. Megoldódott, köszi.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Fichtner #29579 üzenetére
Erre szokták mondani: a tudás - hatalom...
Ezért javasoltam neked egy olyan megoldást amit én is használok. Ez más mint amit Intruder javasolt. Egyszerűbb használni. Én pl telefonról (programból) vagy bárhonnan webről elküldöm a mágikus csomagot, és ébred az adott eszköz.Nem kell elérnem a routeremet, mert én nem engedem ki a webre az adminisztrációját biztonsági megfontolásból.
Ezen módszerrel akárhány eszközt fel tudsz ébreszteni, mindössze a mac címük legyen felírva nálad egy cetlire.
a WRT-nek vannak ilyen pozitív tulajdonságai.Olyan dolgokat tesz lehetővé amit mások lehetetlennek tartanak. én pl az adsl modemem kezelelőfelületét is elérem (WAN+pppoe) vele netezés közben... Ezért én DD-WRT-t használok. -
Keeperv85
nagyúr
válasz Titmouse09 #29592 üzenetére
Nos, akkor nulláról...
Csak a UPC-s eszköz, direktben jön a PC hálókártyára. A DHCP-t ki lehet kapcsolni, de úgy sem lehet benne statikus IP-ket osztani. Mindenesetre békén hagytam, mindig ezt a 192.168.0.12-őt adja nekem.
Csak a Belkin, resetelve, setup nincs beállítva, még jelszó sem, WAN kapcsolat még nincs:
Innen így nem kapok IP-t.
Bedugom a WAN-ra a UP felől érkező kábelt, renew, a setuphoz nem nyúlok, PC-re megékezik a net, PC-n már minden oké:
..kivéve, hogy nincs setup:
WiFi kapcsolat létesül az alap AP-n, Wifi-n nincs net...
Hét akkor csináljuk meg. Már mentem vele párszor szopóágra, mire rájöttem, hogy lehet, mert csak egyetlen módja van...
Okosteló/tablet elő... irány a setup! Láthatólag itt azonnal megy, pedig ugye ugyan azt az alap IP-t használom...
Név/jelszó után alapon szürke még minden...
Érdekes dolog, hogy megy a net az asztali gépen, a WAN IP-t érdemes nézni...
...
..beállítva...
PC renew, reboot, rooter reboot kihúzva, menüből, semmi sem változott, kapom a 192.168.0.12-őt, setup PC LAN-ról nincs, WiFi net nincs, csak a setup megy, immár az új címen...
Oké...
Csináljunk netet Wifi-re is...
Mégpedig itt!
Ha ezt a portot eth0-re állítom, majd rebootolom a routert, akkor "csoda történt"...
..vagy mégsem?
De igen, csak a két gombot felváltva kell lenyomni, majd magától rebootol a router...
...és:
Megjött a net Wifi-re is.. (soha sem néztem ezt a weboldalt előtte)...
Ennyire tudom beállítani, így megy/ment lassan két éve, mióta itt van. Nem véletlen cseréltem le az olcsó kis Tenda N3-ra, ameddig az ment, nem volt nagyobb bajom, azon felül, hogy ugye elég limitált port ügyileg a kicsike, illetőleg soha sem próbáltam hálózatban közös nevezőre hozni a két gépet vele, mert erre eddig nem volt igény...
Elfeljtettem írni, hogy a LAN kapcsolat végig nem változik, attól kezdve hogy írtam, hogy fix a netelérés a gépen, bármit is teszek...
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Keeperv85 #29596 üzenetére
Első körben azért nem tudod a pc-ről elérni a setup felületet, mert a 192.168.0.* hálózatban vagy, a router pedig eleinte a .1.* aztán .5.* hálózatban. Míg ez a kettő nem egyezik addig biztos nem fogod elérni.
Az ip újítás érdekében tett ipconfig /renew parancsok előtt érdemes kiadni az ipconfig /release parancsot is. Ezzel "vissza adod" az éppen aktuális ip címedet. (Ezért van az, hogy eltűnik a csoda a routerben amikor a wan résznél megnyomod a release gombot, aztán megint jó lesz a renew gombbal)
Igazából nem is értem, hogy a belkinen keresztül hogy lehet jó a net a 0.12 címmel a pc-n. Egészen biztos, hogy a Windows dhcp-ről kap ip-t? (Nyilván egészen tuti biztos, de akkor sem értem, hogy hogyan kaphat 0.12 címet)
Ha igen, akkor próbálkozzunk már meg statikus címmel (ip 192.168.5.20 maszk 255.255.255.0 Átjáró 192.168.5.1 dns pedig a szokásos 8.8.8.8) és nézzük meg van-e így net.Aztán amikor a router ip - local ip address címet megadod (az a screenshot ahol 19:19 az idő), ott a Gateway is ugyanaz legyen, mint az ip address. (Itt akkor kellene mást megadni, ha több router lenne lan - lan kapcsolatban)
Fontos még! A services - services menüben van dhcp-ről egy rész, azon belül used domain. Itt milyen lehetőségek vannak? Ha van próbáld meg a lan & Wlan opciót.
Ha ez megvan és a PC még mindig nem kapott eddig normális 5.* címet, akkor talán most jó lesz dinamikusan is.Végül érdekelne még, hogy a tablet milyen ip konfigurációval rendelkezik. Ezt könnyen meg lehet állapítani például ezzel az egyszerű appal.
Ja és le tudnád írni a belkin pontos típusát?Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
MODERÁTOR
-
Fichtner
tag
válasz Intruder2k5 #29599 üzenetére
Köszönöm az infót.
Egy egyéb kérdés:
Tudtok esetleg olyan alkalmazást amivel a hálózati forgalmat tudom monitorozni?
Nem csak az adott gépét, hanem a hálózat többi eszközének forgalmát is. (pl NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest