Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasek

    Közösségépítő

    Sziasztok!

    Egy megoldásra váró problémával fordulnék hozzátok.

    Valójában nem otthoni hálózatról van szó jelen esetben. A munkahelyemen a laptopomról rá kell csatlakoznom egy számítógépre, ami nem egy hagyományos PC, hanem egy több boardból, kontaktorokból, meg egyéb eszközökből álló egységre. Ez a része a problémámnak igazából lényegtelen, ugyanis a probléma a laptopommal van.

    A csatlakozás elvileg roppant egyszerű. RJ45-ös kábellel összekötjük a laptopot, meg az említett számítógépet, és statikus IP-t megadva(IPv4), valamint Subnet maszkot beállítva, létre is jön a kapcsolat. Ez XP esetében működött is, viszont azóta át kellett térnünk Win7-re. Amióta ez megtörtént, egyszerűen nem lehet kapcsolatot teremteni a két gép között. Ami a történet érdekessége, hogy pingelni lehet a gépeket, és ilyenkor küldött és fogadott csomagok is vannak. Viszont számunkra hasznos adatátvitelre már alkalmatlan az összeköttetés, semmi kommunikáció nincs. Lent a tálcán a kis hálózat ikon mellett pedig egy felkiáltó jel van.

    NetBIOS engedélyezve van a kapcsolat beállításainál. A tűzfal elméletileg nem akadály. Legalábbis mikor kilőttem, nem történt érdemi javulás.

    Sajnos annyira nem értek a hálózatok konfigurálásához, mint amennyire most kéne. Jöhet bármilyen ötlet, hátha segít a gyakorlatban. Olvasgatom a netet megoldás után kutatva, de ha valaki már találkozott ehhez hasonló problémával, akkor kérem ossza meg velem, hogy miként oldotta meg.

    Valamint további érdekesség, hogy valójában korábban sikerült normális kapcsolatot teremteni a Win7 és az említett számítógép között, azonban a munkám igényeli egy programnak a használatát, amely program meg a Microsoft Net.Framework 1.14322 meglétét igényelte. Ezt feltelepítve állt be ez a helyzet. Azóta ha leszedem a Framework-öt, sem áll helyre a dolog.

    Üdv. H

Új hozzászólás Aktív témák