Hirdetés
- PlayStation 4
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendsergizda
újonc
válasz PumpkinSeed #24500 üzenetére
értelek...
csak PC van több...
és a lényeg sajnos a mielőbbön van...
Kellene egy gyors winfosos megoldás,
utánna ráérek egy másik gépen Linuxolni és majd átvarázsolni ha megy... -
PumpkinSeed
addikt
válasz Rendsergizda #24501 üzenetére
Azért is mondtam ezeket a megoldásokat, mert csak egy PC van. Viszont Windowsnál már eleve azt is nehéz megcsinálni, hogy Internetet szolgáltasson két interfész esetén, vagyis én még ilyet nem csináltam és fogalmam sincs, hogyan kellene csinálni, míg Linuxon 5 tűzfal bejegyzéssel ez megvan.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Kiskokó
veterán
Hello
netet akarok Router után routerrel megosztani
Most van egy fő ( Netgear) ahova megy az ADSL, 1-esbe az én gépem, 2-esből kábelen a 2. routerben az 1-es lanba.
A 2.es routerből a 2es lanból egy laptopba és a Wifit szeretném használni. (tp link a 2-es router)Na most ezt igy összedugtam és eddig jó is minden!!
De félek hogy hosszú távon nem lesz jó.
A 2-es router beállításait nem érem el csak a Fő routerbe tudok belépni a cimén.Olvastam hogy a DHCP-t ki kell kapcsolni de nem tudok belépni... ilyen esetben is ki kellene?
Volt már igy megoldva egy másik routerral (ami elvileg hibás volt de azért kipróbáltam) 4 napig ment jól aztán egyszer csak megbolonditotta a telefonom WIFIjét (iphone 5) és nem tudtam az otthoni ROuterre se csatlakozni wifin (1-es) és a 2-es re se sőt azt nem is látta.
Nem akarom hogy megint ez legyen.
Köszi.hello[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
mezis
félisten
válasz Kiskokó #24505 üzenetére
TP-Link routernél találkoztam olyannal, hogy reset után nem a dokumentációjában írt IP címen lehetett elérni. (Nem emlékszem de próbáld a 192.168.0.1-et is meg a 192.168.1.1-et is.)
Lehet, hogy a PC-d nincs "felkészítve" egy alternatív IP címmel.
Beállításokra meg ezt ajánlom.mezis
-
sgteam
aktív tag
Hali!!!
Kellene egy kis help srácok!!!!
Van egy ilyen routerem tp-link WR541G/TL-WR542G rá van kötve három gép a netem 80/25mbit de elszeretném osztani a netet rajta, hogy két gép csak 10/5mbit kapjon na ezt hogyan tudom megvalósítani a routeremen?
előre is köszi
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket!Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
törölt tag
Milyen routert ajánlanátok az internet sávszélességének megosztására, korlátozására?
Teszem azt van egy 15 mbit/s-es sávszélességem és 3 PC-m. Mindegyiken 5 mbit/s-et akarok elérhetővé tenni.
-
Kiskokó
veterán
-
MODERÁTOR
-
Kiskokó
veterán
válasz Intruder2k5 #24513 üzenetére
Hát énis arra gondoltam hogy akkor beállítom úgy amig csak magába van a router.
köszi nektek
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
mezis
félisten
válasz Kiskokó #24512 üzenetére
Csak a TP-Link magában. "Hosszú reset". Ezután drótozod össze és csak egy PC-vel valamelyik LAN portját. Így próbáld ki a két IP címet. (A PC-n a TCP/IP legyen automatikus - gondolom azon van.)
Ha mégsem működne, még próbálkozhatsz egy hálózat felderítő programmal.
(Mi a pontos típusa - verzió száma a TP-Link routerednek ?)
mezis
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok.
Win 8.1-nél hogyan tudok NFS megosztást csinálni?
Vezérlőpult\Programok\Windows szolgáltatások ki-Be kapcsolásánál engedélyeztem már az NFS-t. Mit kell még tennem, hogy a média player lássa a gépet és a mappákat?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Krisz1000
tag
Sziasztok! olyan módon szeretnék egy 50M internetet két UTP kábellel (nem wifin) megosztani, hogy az én gépemre lényegesen nagyobb sávszélesség (és legjobb ping) jusson, mint a másodlagosra, ha épp egyszerre használjuk. Jó lenne, ha ez intelligensen, könnyen beállítható paraméterekkel szabályozni is tudnám, hogy mikor mit csináljon. Pl alapból legyen 40/10 ha mindkét gépet használják, de ha fullban töltök le, akkor akár 45/5, nálam mindig a lehető legjobb, 10 alatti ping legyen. Viszont nyilván, ha valamelyik gépet nem használják, akkor menjen a másikon a teljes 50M.
Szerintetek milyen melyik (melyik) router kellene ehhez, és ezt alapból tudják, vagy kell vmilyen spec firmware is hozzá?
tanácsot előre is köszi, bocs, ha zöldséget kérdeztem volna , K.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
laca500
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24517 üzenetére
Szia!
Megosztóként használnám.
Az ezen lévő filmeket szeretném egy mede800-as media player-rel hálózaton keresztül megnézni. SMB-n keresztül működik a dolog, de sokszor akadozni kezd BD 50-es filmeknél. Az NFS-t ajánlották. A fentebb említettig eljutottam már, de nem tudtam rájönni, hogy a mappákat NFS-n keresztül hogyan tudnám megosztani.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Krisz1000
tag
válasz Gubek-Einste #24519 üzenetére
Ok, köszi, de konkrétan melyik router típusnál érdemes kutakodni? konkrétan ez?
TP-Link+TL-WR1043ND árban nem is nagyon szánnék rá többet. vajon ennél milyen beállítások vannak erre alapból?
a ping-et nem úgy értettem, hogy a konkrét értéket beállítani ! Hanem hogy alapból router nélkül 8-10ms a pingem, szeretném, ha ez az egyik számítógépen nagyjából megmaradna a másik rovására, ne kezelje egyenlőként a két gépet "ping szempontjából"... már csak azért sem, mert az elsődleges 1 méter, a másik meg kb 20-25 méteres UTP kábelen lenne.
köszi, K.
Gubek-Einste válasza Krisz1000 (#24518) üzenetére
Gubek-Einste
(Szakértő)Ilyen szintű korlátozáshoz már inkább 3rd party firmware lenne ajánlott, a ping-et nem lehet beállítan
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz sixpack89 #24523 üzenetére
Ha neked jó akkor igen. Otthoni környezetben amúgy is biztonságos. Főleg, ha van egy routered ami natol, ezért a belső hálózatodat nem fogják elérni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Laybee
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket. Lenne egy 10 gépből (Win XP) álló hálózat, switchekkel összekapcsolva. Olyan problémám lenne, hogy az egyik gépen lévő megosztott mappát az összes gépről nem lehet átmásolni a fájl nem elérhető címszóval. A hálózatban egyébként van egy Win 7-es gép, amivel működik a dolog, csak az XP-és gépekkel nem. A mappát, csak úgy lehet átmásolni, ha a gazda gépről másolom fel a többi gépre. Minden megosztás engedélyezve van és mindenki 5-ös szintet kapott. Mi lehet a baj? Köszönöm.
-
laca500
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24521 üzenetére
Köszi.
Már nézem is.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Topikgazda
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Először is leszögezem hogy nem vagyok egy hálózati guru, de próbálkozom.
Az alábbi gondom van.
Van egy HP microserver (Win7), amin filmek vannak.
Van 3 gép (1 Wni7, 2 XP) amiről másolni szoktunk a HP-ra. + 2 médialejátszó amivel filmeket nézünk.
Sajnos kapott egy jó kis villámot a HP és azóta nem megy az alaplapi LAN csatlakozó, mivel speckó, így vettem egy ilyet kb. fél éve:
100 Mbit-es verzió USB 2.0, azóta minden ok, csak ugye lassú a másolás (Total Commander-ben átlag 8500 kbyte/mp)
Tegnap megjött az új ami már Gigabitesés USB 3.0-s (sajnos a HP-n nincs csak 2.0 de úgy voltam vele ha később váltok akkor ez jobb vétel).
Tegnap csere, telepít (Win 7 nem ismerte, ez kicsit fura).
Majd jött a hidegzuhany, TC-s másolásban 4500 kbyte/mp az átlag.
Ez hogy lehet?
A router egy T-home-s cucc, a közbeiktatott switch Gigabites minden gépben Gigabites hálókártya van. Kábelek Cat5e-k.
És itt megállt a tudomány. -
laca500
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24521 üzenetére
Átnéztem az oldalt amit ajánlottál, de ez, ha jól értelmeztem, csak Windows Server 2003 R2-nél alkalmazható.
Nekem meg win 8.1 van fent. Nincs ilyen file a gépen, hogy "NFSShare.exe"
Itt már engedélyeztem az NFS-t, de sehol nem tudom kiválasztani, hogy ezen keresztül tudjam a mappákat megosztani.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
PumpkinSeed
addikt
válasz laca500 #24533 üzenetére
Nem találtam utalást arra, hogy csak Windows Server-en lehetne használni, biztos kevered azzal, hogy ebben az esetben tudod a Windowsodat NFS szerverként használni.
Nem tudom nézted-e a Windows Intézős megoldást. Na ez nálam se ment, de én Windows 7 Home - ot használok amiből minden bizonnyal ez ki van véve, hisz UNIS-os rendszerek migrációjára aligha van otthon szükség.
Mire szeretnéd használni ezt az NFS-t, mert lehet, hogy nem a 8.1 Pro változatod van, vagy kiszedték belőle vagy eleve benne se volt, hisz ez egy 2006-os poszt. XP-n működnek ezekkel a beállításokkal. De viszont lehet, hogy jobb lenne, ha valamilyen más protokollt használnál. Ez függ attól, hogy mire is szeretnéd használni. Esetleg egy nem Windows-os program telepítésével.
-
daninet
veterán
Hali!
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy ha routerben egy port tartományt kinyitok 6890-6899 miért csak a 6890 lesz nyitva, és az összes többi zárt?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
laca500
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24534 üzenetére
Windows 8.1 Enterprise-m van. Elméletileg benne van. Legalább is a kép szerint.
Itt már ki is pipáltam. Tehát engedélyezve van. Csak nem tudom hogyan is kellene a mappákat vele megosztani.
A kérdésedre válaszolva, nem akarom különösebb dologra használni, csak a 3-4 HDD-n lévő filmjeim mappáit szeretném megosztani, hogy a nappaliban lévő media player-rel letudjam őket játszani. Az NFS-t ajánlották, mert az SMB-n keresztül a nagyobb bitrátájú filmek akadozva mennek.Az alsó képen láthatod, hogy próbáltam az intésős dolgot is, de nem ajánlja fel az NFS választását.
Itt ír arról, hogy a windows server 2003-nál alkalmazható. Legalább is ez az NFSShare dolog.
De lehet, hogy nem jól értelmeztem.[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz laca500 #24539 üzenetére
Hát nem tudom, a media player-en nincs véletlen egy ethernet port, mert akkor sokkalta egyszerűbb lenne?!
Amit én linkeltem ott legalul fel volt sorolva milyen rendszereken volt tesztelve.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz andrew-msi #24532 üzenetére
Megoldva.
Driver gond volt! -
laca500
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24540 üzenetére
Igen, ott legalul én is néztem, de ott sem szerepel a win 8 semelyik változata.
A windows media player-t xp óta nem igazán használtam, nem igazán ismerem.
Azt olvasom, hogy a DLNA megosztásra használható, de fogalmam sincs hogyan.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24543 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni.
Sok mindent megtaláltam már a neten, köztük ezt is. Próbáltam is használni, és működik is, de ezzel az a baj, hogy egyszerre csak egy könyvtárat enged megosztani. Minden egyes alkalommal amikor máshol van a lejátszani kívánt film lehet a pc-hez rohanni és megmutatni neki a film mappáját, vagy mindent egy mappába kellene rakni, illetve összefűzni a lemezeket. Legalább is nekem csak így sikerült beüzemelni. Talán én nem tudtam jól beállítani és lehet, hogy van rá megoldás a FrreNFS-nél is.[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
válasz Claude Leon #24545 üzenetére
Szerintem nem enged.
Látod még ez sem valami tökéletes.
Csak azt nem értem, hogy ha ez az nfs létezik win8-ban, és ez tényleg ennyivel jobb és gyorsabb mint az smb, akkor miért kell ennyire szarakodni vele. Egy idő után úgy is többen rájönnek és ezt fogják használni. Még ha nem is a win sajátját, hanem valami más alternatíváját.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Trotta
csendes tag
Sziasztok !
Olyan problémám van, hogy ha router "mögött" használom a utorrentet egy idő után kifagy a teljes rendszer tőle, és csak újra indítás segít. Win 7-es rendszer, 20/10 diginet, TP-link 841N -es router.Ha nem megy a torrent minden rendben a gépen , és a wifin kapcsolódott eszközökön is. Ha megy a torrent a háttérbe használattól függetlenül akár üres járatban is kifagy előbb utóbb. Még annyi hogy a torrentben a kapcsolatok számát levettem 200 ról 30 ra.
Köszi a segítséget előre is ! -
MODERÁTOR
-
Tamy
senior tag
válasz Intruder2k5 #24549 üzenetére
Persze, a legjobb, ha rögtön az összes portot kinyitjuk, és az ip címünket a routerhez tartozó felhasználónév+jelszóval együtt publikáljuk. Esetleg még a Win.-hez tartozó adatokat is
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Synology NAS
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest