Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Android játékok topikja
- PlayStation 5
- Magic: The Gathering Arena
- PlayStation 4
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elite: Dangerous
Új hozzászólás Aktív témák
-
08danikA
csendes tag
válasz Magnat #24801 üzenetére
Úgy is connection errort dob én is csak a localhostal tudok felcsatlakozni. És egyébként minecraft szervernél is ugyan ez a hiba de azt gondoltam hogy ott valami játék hiba de most ,hogy a ts sem működik most keztem a modemre gyanakodni.
[ Szerkesztve ]
Oneplus 5T 8/128 | VW Golf MK4 1.9PD | Canon EOS 700D |
-
admin007
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott T-HOME internet, TP-link TL-WDR3500 Router.
Ehhez kellene csatlakoztatni egy TP-LINK TL-WR740N-t vezetékesen.
Ide csatlakozna vezetéken 1 PC, és persze kellene a wifi is.Mit és hogyan kellene dugdosni és mindkettőt beállítani, hogy minden működjön.
Köszi
-
-
veterán
Sziasztok!
Ez lenne felvázolva a hálózatom. Kintről bejön a szolgáltatói modembe a net, majd egy TP-Link TL-WR1043ND ezt osztja tovább a fent látható módon DHCP-vel egy switchnek. Na most emögött a switch mögött vagyok én, illetve a célgép aminek ügyében írok jelenleg.
Raspberry Pi, rajta Raspbian, LAMP beállítva, belső hálóról simán megy, dinamikus dnssel viszont sehogy sem akar összejönni. már ddclienttől kezdve sokmindennel próbálkoztam, mégis csak annyit sikerült elérnem, hogy az adott dinamikus címről (mondjuk no-ip) elérjem a routerem. A 80-as portot forwardolva a 192.168.1.244-re (ez a gép címe) semmi változás :/
Mit szúrhatok el?
Üdv. core2
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Neil Watts #24816 üzenetére
A szolgáltatótól fix IP címet kapsz?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
veterán
válasz PumpkinSeed #24817 üzenetére
Szia!
Elméletileg nem, de van hogy hónapokig nem változik.
Üdv. core2
-
Tekmen
aktív tag
Ez hihetetlen.. Már csak felidegesítem magam a hálózatokon.. Valaki tudna segíteni hogy hogy kellene beállítani a rendszert? Jelenleg úgy néz ki, hogy van egy T-homeos Cisco EPC3925, ebben van ugye a netkábel ami jön a T-től. Erre a Ciscora van rákötve egy TP-Link TL-WR941ND, a TP-Linken a WAN-ba van dugva a kábel. Mind a kettő sugároz Wi-Fi jelet, de a Cisco messze van a gépemtől, a TP-Link pedig folyton szakadozik, akármit csinálok vele. Már ott tartok, hogy mind a kettő gyári beállításon van. Tudnátok segíteni hogy hogy kéne beállítani őket, hogy minden működjön? Teljesen tanácstalan vagyok...
A Ciscon jelenleg van, kábelesen: 2asztali gép, 1 nyomtató, és egy kábel ami megy a TP-Linkbe
A TP-Linken van: kábellel: 1 smart tv, Wi-Fin: 3laptop, 3telefon, 1táblagép
[ Szerkesztve ]
Tekmen
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Neil Watts #24818 üzenetére
Ha a rPI tud kifele pingelni például az index.hu-t akkor érdemes azt megpróbálni, hogy átteszed 8080-as portra a forwardot és azzal próbálod ip-address:8080/index.php.
(#24819) Tekmen
Úgy akarod, hogy mind a kettő külön hálózatból osszon DHCP-t vagy a TP-Link a Cisco által osztott IP címeket ossza?
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Tekmen
aktív tag
válasz PumpkinSeed #24820 üzenetére
Nekem már teljesen mindegy lenne, csak működjön, ne kelljen vele babrálni és stabil legyen
Tekmen
-
mezis
félisten
-
veterán
válasz PumpkinSeed #24820 üzenetére
Azt is próbáltam, nincs változás. :/ Nem értem. Valamit szerintem a router konfigban szúrhatok el...
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Neil Watts #24824 üzenetére
Milyen hibát dob (ha kapsz hibát) mikor megpróbálod elérni?
-
veterán
válasz PumpkinSeed #24825 üzenetére
80-as portra van jelenleg visszaállítva, s beírva a dyndns címet csupán a routerem kezelőfelületéig jutok el az átirányítás ellenére. belső címen elérve magy a szerver.
A http://192.168.1.244/test.php is simán visszaadja a beleírt phpinfo()-t, csak kívülről nem megy.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
tplink 841nd az áldozatom.... annyi lenne vele a problémám, ami már kezdetek óta fenn áll, hogy:
- a laptopot készenlétiből felélesztve csak 3-4-5 perc után kapcsolja automatikusan a wifire a router.... mi lehet a probléma? mit állítsak a routeren?
-amikor töltök le huzamosabb ideig maximum sávszélen, akkor egyszer csak fogja és szakítja a netet a wifin a laptoppal a router.... mit lehetne állítani, hogy ez ne legyen?
-mostanában, van hogy 2-3x á kell kattintanom a hivatkozásra, amit meg szeretnék nézni (linket pl.) hogy "behozza" az oldalt, hogy "érzékelje" hogy én oda rákattintottam, máskülönben csak tölt-tölt és nem megy tovább az oldalon.... ez ellen mit érdemes tenni?köszönöm előre is a segítséget
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
mezis
félisten
válasz zsolt19900 #24827 üzenetére
mezis
-
zsolt19900
őstag
ez az egy szál wifi van amihez kapcsolódni tudok, és itt van tőle 2mre
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Tekmen #24821 üzenetére
Na akkor az első variáció amikor mindkét router külön hálózatban oszt DHCP-t, akkor:
A Cisco routert beállítod, úgy mintha csak egy darab router lenne, majd átmész a TP-Linkre és ott a WAN portot DHCP-re állítod így a Cisco-tól kap majd egy IP címet és az lesz az ő WAN IP címe. Ha a Cisco 192.168.1.0 255.255.255.0-s hálózatban oszt címeket akkor a Cisco címe 192.168.1.1 lesz míg a többi eszköznek eszerint osztja ki. A TP-Link is kap majd egy IP címet ami megint 192.168.1.valamennyi lesz. Majd beállítod, hogy a LAN portokon osszon DHCP-t de ezt már a 192.168.2.0 255.255.255.0-s hálózatban ossza, és bekapcsolod a WIFI-t is. Röviden ennyi lenne.
Van a másik variáció mikor AP-ként lehet használni a routert viszont nem biztos, hogy ezt támogatja a te routered, utána kell nézni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Neil Watts #24826 üzenetére
Nem tudom hogyan lehetne ebben az esetben úgy végigtesztelni, hogy meddig megy el. Az a fő probléma most, hogy nem fix IP-t kapsz a szolgáltatótól, és ezáltal nehéz a forwardot úgy belőni, hogy jó legyen.
A dynDNS jól van beállítva. Próbáld meg részekre bontani a tesztelést. Például írtad, hogy belső hálón jó, akkor most érdemes letesztelni azt, hogy a dyndns más forwardokra jó-e illetve, hogy a gépen futó szolgáltatás helyesen van-e bekonfigurálva.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz zsolt19900 #24827 üzenetére
Érdemes egy ismerőst áthívni megkérni, hogy próbálja ki ő is és ha ugyan az a gond nála is akkor reset router majd újraconfigolni. De ha nem akkor pedig amire én jobban gyanakszom, hogy Windows probléma lesz. Nem vagyok nagy TP-Link fan, mert szerintem hulladékok, de megkérdezném, hogy milyen idős ez a router?
-
pkbiker1
csendes tag
Sziasztok! egy napja újralett rakva a gépem és bedugtam az internet kábelt és kiírta hogy 10MB hálózat, és kellet vennem hálózati kártyát és abba bedugtam 100MB-t ír ki milett ami a gép-ben van benne?.
-
zsolt19900
őstag
válasz PumpkinSeed #24833 üzenetére
1-1.5éves talán
-
PumpkinSeed
addikt
válasz zsolt19900 #24840 üzenetére
Nincs valami a közelben amivel lehet tesztelni még a működést?
-
zsolt19900
őstag
válasz PumpkinSeed #24841 üzenetére
telefonon tökéletes, más wifis eszközöm nincsen
-
kmisi99
addikt
Lenne egy hálózatos kérdésem. Barátnőm kolijában most korlátozott net van azaz pl a hamachi se engedélyezett csak böngészés ilyesmi. Valahogy nem lehet ezt kicsit meghackelgetni? Valami proxival ilyesmi, hogy tudjak vele játszani online? Mert pl a máv start wifit korlátozásait is simán 5 perc alatt megkerültem mikor vonatoztam de az telefonnal volt gépre nem tudom hogy lehetne.
-
mezis
félisten
válasz Medve_papa #24844 üzenetére
De szigorú vagy ! Csak a barátnőjével szeretne közelebbi kapcsolatot !
mezis
-
Vismajor01
addikt
válasz Medve_papa #24844 üzenetére
Már hogyne lenne legális, ha valaki bütyköli az internetet a koliban az max házirend ellenes, nem illegális, lol.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
PumpkinSeed
addikt
válasz kmisi99 #24843 üzenetére
Publikus VPN kapcsolatok például VPNbook openVPN páros, de számítani kell arra, hogy sokkal lassabb lesz az internet.
(#24844) Medve_papa
Remélem azért nem rúgja rám az ajtót valami állami szerv ezért a válaszért.
(#24842) zsolt19900
Akkor érdemes Windows táján nézelődni.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz PumpkinSeed #24847 üzenetére
És ez konkrétan mit is csinál? Átveri a hálózatot, hogy nem hamachit használok vagy épp hamachi helyettesítésére való?
-
PumpkinSeed
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest